Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz #70234880 #78074 üzenetére

    Na hát a default beállítás, avagy a quickset a legnagyobb ökörség amit kitalálhatott a gyártó, én tényleg nem tudom honnan jött, hogy erre olyan hihetetlen nagy igény van...

    Ahogy írod is, mindkét gyártó termékeinek megvan a maga előnye. Az összehasonlításnak szerintem nagyon is van haszna, pl. az ER-X CLI felülete újoncként egy szenvedés MikroTik után, mert nincs dokumentálva, a tabnyomkodós auto kiegészítéssel kell bohóckodni. Ha egyszer ráérez az ember már nem gázos, csak hát rá kell érezni.
    Tudom, hogy van webfelület is, meg a Mikro-nál a Winbox, de nekem ezek a grafikus felületek soha nem jöttek annyira kéz alá mint a konzol.

    Abban pedig 100% igazad van, hogy ezek mind leverik a konzumer kategóriát. Csak az a baj, hogy a mai világban az teljesen természetes hogy a villanyszerelőt, vízszerelőt megfizetjük, de pl. a hálózati szakembert már nem igazán, mondván nem életveszélyes. Ez jelenleg így van, de ahogy haladunk a minden netre kötve világ felé, ez rohamosan változhat, pl. nem lenne jó ha a kombó hűtő/fűtő rendszer lefagyasztaná a lakást, és lehet sorolni ahogy minden egyre okosotthonabb...
    A baj pedig nem az ha valaki nem ért hozzá, mert ahogy a villany, víz, esetleg gáz, úgy ez is tanulható kellő lelkesedéssel. A baj az, hogy akit nem érdekel, nem is ért hozzá, inkább 10 perc alatt állítana be mindent úgy, hogy a legkevesebb energiát és / vagy pénzt bele... Annak meg jellemzően a rossz rendszer az eredménye, aztán megy az átkozódás, mert megmondta a haver hogy rossz a DIGI, rossz a Telekom, rossz a UPC. Pedig sokszor elég lenne a saját infrastruktúrát átnézni.

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák