Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz Intruder2k5 #53054 üzenetére

    Most csak a saját véleményemet írom le, nem kell mindjárt leugatni a fejemet. :B

    az USB-s funkciók

    Az az igazság, hogy próbáltam, de én annyira nem láttam értelmét. Bár van a routeremen két usb port (2.0-ásak), de gondolom ahhoz kicsit jobb proci kéne legyen a routerben, hogy flottul osztogatni tudjak.

    Fájlmegosztás: Kipróbáltam hddvel és megmondom őszintén engem zavar, hogy az amúgy is nagy utp kábeles és tápkábeles káoszból még egy harmadik usb kábel is lógjon, merthogy egyértelmű, hogy hddt tennék rá, nem pendrive-ot. De egy ssdvel sem járnék sokkal jobban, mert az usb2 miatt lebutul a sebesség. De nemcsak amiatt, hanem amikor megosztom a tartalmat ftpn, akkor távoli elérés esetén a feltöltési sebességemnek a töredékét produkálja. Ha feltesszük, hogy az usb2 kb. 200 megabit/seces sebességre képes, akkor az a 2-3 megabit ftpn édeskevés. Nem mindenkinek van digi netje. (10 megabit a feltöltésem) Ha valami esetleg másnak kell, azt inkább fájlmegosztóra töltöm fel.

    Médiamegosztás: A médiaszerver rész az nyilván jól működik, mert ennyi már elég a HD videok lejátszogatásához, viszont mivel a gép gyakran van bekapcsolva, amikor lejátszásra van szükségem inkább a gépen futtatom a DLNA progit és nem a routerre kötött cuccot osztom meg. 0-24-ben meg nem nézek videokat nyilván, másnak meg nem nagyon osztanék meg vagy ha igen, azt is inkább Plexszel gépen keresztül.

    Nyomtatómegosztás: Működik, de nincs értelme, mert olyan behemót nagy a nyomtató, hogy ha 0-24-ben rá lenne dugva örökösen belebotlanék asztalra téve meg semmi másnak nem maradna hely kb. Ha kell valami, akkor előveszem, GÉPRE dugom és úgy nyomtatok. Irodában biztos több értelme van így nyomtatót megosztogatni, mint otthon.

    4G modem: Ez is működik viszont az usb port miatt valamiért itt is lebutul a sebesség pedig nem egy gyíkfing 4G-s modemet kapott, ráadásul nem is kicsit, asszem 30 megabitnél sose mértem még jobbat, holott errefelé a 4G 70-et is tud. Na épp ezért használok inkább 4G routert. Ha mobilnet kell az pont erre való.

    FTP jogosultságok kiosztása,

    Na ezt aláírom, ez tényleg elég gagyi a gyári firmware-en. Mert ha pl. az egész tartalmat akarod megosztani, akkor ott nem lehet jogokat állítani csak bizonyos mappáknál és az is csak annyi, hogy van-e írási jog vagy nincs, amit elég tágan értelmez, mert nemcsak a szigorúan vett írási jogot érti bele, hanem a törlésit is meg a létrehozásit is.

    Samba

    Hát nem tudtam mi ez, gyorsan elolvastam. Nem szoktam Unix gépekre vagy Unix gépekről fájlokat megosztogatni. Szal. ez nálam kimaradt.

    a torrent kliens

    Hát 10 megabittel ne akarjak torrent klienst futtatgatni egy routerről. Szerintem.

    VLAN-okat tudsz létrehozni,

    Egy magamfajta átlagusernek szerintem fingja nincs mi az a VLAN, eddig nekem se volt, de most hogy elolvastam róla wikis cikket továbbra se tudom, hogy miért lenne ez jó nekem. Az OSI modellnél hiányoztam. :DD

    meg lehet növelni a WiFi erősségét

    Csodálatos. Lefedi a lakást, az nekem bőven elég. Nem kell, hogy a szomszéd rálásson.

    több DDNS támogatása

    Majd ha szervert üzemeltetek, akkor esetleg megfontolom, hogy DDNS-t használjak. Egyelőre bőven megvagyok nélküle.

    script futtatási lehetőség, és az erőforrásokhoz mérten szinte bármilyen alkalmazás telepíthető rá, és futtatható rajta.

    Csodálatos, azaz szinte teljes értékű szervergéppé akarod upgrade-elni a routeredet. Mondom ez otthoni usereknél azért necces, mert

    1. Nem biztos hogy van pénze olyan routerre, aminek a procija bírja ezt a fajta gyűrődést (torrent, ftp, médiaszerver, scriptek... ).

    2. A feltöltési sebesség kb. egyedül a diginél fogadható el ilyen multifunkciós szervercélokra.

    3. Véletlenül ezeket a szerverszolgáltatásokat nem tudja egy Raspberry Pi is?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák