Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Analóg fényképezés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Raspberry Pi
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- SSD kibeszélő
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegla80
addikt
sziasztok
naiv kérdés , remélem utoljára
A Netgear N900(WNCE4004) mennyire ajánlott kategória?
wifiben ténylegesen több lehet mint a TP WDR3600 vagy annyival nem jobb.(5e ft al több)
érdemesebb lenne inkább ezt vennem?
(mindig belebotlok valami újba és elbizonytalanodom. Vennem kell már valamit,h túl legyek rajta)
-
Ilyen eszköz nincsen. Ami tud fogadni SIM kártyát általában mobil router és nincsen vagy csak 1 LAN portja ami csak 100-as. Mi a baj a stick-kel?
Olyan eszközt találhatsz csak amely gigabites WAN/LAN és USB portokkal rendelkezik, N-es a wifi-je és 3rd party firmware támogatott. -
junkeer
tag
Szia !
Mikrotik RB1100AHx2 hardveres IPSec-el. Open-VPN, IPSec, L2TP, PPtP képes, bőven 200MBps felett NAT-ol, és mindent tud, ami szem-szálynak ingere, tudsz vele portot, protokolt szűrni, még a tunel-en belül is... sávszélességet menedzselni, több WAN interface-t lekezel, stb... És 100000 bruttó körül van...
-
ruhk
tag
Sziasztok!
SIM kártya fogadására képes, gigabites, n-es routert keresek, lehetőleg DD-WRT vagy OpenWRT támogatással. Van ilyen?
Köszönöm a válaszokat.
-
brd
nagyúr
Hello topic!
Valaki tudna mondani olyan, Magyarországon kapható, max. 100k HUF-os Site-to-Site VPN-képes eszközt, ami elbír legalább 3DES titkosítású VPN csatornán a félelmetes 50Mbit sebességgel a gyakorlatban (saját maga tesztelte, vagy tud linkelt normális oldalra, ahol mértek ilyet). Ezen kívül semmi extrát nem kell tudnia, Firewall/DMZ/egyébokosképesség nem érdekel. Legyen egy WAN portja, meg egy LAN, és a WAN-on keresztül tudja fenti VPN-t legalább 10 egyidejű kapcsolattal (elég, ha egyszerre egy kapcsolatnál tudja csak ezt a sebességet, de a kapcsolatoknak egyszerre kell életben lenniük).
-
-
válasz
junkeer #27292 üzenetére
az említett routert úgy vettük, hogy a régi elromlott, a boltban ahova bementünk nem árultak routert (vidéki Tesco) eladóktól érdeklődve a raktárból előástak egyet, és elhoztuk..
szóval ennél most kicsit körültekintőbb szeretnék lenni.
tehát egy ilyesmi tökéletes lenne számomra? a "ráakaszthatsz egy AP-t" pontosan hogy érted?
-
junkeer
tag
válasz
pető bá' #27290 üzenetére
TP-Link N-es router, + egy TP-Link N-es AP, ha a kertben is akarsz netet.... A mostani N-es routerek kimenő teljesítménye és vételi érzékenysége kisebb mint a régi G-s eszközöké... Persze nagyon sok múlik a helyi környezeti jellemzőkön. Első körben vedd meg a routert, aztán ha kell rá akaszthatsz egy AP-t...
-
-
Sziasztok!
Próbáltam keresgélni a fórumban, olvasgatni teszteket, nézelődni árak tekintetében, de a routerekhez nem értek, így a segítségeteket kérném.
Jelenleg valami Belkin G-s router van a rendszerben, ami a (nem régóta létező) 40Mbps-os netet nem tudja wifi-n megfelelően továbbítani (max 22 mbps-t mértem). Nyilván egy N-es routerre van szükségem.
A felhasználása: van itthon néhány okostelefon (4), egy PC, ami kábelen kap netet, egy laptop, ami wifi-t használ, valamint egy TV is wifin kapcsolódik a hálózatra. Tehát legrosszabb esetben 7 eszközt kell kiszolgálnia, ebből 6-ot vezeték nélkül. A hatótávolság kevesebb, mint 20 méter, max 3 fal, ezzel nem volt gond eddig sem, viszont nem baj, ha az udvarról is lehet még netezni (30-40 méter max).
Amúgy különösebben nem terheljük a hálózatot, böngészés, időnként torrent a laptopról.Hosszabb távra szeretnék egy megbízható routert, az ár igazából annak függvénye, hogy mennyit érdemes költeni rá. Ha megéri 20-25 ezret adni egy eszközért, akkor rendben, de ha 13-ért tökéletes arra, amire használom, akkor felesleges funkciókért nem fizetnék.
Előre is köszönöm a segítséget, remélem nem fogalmaztam túl hosszan.
-
-
válasz
ThePetyus #27282 üzenetére
szia,
igen, megvalósítható, a router és a wifi stick is megfelelő lehet, illetve ha nem azonos helyiségben van a router és a wifi ellenoldal, vagy nagyobb a távolság a kettő között, illetve sok a zavaró befolyásoló tényező, akkor javasoltabb egy tl-wn722n típus, az erős külső antennával rendelkezik, így nem árnyékolja le annyira a gép háza és/vagy egyéb tárgyak...stb.
illetve adot net alá, akár egy olcsóbb tl-wr740n vagy tl-wr741nd is elegendő lehet, pláne ha az ellenoldal sem mimo képes. -
ThePetyus
csendes tag
Üdv.!
Elég kezdő vagyok a témában, mindenfajta segítséget elfogadok.
Helyzet a következő: Egy Thomson THG540 modemem van otthon, 10Mbites nettel. Szeretnék még egy asztali gépet hálózatba kapcsolni wifin keresztül. Egy TP Link TL-WR841ND routerre gondoltam és a gépbe egy TP Link TL-WN727N wifi adapterre. Megvalósítható, hogy a modemet rákötöm a routerre? A kiválasztott eszközök otthoni felhasználásra alkalmasak? -
krealon
veterán
"Win7-ről van szó, gondolom ha UTP-n rádugok egy routert, annak is oda tudja adni a netet ezután."
Persze. Win7-en is hasonloan mukodik, mint az XP-megoldasnal.
"ha a router beállítómenüjében Disabled-re állítom a DHCP-t, akkor gyakorlatilag egyből kapot egy AP-t?"
Nagyjabol.
Az kell meg, hogy a LAN IP ne utkozzon mas eszkozokkel a halozaton, illetve a WAN ajzat maradjon uresen. -
Wyll
őstag
válasz
krealon #27278 üzenetére
Ez zsír, köszi!
Win7-ről van szó, gondolom ha UTP-n rádugok egy routert, annak is oda tudja adni a netet ezután.
(Igazából a jelerősség miatt akarom erőltetni a routert, nem tudom a kis laptopkártyácska milyen wifi-t generálna.
De ha nem megy, azért örömteli ez az instant hotspot lehetőség is router nélkül!)Más:
ha a router beállítómenüjében Disabled-re állítom a DHCP-t, akkor gyakorlatilag egyből kapot egy AP-t? -
krealon
veterán
Gyari firmware-rel nem lehet USB-s halozati eszkozt hasznalni a TL-WR842ND-n, viszont OpenWRT kompatibilis es kello hozzaertessel / utanajarassal megoldhato a dolog.
A PC-re erkezo internetkapcsolatot, a Pc LAN csatlakozojaba kotott AP / switch modban uzemelo WiFi routerrel lehet megosztani.
Itt irtam le az XP-s 3G kapcsolat megosztasat WiFi routerrel.
Win 7 / 8 -cal megy a beepitett WLAN adapterrel is a megosztas. -
Wyll
őstag
Sziasztok!
A TPLink WR-842ND-nek ugye van egy USB portja..
A kérdésem: lehetséges-e az, hogy ezt a routert az usb csatlakozóján keresztül etessem meg internettel, amiből ő aztán szépen csinál egy normál wifis netet?
(amivel etetném:
- Netvadász antennával, vagy
- T-mobilos mobilnet stickkel, ami egy ZTE MF100 BB szokott lenni)
Vélemény?
(A megoldást egy kempingben akarom alkalmazni a Balcsiparton, egy hetes időtartamra.)-----------------------------------------------------
Ha ez az egész így nem megoldható, akkor marad az, hogy egy laptopba dugom be az usb-s internet-eszközt (itt már mindegy, hogy melyiket), és a kérdés ebben az esetben az, hogy a laptop hálókártyáját be lehet-e úgy állítani, hogy ha az UTP csatiját összekötöm a router WAN portjával, akkor a netet továbbadja a routernek?
(Mondjuk ez már lehet, hogy nem ebbe a topikba tartozik.) -
SaitoX
tag
Sziasztok, szeretnénk venni egy routert, hogy lecseréljük az elég gyenge ZTE-t amit a T-Home adott.
Mivel 30 mbites DSL a TP-Link 741ND jó választás lenne, igaz?Ha megveszem, és abba lesz bedugva az ADSL, ez minden gond nélkül működni fog, vagy DSL esetén úgy van beállítva, hogy csak a T-home idehozott saját routeréről lehessen felcsatlakozni?
-
einstein
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27269 üzenetére
Rendben, köszönöm. A "jövő" miatt valószínű akkor az lesz.
-
ThePetyus
csendes tag
Üdv.!
10Mb-s modemes, wifit szeretnék, 2 gépre, családi házban, mit tudnátok ajánlani?
Illetve gépbe milyen wifi vevőt ajánlanátok?
Köszönöm előre is. -
alratar
addikt
Digi, 40 megás a net.
Az asztali gépem használná (kábelen) és egy laptop (vezeték nélkül), na meg néha egy mobil.
a távolságot soha sem mértem le, de kb. 5-6 méter.
Falak vannak, szám szerint három. és ha igaz tégla. (panelban lakunk)TP-Link TL-MR3420 3G Wireless N 300Mbps Router milyen lenne ide?
-
-
#27267 einstein A zene hallgatással/kép nézegetéssel nem lesz baj de a film nézés wifi-n router-re kötött vinyó esetén nem biztos, hogy menni fog.
Hardveresen mindenképpen jobb választás a TP-Link 3600, jövőre tervezés miatt mindenképpen érdemes lenne a megvétele.#27268 Hajas Mao TP-Link 841ND v8 vagy Asus N12 D1 ami ajánlott ebben a kategóriában.
-
Hajas Mao
tag
Üdv!
Eddig egy 10/0,5-ös netem volt, amit egy régi G szabványú routerrel osztottam meg. Most 40/2-es netre váltottam és a router csak 18-19/2-es netet tud nyújtani. Szeretnék venni egy új N szabványú routert, ami kiszolgálja bőven a netem. Árban olyan 7-8k-ra gondoltam. Mik az alternatívák?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
einstein
senior tag
Sziasztok!
Új routert szeretnék venni, amin van USB csatlatkozó is. A terv, hogy laptopban SSD-re váltok, az adatokat pedig kitenném külső vinyóra. A cél természetesen, hogy ezekhez az adatokhoz hozzáférjek, tehát tudjak filmet nézni / zenét hallgatni / képeket nézegetni a routerre kötött HDD-ről. Ez reális elvárás, vagy ne számítsak normális tempóra?
Nem tudom van e szükség gigabites routerre, jelenleg 25-ös netem van (UPC), nem vagyok nagy letöltő, azaz nem menne 7/24 a torrent... A routert csak wifin használjuk, kábelen egyelőre nem. Később várható hogy lesz rákötve tévé / médialejátszó.
Tudtok ajánlani valamit? Ha vennék egy jobb routert (pl TL-wdr3600), az nyújtana vaamilyen előnyt egy egyszerűbb (olcsóbb) típushoz képest? -
rgaspar
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek a hálozat kiépítésében, a következőre lenne szükségem. Van egy szoba ahol a modem van, ehhez kapcsolódik egy tplink router, szeretnék még egy routert berakni a ház egy távolabbi pontjába, vagy egy jel erősítőt, mert a szobától távolabb eső pontokon hol van internet, hol nincs. Mit ajánlotok?
R
-
McSzaby
őstag
válasz
krealon #27256 üzenetére
Az árat/pontos típust elnéztem, de így is ahogy nézzük épp, hogy a duplája, vagy mondhatni "csak 5-6e"-vel hosszabb a menedzselhető switch. Benéztem, de itt van a Netgear Netgear
Ugyan itt 7xxx ft. a Tp-link ez meg 13 xxx, szal annyira nem nagy a különbség SZERINTEM, hogy ne érné meg ha már újat vesz az ember. Szal tudás,érték arányban jobb a Netgear és mellesleg élettartam garis..
-
pedro7
tag
válasz
Intruder2k5 #27259 üzenetére
Nem usb-st.Olyan routerrt amibe közvetlenül a sim kártya megy és van rajta külső antenna csatlakozó.
-
-
pedro7
tag
Tudtok mondani 3G-s antenna bemenettel rendelkező routert, elérhető áron ?
Huawei b628-t ajánlották, de nem találok sehol.
Más típus ? -
krealon
veterán
válasz
McSzaby #27253 üzenetére
TL-SG1008D
Tobb ilyet hasznalok es rendesen hasit rajta az adatatvitel.De ebben a kategoriaban (unmanaged gigabit) gyakorlatilag mindegy, hogy milyen tipust veszel.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
8 portos gigabites switchből úgy max. 10e-ig mit ajánlotok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Analóg fényképezés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest