- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
válasz
sfdrakex #20285 üzenetére
A 2 hét már letelt mióta regisztráltam a Becloud (Livedrive) promócióra és most sem írja sehol hogy próbaverzió lenne (a promócióban nagy betűkkel írták hogy its not a trial, totally free, stb), még mindig beenged sehol nincs rá utalás hogy lejár valamikor. Eddig elég biztató, 95.41 GB-ot feltoltam már.
Ill azt írták is hogy a Briefcase részét nem tudod elérni, az fizetős és plusz funkciókkal bővíti pl meghajtóként is felcsatolhatod a tárhelyet. -
oliver7777
tag
válasz
sfdrakex #20385 üzenetére
Köszi a választ!
Nekem XP-m van tehát maradt a sima windows movie maker, ami egyébként jónak tűnik, csak annyi a baj vele, hogy nem volt fenn a gépemen, pedig elméletileg windows oldala szerint SP3 része, ezért le kellett töltenem, viszont használat közben állandóan kilép, és nem ír ki hibaüzenetet, csak kilép. -
-
xKacsax
aktív tag
válasz
sfdrakex #20146 üzenetére
Köszönöm! régen használtam ezt az oldalt. De most feljött egy olyan ötlet hogy a suliban ASCII portrékat készítünk, viszont a probléma ott van hogy abban a teremben ahol mi vagyunk nem tudjuk a net kapcsolatot használni. Ezért gondoltam hogy valaki tudna esetleg egy ingyenes szoftvert erre a célra.
-
Visormail
addikt
válasz
sfdrakex #20000 üzenetére
Tehát hogy kijelezze a futó torrenteket de nem úgy hogy mindig az első 5öt a listából mint az alap gadgetek mert annak nincs sok értelme. Az lenne az igazi ha azokat mutatná amiket akkor látsz ha az utorrent programban az aktív kategóriára klikkelsz (azok vannak itt amik épp töltődnek is akár le akár fel és nem csak futnak). Ezt ahogy elnéztem nem nagyon lehet megoldani mert a webui-t nézik abba meg nem közli ezt az adatot az utorrent.
Az morrent viszont megoldotta hogy csak azokat mutassa amik épp letöltés alatt vannak, én ezzel is kiegyezek csak valamiért irgalmatlan memóriát foglal, jó bugos. -
Sickboy25
addikt
válasz
sfdrakex #19833 üzenetére
Lenovo G550 --- Intel Pentium Dual Core T4300 2,1 GHz - 3072MB RAM- 320GB HDD- DVD-RW +/- - 15.6 kijelző- Intel GMA X4500 - LAN: 10/100; Modem: Nem; ; ; - LEN 59-026359; Felbontás: 1366 x 768 (WXGA) 16:9 LED kijelző; Hang: Igen; Memória típusa: DDRIII; Szín: Fekete; Dokkolhatóság: USB porton; - DOS - 2.7 - 6 cella - 2év - Wlan - Webkamera - LEN 59-026359
Még nem cseréltem benne akkut kb. 2 éves lenovo G550 a gépem, de ilyet előtte még soha nem csinált.
Haldoklik?
-
captain81
csendes tag
válasz
sfdrakex #19800 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Pár infó a problémához:
- alaplap: Asrock E350M1/USB3
- router: TP-Link TL-WR1043ND
- kábel: Belden cat5e (kábelcsere sem segített)
- operációs rendszer: Windows 7 SP1 Ultimate x64, minden frissítés fent van
- vírusvédelem: Microsoft Security Essentials
A számítógép alaplapi gigabit LAN-on csatlakozik a routerhez. DHCP-n keresztül kap statikus IP címet a routertől. A Realtek PCIe vezérlő illesztőprogramja a windows szerint naprakész.
A gép állandóan üzemben van. IP kamerák képét rögzíti, torrentezik. Kb naponta eldobja a kapcsolatot és csak a hálózati kapcsolat megújítása segít. Ezt szeretném automatizálni. -
aviator
tag
válasz
sfdrakex #19668 üzenetére
Köszi a tippeket, közben megtaláltam ami kell nekem, az everest OSD jelleggel ki tudja írni amik kellenek. Az Aidában is van OSD de az hőmérsékleteket pl nem tud. Az a kérdésem, hogy miképpen lehetne azt megcsinálni, hogy a játék indításakor ne tűnjön el az OSD kijelzés? Sajnos most eltűnik pedig bepipáltam hogy mindig az legyen felül.
-
katona.t
tag
válasz
sfdrakex #19661 üzenetére
USB-ről nem bootol.
Már majdnem sikerült ezzel: [link]
Elindítom a telepítőt, fájlok másolása..., és egy darabig másol, aztán megáll. És onnantól nem megy sehova. Nem fagy le, mert pl a numlock-ot ki-be tudom kapcsolgatni. Ha újraindítom folytatódna a telepítés, csak mikor el kellene fogadni az eula-t akkor azt mondja, hogy nincs meg a file, nem lehet folytatni. F3 restart.
Már 2 winn-el próbáltam. -
cigam
titán
válasz
sfdrakex #19354 üzenetére
Nem. A box csak USB-re hajlandó felvenni, ergo bele kell dugni egy külső winyót. Aztán ezt a winyót a számítógépbe kell átdugni, és ott kivágom a reklámokat és elmentem a kész anyagot. Az USB-s winyóról törlöm a "nyersanyagot", és visszadugom a box-ba, hogy mehessen rá a következő felvétel. Ha megnéznék valamit, lehúzom a box-ról viszza a gépbe, rámásolom amit megnéznék, aztán megint visszadugom a gépbe.
Namost ezt a dugdosósdit akarom elkerülni.
Ha USB-vel kötöm össze, akkor a box tudna közvetlenül a gépre felvenni, ill. onnan lejátszani. Ehez keresnék programot, ha lehetséges. (sanszos, hogy hw-es akadályai vannak)
A másik megoldás lehet, egy NAS. Arra USB-n keresztül tud rámenteni/lejátszani a box, ugyanakkor LAN-on keresztül eléri a számítógép. Itt pedig attól félek, hogy ha USB-n keresztül matat a box, akkor nem érem el LAN-on. -
veze
őstag
válasz
sfdrakex #17079 üzenetére
a Lidlben szokott lenni 2-3 havonta
legutobb kb egy hónapja Silvercrest által gyártott fogyasztasmérő volt 2800ft én korábban vettem, az más gyártó ( valami német ) az 3200 volt, még diagramot is rögzít, kb gyufásdoboznyi a kijelzője és elvikeg 0,000 szóval ezred "pontossággal" mér és számol
a core2 gépem böngészés közben 118 Watt
Mikor játékban a videókari rákapcsol akkor meg akár 280 Wattra is ugrik -
Rhino666
addikt
-
Danex
addikt
válasz
sfdrakex #16950 üzenetére
próbáltAM, hogy nincs aero, igy már nincs kékhalál csak, most nem ismeri fel a PPC-met monitorként pedig, Activesync-hez csatlakoztatva van ahogy annak kell lennie, a driveres hülyeségét is megcsináltam :S, a touchbuddy-hoz meg nem találtam semmi ilyen PPC-re eső részt ami a windows 1 részét rakná rá
-
Danex
addikt
válasz
sfdrakex #16948 üzenetére
Kicsit utánanéztem ennek a másodlagos kijelzős dolognak, eddig 2 programot találtam, amit linkeltél az nem megy fel windows7-re normálisan
, a másik a ZoneOS, pedig felmegy, de amint hozzáadnám a kijelzőt(ppc) kékhalál
. Most még keresgélek, de ha valakinek valami ötlete van, ne tartogassa magában
-
dízelracer
őstag
válasz
sfdrakex #16905 üzenetére
Mert épp nincs itthon egy hervadt lemez sem. Ha neten rendelek akkor is vagy 3-5nap mire megjön. Boltban meg 290-300ft egy szaros dvd lemez? Annyit nem vagyok hajlandó adni érte. Nálam amúgy is alap, hogy nem adok ki pénzt semmilyen artisjus matricás termékért. Sunyi ingyenélő csürhe...
-
ro_bert17
őstag
válasz
sfdrakex #16885 üzenetére
Azzal nincs baj, hogy be lehet-e állítani a két megjelenítőt. Mert biztos be lehet. A kérdésem inkább egy kényelmi funkcióra vonatkozó igény, miszerint az asztalon, vagy valahol könnyen elérhető két klikk után lehet monitort váltani. A gyors gomb kombináció is biztos megoldás erre, de ez a felhasználó is klikkelős, mint nyomkodós.
Az a baj, hogy nekem ilyen nvidia-s segédem van, és én sem tudom sehol kipróbálni. -
ro_bert17
őstag
válasz
sfdrakex #16807 üzenetére
Köszönöm! Ezzel felmásoltam PC-re, ki írtam, este próba. Köszönöm szépen!
(#16806) cigam: Sajnos teljesen jogos másolásvédelem. De ha esetleg nem sikerülne a biztonsági másolat készítése, akkor gondosan elrakom a műsoros lemezt. Szerintem felszögelem a falra, hogy meg legyen.
(#16805) Visormail: Köszönöm Neked is! -
cigam
titán
válasz
sfdrakex #16799 üzenetére
Nem. pl Honnan tudja milyen progamot indítson el a recovery partícióról? Valószínű, hogy vmi egyedi rendszert tölt be, ami egy image-et másol a lemezre, és ujraindítás után, már arról indul a "friss windows". De ez elég gyártó/szériaspecifikus megoldás, nem valószínű, hogy mezei oprendszert tölt be, már csak a (licence miatt sem).
-
cigam
titán
válasz
sfdrakex #16793 üzenetére
Ha csak a fájlokat másolja át, akkor nem lesz bootolható.
V.Styker:
Mégis milyen más megoldást keresel? Léteznek csilivili grafikus felület alatt futó megoldások (pl. EASEUS disc-copy), de a lényegük ugyanaz. -
Szaddi69
csendes tag
válasz
sfdrakex #16784 üzenetére
sikerült belőnöm a pvr2-t...a megjelenésnél kellett átállítani EVR-röl....érdekes...de így jó.
Bár kicsit minha jobb lett volna a kép 32 bites win7el..mármint gondolom a hozzá tartozó driver miatt.Vagy az EVR-megjelenítés miatt? most picit kockás a kép..mintha kisebb felbontásban lenneamúgy eddig is win7el használtam..csak a 32 bitessel.
-
lalimano
tag
válasz
sfdrakex #16713 üzenetére
Nekem egy ASRock P4VX4 lapom van, az adatlapja szerint max DDR400 RAM megy bele. Jól tudom, hogy azok 200 MHz-esek? És ha beleteszek egy magasabb frekvenciájú ramot, akkor azzal lehet használni? (úgy gondolom, hogy ha pl egy 1gb-os ddr1 400MHz-es ramot rakok bele, akkor azt fölismeri, de csak 200MHz-en ketyeg,)
-
Gülredy
tag
válasz
sfdrakex #16617 üzenetére
A windows hangrögzítője az csak mikrofonnal működik, nekem az kellene hogy egy játékból egy adott hangot (jó minőségben) le tudjam szedni. Magyarul ami a gépen megy hang (még ha kívül nem is hallatszik, tehát a hangerő le van húzva, akkor is felveszi.
Ezt a goldwave-et be lehet így állatni? Mert nekem csak a mikrofon által fogadott hangokat akarja fogadni. Ha igen akkor hogy?Előre is, és utólag is köszönöm a választ!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
-
klepto
addikt
válasz
sfdrakex #16399 üzenetére
Köszönöm a linkeket.
A ConvertXtoDVD 4 egész egyszerű, csak a beállításai érdekesek, és nem is teljesen egyértelműek számomra.
Tegnap konvertáltam vele egy filmet, a dvd író felismerte, és tényleges dvd fájlként írta meg, egész jó minőségben. A menün meglepődtem, de egyben el is rontottam, mert a 9 darabból álló filmet menüpontonként írta meg, és a lejátszó nem tudta egyben lejátszani az egészet. Minden "fejezet" végén visszatért a főmenübe. Ma reggel néztem, hogy a menüjében van olyan beállítási lehetőség, hogy: "Video egymás utáni lejátszása". Ez nem volt kipipálva, de most már ki van, és remélem, hogy ez megoldja a problémát, és így kódolva a filmet problémamentes lesz a folyamatos lejátszás. Sajnos nincs itthon újraírható dvd-m, így minden próbálkozás egy lemezembe kerül.
De azért tényleg köszönöm, mert ezeket a beállításokat leszámítva tényleg egyszerű, és viszonylag gyors is a konvertálás; 90perces filmet kb. 10 perc alatt átkonvertál, és írás kész állapotba hoz. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest