- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Hővezető paszták
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
Erre gondolsz? [link]
Számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény
300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Aki
a) számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,
b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(3) Aki jogtalan haszonszerzés végett
a) a számítástechnikai rendszerbe adatot bevisz, az abban tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, vagy
b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését akadályozza,
és ezzel kárt okoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) A (3) bekezdésben meghatározott bűncselekmény büntetése
a) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény jelentős kárt okoz,
b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény különösen nagy kárt okoz,
c) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény különösen jelentős kárt okoz.
-
-
-
A batch-el az a baj, hogy addig áll a végrehajtás, amíg be nem fejeződik az adott sor futása. Tehát ha mondjuk indítasz egy vírusírtót és utána pl. egy messengert, akkor addig nem megy tovább a következő sorra (messenger), amíg ki nem lépsz a vírusírtóból.
canniball: olyan nincs ami neked ezt magától megcsinálná szerintem. Nincs miből megállapítani, hogy az adott program teljesen betöltődött-e a memóriába, mert elvileg bármennyi fájlból állhat. Szóval a legjobb megoldás még mindig az, hogy te állítasz be kézzel delay-t.
-
canniball
nagyúr
Köszönöm, de ezzel/ezekkel az a baj hogy tudnom kéne melyik progi mennyi idő alatt tölt be, és az adott idő elteltével kéne indítani a következőt. Én viszont olyat szeretnék amihez nem szükséges ez a "tudás", hanem ha betöltött az 1. progi automatikusan induljon a 2., ha ez is kész akkor a 3. etc. És persze ingyen.
Létezik egyáltalán ilyen?
-
-
localhost
Közösségépítő
-
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azóta megcsináltam a filmet DivX-ben, egész elfogadható minőségben és méretben, már azóta megtaláltam a beállítási lehetőségeket a Custom-nél is, mert komolyabban belemerültem a részletekbe...
Találtam azóta de-interlace lehetőséget is a DivX-ben, ez sokat dobott a minőségen (nem csíkozódott, mint korábban).
A bitráta-beállítási lehetőség is dobott rajta, egész könnyen kezelhető és értelmezhető.
Csak a Multipass kódolásra nem jöttem még rá. Külön kell kódolni az 1. és a 2. pass-t, vagy mi a t×köm? Az első pass-ra csak a hangot kódolta divx-ben, videó (kép) egyáltalán nem volt.Hangtömörítésre most megfelelt a legjobb mp3-minőség is. (nem kell tömörítetlen wav vagy pcm, felesleges, többnyire csak dialógusokból áll a videó)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Számítógépen és TV-n nézzük majd a filmet. Mint említettem, 720x576-os szabványméret lesz. Eddig divx-be tömörítettem, de a mérete igen tekintélyes volt annak ellenére, hogy a felbontás elég alacsony, és csupán 45 perces a műsor.
Javasolták az Xvid-et, mondván, jobb minőséget eredményez, de mióta felraktam, azóta a Sony Vegas-ban "Media Offline" hibaüzenetet jelez a már vágott filmekre... Pedig nem helyeztem őket máshová, nem hibásodtak meg, stb., tehát nem értem...
Van ötlet erre?
A h.264-et milyen előnyei miatt szereted? -
Sk8erPeter
nagyúr
Hmm, már másfél órája megadtam az adataimat a helyes e-mail-címmel, de semmiféle aktivációs kód nem érkezett.
Nálad?
Bocs, t-online-os e-mail-címem van, most néztem a webes felületen, a spamek közé került.
Bár egyelőre a reg. megerősítése történt csak meg, kódot még mindig nem kaptam, de várok türelemmel. -
cigam
titán
Most látom online. (Bár szerintem az is csak bejelentkezéskor frissít, de egy próba cseresznye: google.com/reader
-
verser233
senior tag
Nincs konkrét hibazaüzenet. Azt csinálja, hogy elkezdi feltölteni majd a sebesség lemegy 0-ra aztán megint fel és így tovább, majd mikor feltöltötte azt látod, hogy byte-ra bontosan ugyanazt mutatja, de mikor letöltöd és kicsomagolod akkor ír ki hibát magyarul a látszat ellenére nem tölti fel jól. De én 100% biztos vagyok benne, hogy nem a filezilla a hibás ugyanis bent a munkahelyemen tökéletesen működik a feltöltés, ott is szoktam ellenőrzésképpen visszatölteni és akkor nem ír ki hibát kicsomagoláskor, le lehet játszani rendesen a fájlt. Valami az itthoni netemmel nem stimmel valami, de ugyanakkor meg a Getright feltölti jól
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, főleg, hogy azt is írtam, hogy "Ment privi.", ez aztán nagyon nyílt. No comment.
Meg főleg, hogy fórumozásom alatt kb. előfordult ez egyszer. Hűha, ezért aztán cseszegetni kell, örülök, hogy neked sincs jobb dolgod.Inkább szálljatok rá valami újoncra, ne engem b@szogassatok, azt hiszem, elég sokat segítettem a PH!-n, hogy egy ilyen baki (?) beleférjen.
-
bnss
veterán
Ismerem ezt a módszert, de nem erre gondoltam.
Megpróbálom még pontosabban leírni: megvannak a görbe pontja (x;y) pontok, ezeket szeretném első körben ábrázolni, majd ezekre a pontokra illeszkedő görbét kellene rajzolni.
daa-raa: használtam már azt a programot, úgy rémlik, hogy csak függvényeket tudok vele rajzoltatni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az ilyen többpartíciós megoldásokkal többnyire csak baj van, nem érdemes ilyennel játszani, pláne egy esetlegesen pótolhatatlan adatokat is tartalmazó HDD-n.
Szerk.: Egyébként meg nem értem miért kell rizikós ill. nyakatekert alternatívákat ajánlgatni a srácnak, mikor kapott egy tök egyszerű, biztonságos verziót. Bebootol egy Linux-ot, nyomkodja a delete gombot, okéz szorgalmasan, kész, mehet a tiszta install, ehelyett egyenként adogasson magának jogosultságot a mappákhoz, meg turkáljon a partíciós táblában, hogy esetleg eltüntessen mindent a HDD-ről.
Haver is ugyanezt játszotta a napokban, mondom ne csinálj külön rendszerpartíciót, úgysem volt még OS a HDD-n, csak told fel rá, nem, ő megszokta hogy van külön rendszerpartíció, ha csak logikai, neki akkor is kell. Persze hogy adatmentés lett a vége, 20 perc helyett elcseszett 20 órát, átméretezés aztán a hálózaton notira mentésés ill. visszamásolás. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hmm most nem vagy egyértelmű
: "Hónapok teltek el úgy, hogy belenéztem volna" Mármint mibe?
A rendszerkönyvtárba vagy a TC-be?
Amúgy persze, átlaguser sehol ne piszkáljon a rendszerkönyvtárba, se TC-ben, se Windows Intézőben, se máshol, mert úgyse tudja, mit csinál...Mondjuk sokszor a nem átlaguserek se tudják, annyira összetett egy operációs rendszer működése. Én (mint átlaguser) se szoktam piszkálni rendszerkönyvtárakat (mondjuk kivéve az ilyen System Volume Information meg hasonló baromságokat
), mert tök felesleges. Csak nem értettem, hogy miért emeled ki külön, hogy TC-vel nem érdemes/ildomos...
-
Ja, belenéztem a cikkbe. Kiváncsi vagyok, hogy a cikkíró szerint mit nem lehet megoldani TC nélkül. -> "a Total Commandert becsukott szemmel is fel lehet telepíteni és ezzel már nagyon sok feladatat megoldható."
Ráadásul ha egy informatikus ennyire függ a TC-től, akkor erősen megkérdőjelezhető a szakértelme. -
Tosee
őstag
Miért gond az, ha 32bites a filekezelő?
Nem gond! 32biten használtam a total commandert, és nekem tökéletesen megfelelt! vista 64bit-re szerettem volna felrakni, aztán rátaláltam itt arra a cikkre! Aztán gondoltam, hogy hátha van jobb 64bites fájlkezelő ami ingyenes, és tudásban megközelíti...
Köszi a segítséget!
-
kételkedem
addikt
-
-
Balázs_a_laz
aktív tag
hmhm...
próbálkoztam notepad-ben beírni, de a bonyolított változat nem akar működni.
A copy adatsor.txt com%1 készít egy com fájlt, amiben benne van az adatsor tartalma.
Ez biztos kiküldi a soros portra az adatot?
(bocs, hogy láma vagyok de kb 5 éve programoztam utoljára, igazság szerint ezt is visual basicben kellene megalkotnom..., legalábbis a főnök elképzelése szerint...)
-
Atti1112
aktív tag
PC-n játszom le a GOM playerral, mert a windows 7 (seven) ezt bírja elviselni
A kmplayer volt a kedvencem xp alatt, de a win7 alatt összedönti a rendszert, vagy keményre fagy.Ettől függetlenül a win7 eddig a befutó nálam az összes eddigi op rendszerek között. 7048 32 bit.
Tettem fel már kb. 18 féle Linuxot, 4 féle átalakított és eredeti vistát, volt számtalan variban xp sp3 as is, de a win 7 überbrutál mind felett -
Atti1112
aktív tag
A hangosítás jó volt a gainnal is. A halkítás meg a direct cuttal. Az volt a bajom h egyik film üvöltött a másik meg suttogott.Ezeket akartam egy hangerőre hozni, hogyha elindítok egy filmet, akkor ne kelljen a hangerőt piszkálni.Van itthon a lurkóknak letöltve vagy 50 rajzfilm és mindnek más a hangereje.Ezeket akartam egy szintre kihozni.Sikerült
Ui : már csak egy olyan progi kéne amibe csak belehúzom egérrel a filmeket és azonos beállított erősségen szólal meg mindegyik."Kicsit" macerás 50 filmnél eljátszani ezeket a : kiszedem, átalakítom, berakom dolgokat.
-
Antigabo
tag
Köszi a válaszokat srácok !
Megpróbátam teljeskörűen leírni hogy mit és miért keresek.
Értetleneknek és kötözködőknek külön-külön.
Megoldást senki se tud - okoskodni igen.(Bár nem is érti a kérdést)
A tanúlság -
és ez lehetne akár az egész Milyen program, ami .......? topik zárszava :
ÍRJAD TE MEG MAGADNAK BAKKER !!!
...és evvel minden el van intézve.
- I am the Best - Ye
... and so good
... and clever
Ye Ó Ye ! - Thank You !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest