Hirdetés
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- A klasszikus átnevezős trükkhöz nyúl az AMD a mobil Ryzeneknél
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Hirtelen rájött az AMD, hogy mégsem szűnt meg egy funkció az egyes Radeonokon
- Egérpad topik
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Hobby elektronika
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- 
			  PROHARDVER!      Ajánlott ingyenes Windows programok Ajánlott ingyenes Windows programok     
 Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Sátán44 addikt válasz  SimonMágus

üzenetére SimonMágus

üzenetéreÖrülök,hogy segíthettem  
- 

üzenetére SimonMágus

üzenetéreTaláltam még vamit [link] 
 Programok,amik ilyen funciókat látnak el!
- 

válasz  SimonMágus

üzenetére SimonMágus

üzenetéreNemá, nem tudsz rákleresni egy ilyen programra? 
 Az autorun.inf-et kell szerkeszteni, ami a CD gyökerébe kerül.
 [link]
 Egyébként gyanítom, hogy nem elég az index.htm filenevet megadni, mint indítandó file, valszeg egy batch file-al, vagy esetleg script-el kell elindítani az IE-t, paraméterként a filenévvel.
- 

üzenetére SimonMágus

üzenetére[link] itt néz szét  
 Ennek hatására a CD-t behelyezve a meghajtóba elindul a CD főkönyvtárában található program.exe. De mi van akkor, ha nem egy futtatható fájlt akarok elindítani, hanem pl. egy HTML oldalt akarok megjeleníteni. Egyesek gondolhatnak egy ilyen verzióra:
 [autorun]
 OPEN=iexplore.exe oldal.html
- 

üzenetére SimonMágus

üzenetéreVmi olyan kellene,mint pl az autorun? 
- 

SimonMágus senior tag Megpróbálom pontosabban megfogalmazni a problémát: A CD-n egy html formátumban összeállított prezentáció lesz, kép és hanganyagot egyaránt tartalmaz, amit én szeretnék, hogy berakás után indítsa el a kiválasztott html oldalt. (mintha egy telepítő cd-t helyeznél be, ami aut. elindítja magát) 
 Mert ugye ha berakom a cd-t, akkor csak annyit ír ki, hogy képek, hang, stb. található rajta, és jön a szokásos általad leírt formula...
- 

üzenetére SimonMágus

üzenetéreA windows Xp automatikusan felismeri,hogy a cd/dvd-n milyen anyag található és azt a programot rendeli hozzá,ami tudja kezelni. 
- 

SimonMágus senior tag válasz  #54715584

üzenetére #54715584

üzenetéreHa ki akarod írni vagy bemountolni, arra a legegyszerűbb megoldás az Alcohol 120% nevű progi, neten találsz trial verziót. 
 szerk: látom már van jobb megoldás 
 Nekem is lenne kérdésem: milyen progival lehet begcsinálni azt, hogy ha beteszek egy cd-t a meghajtóab, automatikusan elindítsa az általam kiválasztott fájlt/alkalmazást?
 Előre is köszi a segítséget 
 [Szerkesztve]
- 

Sátán44 addikt válasz  #54715584

üzenetére #54715584

üzenetéreUltraiso [link] 
 Sokoldalú szoftver, mellyel ISO-fájlt készíthetünk, szerkeszthetünk, illetve átkonvertálhatjuk. Támogatott formátumok: ISO, BIN, IMG, CIF, NRG, BWI - ISO 9660 Level1/2/3 és Joliet. A szoftver extra lehetősége: bootolható ISO készítése, Nero burning ROM, Easy CD Creator, CDRWin, CloneCD, BlindWrite szoftverek támogatása.
- 

#54715584 törölt tag ...amivel mdf-mds kiterjesztesbol tudok bin-cue kiterjesztesut csinalni... gondolom ez egy atkonvertalas lehet vagy vmi ilyesmi... a daemon-nal tudom hasznalni, de pl a nero nem ismeri ezt a filetipust... esetleg vmi plugin vagy konvertalo progi? nekem van winiso-m, de azzal nem probaltam meg, hogy mukodik-e? 
- 

Bumbi tag Hali! 
 Olyan programra lenne szükség, amely windows Xp alatt letiltja (jelszóval) az asztalt, a tálcát, a gyorsbillentyűket, az Alt+Ctrl+Del-t, és egy beállított lista alapján engedélyezi bizonyos programok teljes funkcionalitását és használatát, az összes többi tiltása mellett... Valami olyasmi, mint linux alá a screen lock.
 Valaki tud segíteni?
- 

PrinczA őstag vazzeg, anno 2évig használtam Linuxot (SUSE) ugy 3-4 éve, majd vettem egy uj gépet, hozzá egy XP-t, majd egy laptopot, ahoz is adtak oridzsi XP-t. 
 Azóta XP-t használok, igaz mindig van egy Linux a gepemen.
 De már nagyon töröm a kobakom, hogy visszatáncolok.
 Csak a levelezésem tart vissza, de vhogy megoldom.
 [Szerkesztve]
- 

KrAt veterán Sziasztok! 
 Kéne egy olyan progi, amivel tudnék úgy vcd-t, vagy svcd-t csinálni, hogy a feliratot is lehessen nézni rajta. Most van egy avi-m, (divx) s egy felirat. Ezt kéne vmire (egyáltalán mire? ) átkonvertálni, hogy utána notin (mivel az asztalimban nem jó az író) ki tudjam írni. Megoldható vhogy? ) átkonvertálni, hogy utána notin (mivel az asztalimban nem jó az író) ki tudjam írni. Megoldható vhogy? Ha igen, mivel? Ha igen, mivel? 
 Előre is köszi: Atesz
- 

Korcsii őstag ... összehasonlít két szöveget, és jelzi hogy mi a különbség? 
 Létezik ilyen free program?
 thx
- 

hroleez tag Sziasztok! 
 Régebben egyik IT-s újságban (nevét már nem tudom ) láttam egy programot, amelyik azt tette, hogy egy beszkennelt diagramra ráillesztett egy görbét. Kifejezetten régi-régi könyvekből kiszedett ábrák fv. felírásához készítették. ) láttam egy programot, amelyik azt tette, hogy egy beszkennelt diagramra ráillesztett egy görbét. Kifejezetten régi-régi könyvekből kiszedett ábrák fv. felírásához készítették.
 Valaki hallott erről? Mi a program neve?
 Köszönöm,
 Roland
- 

doc nagyúr szintén Linux alatt tudok megoldást: 
 find -exec echo ''<A HREF={}>{}</A><BR>'' \;
 ide már csak egy fejléc kell elé meg egy lezárás mögé (vagyis pl. <HTML><BODY> és </BODY></HTML>)
 vindoz alatt valamiert nem mukodik ugyanez a parancs a find-dal, valoszinuleg a rettenetesen korlatolt shell miatt
- 

PrinczA őstag Olyan programot keresek ami egy könyvtárszerkezet összes elemét kilistázza, és a listát el lehet menteni html-ként. 
- 

mikoljan tag Hello! 
 Köszi a segítséget.
 Úgy gondolom, hogy kicsit pongyolán fogalmaztam meg a kérdésemet #709-es hozzászólásomban.
 Tehát, ahhoz, hogy adatokat tudjak feldolgozni egy adott programmal, nekem egy meghatározott rekordszerkezetet kell előállítani. (Pl. cikkszám: 1-3. karakterpozíció, üres hely: 4-6. karakterpozíció, darab: 7-13. karakterpozíció stb.)
 Erre keresek egy programot, amivel ezeket a pozíciókat meg tudom határozni.
- 

SimonMágus senior tag És annyit kell megadni, hogy melyik filet indítsa el? (tudom hogy láma kérdés, de nem csináltam még ilyet) 
 A html-t szívesen megtanulnám, de sajnos kevés az idő hozzá, a Macromedia pedig van annyira egyszerű, hogy még a hozzám hasonló nulltudású user is tud kezdeni valamit vele...
- 

válasz  SimonMágus

üzenetére SimonMágus

üzenetéreBármelyik író progival tudsz autórunos cd-t csinálni. 
 Egyébként meg a html olyan egyszerű, hogy még a nagymama is megtanulhatja. Nem programozás (mint ahogy sokan gondolják), egyszerűen formázó parancsokat tartalmaz.
- 

válasz  JustMusicFm

üzenetére JustMusicFm

üzenetéreHogy, hogy mégésre? Win98-at használsz? Arra ténlyeg max a bios password a jó. 
- 

SimonMágus senior tag Köszi  , én is hasonlóra gondoltam (sajnos a html-ben nem (sem , én is hasonlóra gondoltam (sajnos a html-ben nem (sem ) vagyok igazán jártas. Bár egyszer már csináltam egy honlap-próbálkozást Macromedia-val, ezek szerint most is valami hasonlót kellene alkotni. Ebben az esetben hogy lehet megoldani, hogy a CD berakásakor magától elindítsa a kezdő-lapot? ) vagyok igazán jártas. Bár egyszer már csináltam egy honlap-próbálkozást Macromedia-val, ezek szerint most is valami hasonlót kellene alkotni. Ebben az esetben hogy lehet megoldani, hogy a CD berakásakor magától elindítsa a kezdő-lapot?
- 

doc nagyúr szia! 
 bocsi hogy csak most, de teljesen kiment a felembol, meg jo hogy rampriviztel... 
 szoval osszecsaptam egy nagyon barbar, de mukodo megoldast
 elso lepesben kell csinalni egy futtathato file-t a kovetkezo tartalommal:
 #!/bin/sh
 if [ -n ''`file \''$1\'' |grep JPEG`'' ]; then echo ''JPEG: $1'' ; cp ''$1'' ''$1.jpg''; fi
 if [ -n ''`file \''$1\'' |grep MP3`'' ]; then echo ''MP3: $1'' ; cp ''$1'' ''$1.mp3''; fi
 if [ -n ''`file \''$1\'' |grep PDF`'' ]; then echo ''PDF: $1'' ; cp ''$1'' ''$1.pdf''; fi
 (ha ez mondjuk a /home/neved/ize nevu file lesz, akkor chmod a+rx /home/neved/ize hogy futtatni lehessen)
 utana bemesz a konyvtarba ahol az atnevezendo file-ok vannak, es kiadod a kovetkezo parancsot:
 find -type f -exec /home/neved/ize ''{}'' \;
 persze gondolom neked nem masolni, hanem atnevezni kell inkabb, akkor a ''cp''-ket csereld ki ''mv''-re
 ja es persze a neked kello formatumokkal a lista egyszeruen bovitheto, csak siman masold le a sorokat es a formatumra utalo reszeket csereld ki (pl. JPEG->gif, .jpg->.gif)
 [Szerkesztve]
- 

sbazsi veterán válasz  SimonMágus

üzenetére SimonMágus

üzenetéreén sima html-ben csinálnám meg. 
- 

PrinczA őstag Olyan progit keresek ami logolja a proci terhelést (dátum, idő, %, esetleg grafikon). 
- 

SimonMágus senior tag Üdv mindenkinek, én a következő projektet szeretném megvalósítani: 
 Egy olyan prezentációs CD készítése a cél, ami a következőket tartalmazza: CD a berakását követően automatikusan indul, az indítóképernyőn - valami háttér, 3 zászló-ikonnal - a megfelelőre kattintva választani lehessen (mármint nyelvet ), ezt követően pedig részben dokumentumokat (mondjuk PDF formátumban), részben képeket (ezeket jó lenne slide show jellegűen lejátszatni), részben pedig hangfelvételt tartalmazna, a cél, hogy ezeket a megfelelő ikonra, vagy szövegrészre kattintva automatikusan lejátssza egy WinXP-vel telepített gép. ), ezt követően pedig részben dokumentumokat (mondjuk PDF formátumban), részben képeket (ezeket jó lenne slide show jellegűen lejátszatni), részben pedig hangfelvételt tartalmazna, a cél, hogy ezeket a megfelelő ikonra, vagy szövegrészre kattintva automatikusan lejátssza egy WinXP-vel telepített gép.
 Előre is köszi a segítséget: SM
- 

PrinczA őstag Nagy az én gondom! 
 Sikerölt egy csomó (~10-15e) filet TotalCommanderrel ugy atnevezni, hogy kitoroltem a kiterjesztéseket 
 akarmi.doc -ból lett lett akarmi
 barmi.txt -ből let barmi
 Sajna van köztük doc, txt, html, html, gif, tft, jpg.
 Van olyan progi ami benezéz a fileba és pótolja a kiterjesztéseket?
- 

sbazsi veterán válasz  Deathmaster

üzenetére Deathmaster

üzenetéreEverest Corporate Edition? 
 [link]
- 

föccer nagyúr válasz  JustMusicFm

üzenetére JustMusicFm

üzenetére1: Bios password. 
 2: Képernyővédőt állítsd be jelszavas védelemre.
 mod:
 RE: (#745) Deathmaster: Értem,d e sajna nem tudok ilyet.
 [Szerkesztve]
- 

JustMusicFm csendes tag Hi! 
 Légyszi ajánljatok valamit a következő problémákra:
 1. A windows ne induljon el akkor ha vki nem tudj a jelszót. Mert ez a fiókos megoldás jó, csak ha valaki a mégsére megy, amikor kéri a jelszót, a gép akkor is elindul.
 2. Hallgatok valamilyen netrádiót, a gépet hagyom nyugodtan. Azt akarom, hogy csak az tudja újra használni a gépet, aki tudja a jelszót, amit én adok meg.
 Remélem érthető voltam, segítségeteket előre is köszönöm!
- 

föccer nagyúr válasz  Deathmaster

üzenetére Deathmaster

üzenetéreTávoli asztal nem segít? 
- 

Deathmaster csendes tag Helló. Valaki tudna nekem olyan programot ajánlani, amivel meg tudom nézni a hálózatra kapcsolt gépek paramétereit. Pl.: memória, proci, háttértár. Szoftver és hardver téren egyaránt. Egy rendszergizda 
- 

fasyrt őstag válasz  kisgyerek85

üzenetére kisgyerek85

üzenetéreÁá, megtaláltam, ami kell nekem!  
 Xilisoft video conventer 3
 mp4-be tömörít, alig romlik a videó, és kb. ez eredeti méret 25%-a!
- 

sbazsi veterán és ha megbeszéled vele, hogy tegyen fel egy netlimitert, és állítsa be a teljes sebesség 70%-ra? 
 Ha pedig nem, bosszúból kezdjél Te is letöltögetni. (Hogy mit, az mindegy, utána rögtön törölheted.) Az övé még jobban lelassul, és akkor ő fogja mondani, hogy inkább felteszi, csak ne töltögess le!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)  ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

LeC addikt Nekem olyan progi kéne amivel tesóm gépén korlátozhatom a letöltési sebességet/sávszélt, (úgy hogy azt ő nem veszi észre hogy fut a progi) és minden xp inditásnál automatikusan elindul. 
 Ugye routerrel van megosztva a net, és a routerben sajna nincs sávszél managment, ő meg persze állandóan tölt, nekem meg egy óra mire megjelenik egy oldal, nem is beszélve az állandó ping problémákról játék alatt...
- 

Oly őstag Hi! Melyik az a progi ami... 
 *.flv -ből asztali divx-es lejátszón lejátszható fotmátumot csinál?
 Próbálkoztam a SUPER nevűvel, de azon mindig elcsúszik a hang! 
- 

Ingyen nincs. De mit értesz az alatt, hogy átkonvertálgatás nélkül? Mindenképpen kell de- és enkódolni a videót, ha a bitrátát akarod változtatni. 
 Ja most jut eszembe, van egy ffmeg nevű inygenes progi, de nem könnyű hozzájutni lefordítva (magyarul csak a forráskódot lehet megtalálni), rűáadásul csak command line. Na az tud szinte bármit, bármire kódolni.
- 

fasyrt őstag Hali! 
 Olyan videótömörító progit keresek, ami kezel mpeg2-es videót, és ide-oda konverálgatás nélkül tud tömöríteni egy adott méretre. Tehát beírom a proginak, hogy ez a vidó bizony max. 3 gigás lehet, akkor a progi áttömöríti a videót max 3 giga méretűre.
 Van ilyen?
- 

Füleske addikt Olyan programot keresek ami az egérmutató alatt levő ablakot teszi automatikusan aktívvá , nem kell rákattintani. 
- 

kétlem h lenne ilyen progi, de hátha ismeri valaki: 
 olyan progit kerek ami hangvezérléssel indít el egyes filéket. eltárol egy hangmintát, és ha ugyanazt a hangmintát visszakapja akkor elindítja azt a progit. vagy ha hozzá nagyon hasonlít akkor azt. mint pl olyan mint mint pl a mobiloknál, h hangtárcsázás.
- 

CWorm aktív tag Hali! 
 XP Home alá érdekelne olyan alternatív megoldás, mint a Pro-ban a házirend. Tehát szeretnék jogosultságokat beállítgatni Home alatt. Valami ingyenes progi érdekelne, amivel meg lehet ezt tenni. A segítséget előre is köszönöm.
- 

kutga félisten Sziasztok! 
 Olyan programot keresek, amivel egyszerűen lehet számítógépről sms-t küldeni. Vodafone-os Nokia telefont használok, de a PC Suite nem igazán jött be.Legtöbbször három darabban küldte el az üzeneteimet. Úgy tudom ICQ-ban van ilyen funkció, de nem sikerült beállítanom. Nem ingyen sms küldőt keresek, hanem egy progit, mivel megírhatom az üzenetet, majd miután kézbesítette, a telómra kapom a jelentést. Lehet rosszul tudom, de talán a The Bat ismerte ezt. Nem ingyen sms küldőt keresek, hanem egy progit, mivel megírhatom az üzenetet, majd miután kézbesítette, a telómra kapom a jelentést. Lehet rosszul tudom, de talán a The Bat ismerte ezt. Aki tud segíteni kérem jelezze! Aki tud segíteni kérem jelezze! 
- 

swoody senior tag Hi tudnátok olyan progit mondani vagy valalami beállitást amivel gyorsabban áll le a XP 
- 

mikoljan tag Sziasztok! 
 Szeretném megkérdezni, hogy létezik olyan program, amivel sorok vagy oszlopok adatait különböző karakterpoziciókba lehet helyezni és .txt-ként elmenteni?
 A válaszokat előre is köszönöm!
- 

szasza_1 senior tag válasz  hbbalint

üzenetére hbbalint

üzenetéreJa, hogy ez ilyent is tud  . Nem volt megtalálni a hunyót. 30GB olvasott adatmennyisége volt. Méghozzá az F-Secure egyik exe-jének. Leszedtem, most úgy tűnik, hogy jó lesz. Lehet, hogy a frissítésben volt benne valami. De ahogy láttam, nem csak nekem volt ilyen. Pedig azt hittem, hogy megtaláltam a számomra legjobb vírusirtót, meg tűzfalat. Lehet, hogy marad a Windowsos tűzfal, meg az F-Prot. . Nem volt megtalálni a hunyót. 30GB olvasott adatmennyisége volt. Méghozzá az F-Secure egyik exe-jének. Leszedtem, most úgy tűnik, hogy jó lesz. Lehet, hogy a frissítésben volt benne valami. De ahogy láttam, nem csak nekem volt ilyen. Pedig azt hittem, hogy megtaláltam a számomra legjobb vírusirtót, meg tűzfalat. Lehet, hogy marad a Windowsos tűzfal, meg az F-Prot. Vagy valaki tudja, hogy miért csinálta ezt az F-Secure? Ja, és a legérdekesebb a dologban, hogy amig futott az az exe (most sajnos nem tudom melyik, mert már ledaráltam), addig a procit sem lehetett kihasználni rendessen. Érdekes... Vagy valaki tudja, hogy miért csinálta ezt az F-Secure? Ja, és a legérdekesebb a dologban, hogy amig futott az az exe (most sajnos nem tudom melyik, mert már ledaráltam), addig a procit sem lehetett kihasználni rendessen. Érdekes...
- 

szasza_1 senior tag válasz  T. Almeida

üzenetére T. Almeida

üzenetéreAz a dúrva, hogy 1-2% az össz procihasználat ilyenkor... 
- 

akasp senior tag UP ide 
- 

akasp senior tag Hi. Mivel lehet egy teljes weblapot letölteni? ponosan ugyanazt, ami a szerveren vannak file-ok. Ebbe beleértem a css fileokat is. Köszi szépen. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egérpad topik
- LG LCD és LED TV-k
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gurulunk, WAZE?!
- Path of Exile (ARPG)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- Keresünk dokkolókat
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

(
( 

) átkonvertálni, hogy utána notin (mivel az asztalimban nem jó az író) ki tudjam írni. Megoldható vhogy?
) átkonvertálni, hogy utána notin (mivel az asztalimban nem jó az író) ki tudjam írni. Megoldható vhogy?  Ha igen, mivel?
 Ha igen, mivel?  

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)