Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz ollie #40320 üzenetére

    Település rendezési tervek PDF-ben vannak, beágyazott böszme vektorgrafikák.
    Néhány éve kellett belőle a Readerrel egy képernyőképet a beépített fényképezőjével csinálnom. De az adott nézet, szőrös volt... Azaz a vonalak.
    Más megjelenítőben (Foxit Reader) szép simák voltak az utcanézetek, abból volt egy portable a gépen, abban is volt beépített "fényképezőgép". Probléma megoldva.

    Persze lehet mondani, hogy nem szabványos anyag került bele és az ipari szabvánnyal hencegő Adobe termék ezt nem ette meg...
    Lehet, hogy az adobe is elk*rvult ezen a téren vagy csak nem követte a világot. Anno a Fraunhofer mp3 kodekje volt a királyság, meg a szabványosság maga. És mellé szépen kinőtte magát szabvánnyá' a Lame. Megkerülhetetlen és most már az jelenti az mp3-ban az etalont.
    Lehet, hogy erre az útra lép lassan az Adobe is. Az alternatív nézegetők a végén már gyorsabban és szebben nyújtják azt amit valaha ő uralt egyedül. Így tűnt el az IE és előtte meg a Netscape is a süllyesztőben.
    Ma már több alternatíva van olyan komoly PDF platformokra vagy PDF-es munka produktiv és profi megoldásaira ami nem éppen Adobe. Ezeket nem próbáltam, de töredék árért vannak és idővel már ezekkel fognak készülni a PDF-ek, ahogy talán már most sem mindig Adobe alapon készülnek a kiadványok. A Ghostscript-re épülő megoldások virágkorukat érik. Aztán a végén már az lesz a szabvány'... :)

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák