Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
- Home server / házi szerver építése
- CES 2026: nevet váltanak a gyorsabb WD SSD-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hálózati kábelek és szerelésük
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szerviz topik
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
ledgeri
üzenetére
nem értem a kérdést. mi a második...?
a windirstat inkább arra való, hogy egy mappában, meghajtón megkeresd, hogy mi foglal sok helyet. vizuálisan megjeleníti az egyes fájltípusokat (színek) és fájl ill. könyvtár méreteket (négyszögek mérete).
az elérési utat egy egy fájlra, könyvtárra, vagy egy könyvtár összes fájljára vonatkozóan legegyszerűbben a total commanderben (kijelölés/kijelölt nevek másolása vágólapra minden adattal+elérési úttal) tudod kimásolni.
én már csak ezzel keresek fájlokat. kiraktam a fejlécbe a fájlnév és elérési útvonal másolása vágólapra ikont. ha pl. mailben akarok csatolni egy fájlt, akkor tcm-ben megkeresem, kijelölöm a fájlt, klikk az ikonra, alt+tab, a gmailben klikk a csatolt fájl gombra és a fájlnév helyére ctrl+v. a tcm úgyis mindig nyitva van az egyik monitoron, és ált abban a könyvtárban, amiben dolgozom, tehát sokkal gyorsabb megkeresni a csatolmányt.
ugyanígy, ha neroban ki akarok írni valamit, akkor kijelölöm a fájlokat, ráhúzom a tálcán a nerora, majd mikor átvált, akkor fel az új összeállításba. csak ekkor engedem, el őket. én már szinte mindent csak tcm-ben keresek.a dierectory lister pedig egy html (vagy txt stb.) formátumot készít, ahol minden könyvtár/elérési útvonal alatt egy táblázatban vannak a benne lévő fájlok. az adatokat, amit megjelenít mellettük, be tudod állítani
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest