- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hisense LCD és LED TV-k
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autóhifi
- E-book olvasók
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz marinea2 #39467 üzenetére
Nézted a Linkemet? Akkor nézd meg jobban... Az alján vannak játékok. Én sem trémárkozok, csak a játékok érdekelnek (a munkán kívül) 1680-hoz képest ne várj sok változást gépigény terén! Én úgy érzem Te már eldöntötted... Akkor ne filózz rajta!
(#39469) doboka98: Az mi lesz, ha szabad tudni?
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
-
Gyufaaa
veterán
válasz Sanyig4 #38465 üzenetére
Tesztekből össze tudod szedni, az általad használni kívánt műveletekben melyik a leggyorsabb jelenleg (2011 tokozás, 3960x processzor). Illetve egy árat is ajánlott ilyenkor mondani, hogy még is meddig szeretnél nyújtózkodni. Mert így eléggé "légdeszkás" a mutatvány...
-
Gyufaaa
veterán
válasz hitman, #35752 üzenetére
Ebben az esetben Te tudod, hogy mennyi alap tőkéd van, amit bele tudsz forgatni szvsz. Minden esetre, ha ezt a procit eladod, csak áron alul tudod (hacsak van rá már valami ismerős aki megveszi) az újhoz pedig ismét "befektetned" kell, ami mondhatni minden esetben pénzkidobás, hacsak nem 2600K-t veszel. Ha meg úgy is visszakapod a negyedét, akkor 90k környékén veszel egy 580-at, amit pedig vissza kapsz, azt elteszed és gyűjtögetsz egy 680-ra pl. Következő vásárlásnál ismét nagyobb lesz az "alaptőkéd".
-
Gyufaaa
veterán
-
Gyufaaa
veterán
válasz Peddy789 #35562 üzenetére
Ez most egy erős irigységnek is felfogható. Aki megteheti, az miért ne? Másik oldalról pedig mennyire biztos az, hogy akinek olyan van, az csak is és kizárólag játékra használja? Más a pecabotjára költ ennyit vagy más hobbira. Érdekes vélemény.
Szerk.: Off.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz gyenesmartin #35479 üzenetére
Az FX. 6mag az 6 mag. Hosszútávon jól jön.
-
Gyufaaa
veterán
válasz butagyúrós #35223 üzenetére
Részinformációdból én azt szűrtem le, hogy 965-ös procid van és elégedetlen vagy vele. Így már más a felállás! A 965 teljesen jó választás.
-
Gyufaaa
veterán
válasz butagyúrós #35220 üzenetére
Ha "csak" 25k van rá szánva, akkor ne pocsékold el azt a procit! Van benne tartalék és elég a BF3-hoz is!
-
Gyufaaa
veterán
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz GabeTheWhite #34567 üzenetére
No látod. Konkrétan te sem tudtad, hogy mire is szeretnéd használni. Egy alapos átgondolás után, ha leírod, mire is szeretnéd használni, egyszerűbb segíteni is. De látom alakul a dolog. 16Gb ram pedig azért volt az első lehetőségek között, mert azt írtad, játék közben renderelsz. Így már másként fest a dolog.
-
Gyufaaa
veterán
válasz GabeTheWhite #34552 üzenetére
Természetesen lehet ez a kombó. Ha a procit alapon szeretnéd használni, akkor elég alá egy H67-es deszka is. AsRockból is érdemes csemegézni. Jó deszkái vannak. Elég neked a mATX vagy kell az ATX?
pl:
Proci, ha a tuning nem lényeg.
Proci, ha lényeg a tuning is.RAM Ha renderels, akkor jól jöhet a 16Gb.
SSD rendszerhez.
SSD-ből én nagyobbat vennék. ezek az összeállítások erősen pénzfüggőek. Neked kell eldöntened, mennyi pénzed van rá és abból tudunk segíteni összeállítani egy megfelelő vasat.
-
Gyufaaa
veterán
válasz GabeTheWhite #34550 üzenetére
Kompletten kell az egészet cserélned hozzá. Ebbe a lapba nem fogsz kapni erősebb procit. Vagy is van, de nem annyival erősebb, mint amennyivel drágább. Itt a hardveraprón találsz mindent hozzá. Vannak újak és használtak egyaránt.
SSD Egy új rendszernél ez már alap.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz GabeTheWhite #34547 üzenetére
2600K egy SSD-vel karöltve.
-
Gyufaaa
veterán
válasz iqunuqu #34381 üzenetére
Ennyi pénzből én a helyedben egy 2600K-s rendszert tennék össze...
Ha ragaszkodsz az AMD-hez akkor a FX8120 jó barát lehet.
(#34382) DioKVP: Inkább s3 akart lenni az se felirat helyett nemde? Ezeket a procikat támogatja annak a lapnak a rev1.0-ás változata A lényeg belőle, hogy max 95w TDP-ig támogatja a procikat.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz balint933 #34324 üzenetére
Azokat felejtsd el. Ezt megérdemli ha már annyi pénzt szánsz rá.
(#34325) Milka 78: X79-et akartál írni a proci alá ugyi? Bár én szeressem az x58-at is
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz balint933 #34316 üzenetére
i5 brutális, mint tuningra mint teljesítményre. FX-ben is jócskán van tartalék persze. Játékra én az FX-et mondanám hosszú távra. Játszani tökéletes, főleg ha FullHD -ban vagy felette tolod. Ez a vásárlás azért elég pénztárca függő szvsz.
(#34317) Milka 78: Szeva cimbi! Ütős lett az avatarod! Grat hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz sarkanyolo2 #30184 üzenetére
Vélemény az, ha XP-t használsz akkor kötelező darab. Osztja a terhelést. Ha vista vagy win7, akkor felesleges. Az már tudja kezelni...
Szerk.: off
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz dízelracer #30114 üzenetére
SB engem sem igazán motivál. Én inkább most pont az 1366 felé hajlok. Előző rendszereim AMD-k voltak, legutóbbi egy 1090T. Most meglesem az i7 erejét is.
-
Gyufaaa
veterán
válasz dízelracer #30112 üzenetére
Igen. ez is egy érv. Nem is rossz. Bár az a 8k-s deszka szerintem a proci alá egy kicsit vicces kategória lenne. nem hiszem, hogy egy teljesítményben lenne az 1366-os deszkával mint felszereltség, mint pedig tuning terén.
-
Gyufaaa
veterán
válasz dízelracer #30109 üzenetére
Mi a bajod az 1366-al? (nem kellenek a regények, hogy abból lehet kapni 1155-öt vagy 56-ot. Utóbbit még inkább nem érdemes.) Konkrétumra lennék kíváncsi.
-
Gyufaaa
veterán
válasz banderasz77 #30100 üzenetére
Eláztál?
-
Gyufaaa
veterán
válasz depzoo #29830 üzenetére
Az, hogy a vga-d elviszi-e az majd kiderül a demónál. Szerintem nem lesz vele para. Mindkét proci jó választás lehet. Ha tuning világba is bele szeretnél csöppenni, akkor inkább 955-öt vegyél c3 steppingel és jó eséllyel indulsz a 4Ghz felé. Ennél többet nagy valószínűséggel a 970 sem fog tudni. Hosszabb távon szerintem a 1090T jobb választás, csak az ár különbsége végett is inkább a 4 magos és egy erősebb vga.
Mod.: Én is előrendeltem. Már kíváncsian várom milyen lesz a gém. Már csak egy gépet kell hozzá szereznem, mert szerintem az ATOM-on elég akadós lenne.
(#29828) polaar : én AsRock között nézelődnék.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz Vardar #20986 üzenetére
Éppen akkora csak, hogy az állad leesne. Hidd el, megéri! 6400BE-ről váltottam PH2 X2 550BE-re és batár nagy különbség van! Főleg abban a felbontásban eléggé procilimites vagy. Minél magasabb felbontás, annál inkább a kártyát nyúzod. Ezt a szöveget pedig magas felbontásra értették szerintem. Arról nem is beszélve, hogy az a kártya szeretné az Athlon 2-es procit. Főleg ha alapfeszen 3.2 - 3.5Ghz-en megrángatod, lesz "háttere" a vga-nak is.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz darál0w #19836 üzenetére
Az lehet, hogy az én bajom, de feltételezem aki gépet vesz, annak manapság már a net nem luxus és a google mindenre orvosság. Én meg szívesen segítek, csak a privit nem igazán komálom. De, mivel felhasználó vagy nevezzük USER sok féle van, ezért ezt sokáig lehetne ragozni..
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz darál0w #19825 üzenetére
"legyűrjük ezt a vén kuruzslot itten"
alap user veszi a fáradságot és megkeres ilyen oldalakat mint a PH és felteszi kérdéseit. Legtöbb "alap" user már veszi a fáradságot és jelentkezik, illetve kikéri a véleményeket. Egy páran, igaz Pü-ben (amit nem annyira szeretek), de megkerestek, hogy tudnék-e tanácsot adni nekik hardver vásárlás terén. Példának okáért, most zajlott le egy sikeres 4 magosítás is egy mondhatni ilyen dologban kevésbé jártas "alap" userrel egy asrock lapban egy PH2 X2 550-el (b50). De ha netán én nem is tudok, majd más biztosan tud neki segíteni és oda irányítom hozzá vagy a megfelelő topikba. Persze ez meg az én véleményem.
Gyuri27:
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz L!NK->Q3 #19785 üzenetére
Hogy a rákba ne kezelné le! Rev 1.0, 2.0, vagy esetleg 2.1-et fogtál ki?
Tuning nem feltétlen vonza a fesz emelést. Alapfeszes tuning is létezik. Az x2 550 megeszi a kártyádat.[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz FikuszKukisz #19730 üzenetére
Ha minden áron proci cserében gondolkodsz, inkább add el deszkával együtt a mostanit és vegyél egy AM2+-os lapot egy Athlon2-vel. Jobban jársz.
-
Gyufaaa
veterán
válasz FikuszKukisz #19727 üzenetére
Nem a magok száma számít egy vga "kihajtásában" mint inkább az órajel. 9800 esetében 3Ghz elég a kifingatáshoz. Persze egy újabb processzor, mivel erősebb is akár ugyan azon az órajelen mint a tiéd, nem is igazán lenne szükséges a magas órajel, de az 5200-al is sima zsiiir az a kártya! Egy kicsit el kell rángatni a száját és nem is lesz az olyan rossz. Bár alapból sem rossz szerintem, nem tudom mi lehet vele a gondod. De egy tuningot azért megér. A 3ghz-et jó eséllyel és persze ha a lapod is akarja alapfeszen el tudod érni. De ez már IDE tartozik!
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz FikuszKukisz #19719 üzenetére
Hát a procilistában valóban nem szerepelnek ezek az újak. A többi, hogy a BIOS látja-e majd a procit már csak a szerencse kérdése lehet.
-
Gyufaaa
veterán
válasz Magnum p.i. #19543 üzenetére
Igen. Csak a felárat nem éri meg, csak ha nem vagy tuningos. Mert alapfeszes tuningal ugyan azt a teljesítményt tudja a 245 is mint a 255. kb. (3400Mhz álltalában) De ez már az izlések és pofonok világa.
-
Gyufaaa
veterán
válasz Magnum p.i. #19541 üzenetére
Ha kódolni szeretnél akkor a több mag illetve ha kétmagosat választasz akkor az L3-om is. Játékok a magasabb órajelet részesítik inkább előnyben! Persze vannak kivételek is mint pl a GTA4. Ott már ajánlottabb a 4 mag. Persze ez nem azt jelenti, hogy két maggal már szóba sem áll! Nekem is PH2 x2 550-em van. Isten "kis" cucc!
-
Gyufaaa
veterán
válasz Magnum p.i. #19538 üzenetére
Nem rossz proci, bár ha az árát nézzük (nem tudom persze mennyiből tudsz gazdálkodni) én inkább a x4 620-at választanám. Még is csak +1 mag egy viszonylag kevéske felárért. Persze ez nem azt jelenti, hogy az x3 nem jó!
-
Gyufaaa
veterán
válasz VaniliásRönk #19072 üzenetére
Ez brutál
Itome: Ha rendesen körülnézel a Hardveraprón találsz 27-ezerért 8500-at is!
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel