- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Hisense LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zalman90
őstag
Üdv.
tegyük fel hogy kinéztem egy i7-4770k procit kb 70-75 ért aprón, de mondjuk már nincs , és lenne kb ennyiért(nemtöbbért) i7- 4790
kérdésem a következő: a K végű proci csak tuning esetén tud többet nyújtani igaz? Észre vehető lenne a különbség tuning esetén?
fhd játékra kellene.. vagy elég lenne nekem egy i5 4690k ?
köszönöm előre is a választ
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
zalman90
őstag
válasz gtamate2 #66510 üzenetére
értem, és köszönöm az eddigi válaszokat
viszont most kiírattam játék közben a GPU adatokat
pl:crysis, metro2033 maximum grafikán 40-50% proci használat, 90% gpu és 99% vram használat
jól gondolom hogy vga limitem van ?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
zalman90
őstag
válasz gtamate2 #66507 üzenetére
Z-s lapból melyik chipset?
i5 4590 és mondjuk a 3570k (tuning nélkül) között lenne érdemleges teljesítménybeli különbség ?
szerk: aprón nézegetve 7-8 ezer ft plusz és akkor már 4690K, és mehetne a tuning is viszont akkor ide milyen lap fog kelleni amibe lehet tuningolni?
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz gtamate2 #66504 üzenetére
Használt sem gond, lapra 30-35öt szánnék, lényeg hogy ATX legyen, 6 sata csatival, és kezelje a gyors ramokat. Procira 65-70 ezer ft
közel 70 ért már i7 et is látok aprón (4770k) de nemtudom érdemes e , kicsit vissza olvasva írtátok hogy nme használja ki a 4+ logikai szálat, és tesztek alapján sem látom gyorsabbnak
Az AMD-FX vonal még mindig kérdéses számomra, és ami kimaradt hogy 1920x1080p ben játszok.
-
zalman90
őstag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem
A jelenlegi core i3 2120(1155) + h61 párost szeretném leváltani. Csak játékra használom a gépet.
Intel téren i5-ön gondolkodok esetleg i7 , de az AMD-től sem riadok vissza, nézegettem tőlük FX procikat pl: 8320, 8350
árban sokkal olcsóbbak, kérdés hogy teljesítményben mekkora lesz a különbség? hogy mi mellé akarom? jelenleg egy GTX560 van amit késöbb cserélnék R9 380 vagy GTX960ra.
Amiknél számítana a jobb teljesítmény: call of duty sorozat, crysis, metro2033, dying light, fallout4
köszönöm előre is
-
zalman90
őstag
ha már itt tartunk
eddig core 2 duo E8400 el játszottam , és sehol nem volt gond (csak bf3)
játszottam az összes codot , az összes crysist..... sehol nem volt gond , oké tudom igy ment 30 fps el i7 el meg lenne 60fps , de a lényeg hogy c2d is elég volt
és azért váltottam i3 ra mert jó áron tudtam eladni , nem mert keveseltem
-
zalman90
őstag
válasz Milka 78 #34319 üzenetére
kell a fenének 6990
i3 + 4850x2 vel jáccok még most is minden full hd ba
(#34321) balint933: 1-2 év mulva az i5 is gyengének fog számittani..
vedd meg a legujabb ivy bridges i7 et 90.000 ft ért , az biztos sokáig jó lesz
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz Viktor77 #34287 üzenetére
hogy lehet húzni a IGP órajelét ?
(#34296) Viktor77 anno egyszer egy számtech boltban énis hülyét csináltam magambol , celeront váltottam dual core ra
mondom kellene egy olyan 2 magos 6 ghz es processzor , az eladó meg csak nézett hülyén
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz Badtor #34280 üzenetére
a K jelű prociknak zár mentes a szorzó , ezért lehet húzni őket
i5 2500 K és i5 2500 között teljesitményben nincs külömbség
a processzor húzásából baj nem lehet , ha csak nem adsz neki tul nagy fesz-t vagy tul nem melegszik
-
zalman90
őstag
válasz tomaszka88 #34271 üzenetére
szerintem felesleges cserélned
-
zalman90
őstag
az hogy lehet hogy integrált vga val neked olyan jól megy ?
más játéknál mit tud ?
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz czanga #34256 üzenetére
énnekem most core i3 van , beépített HD 2000 res vga val
cod2 , cod4 , cod6 megy vele persze a legbutább grafikán , word of tanks épphogy jáccható , command & conquer összes része akadás mentesen megy
-
zalman90
őstag
válasz headhunter86 #34195 üzenetére
a 12.000 ft os h61 chipsettes lap os ugyan azt tudja mint a 30.000 res
-
zalman90
őstag
válasz csucsbicep #34084 üzenetére
ezek a G-s procik játékban annyit tudnak mint 1 húzott core 2 duo E8400 as
nem roszak
-
zalman90
őstag
Ha sok pénzem lessz , veszek a Apple-t játszani , egy intelt netezni , és egy AMD-t lábat melegíteni
[ Szerkesztve ]
-
-
zalman90
őstag
Az ivy vajon mennyivel lessz erősebbb mint a sandy ? és mennyivel lessz drágább ?
-
zalman90
őstag
válasz Viktor77 #33579 üzenetére
az fx 6100 többe is kerül , többet eszik , jobban melegszik
-
zalman90
őstag
válasz Victoryus #33489 üzenetére
én nem értek hozzá és nem is értem ez miért jó az amd-nek
akkor ennyi erővel senki nem vesz 3 meg 4 kendermargos procit , mert megveszik a 2magost Olcsóbban és feloldják a többi tiltott magot
valaki magyarázza meg
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
válasz cellpeti #33372 üzenetére
ha megéri neked cserélj nyugodtan én core 2 dou rol váltok i3 ra , még az is sok leszz..
kölcsönbe kaptam egy HT-s pentium 4 et , ha támogatná a 64 bitet meg is tartanám
itt egy teszt , ott az i3 meg az i5 is link
amugy i5 job lessz neked , ha PS vagy hasonlo programokhoz kell , mert az i5 nem játékoknál jön elő hanem programoknál
az i5 nél a K pedig csak annyit jelent hogy szorzó limites lehet őket húzni (bár ezeket felesleges)
[ Szerkesztve ]
-
-
zalman90
őstag
válasz Alister71 #33356 üzenetére
én egyből néztem az adatlapján lévő configot ... : Intel G530 . és te ?
Vesztor87: Nem gyenge a proci , annyi baja van hogy csak 32bites igy ujra kellet huznom a win7et , mert 64 bitessel nem bootolt be
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
Eladtam az E8400 at és amig nem lessz meg az i3 addig kaptam kölcsönbe egy 775ös procit
ez egy pentium 4 HT ez normális hogy ilyen régi prociban hypertreading van ?
-
zalman90
őstag
válasz csucsbicep #33313 üzenetére
nekem 4850x2 van , és veszek i3 -mat . akkor váltsak video kártyát is ?
-
zalman90
őstag
Ez valós ? télleg sz@rrá veri az i3 2100 a 4ghz en hajtott E8400 at ?
mert ha ez igy van akkor i3-mat veszek
-
zalman90
őstag
Melyik i3 vagy i5 öt vegyem ? játékhoz kellene.... , tudtok jó lapot ajánlani hozzájuk ? 30.000 lenne lapra
-
zalman90
őstag
az este folyamán kiprobálásra kerül.
az i5 mellyivel jobb mint az i3? tuningpotenciáljuk milyen? sajnos a 1155 és 1156 rol nagyon keveset tudok , le vagyok még maradva a 775 nél
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
üdv, azt hiszem meghalt a 775 ös alaplapom , benne van mos egy E8400 lehet az is rossz
vegyek 775 es lapot + procit ? vagy inkább kicsit többet fektessek be és vegyek i3 vagy i5 öt?
játékra kelleneválaszt előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Fotók, videók mobillal
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nintendo Wii U
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Dolce Gusto
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest