- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Milyen széket vegyek?
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
őstag
(#79979) SECTORnooB
(#79984) Grave444Köszönöm.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Testvéremnek szeretnék összeállítani egy "gémer pécét", amivel ő elsősorban a PUBG-vel szeretne játszani. Intel processzorban gondolkodnék.
Lenne pár kérdésem a processzor illetőleg:
1. Érdemes használtban gondolkodni? Nyilván ez főleg az ár miatt kérdés (proci + ram árak miatt). Nem tudom mennyivel vannak a régebbi generációk lemaradva az újakhoz képest...
2. Hallottam olyat, hogy nem érdemes a 7. generációból választani, hanem inkább 8. vagy régebbi generációk közül. Ez igaz?
3. Van most valami bestbuy, akár használt, akár újból?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Üdv!
Igen tudom, jó párszor jártam már itt hasonló kérdéssel, de még mindig nincs lefutva a menet.... (:
Tehát a kérdésem az volna, hogy ha vennék egy DFI Lanparty JR P45-T2RS alaplapot, akkor abba mennyivel több FSB-t bírna tuningnál a processzorom, mint a mostaniban(adatlapomon)?
Illetve, ha tudtok egyéb információt erről a lapról (DFI), példának okáért, hogy mennyire megbízhatóak, s mennyire bírják sokáig, azután, hogy miben, jobb, vagy rosszabb, mint a mostani lapom, azt megköszönném."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan sürgős kérdésem, hogy ha veszek egy Gigabyte EP45-DS3L alaplapot, akkor abban mennyivel több, vagy kevesebb (vagy azonos) FPS-t tudnék kihozni tuning során a processzoromból, a mostani(adatlapomon) alaplapomhoz viszonyítva?
Illetve milyen lenne ugyanilyen lap, csak az DS3LR?[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz darál0w #26448 üzenetére
Szia.
Bocsi, hogy megint téged kérdezlek, de sürgős lenne, s te profi vagy ebben.
Kinéztem egy másik lapot közben, ami ez lenne. Tehát a kérdésem, hogy ez jobb vagy rosszabb lenne-e mint a mostanim?
Több vagy kevesebb FSB-t bírna a Q8400-m?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz darál0w #26409 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Esetleg tudnál még segíteni?
ITT van a történetem leírva. Remélem követhetően fogalmaztam abban a hozzászólásban, tehát a lényeg, hogy az a blokk ráférjen a CPU-ra, azaz a körülötte lévő dolgoknak legalább olyan távolságba kell lenniük, mint a lefogatókat képzeletben összekötő vonal.
Szóval esetleg ezt figyelembe véve tudnál segíteni? Ahogy ott is leírtam, nem szeretnék visszalépést, hanem akkor inkább legyen erőlelépés, de az a szempont nagyon fontos.
Remélem nem baj, hogy ilyet kérek, de eddig még senki sem tudott segíteni.(Persze más is írhat!)
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Nem is olyan régen írtam ide, s azt mondtátok, hogy a mostani alaplapommal a Q8400-m maximum ~450FSB-t bírna. Nos tehát, lenne egy olyan kérdésem, hogy ezzel a lappal mennyivel menne többet, vagy mennyivel járnék jobban?
-
AssAssynn
őstag
válasz darál0w #23862 üzenetére
Igen, valóban ott vannak és nagyon jó a szorzójuk, de azok mind 50e Ft körül vannak használtan. Amiket én mondtam azok meg 30-40.
Egyébként igen, a 4 mag javára dőlt el a teszt. De itt a link is:
( http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2009/test-prozessoren-2009/21/#abschnitt_colin_mcrae_dirt_2 )"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz darál0w #23842 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a válaszodat!
A segítséged alapján nekem az jött le, hogy a q8400 és a q9400 lenne az ideális választás. ( http://ark.intel.com/Product.aspx?id=38512 )
A két proci között annyi a különbség, hogy a 8400-ba 4, míg a 9400-ba 6mb chache memória van. Ami azért különbség, de nem hiszem, hogy e miatt 10 000 Ft különbség kéne, hogy legyen a kettő között. De mindkettő 8-as szorzóval bír és 1333 az fsb-je, tehát az elmondásod alapján (450fsb) olyan 3,6ghz-t lehetne kicsikarni. Aminek elégnek kellene, hogy legyen. Elméletileg.
Aztán nézzétek meg neki mi a helyzet: ( http://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_gtx_460/hsz_3857-3857.html ) 4 magos procijával 3,4 és 3,6 között is 1000 pont a különbség tesztben. Persze ez nyilván csak szintetikus teszt.
De egyes tesztek szerint meg a 2 és 4 magos procik között játékban átlagba 5-15% különbség van fps-ben mérve. Szóval oda jutottam, hogy nem tudok dönteni (:Ejj, mindig ez van. Szeretném a legjobban kihozni a pénzemből, de nem tudom eldönteni, hogy mi legyen. Szóval bocsánat ha sokat írok.
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
(Először is a konfigurációm az adatlapomon.)
Szóval a jövőben szeretnék venni egy Gtx 460-t, nem tudom még milyet, de a biztonság kedvéért beszéljünk az 1gigásról.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy vegyek-e egy E8400 (3ghz)-t mondjuk, aztán azt megpróbáljam felhúzni 3,5ghz-re, vagy vegyek egy négy magosat inkább, mondjuk egy Q8400 (2,66ghz)-t aztán azt kicsit feljebb?
Azt szokták mondani, hogy a játékok nem használják ki a 4 magot, sok esetben is éppen, hogy csak kettőt. Szóval ha ezt nézzük, akkor az E jobb választásnak tűnik, mert olcsóbban vehetek magasabb ghz-n működőt, de ki tudja, lehet pár egy év múlva, már rendesen használják a 4 magot.
Egyébként meg nem akarok újat venni, mert azok rohadt drágák, talán itt aprón vennék. De tényleg nem tudom, hogy milyet.
Vagy talán megpróbáljam az E4500-amat felhúzni 3,5.re-?
Másik témában azt mondták, hogy 3,5-re húzott két magos jól kiviszi már a 460-t.Persze, most nyilván az lenne a legjobb, ha megvenném a legjobb 4 magosat meg mi, de azért maradjunk a földön, tehát, hogy nekem sincs olyan sok pénzem, meg ,hogy állítólag azok nem annyival jobbak és a játékok nem is használják ki.
De elfogadok azért minden jellegű tippet, már csak azért is, mert még nem biztos, hogy idén veszem meg, lehet csak jövő nyár elején.
Na tehát akkor visszatérve, játékra, olyan proci ami jól kiviszi a 460-t, milyet ajánlanátok?
Előre is köszönöm a türelmeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- eBay
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest