- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
válasz bododani #56561 üzenetére
Hozzám most került egy I5 3570K, lehet hogy halkabb a hűtése mint egy FX procié.
De engem zavar amikor néha hallom hogy felszabályozza magát, igaz csak egy kicsit.Nálad hány fok az I5 2500K gyári hűtéssel???
Nálam netezés közben 35-40 simán van.
Ja, és tegnap pasztáztam le.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz bododani #56427 üzenetére
Fentebb írtam. Ugyan olyan ram legyen. Márka és Mhz és időzítés! Minden!
(#56429) ivana: Nekem ugyan olyan ramjaim voltak csak a széria szám volt más és nem ment 1600Mhz-en QUAD-ban csak 1333Mhz-en. Ehhez mit szólsz!? 4x4GB kingston hyperX 1600MHz
2 db volt KIT-es a másik kettőt meg külön külön vettem! Sajnos nem mentek. Így eladtam és vettem 2x 2x8GB KIT-et. Így már simán mennek XMP 2400Mhz profile-ban![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz bododani #56424 üzenetére
Azért mert akkor nem fog neked menni dualban a másik ram. Értelmesebb venni 2x4Gb alapból vagy fokozatosan fejelszteni. 1x 4 2x 4 3x 4 4x 4...Én is így csináltam. Amint volt pénzem vettem. Csakhát most nagyon drágák lettek a ramok. Vettem 2x8Gb 150euroért. Másnap már 170euro volt ugyan az a ram.
És ugyan olyan ramokat vegyél![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zsivaagoo
őstag
válasz bododani #56418 üzenetére
A 2500K a legjobb tuningos i5 proci. Tán a Haswell Refresh I5 K-sok húznak el mellette.
Egy jól tuningolt (4,4 GHz-re) FX-8320/8350 nagyobb és masszívabb teljesítményt nyújt az i5-öknél több szálon és befogja az i7 3770-et.
-----------
Játékra nagyon jó a 2500K, ne gondolkozz tovább.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
xyzikeee
aktív tag
válasz bododani #56359 üzenetére
értem. Akkor ezek szerint jelentős a különbség a tuningolt és a nem tuningolt között még játékoknál is.
Ezzel a részével nem értettem egyet a dolgoknak a többi rendben volt. Úgy tudtam hogy maximum pár FPS a különbség.Mindenesetre jól elkanyarodtunk a témától
Nemrég még a 955BE ről való váltást kérdeztem.
De legalább tisztázódtak a dolgok. -
-
-
Picturemaker
őstag
válasz bododani #55919 üzenetére
A K-s nem jobban, hanem csak a K-s húzható hivatalosan megfelelő lapban (Z-s chipessel). Némi tuning (talán 400MHz) a simából is kicsikarható, ha jól emlékszem. A K-s viszont nagyon jó darab.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
bandi0000
nagyúr
-
Kristof9094
senior tag
válasz bododani #55860 üzenetére
Hát a 10k-s alaplapot azért nézd meg rendesen...
Egyébként a helyedbe utánajárnék, hogy azok a játékok, nagy címek amiket játszani akarsz mit és hogyan használnak.
De ha FX, akkor már 6300, és nézz utána mi az ajánlott alaplap alájuk!
[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
micafighter
nagyúr
válasz bododani #55848 üzenetére
A mondandóm lényege hogy FX használtan 20k + drágább lap +6k + hütés 12k = 38k Egy új i5-4440 pedig már van 41k-ért szóval nem hiszem hogy i3-al kéne összehasonlítgatni Ha viszont semmi mást nem veszünk figyelembe csak hogy i3 vagy FX6xxx akkor egy szálon erősebb az i3 több szálon erősebb az FX. De ha egy szálas teljesítmény számít akkor én inkább vennék g3258-as tuning pentiumot
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz bododani #55848 üzenetére
Ajjj, látom megint előjött ez a téma. Igen, ahol egy-két szálas kihasználás van ott jobb egy i3,de amint több szálat igényel pl egy játék könnyen fordulhat a kocka. Arról meg soha senki nem beszél,hogy az i3 esetében sokkal microlagosabb lesz egy játék. Hiába tudja átlag fps-be ugyan azt a szintet.
Szóval továbbra is azt mondom,hogyha i3 vs 6 hengeres fx akkor fx. Ha tutira akarsz menni:i5.[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz bododani #55845 üzenetére
Az FX árába kalkuláld bele hogy normális alaplap hozzá minimum 6k-val több mint egy normális intel alaplap, és alap órajelen sem a legjobb a gyári hütő, OCnél viszont már mindenképp cserélned kell, az intelnek pedig egész jó a gyári hütése is, tehát azt nem muszáj cserélni.
-
bluyoo
nagyúr
válasz bododani #45805 üzenetére
"A K betű mit jelent?" Szorzózármentes CPU.
K -szabad szorzóállítás 57-es szorzóig
P -kikapcsolt grafikus mag kicsit magasabb órajel
S -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP65W) kisebb órajel
T -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP35-45W) kisebb órajel
X - Extrém teljesítmény szabad szorzóállítás.Bazinga!
-
regener
veterán
válasz bododani #45699 üzenetére
Az vicces lenne ha nem szaggatna, vagy képzelem milyen beállításon futhat...
Itt G1610 (2mag 2,6Ghz) ami kb 10%-al erősebb az E8400-tól egy HD5830-al 1280*720-ban 100% teker a proci BF3 alatt és csak 24slotos a szerver, nemis 32 vagy 48 (esetleg 64).A 4GB ram pedig igen jól jön, volt hogy kipróbáltam 2Gb-al (kivettem az egyik memót) és az egész játék lassabb volt úgy.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz bododani #45697 üzenetére
Nekem volt E6550+HD4830+2GB RAM és utánna G850 (ez kb az E8400 4 GHz-en)+HD4830 +4GB RAM
Nagyon érezhető volt a különbség az utóbbi javára, másrészt a VGA-t is meg lehet rántani, a GPU-t érdemes legalább 600MHz-ra tenni, annyit simán kell bírnia (feszemelés nélkül olyan 650Mhz-ig el lehet menni, ha nagy szerencséd van)1280x720-ban szépen elboldogult a G850+HD4830 a legtöbb picit régebbi játékkal single playerben /nem mindennel/. Húzott E8400-hoz szerintem fölösleges erősebb kártyát rakni.
2GB RAM sokszor kevés volt, 4GB legyen benne, több oda felesleges.
J.
-
Alister71
nagyúr
válasz bododani #45646 üzenetére
Vegyél a P5B-be egy rendes C2D-t, szerintem egy E8400-es megteszi, mert én azt tartom, hogy játékokban jobb mint a Q6600, aztán használd amíg tudod. Ha nem akarsz váltani. Én anno Q6600-ról váltottam egy jó tuningos E8400-re, mert a Q6600 olyan gyenge volt játékokban mint a harmat, hiába 4 magos, nagyon régi technológia. Ráadásul tuningolva beszippantja a 140 wattot is, amit a P5B tutira nem fog bírni.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Trebron09
őstag
válasz bododani #45646 üzenetére
Nem az FSB-től függ.. (vagyis nem teljesen attól) a P5B fizikailag (és gyakorlatilag is) támogatja bios frissítéssel a Q6600-at, a lényeg a processzornak feszültséget adó fázisokon van. Három fázis nagyon gyenge egy ilyen procinak, (ráadásul ezen a lapon egy korai megoldás van). Én azt ajánlom
keress egy 8 fázisos LGA775-ös lapot, vagycserélj platformot, FM1-FM2-t ajánlom, egy X4 651K vagy 750K-s processzor már simán hozza a Q6600-as (alapórajeles) teljesítményét, cserébe jóval kevesebbet fogyaszt.- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Trebron09
őstag
válasz bododani #45641 üzenetére
P5B-vel is felejtős a tuning... pláne Q6600-al tán az alapórajel is. (3 fázis miatt)
Nézz valami P35-P45 lapot alá az apróról vagy máshonnan, persze ez sem egy életbiztosítás, de még mindig jobb, mintha a P5B-be raknád.
[link][ Szerkesztve ]
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- PH! Darts
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Hibátlan Ryzen 5 3600 hűtőjével dobozában
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ryzen 5 1600x six core am4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest