- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- SONY LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz hobizoli #81098 üzenetére
Még egyszer leírom: Nem az fps - ekről van szó általában, hanem a folyamatosabb futásról játékok esetében. A másik meg hogy nem érdekel a 40K difi a két processzor között, mivel a 40K - val drágább Intel proci mellé is be lehet tenni egy 2080 Ti - t, így a játékélményről nincs is tovább mit beszélni. Amit elismerek hogy sokat javítottak a Ryzenek az AMD eddigi procijaihoz képest, de sikerét egyedül annak köszönheti hogy az Intel árak az egekbe szöktek, amennyiben pár ezer difi lenne két hasonló tudású proci között az Intel lenne az ajánlott ugyanúgy mint eddig. Felesleges már ezt túlragozni, árazás szempontjából jelenleg vezet a Ryzen (kérdés hogy meddig).
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz kolopele #81086 üzenetére
lehet jobb az intel csucsban, de mindig dragabb is lesz ugyanabban a kiepitesben
nem csak itthon vannak arerzekeny emberek, mert nem hiszem, hogy AMD eladasait a magyar PC piac tolta volna meg ennyire az utobbi kb masfel evben, meg lehet vki tud merlegelnies mindig van egy gepnek egy adott budget-e, amibe be kell ferni
ugy meg a AMD-bol gyorsabb gepet lehet csinalni, mert tobb RAM vagy erosebb VGA kerulhet a CPU melle, aminek valoban van haszna a teljesitmenyben
40k a diffi a ket CPU kozott az pont eleg arra, hogy a 1060 helyett egy 1070 menjen a Ryzen melle, amivel barmelyik mai game kozben gyorsabb lesz, mint az intel-s gep a 1060-l
sima web kozben meg qrva mind1, akkor leveszi az orajelet mindketto 1GHz korulre 10+ eve, meg a dVGA is leveszi magat alapra, ott semmi diffi nem leszvagy rak bele M2-s SSD-t a SATA SSD helyett, meg nagyobb HDD-t hattertarnak, mert marad ra ammo
vagy vesz egy nagyobb monitort a regi helyett, mert van még ra penz, es nem a CPU-ban all az a +40k
vagy egy jobbfajta gamer headset-t, bill-t, egeret
8GB helyett 16GB magasabb orajelu RAM-t
ezekkel a felhasznaloi elmenyt javitja ugyanannyi penzbol összerakva a gepetezzel szemben a +40k-s CPU milyen felhasznaloi elmenyt javit?
93 helyett tud 95fps-t ugyanazzal a VGA-val?
aztaaaaaa
vagy vmi 3D-s raytrace kozben 7sec elobb vegez?
űűűűűvagy csak nezegeti a intel inside logot a hazon?
fuuuuutöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz ribizly #81092 üzenetére
ja ilyen ismi volt nekem is regebben
eloszor ennyi a keret, aztán ja inkabb csak ennyi, aztán fuuu az is sok
de menjen minden faszan persze rajtautana meg a Auchan-bol vett egy PC-t a gyereknek, es neznek, hogy a youtube video is miert szaggat
mert talan nem a 2.93GHz-s Celeront kellett volna megvenni 500GB HDD-velde sok embernek csak az volt a lenyeg, hogy jo nagy gigaherces legyen, meg jo nagy viccmesteres
több drón kell ;P
-
palfitom
félisten
-
ribizly
veterán
válasz tzsolesz #81091 üzenetére
Nálunk családon belül vannak hasonlók. Após kikéri a véleményt (~20 e-mail), majd miután leszűkítjük a lehetőségeket 2-3 modellre, utána besétál az első edigital/MM-be majd megveszi azt amit ott ajánlottak. Természetesen drágábban, rosszabbat, kevesebb garanciával, stb. Menthetetlen.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
tzsolesz
nagyúr
válasz palfitom #81087 üzenetére
Egyik havernak építettem egy gépet 2 hónapja.
Ryzen 2200G, 2x4GB DDR4, 120GB SSD, 1TB HDD.
Neki már volt háza táppal.
De a táp az minősíthetlen volt benne gyárilag, így azzal el sem indítottam a gépet, mondtam neki hogy ha visszamegy pestre melózni, menjen be számtek boltba és vegyen egy FSP Hexa-t.Erre jön pénteken, és beállít konkrétan egy ilyen táppal. Corsair TX-M Series TX850M 850W Gold
Tudni kell hogy Ő nem ért hozzá, ezért felírtam neki direkt a táp típusát is ami kéne, meg azt hogy mik vannak a gépben jelenleg.
Rábeszélte, hogy ez a tuti, meg ez mindenképpen kell mellé, mert amit én ajánlottam az nem lesz elég stb....Nah, ennyit erről.....
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #81076 üzenetére
"amikor 10 számtech boltból egy javasolja csak játékra a Ryzent számomra már eléggé szakmainak tűnik" - Na ez óriási tévedés!
A gépépítős topikba elég sokan jönnek "számtekboltos" ajánlásokkal, és azt kell mondjam, hogy szinte egyik sem jó.
A legtöbb ajánlás mögött az eladási kényszer áll a részükről (feltételezhetően), nem szakmai hozzáértés...
1000W-os táp, meg hasonlók...(#81081) rasotamas
(#81085) lacus83
"Amúgy pedig addig amíg nem volt fent pl I5 8400 ára ugyanúgy ajánlott volt Ryzen 2600 melett is." - Pontosan! Amíg egy árban voltak, addig ajánlott volt, hisz kb. ugyanazt nyújtják játékokban.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz lacus83 #81085 üzenetére
Minden úgy van ahogyan leírtad. Az AMD megemberelte magát most ezzel a Ryzennel korábbi önmagához képest, az Intel árai meg elszálltak, így most a Ryzen lett a favorit, hiába az Intel a jobb. Magyarországon az emberek többsége erősen árérzékeny, így az Intelt a sárba döngölik most, a Ryzent meg istenítik. Ha árat emel az AMD ők is csak egy nagy kupac...............lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
lacus83
senior tag
Most azért megy az Intel sár mert elszállt az ára...
Egy nyereség hajhász mind 2 oldal, legyen kék vagy piros.
Teljesen lényegtelen, aki ezt nem ismeri el, Nah annak van rózsaszín napellenzője.
Az ártól eltekintve hidjétek el még mindig valóban játékra Intelt ajánlanak. (Ennek okai a jó rég távoli múltra nyúlnak vissza, kár lenne tagadni hogy AMD évekig sehol sem volt.A partnerek kivel szerződtek volna? A régi jó kapcsolatokat pedig nem fogják feldobni csak mert alakul a Ryzen) A verseny jó, és bodogság hogy AMD végre tett le valamit az asztalra, de per pillant a versenyt árnyékolja Intel árai. De mint írtam tényleg a zsetonról szól itt minden. Ennek ellenére valszeg nem Intel emelt árat. Mint annak idején AMD sem emelt Vga árat, csak a kereslet kínálat adta lehetőséget megragadták a kis és nagykerek.Intel CPU esetében sincs ez most másként szerintem.
Amúgy pedig addig amíg nem volt fent pl I5 8400 ára ugyanúgy ajánlott volt Ryzen 2600 melett is.
Szóval nyugodjon le mindenki, Intelt is és AMD is pont nem érdekli hogy jelenleg hogy állnak itt az árak.
Globálisan keres így is mind kettő cég.
AMD pedig ha teheti árat fog emelni, mert tényleg minden a profitról szól. Ha tartós lesz az Intel hiány, az AMD ár emelés elkerülhetetlen. Akkor legyetek szívesek Amdt is sarazni.[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
kolopele
nagyúr
válasz rasotamas #81081 üzenetére
Aki neppertől vásárol autót szalon helyett az meg is érdemli. Egyébként meg miből gondolod hogy minden boltban csak hozzá nem értők dolgoznak? Egy fix havi bérrel rendelkező eladónak aztán édes mindegy mit ad el. Viszont ha elvonatkoztatunk mindezektől a teszt oldalakon is mindenhol az Intel jön ki győztesen a párharcokból ha játékról van szó. Vagy lehet hogy ott is plusz prémium jár az Intelért?
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz kolopele #81080 üzenetére
Tök lényegtelen, hogy én mit használok, igen azt, de veled ellentétben az objektívitásomat nem vesztettem el.
Tőlem ha valaki tanácsot kér cpu ügyben, akkor csak Ryzen ajánlatot kap, mert egész egyszerűen azok a legjobb vételek pillanatnyilag.rasotamas: ...ja, úgy valahogy.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
kolopele
nagyúr
-
sixpak
nagyúr
válasz kolopele #81076 üzenetére
Te már használtál Ryzen-t?
Nem is tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek ezeken a "számtek boltos" faszságokon.
Ha a te (ezek szerint nagyon okos és tájékozott, naprakész) számtek boltos haverjaid nem ajánlják az AMD-t, akkor miért nem mész be melléjük a boltba és ott mindenkinek lehet ajánlgatni az Intelt...vagy te úgy gondolod, hogy téged ezekkel (az egyébként teljesen szakmaiatlan) a "ne vegyél Ryzent, mert az Intel sokkal jobb" baromságokkal feljogosítottak arra, hogy burleszkbe hajló módon oszd itt az észt?[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
kolopele
nagyúr
válasz hobizoli #81077 üzenetére
Ha megveszi teszem fel a Ryzent 40 - ért és adja 50 - ért ugyanannyit fog keresni rajta mintha megvenné 70 - ért az Intelt és adná 80 - ért. Messze nem ezen múlik. Sok éves szerviz tapasztalatok is vannak ezekben az üzletekben, és a vásárlói visszajelzések is magasak. Viszont tényleg hagyjuk már ezt, 60 - ért Ryzen, 100 - ért Intel és kész.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz davidcsaba93 #81073 üzenetére
Azt nem én mondtam hogy tönkremennek, én abból indulok ki amit magam is tapasztaltam, ill. amikor 10 számtech boltból egy javasolja csak játékra a Ryzent számomra már eléggé szakmainak tűnik, ha valakik nap mint nap találkoznak ezzel a témával akkor azok ők (mellesleg a legtöbb szerviz is egyben). Nem fogom a továbbiakban már ezt boncolgatni, egy ami biztos, játékra nem fogok senkinek Ryzent ajánlani amennyiben 80-100 ezer körüli összeget szánna rá a procira, lentebb meg inkább nem is ajánlok semmit. Azt hiszem így lesz a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
BOBAKILL
őstag
Sziasztok!
Adott egy GTX1060 3GB OC. Melyik AMD procit ajánlanátok? Elsősorban a legoptimálisabb teljesítmény elérése lenne a cél, de a minimum is érdekelne. (Én a Ryzen 5 1400-ra gondoltam+8gb GSkill 3000mhz ram) -
davidcsaba93
aktív tag
válasz kolopele #81067 üzenetére
De amikor egy laikus betéved ebbe a topicba és tanácsot kér, hogy az 50 ezer forintos kategóriában mi ajánlott, még akkor is 80 ezer forintos i5-öket ajánlasz. Az tényleg nem szakmai indok hogy valami olcsóbb, de az viszont igen hogy adott árért egy másik gyártótól közel ugyanazt a teljesítményt kapod, bizonyos feladatokban meg még többet is.
Arról nem is beszélve hogy vannak itt olyanok akik több ezer szakmai hozzászólással olyanokat böfögnek be ide néha pl. hogy az Amd processzorok már csak azért sem ajánlottak mert hamarabb tönkremennek , szerintem nem csak nem szakmai, hanem félrevezető is.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz SECTORnooB #81069 üzenetére
Akkora tuning mellett mennyire szabadulhat el a fogyasztása?
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Az AMD Ryzen 5 2600 3.40GHz-es modellt meddig lehet húzni érdemben és biztonságosan?
Na meg melyik alaplapban?=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
kolopele
nagyúr
válasz SECTORnooB #81066 üzenetére
Figyelj, nem fogok senkinek ajánlani Ryzent, főleg nem akkor ha 100 ezer forintot ír árnak, szerintem lezárhatjuk ezt a témát. Lehet hogy ez itt egy szakmai oldal akar lenni, de attól még hogy valakinek AMD - je van vagy Intele még nem válik szakértővé, arra megvannak a megfelelő emberek, és én személy szerint rájuk hallgatok inkább, az ő tapasztalataikat osztom meg itt tanácsként. Az nem indok a Ryzen ajánlására hogy olcsóbb, ha valami akkor ez messze nem szakmai.
[ Szerkesztve ]
-
-
kolopele
nagyúr
válasz Dareiosss #81059 üzenetére
A 370 - es vagy 390 - es lapokba viszont belemennek az I9 - ek is egy bios frissítést követően, így nem mondhatnám hogy rosszul fog járni. 2 év múlva egy még meg sem jelent procival nem biztos hogy jobban jár, ha spórolni szeretne elsősorban akkor nem 100 ezer körül keresne procit.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
-
veterán
válasz Pintim.... #81056 üzenetére
Adott alaplapba csak intel vagy amd proci megy. Talán az 586-osok korában tehát bő 20 éve lehet hogy volt kompatibilis de ebben nem vagyok biztos.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Pintim....
tag
asus z170 pro gaming lapba mi a legerosebb AMD es Intel proci ami meg bele megy?
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Teljesítményben visszaesés az i5-8250U notebook cpu az i5-4590 desktop cpu után?
Felhasználás: Ableton Live 10 zeneszerkesztő
Illetve melyik notebook cpu-t lenne érdemes megcélozni szerintetek erre a feladatra?
-
kolopele
nagyúr
válasz huby80 #81043 üzenetére
Javasolnám összességében azt ami az adatlapomon van, de nem biztos hogy szánnál rá annyit.
Nem kell feltétlenül a K - s verzió, lapnak meg jó egy MSI Z370 Gaming Plusz vagy egy Giga Z370 Aorus Gaming 3 is, ezek 45 körül mozognak. Legyen Z - s, mert ha utána csak rászánnád magad egy K - s procira akkor lapot nem kell cserélned (már vannak a Z390 - esek is, de azok még elég drágák). Mennyire sürgős egyébként?[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
-
huby80
senior tag
Srácok amd vega 64 mellé milyen processzor ajánlott ami azért kihajtja és nem horror összeg ?
-
palfitom
félisten
Tigerteam
Értem.
A "G" jelzésűek (pl. 2200G) tartalmaznak integrált videókártyát, a sima Ryzenekben NINCS IGP, tehát melléjük kell dVGA!
Szerintem gyere át az asztali gépes topikba, válaszolj az összefoglaló kérdéseire, és kitaláljuk mi lesz jó neked!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Valkűr
addikt
Vagy Elég lehet egy Ryzen 3 2200 is? Lényegesen olcsobban jönnék ki vele, vagy arra nem éri meg lecserélni a 8350-et?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
Gondolom akkor ez igy elég lehet, és jó a párositás?
AS-ASUS ROG Strix B450-F Gaming
CPA-AMD Ryzen5 2600 3,4 GHz Box
Ram mi legyen vajon, hallottam itt a RAM kezelési problémákról is.
-
Valkűr
addikt
válasz palfitom #81033 üzenetére
1: Egy pici Játék is megy majd, de nagy vagyok egy őrült. Munkára nem fogom használni, netezés, letöltés, video, fotó.
2: köszi igy tiszta, de akkor 2600, 2400 vagy ezek X-es verzioja miben más?
3: Nem akarom tuningolni
4: A B450-be akkora 2-es számmal kezdődo proci mindegyike mehet, nem kell frissitést kérni ok. Ez is tiszta..
-
palfitom
félisten
válasz Valkűr #81032 üzenetére
1. attól függ, mire kell a gép, mire használod...
2. 1-essel kezdődik az 1. generáció számozása, 2-essel a második. Ennyire egyszerű.
3. a procitól, a felhasználástól, és a tuningolástól is függ, hogy milyen alaplap kell alá.
4. 3-assal kezdődik az 1. generáció számozása, 4-essel pedig a második. Ha 3xx lapot veszel, akkor 2xxx procihoz nagy valószínűséggel kell kérni BIOS-frissítést, mert régi BIOS-szal nem ismeri fel a procit.
Érdemes inkább az újabb, 4xx-es lapok közül választani, és egy jó B450-es deszka szinte biztos, hogy elég lehet neked.[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Sziasztok szeretnék kérni némi segitséget, mert olvasva már teljesen elvesztem az erdőbe. És sok dolog van amit rohadtul nem értek. A kérdéseim pontokba szedem, ugy érthetőbb és könyebb reagálni is rá.
1: jelenleg egy régi AMD FX8350 processzoros géppel dolgozom, Asus Sabertooth lappal. Mire érdemes ezt lecserélni az újabb Ryzen családból? Elég a Ryzen 3 vagy inkább a Ryzen 5, és ebből akkor melyik?
2: Látom van egy csomo fajta Ryzen, most melyik miben különbözik a másiktól...Értem ez alatt 1600, 1700, 2400, 2600 számokat. És mit takar az első és második generációs processzor? Honnan tudom melyik melyik?
3: Olvastam, h ráadásul saját alaplapjába se mind jó, hiába AM4 az alaplap, valami frissitést kell kérni ezekre vagy mi a fene. Nincs olyan lap amit megveszek, ráteszem a procit és már használhatom is? Vagy melyik melyikkel jó, h ne kelljen még szarozni ezekkel?
4: Könnyitésül kinéztem pár alaplapot, de fogalmam sincs miben különböznek és akkor ezek melyik procikkal fognak menni, h ne kelljen firrissitést kérni a lapra.Az egyik a B350, B450 a másik az X370..Árban nem szeretnék a X470 katig menni.
Köszi a segitséget...
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Sziasztok! Van egy ilyen konfigom jelenleg:
ASUS X99-A II
Intel® Core™ i7-6800K
Ma szembesültem vele, hogy nem tudom OC-zni már a CPU-t, mert az utóbbi Windwos 10-es frissítések egyike ([link], [link]) ezt is elvette tőlem. BIOS update (talán még) nincs, a reinstall most nem opció.
A kérdésem az volna, hogy tudtok e bármilyen workaround-ról, amivel ezt orvosolni lehet, vagy várni kell, amíg kapunk egy olyan update-et, amivel ezt visszacsinálják? Előre is köszi a választ!|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
BOBAKILL
őstag
Sziasztok! Melyik processzort ajánlanátok, elsősorban játék a fő szempont. (8gb 3000MHZ ddr4 ram a gépben)
1. Ryzen 3 2200G 3,5 GHz
2. Ryzen 5 1400 3,2 GHzKöszi!
-
Pintim....
tag
válasz DudeHUN #81017 üzenetére
Varom mit dobnak a piacra, es olcsobb is lesz, mitn a intel.
Igazabol nekem egy i5 6600k 4.6 8Gb corsair, R9 390 8 GB van a gepemben, es hat erzem a BF1 en hogy kuszkodik 50 fps el, le esik az fps 30 ra neha ,ultra beallitasokon, proci maxon megy. Es akkor mit fogok kezdeni a BF 5 el.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
válasz Pintim.... #81015 üzenetére
Jelenleg, ha van rá keret és 1080 vagy nagyobb kártyával használod a 8700K remek választás játékra. AMD oldalon játékra nincs olyan termék, ami jobb lenne nála. Csak tényleg kell alá egy masszívabb VGA, hogy értelme is legyen. Meg igény a bőven 60+ feletti fps-re.
Jövőre lesz/lehet olyan processzora az AMD-nek, ami minden felhasználási területen jobb lehet az Intel termékeinél.
[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
kolopele
nagyúr
válasz Pintim.... #81015 üzenetére
Mindenképpen maradj az Intelnél ha a játék a cél. Látod, nincs is nagy különbség árban a felső kategóriában.
-
kolopele
nagyúr
válasz Pintim.... #81013 üzenetére
Olyanra ne számíts azért, az Intelt nem fogja megverni a Ryzen, főleg nem a 8700K - t játékban. Persze jönnek majd a cáfolatok, de akkor is ez az igazság. Na de hogy a kérdésedre is kapj választ: Vegyél egy 2700X procit, alá egy jó minőségű 450 - es gaming lapot, 16GB 3000 Mhz - es ramokat, egy Vega 56 (64) kártyát, és majd utána eldöntheted megérte e neked vagy sem.
-
veterán
válasz Pintim.... #81011 üzenetére
Ne tévesszen meg a számozás, a 8086K a legerősebb, azért ez a neve mert ez volt az első x86 procijuk neve és a kiadás 40. évfordulójára csináltak egy ilyen évfordulós procit.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
w44
csendes tag
válasz Pintim.... #81009 üzenetére
amugy az i7-8086k nem jobb gamera?
-
Pintim....
tag
Sracok, az AMD nek mi a gamer processzorja? ami vetekszik a 8700k val?
-
kolopele
nagyúr
A 4K 60 fps - t még az 1080 Ti sem tudja minden játékban tartani, ezért is jó a gsync. Remélhetőleg ha lecsitul a 2080 Ti körül ez a mizéria az majd képes lesz rá. Egyébként meg az nem tearing amiről írsz , majd nézz utána. A sok-sok fps meg multiban számít igazából.
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
-50% fps is lehet csupán mert erőforrás igényes megoldás akárcsak a MSAA is de ezt te is tudhatnád
Az átlag fps az semmi az nem elég ha 60
ha van 0.1% low fps 60 akkor nem probléma
de hát nekem nincs még anno az 1060-al se volt meg akkor meg minek b..am el.[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Devas
őstag
-
SP4C3
veterán
válasz kolopele #81004 üzenetére
Minőségesen járatod feleslegesen a kártyád? Érdekes....
gennyszink azért kellett, mert gyengusz grafikus kártyák nem tudják tartani a 4K@60-at sem, ezért ki kellett találni valamit, ami szaggatás esetén (szaggatás = Hardware 100%-on pörög, de kevesebb képkockát sikerül renderelni, mint ahány képfrissítést tud a monitorod) ne essen szanaszét a kép (tearing).
Így megszületett a gennysync meg a freesync.
Ha 60Hz-es kijelzőn dübörög pistikének a cségó 200fps-sel, abban mi a jó? Az, hogy 140 képkocka feleslegesen lett lerenderelve, meg széthullik a kép?
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
kolopele
nagyúr
Nem azzal van a gond, hanem amikor egy 60HZ - es monitoron játszik valaki, ott nem előnyös a magasabb fps. 144HZ - es monitor esetében már más a helyzet, ahogyan pl. nálam 4K - ban is nagyon kell a gsync, ott jó ha a 60 fps - t meg tudja az ember oldani az újabb játékok esetében, a gsync pont azt hivatott kivédeni hogy ne legyen képtörés ha lejjebb esik a 60 - nál. Nem vérpistike dolog az ha valaki a minőségre törekszik.
-
SP4C3
veterán
válasz kolopele #81002 üzenetére
Na ezért kérdezem én is, mert sok a gémerpisti és minél nagyobb szám van az FPS előtt, annál merevebben áll nekik a... hajuk...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz BerserkGuts #81000 üzenetére
Mennyire rontja le? droppol 60-ról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Xbox Series X|S
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest