- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
simsoner
tag
Nincs itt olyan aki bf1-ezik és i5-ről váltott i7-re közben? hogy leírná a tapasztalatát?
-
válasz JoceeHunt #71197 üzenetére
igen elég oda mert igaz h a többi erősebb amit felsoroltál, de az csak a 8szálnál többet használó alkalmazásokban van, míg a játékok jórésze az erős magokat szereti, meg 8szálat is ritkán használnak még ki, szóval játékra jobb az i7 6700k, de amúgy tuningolod olyan 4,5-4,6ra s tényleg sokáig elég lesz(lsd i7-2600k, 4,5ghz-en még most is elég a csúcskártyákhoz, de azért már lehet pár %-ot hagy bennünk játéktól függően)
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
JoceeHunt
őstag
válasz Hannibhál #71196 üzenetére
Tuti? i5-2500k-m 5 éve vettem, nem kellett "húznom" eddig, de mára csere érett lett, ismét legalább 5 évre váltanék.
Bár most jöttem rá ha váltok, memóriát is válthatok DDR3-om van :Sjoceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
-
JoceeHunt
őstag
Üdv Szakik,
Azt hiszem elérkezett az idő a procim és alaplapom cseréjére, jelenleg egy i5-2500k + Asus P8P67 lapom van.
Ram 16GB most, az maradna, SSD van, videókártya GTX1070, Noctua NH-D14 hűtőm van, maradna.Amin gondolkodom:
Intel Core i7-6700K 4000MHz 8MB LGA1151
VAGY
Intel Core i7-6800K 3400MHz 15MB LGA2011Ha nagyon nagyon meg tudná valaki nekem érvelni esetleg még ő jöhet szóba:
Intel Core i7-6850K 3600MHz 15MB LGA2011Mit javasoltok?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, mert ebben a témában nemigen vagyok járatos Adva van egy laptop(i3-2348m, 6gb ram, gt 635m 2gb) amivel szeretnék overwatchozni, amivel nem is lenne probléma csak a proci nagyon karcsú hozzá. Lehetőségem van a cpu-t fejleszteni egy i5-2540m-re(vagy 2520mre) s azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek lenne javulás? játszható szintre hozná az i5 a játékot csak mert ugyanúgy 2mag/4szálas mint az i3 csak kicsivel magasabb órajellel. Esetleg aki tud/talált/csinált tesztet vagy csak van saját tapasztalata az írhatna Köszönöm szépen előre is
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
simsoner
tag
válasz wowpegazus #71188 üzenetére
Próbáltam , akkor is rossz cserébe még csíkozódik is a kép, egy a lényeg, olvasgattam itt, hogy a bf1nek kell a 8 szál? Mert ha igen nincs kérdés kell az i7 bele.
Nézegetem jutub videokat, ki lehet kapcsolni bf1 be a dx 12-t? Mert nálam nincs ilyen opció, jött ki rá updte és azért nincs?
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz wowpegazus #71189 üzenetére
Azért gondolkodok mert 15 ezret kellene a mostani procimra dobni a 2600k-hoz. A 3770k-ra meg min. 35 ezret. Szerintem nem ér 20 ezerrel többet a picivel magasabb órajel. Elvilak a non k 2600 is visz mindent, a K meg még hosszú ideig elég lenne. Mire elavulna megunom a játékokat, már most is csak évi 2-3 címet veszek. Bejönne a 6700k, csak a körítéssel együtt már nagyon sokba lenne. i5-öt meg tuti nem vennék már, mert egyre több játék igényli a több szálat.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
wowpegazus
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi éri meg jobban hosszabb távú beruházásra - GTX 1070 mellé? Legalább 5 évig nem akarok hozzányúlni a géphez:
V1: i5 6600k - valószínű jelenleg nem lenne nagy tunning, de a jövőben kellhet. + MSI z170-A Pro
(70-75k + 35k++ = 105-110k)V2: i7 6700 - 8 MB cache, magasabb "alap" órajel, mégiscsak i7, de nincs nagy tunning potenciál + olcsóbb alaplap (92k - 100k + 18 - 24k = 110-124k)
V3: i7 6700k - legdrágább konfig. (98k-107k + 35k = 133-142k) - ez jelenleg a kereten felül van, de ha azon múlik, még gyűjtögetek...
+valami normális hűtő
+ DDR4 16gbElsősorban játékra használom a gépet, és nem életbevágó az újítás. I5 3550-et használok 8 gb ddr3-al win7 alatt.
Nézegettem a legújabb teszteket az intel 7. genről, és a multimédia támogatást leszámítva nagy csalódás az egész + kötelező a win10, mert mást nem is támogat a proci. Az i5 6600k és 7600k azonos órajelen 1% különbséget hoz.
http://www.eteknix.com/intel-core-i5-7600k-kaby-lake-processor-review/9/
Az i7 6700 nem k verzió szerintetek megéri 6600k-val szemben? Az olcsóbb alaplap miatt ki lehetne hozni közel azonos áron, meg nem kell neki akkora hűtő sem.
Mindenképpen megvárom az új procik i 7. gen és amd zen megjelenését, csak már kalkulálok, hogy mennyit kell majd költenem.
Illetve kérdés 2: szerintetek mennyit ér manapság egy használt, nem tuningolt, jól működő i5 3550, meg egy asrock b75 pro m3 alaplap?
Előre is köszi!
Vendigo: az alaplapod elvileg kiszolgálja a 3770k-t, mert LGA1155 socketes. A két proci közül az i7 3770k erősebb, és jobban tunningolható.
http://www.cpu-world.com/Compare/581/Intel_Core_i7_i7-2700K_vs_Intel_Core_i7_i7-3770K.html
Mondjuk ilyen kaliberű procit használtan nem nagyon vennék. A google árakat nézegetve elgondolkodtató, hogy megér-e újonnan 80.000,- Ft-ot (ha igaz egyáltalán), a használtra meg 1 hónap garit adnak max, és az is közel 70.000,- Ft. Én a helyedben inkább tennék még mellé egy kis pénzt, és előre fejlesztenék - akár "combo" alaplappal, hogy ne kelljen a ddr3-as ramhoz nyúlni, de később válthassak ddr4-re. Az i7 3770k árából kijön egy i5 6600k, újabb architektúra, jobb hűtés, magasabb tunning potenciál - oké, hogy "csak i5", de 3 év garancia, és tudja a ddr4-et is.
-
MM
őstag
válasz vendingo #71184 üzenetére
2600K még forrasztott kupakos -> egyszerűbben hűthető 4ghz felett. Viszont 2-300 Mhz-el magasabb órajel kell, hogy befogja a 3770k-t.
Arany középút: vadássz egy sima 3770-et, +4 szorzót arra is rá lehet pakolni.
Simsoner: amíg elég a 4 szál, nem igazàn van különbség, csak ami az órajelekből adódik. Ahol viszont 4+ szál ellél, 30℅ különbség is lehet...
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Hogy egy kis ON is legyen.
2500K van, szeretném cserélni BF1 problémák miatt. 2600k és 3770K volt a befutó.
Most lehetőség nyílt 2600K vételre. A 3770K jobb annyival mint amennyivel több kerül?
2-3 évre terveznék vele, aztán komplett gépcsere, vagy pihenőpálya a PC játékoknak, majd elválik.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
simsoner
tag
válasz wowpegazus #71181 üzenetére
2gb . A jatek beállítása? Auto-n van médium és 60fps-re korlátozva, vsyncel.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz simsoner #71178 üzenetére
Én is 45-60 FPS-el játszok. Korábban nekem is akadt, fagyott a kép, amikor besokallt a CPU. Állítsad feljebb a grafikai beállításokat és akkor VGA limited lesz, nem CPU. Nekem mediumon futott megfelelő 60+ FPS-el, csak néha szaggatott a kép, aztán felraktam High-ra, azóta sokkal jobb a helyzet, cserébe kevesebb az FPS, de legalább stabil.
[ Szerkesztve ]
-
simsoner
tag
Mekkora előrelépés lenne egy i7 2600? Mert az még árban nem vészes a 3770hez képest.
-
vendingo
veterán
-
simsoner
tag
Üdv!
Létezhet az, hogy a gtx 960 kártyát az i5 2400 procim nem hajtja ki és cpu limit van játéknál? 1155 foglalatba mire lenne érdemes lecserélni?
-
wowpegazus
tag
válasz bluedog #71167 üzenetére
Szia!
Január 5 körül nézelődj a neten. Elvileg abban a magasságban jönnek ki a 7. generációs intel procik. Az i3 7350k vadmalac erősnek ígérkezik - bár majd az árak függvényében én inkább beruháznék egy nem k szériás i5 re. (Persze csak, ha nem akarsz tuningolni)
Elvileg már kiszivárogtak órajelek, illetve a kb. árak - hogy ezek itthon miképp jönnek le, még nem tudni.
Persze az AMD zenek megjelenése is okozhat árcsökkenést az Intel oldalon. Én kivárnék a jövő év elejéig, ha nem sürgős a váltás.
http://wccftech.com/intel-kaby-lake-core-i7-7700k-price-leak/
-
bluedog
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat!
Igen, sajnos most brutális árakon vannak, még használtan is... Viszont mindenképpen DDR4-re szeretnék váltani, illetve kockáztatni sem akarok, így kicsit még várok a váltással.
[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
Haswell-t miért hagytad ki?
bluedog
Amúgy meg az i3-6300 túlárazott, helyette inkább i3-6100.
i5-6400 gyengécske szálanként, inkább i5-6500, de még mindig csak 4 szálad van (ami most még kevésbé érdekes, de a jövőben talán kevéske lesz).
i7-6700 már 8 szálas, csak kicsit drága.Haswell fronton ugye maradnak a DDR3 RAM-ok.
i3-4130
i5-4440
i7-4770
Ezek bármilyen lapba belemennek.A refresh haswell procik csak újabb BIOS-al rendelkező lapban működnek:
i3-4170
i5-4460
i7-4790Ugye egyrészt fennt vannak az árak most, másrészt érkezik az Intel Kaby Lake és az AMD Zen is, érdemes lehet várni rájuk.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
=HG=
addikt
válasz bluedog #71163 üzenetére
1151-es foglalatú i5-öt javaslok, pl i5 6500... Ha teheted, halaszd el a cserét, mert most brutál árak vannak...
(Ugye ezzel sajnos memória csere is meg kell történjen DDR4-re )
Olcsóbban megúszod egy használt i5 3570 /3570K-val, viszont új alaplap nem kapható már hozzá...Használt meg elég drága, meg erős lutri is... Ez esetben maradhatna a DDR3 ram... Ha nem félsz ezektől a kockázatoktól, akkor lap/proci párost 50-60 ezerből megúszod... -
bluedog
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ!
Három célom lenne a váltással, Intelre és DDR4-re átállni, illetve a fogyasztáscsökkentés. Igazból olyan Intelt keresek, ami legalább ugyanazt tudja, mint a 8120, mert magával a teljesítménnyel meg vagyok elégedve jelenleg. Valamilyen Intelt tudnátok ajánlani? Inkább i5-ök között keresgéljek? Sajnos fogalmam sincs, milyen Intel felelne meg manapság a 8120 teljesítményének.
-
bluedog
csendes tag
Szép estét!
Szeretnék egy új konfigot összerakni. Jelenleg egy FX-8120-al rendelkezem, 8 GB DDR3 rammal. Amit kinéztem magamnak első körben, az egy i3 6300, mellé 16 GB DDR 4 rammal karöltve. A kérdés, hogy szerintetek megéri a váltás?
-
vendingo
veterán
válasz Don.Corleone #71155 üzenetére
Nekem K-s a proci , így egy z68-as lapom van Asrock extreme3 gen3.
Hűtésnek egy silver arrow van, de nekem húzva van a proci.
Non K procira elég egy egyszerűbb 10-12 ezres hűtő is.[ Szerkesztve ]
-
Don.Corleone
aktív tag
-
vendingo
veterán
válasz Don.Corleone #71153 üzenetére
Manapság bőven mindenre elég, de inkább K-t érdemes az időtállóság miatt.
Nekem 2500k van, ez is visz mindent.
-
potyi23
senior tag
válasz gtamate2 #71150 üzenetére
igazabol a memoia is csak azert szokott betelni,mert nemkapcsolom ki a gepet,folyamaotosan megy,es idovel telerakodik Akkor elosszor beujitok egy monitorra,aztan ha kevesnek erzem a gepet,veszek hozza egy graf .kartyat,es utanna ha lassulast erzek,utanna ujitok egy processorba.. koszi a segitseget
-
gtamate2
veterán
válasz potyi23 #71147 üzenetére
A beépített HD 2000 maximálisan támogatott felbontása az a 2560x1600.
A memória szokott betelni? Ha írja a windows hogy kevés a memória, akkor fogy el, ha nem írja akkor maradhat a 8 giga is igazából.Ha szeretnél fejleszteni elindulhatsz a processzor és a videókártya irányába is. Egy i7-es gyorsabban végezné el a feladatokat amikre használod, illetve egy dedikált videókártya is segítheti a műveleteket.
Én csak abban az esetben indulnék el a bővítés irányába, ha megveszed az új monitort és kevésnek érzed a teljesítményt.
Ha procit bővítenél akkor i7 2600-at nézz, max 35k-t ér, használtan a hardverapro-n szokott lenni.
VGA-ból pedig minimum egy gtx 750-et vennék (használtan szintén, jóárasítva), vagy ha újonnan akkor gtx 1050. (ha a felbontás kevés lenne, ami két monitor esetén simán limit lehet)fulton: Tedd fel az Intel® HD Graphics 530 legfrissebb driverét az Intel honlapjáról, ha az igp-t szeretnéd használni, ha nem használod az igp-t akkor pedig semmi nem kell.
*Sn0w
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy i5 6600K procim, azt szeretném kérdezni:
az intel honlapjáról szedjek és telepítsek fel valami (bármiféle) drivert?
Win 10 oprendszer van fent (64 bit pro)
És Asrock z170 PRO 4 lap.[ Szerkesztve ]
-
potyi23
senior tag
válasz gtamate2 #71146 üzenetére
igazabol nagyobb monitort akarnak,es autocad,photoshop menne rajta. SSD -m van meg amikor kijottek akkor rendeltem egy 90 gb -t es azota is azt hasznalom... 8 gb ramot hasznalok,lehet inakbb csak azt kellene megduplaznom? ez a processor mekkora felbontast tud kihajtani? sajnos graf kartyam nincs,igpu-val hasznalom a gepet.
-
potyi23
senior tag
hali. kicsit ujitanam a gepem januartol. Jelenleg 1155 -lapot hasznalok, I5-2320 /3.0 GHZ - procival.Regebben kovettem a hardvereket,de ebben az evben nemvolt idom,es kicsit elmaradtam. nemtudom hogy erdemes e levaltanom a 1155-os lapomat 1151 re,ess nagyobb procit bele,vagy csak csereljek nagyobb processort. melyik processor volna ettol egy kicsivel jobb ? igazabol Full hd-s monitoromat is cserleni akarnam,es jolenne ha 2560 as felbontast is jol kezelne. Inkabb csak programokra hasznalom,jatekra nemhasznaltam a gepem kb 3 eve .. elore is koszonom.
-
-
Pet84
tag
Sziasztok! Seítségeteket kérem. I5 2300-at szeretném cserélni i7 2600/3770-re. Érdemes a jelenlegi 1333-as memóriákat is cserélni mellé? Ha igen mire?Alaplapom asrock h61m-gs.
Nasenscheidewandverkrümmung
-
vendingo
veterán
Mi a legerősebb i7 ami egy z68 lapba belemegy? 2600k?
2500k-ról váltanék a több szál miatt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
silvergod
őstag
kaby csak i3-tól felfelé lesz? pentium már nem:?
[ Szerkesztve ]
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
Mans20
addikt
-
bilicsko
csendes tag
Sziasztok,
Új gép összeállítása előtt állok (eddig egy Lenovo y500-at használtam). Mivel főleg munkára (maya, houdini szimulációk, renderek) használnám majd a gépet ezért szeretném a processzorral kezdeni. Mindemellett azért örülnék, ha az új játékok sem okoznának neki gondot.
Milyen erős középkategóriás processzort ajánlotok ilyen felhasználásra 60-70k körül (lehet használt is).
A konfig többi részéről egyelőre csak elképzeléseim vannak (alaplap 40k-ig pl z170 hogy később fejleszthető lehessen, vga gtx 1060 vagy hasonló kategória, 32GB DDR4 ram)
Köszönöm
bilicsko[ Szerkesztve ]
-
infectedmann
őstag
Köszönöm a segítséget Hannibhál és _Alister_.
-
sebixxx
tag
Latom szo volt itt I5 es I7rol. En most valtottam I5 4690K-rol I7 4790K-ra , sok helyen olvasni, hogy I5 eleg mindenhez full HD maxon, de sajnos ez nem igaz. Par honapja lecsereltem a gtx780Ti kartyamat egy gtx 980Ti-re es tobb jateknal is elofordult, hogy bar alapbol magas FPS-el ment minden, de par jateknal neha beesett az fps elegge es be is akadt a jatek egy pillanatra ami eleg idegesito volt pl Dying Light, Division, BF1 , Fallout 4 most ezeket tudom hirtelen felhozni peldanak, de biztos van es lesz tobb is. A proci 100%on is ment vegig par jateknal mig a kartya 40-70% korul porgott csak.. Most mar 3-4 napja hasznalom az I7-et es kicsit feltem a cseretol, hogy ugy se lesz annyival jobb, de azt kell mondjam megerte. Ugy erzem egy ideig jo lesz ez a gep.
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
nepszter1
addikt
Hali keresnék egy procit játékra , adott itt egy ASUS P5KPL-VM lap és egy GTX650 meg egy noname 450w táp mit ajánlanátok bele ? Nem szeretnék mókolni hogy lga 771 tudjon a lapom bár ha megéri akkor kénytelen vagyok
-
bandi0000
nagyúr
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, 2 típust néztem ki. Azért ebbe a topicba írok, mert igazából a processzort illetően nem tudok dönteni, amelyekkel a 2 laptop fel van szerelve. Eddig asztali gépem volt, mindig AMD, nem tudom miért, de valahogy így alakult. Játszani sosem játszok, netezésre, filmnézésre, illetve MS Word használatára kell a gép. Az AMD-s szimpatikusabb, a külön VGA miatt (amit lehet, hogy nem használok ki, bár ártani talán nem árt), az Intel viszont a 4 mag miatt. Csak kérdéses számomra, hogy ez a 4 magos Intel a gyakorlatban többet tud-e, mint a 2 magos AMD. Próbáltam teszteket nézni, de nem igazán találtam. A két processzor:
AMD A6-9210 (amelyik notebookban ez van, abban van mellette egy AMD Radeon R5 M430 dedikált VGA)
Intel Pentium N3700 (amelyikben pedig ez van, abban integrált VGA van)
Előre is köszönöm a válaszotokat!
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
válasz bandi0000 #71115 üzenetére
BF 4 mediumon megy mos kb 100 fölötti fps-el.
CPU limitet tesztelve lementem LOW-ra, majd HD felbontásra is. A GPU végig 99%-on mozgott, valamint ekkor már majdnem 200 fps (itt már 4 maggal), I5 sehogysem ment 80 fölé.
Bad company 2-nél is 80 volt a rekord I5-tel. I7-et 140 átlagban (Mediumon, Highon csak 100)User error nem hinném, mert csak a procit cseréltem semmi mást nem módosítottam.
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
-
bandi0000
nagyúr
válasz gyenesmartin #71114 üzenetére
kötve hiszem h a kártyába maradt volna tartalék,talán ha csak nem kis felbontáson játszol, akkor lehetne esetleg cpu limited de azt se hinném, bár ki tudja
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
válasz gyenesmartin #71112 üzenetére
azt azért erősen kétlem, hogy a valóg 4 magot lepipálta egy 2 mag+ht
Xbox One: bandymnc
-
gyenesmartin
őstag
válasz ribizly #71111 üzenetére
Ez igaz.
I5 2500-at váltottam I7 2600-ra.
BF4-nél az I5 nem volt képes valamiért 80fps-nél többet kihozni. I7-nél csak 2 magos engedélyeztem plusz a ht, és máris 100fps környékén volt.
World of tanks nem ment soha 70 fölé. Ezzel minden gond nélkül megvan a 120.
Bad company 2-nél 90 volt az átlag, most 140.
Nagyon megéri aki ilyet akar venni.[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
i7 2600 vagy i7 3770 + Z-s lap = +400 Mhz elérhető, ehhez a legolcsóbb lapok is jók, csa Z legyen.
-
Alister71
nagyúr
-
Don.Corleone
aktív tag
Megfontolandó ez az i7-2600. I5-ben egyébként melyik procit éri meg legjobban vásárolni 40k-ig?
-
Alister71
nagyúr
válasz infectedmann #71104 üzenetére
1155-ös i7 2600 kapható használtan 35 - 38 körül. túl nagy lap se kell alá, azt is találsz 10-15 között és a jelenlegi memóidaz bele is teheted.
Jó a 2500K, de az alá a Z-s lapok nem túl olcsóak és egyre több játék használja már jól a 8 szálat.
Én mindenképp az i7 2600-ot venném.Alister from Hell
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Truman #71102 üzenetére
Mondjuk WoT-hoz pont hogy értelmes proci kell sajna, mert a mai napig csak 1 szálat használ mókolás nélkül... Szóval pont olyan CPU kell, ami magszinten erős, függetlenül attól hogy hány mag van benne. A napokban kérdeztem rá WoT topicban egy értelmes konfigra a gammához (ismerősnek kellett), itt nézd meg hogy a kérdésem után (#126549) milyen válaszok jöttek. (Annyi spoilert azért már itt megírnék, hogy nem Celeront ajánlottak)
[ Szerkesztve ]
There is no war. Only the harvest.
-
válasz infectedmann #71104 üzenetére
ha tudsz/szeretnéd tuningolni, akkor javaslom az i5-2500k-t, 4,5ghzre tolva gtx 980ig bezárólag szinte bármit pakolhatsz mellé, és a legtöbb példány bírja is ezt a mértékű tuningot, lap is van hozzá 20-25 körül, maga a proci 30-35 körül megy
Ha nem akarsz tuningolni, akkor tudok javallani egy i7-2600-at ki lehet fogni 35-40 között s nagyon jó kis proci, szintén kb 1060-ig elég(szerintem) s a lap olcsóbb hozzá, elég neki egy h-s vagy b-sGépelés nem az erősségemasdsdk
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Egy AMD FX-6300-ról szeretnék Intel platformra váltani.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy használtan melyik i5-ös processzorokra éri meg lecserélni a mostani AMD processzoromat.Az árkategória 20e és 40e Ft között legyen.
-
Truman
senior tag
válasz Alister71 #71101 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Tudom, hogy használtan is jókat lehet venni. De új kéne. Használtat esetleg magamnak. Másnak nem szívesen, mert nem szeretném, ha valami baj lenne. Utána csak a szájhúzogatás, meg ajtó csapkodás van belőle.
Közben megváltoztatta ismerősöm az elvárásait. Ez a három kell hogy menjen: WoT, CS-GO és Minecraft. Ezekhez szerintem nem muszáj a 4 mag.
Hogy lenne a jobb? Olcsó Intel Celeron + R7 360 vagy GTX750 vagy AMD A8 vagy A10 -es APU?Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest