- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
válasz oliwire #166880 üzenetére
Ryzen 5000 széria megfelelő darabjai. Idézet ebből [link] a ph! cikkből, ami foglalkozott ezzel a témával:
"Áttérve a Cézanne-ra, nem tudunk elmenni szó nélkül az AMD új, a vásárlókat jó eséllyel összezavaró számozása mellett: míg a Ryzen 7 5800U és a Ryzen 5 5600U valóban a Zen 3-ra épül, addig a Ryzen 7 5700U, Ryzen 5 5500U és Ryzen 3 5300U az előző generációs Renoir módosított és emelt órajeles változatára, a Luciennre. Erre tehát figyelni kell a notebook kiválasztásakor!"Fenti cikkben vannak mérések is, mit tud egy ilyen proci. Előny, hogy u-s procihoz képest kiemelkedő, hátrány, hogy sok sikert ilyen lapost találni ma Magyarországon, pláne olyat, amiben nem csak a hw jó, hanem a körítés is.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz oliwire #166865 üzenetére
Ha rendesen számlás, garis a használt is, akkor se játszik?
u-s proci nagyon nem erre való, plusz az is ritka, hogy memória olyan sok van az u-s proci mellett, meg közel sem biztos, hogy cserélhető se a ram, se az ssd.
De ha nagyon muszáj, talán valami Cezanne procis gépet ha találsz, normális házban, végülis jó lehet. Vagy valami olcsóbb gaming laptop."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz oliwire #166842 üzenetére
Ennyiert vannak jo kis garancias, ujszeru hasznalt HP zbook-ok, Dell precision-ok, Thinkpad-ek, amik tokeletesek lennenek erre a felhasznalasra, En ott nezelodnek. H-s proci es quadro vga szokott bennuk lenni, 16-32GB memoriaval, de ezek amugy is (altalaban) otthon szerelheto/bovitheto gepek.
Ujonnan eselytelen, erre inkabb 1-1,5 milla korul erdemes nezelodni ujonnan.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
őstag
válasz oliwire #166848 üzenetére
Hát akkor legalább upgrade lesz jó eséllyel az új gép, de milyen hardver van abban a gépben? Az U procik sajna elég vérszegények, főleg amit olcsó gépben kapsz. [Itt] érdemes nézegetni hogy mit tud a kinézett a meglévőhöz képest prociban ( [ugyanez] mobil videókarira).
Ez persze csak az első lépés, túl erős komponens gyenge minőségű notiban (hűtés...) sem fogja megváltani a világot.
Probookot különben szokták ajánlani, ahogy dellnél a latitude-ot is. De tudni kell hogy ezek az üzleti kategória belépő szintjei (csak hát elszálltak az árak).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz oliwire #166842 üzenetére
Hát szerintem nehéz lesz. Kapásból mondtam volna hogy mac, de az új m1 proci ami megérné nem támogatott (és másodsorban nincs még 15,6-ban, plusz monitor kellett volna).
És kb annyit szűrök még le hogy nem energitakarékos procira gondoltak hanem "rendesre" (tehát intelnél nem U amivel minden kezdődik hanem H).
450k-ból újonnan nem nagyon tudok ilyet, ha nem valami gamer belépő gép (amit én személy szerint próbáltam és nem bírtam elviselni).
-
Tikakukac
titán
válasz oliwire #162295 üzenetére
Bármennyit kibír. Dobozban tutira.
A315 Acer ilyen 140k körül van most. Nyilván ordít az egész sztori azért, hogy főleg most ne b@sszunk ki az ablakon egy rakat pénzt szemétre, de ha nem lehet meggyőzni, csinálja.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz oliwire #160945 üzenetére
Tudásból nem tudom hova tudunk lentebb menni, i5, kis SSD, egy FHD panel. Ebből lentebb adni nem lehet. Csak minőségből. Ott viszont bőven. Beértem fotózok majd HP14 flottát. Csini, csajos, szép kis gépek, árban is jók, hardverben is. Csak ha jól számolom 1 darab van még egyben a többi 1 év és 2 hónap után már legalább 1 elemcserén túl van A topcase olyan, hogy ha véletlen saroknál emeled meg képes gombokat benyomni magától a gép
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz oliwire #160940 üzenetére
Ekkora keretből full-full-full fóliás, gyári garos Dell 5480 van aprón. Nem is egy.
Kellően csajos, én a negyedik ilyet és tesóit veszem bent a kollegináknak magánhasználatra és elégedettek.
Az Asus után űrhajó érzés lesz.
-
Bkrisz9
őstag
válasz oliwire #113477 üzenetére
Ha kell CAD-et használnod akkor felejtsd el az 1366x768-as felbontást. Én csak tanulom de nekem is kevés, nem lehet átlátni, kevés a sor. Újonnan nem is nagyon tudok mondani semmit aminek nagyobb lenne a felbontása ennyiért talán a FHD IPS-es 940M VGA-s HP Pavilion de az csak kényszermegoldás az ajánlott szintet nem éri el. Ez egy neked kitalált gép: [link] számláds,12 hónap garanciás emellé a keretedbe belefér még 12 hónap és egy SSD is.( sőt később akár nagyobb akku, ennek az egyetlen hátránya, hogy nem bírja róla sokáig mert elég izmos cucc) Utána kéne kérdezni mikorra tudnak ilyet újra szerezni. Úgy nézd, hogy ez jó 200.000-ig kenterbe ver mindent szinte minden szempontból. Az említett játék gépigényét nem ismerem, ebben inkább tervezésre mint játékra való kártya van. A fent említett K501 is jó. Ha bonyolult, gépigényes rajzaid is vannak akkor talán a proci kevés lehet egyébként ugyan az a konfig van nekem is és simán használható.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Khelben
nagyúr
válasz oliwire #113477 üzenetére
180k-ért kapsz Asus K501-et fullhd kijelzővel, belépő szintű játékra elég vga-val (i3 + 940M). Ezen a nagyon durva játékokon kívül (pl. GTA5, Witcher3) elmegy minden alacsony-közepes részletességgel.
Ha olcsóbb kell, akkor pl. Dell 5558 1366x768-as kijelzővel, 920M-es vga-val. Itt viszont már tényleg csak a régebbi, 2-4 éves játékok fognak menni.
[ Szerkesztve ]
-
Scooter
tag
válasz oliwire #71548 üzenetére
Csak új játszhat?
Mert ahogy nézem ez nem mai játék, tehát jó esetben belépő szintben is már fog menni rendesen. Nem azt mondom hogy száguldani de menni fog. Persze nem tudom Intel igpvel hogy bánik ez a játék de nagy valószínűséggel az is viszi. Valahova 120-150be tehető amin esetleg mehet. Persze ezért az összegért fentebb linkeltek egy használ Dell üzletit Nvidia quadroval ami a belépő konzumer gépeket megeszi reggelire. -
MurdR
veterán
-
426os
őstag
válasz oliwire #64649 üzenetére
A legegyszerűbb, ha csinálsz belőle egy USB-s telepítőt pendrive-ra és utána arról telepíted.
Másik megoldás, hogy berakod a HDD helyére az SSD-t, feltelepíted a Win-t, majd visszarakod a HDD-t a DVD író helyére kerettel együtt.
Az ODD helyére nem minden gépnél érdemes rakni SSD-t, mert lassabb lehet, mint a HDD helyén. Ki kell deríteni, hogy az adott gépen melyik helyen milyen sebességű port van..
-
B-L-A-C-K
titán
válasz oliwire #64644 üzenetére
Általában 1 hely, nagyobb gépeknél 2 hely, plusz egyre több az olyan gép amibe van külön mSata foglalat, oda meg ilyen kicsi ssd-t tudsz rakni, aminek a neve benne a van a foglalat nevében azaz mSata SSD. Olyan gépeknél ahol meg 1 normál hely van úgy szokták megoldani ha kell a HDD is, hogy optikai meghajtót kiszedik, oda vesznek egy oda való keretet (optibay caddy) amibe majd megy a HDD, a HDD eredeti helyre pedig az SSD.
Mire leírom meg megelőznek...
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz oliwire #64465 üzenetére
Szívesen.
gamalin: Előbb azt hittem ez a TP topik Tedd fel az Ultranav sw-t és drivert, akkor majd megjelenik. Ha system update nem kínálja fel akkor szedd le manuálisan. Gugliba lenovo T400 ultranav és kb első találat.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz oliwire #64463 üzenetére
Nem tudom a játék gépigényét, lehet éppen elég. A kinézett gépek nem a legjobbak minőségben, amiket mondtam azok. Extraként háttérvilágításos billzet, vga is jóval erősebb mint a másikakban. A 210k bruttó, tehát netto 150-et nem sokkal lépi túl. És mivel úgyse most veszed változhat még az áruk lefele.
szerk: Hogy matt is legyen, jó is legyen, úgy meg egy Z510-est néznék GT740-nel, max i3-mal, fölötte levő modellek erősen túlárazottak.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz oliwire #64460 üzenetére
Ami jelenleg jó választás játékra és valamenyire időtáló a dell 7537 és lenovo y510p, 210k-ért, GT750 vga-val. Kicsit túl megy a kereten de megérik. OS-t mindenképpen az SSD-re kell rakni, az a lényege. Van már 1 terás is, hova nem elég az?
-
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest