-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Segitseget szeretnek kerni a mai kinalatbol mit javasolnatok 130e ft magassagaban?
Nem jatekra kellene a gep, maximum facebookos flash jatekok, szoval otthoni netezesre altalanos felhasznalasra.
A hordozgatas nem jellemzo. Kepernyo meretnek ez a 15,6" megfelelonek tunik.
Webkamera kellene bele, ha esetleg kartyaolvaso is lenne benne az jo lenne.
Ami fontos a hosszu garancia ido a megbizhatosag
Mit javasolnatok ?
-
Bitpalace
senior tag
ha y570a-nal ujra akarom tenni alap helyzetbe akkor vhogy megtudom oldani hogy ami most c-n van ne vesszen el mind?
-
Begi
senior tag
Közben kiderült hogy félreértettem és nem bruttó 100, hanem nettó 100
.
Szóval a G570 simán belefér.
Esetleg bruttó 120 körül valami más?
G570 core i3 -
torres19
csendes tag
én csak az asztaliakat ismerem, és abban sok gond volt az integráltakkal, de ha ez már kinőtte magát a laptopok terén, akkor végül is nekem mind1, h az vagy nem!
-
brumi1024
veterán
válasz
torres19 #742 üzenetére
A filmnézéshez teljesen felesleges a dedikált gpu, mert egyrészt már csak a procik is elegek a komolyabb hd filmek lejátszásához, másrész mind az intel mind az amd igp-k bőven elegek a dxva-s lejátszáshoz(intelből lehet, hogy érdemesebb a hd4000-es igp-t venni, mert a hd3000-nek volt egy kis hibája(valaki észrevette valaki nem)). És igp-vel a melegedés is kisebb és nincs még egy hibalehetőség.
Így hirtelen ezt találtam, megbízható, jó minőségű házzal rendelkezik, 3 év gari, jó support. Mondjuk pont nem integrált kártyás, tehát ellentmondok magamnak, de ebből nincs ha jól tudom igp-s. A kijelzője sajnos csak 1600x900, de ennyiért még nem nagyon találtam 1080p kijelzőt.
-
torres19
csendes tag
Sziasztok!
Eljött az idő, h én is laptopot vásároljak, és ebben kérném a segítségeteket, ezek lennének a szempontjaim:
proci: vmi 2-4 magos, külön cache memóriával
memória: minél több(4gb min)
vga: ne legyen integrált, és legyen rajta hd kimenet, mert tv-re akarom majd csatlakoztatni a laptopot filmnézés céljából, tehát a full hd filmek szépen, akadás mentesen fussanak rajta
kijelző: csak 17"-es jöhet szóba, ha lehet full hd led legyenjátszani nem akarok rajta, netre, mindennapos használatra, és az említett film-video nézésre kellene, sokat nem fogom hordozni, tehát súly meg ilyenek nem érdekelnek, de lehessen rá kötni azért pl egeret, vagy külön billentyűzetet, legyen rajta wifi, és lan, habár talán ez már alap, de azért leírom.
Hirtelen ennyi, de ha van kérdés, akkor megpróbálom megválaszolni, szűkíteni a listát, ha még kell.
kb ár: 150-200ezer
köszi a segítséget előre is!!
-
brumi1024
veterán
i7-et az ennyiért kapható gépekbe szerintem se vegyél. Nem fogja bírni a hűtésük, főleg ilyen időben nem, mostanság az y570-esek hűtése is haldoklik i3, i5 alatt is nemhogy i7 alatt. i7-et én ilyen Asus g53/g55, vagy munkaállomás szintű hűtéssel rendelkező gépekbe vállalnék be.
-
Begi
senior tag
válasz
runner 125 #738 üzenetére
Köszi, ezt nem is néztem.
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne notit venni és megkért hogy nézzek szét. Sajnos csak bruttó 100e van rá.
Mit tudtok ajánlani?
Őt néztem: Lenovo IdeaPad B570eVagy mivel ilyen kevés pénz van rá inkább javasoljak neki egy netbook-ot?
-
Borote
addikt
Ezek általában a felhasználó által cserélhető alkatrészek közé tartoznak (RAM, HDD). Ha nincs rajta plomba (matrica), akkor nagyon észre sem lehet venni, ha visszaszereled szervizelés előtt
(Az ODD-t).
Hívd fel a szervizt, vagy nézd meg a manual-t, hogy lehet-e ODD-t cserélni. -
Raiu
tag
Notebookon volt tesztelve igen.
Hát a mentés lassúsága tényleg nem a processzor hibája legtöbbször. De mikor 2 vagy 3 program kipörgeti és kéne még mellé 1 vagy 2 még, akkor igen csak irritáló tud lenni a kicsi processzor.Az a baj,hogy nem tudom az NVIDIA Geforce GT 525M mennyire marad el az 540M től. Mert azzal a vga val már 200.000Ft körül i7 processzor és 8GB memóriát kapok ajándék win7-el. Viszont félek,hogy akkor meg a vga lesz a szűk keresztmetszet. Illetve a Dell Inspiron N5110 (15R) tudomásom szerint nagyon melegszik.
-
Borote
addikt
Ha van rajta elég kimenet, akkor lehet többet is rákötni, a mostani IGP-k is támogatják a több monitort, ha jól tudom, de dGPU-val szinte biztosan mennie kell. A probléma ott kezdődik, hogy a legtöbb notebookon csak egy HDMI van, meg mellette általában egy D-SUB - azt viszont nem tudom, hogy a kettőn egyszerre is tud-e jelet adni. (Egy monitorral biztosan működik a kiterjesztett asztal is).
Általában a dokkolókon szokott több videókimenet is lenni, dokkoló viszont csak üzleti gépekhez van.
Azt viszont nem tudom, hogy van-e megoldás arra, hogy egy HDMI-vel több monitort is meghajts - nem tartom kizártnak. Persze ez csak akkor működhet, ha a teljes felbontás a szabványon belül van.(A mentés lassúsága mondjuk nem a processzor hibája).
Notebookon i5-ön teszteltétek, ugye? (És nem asztalin)
-
Raiu
tag
Onnan tudom,hogy nem elég az i3, hogy volt tesztelve olyan gépen. 100% on pörgött szinte folyamatosan. Nem bírtam minden szükséges dolgot egyszerre megnyitni/futtatni. Így váltogatni kellet a programok között. Viszont ilyenkor sok idő volt elmenteni az éppen szerkesztés alatt lévő cuccot, bezárni a programot, végül indítani a másikat.
A tegnap írt minimum konfiguráció pedig bírja a terhelést. 200.000Ft környékén pedig vannak ilyen gépek már, amik jól is néznek ki.
Laptopra amúgy csak 1 monitort tudok csatlakoztatni vagy lehet 2-3 monitor csatlakoztatva?
-
archie17
tag
Y570 hűtéséről még valamit
Részemről hibáztam, mert elfelejtettem hatékony hőszórásra állítani a ventit, pedig mikor tegye ilyenre az ember, ha nem 36 fokban játék alatt...
Úgyhogy mielőtt pasztával, szervizzel, throttling szoftverrel vagy barkács paddal mókolok, ezt is kipróbálom (Borote-nak ha jól sejtem tavaly nyáron több esze volt nálam)
-
ussseal
tag
S szeriás probookok között egyiknél sincs hely SSD-nek, csak optikai helyére lehet rakni?
-
-
Raiu
tag
Ez a Lenovo IdeaPad Z580 tényleg elég erős az elvárásaimnak és nem is sokkal drágább a keretnél.
Itt néztem most amúgy ezt a típust
Lenovo gépekről nem tudok semmit. Mesélnétek róla? Mennyire melegszik? A ventilátor milyen hangos? Meg a többi alap kérdés. (Nem sorolom fel mindet úgyis tudjátok mire gondolok itt.)
Hasonló erősségű gépeket még nyugodtan mondhattok, ha tudtok. Augusztusig úgyis esnek még az áruk lefele, ahogy jönnek az új gépek.
U.i.:
Amúgy nekem mindig azt mondták,hogy a k53 sorozatnak a legjobb a hűtése ebben az árkategóriában. -
brumi1024
veterán
-
Raiu
tag
válasz
Tikakukac #709 üzenetére
Szakmai dolgok miatt is kell az a minimum konfiguráció, amit fentebb írtam. Illetve sok program fut emiatt egyszerre a gépemen, amit nem bírna az i3 sajnos. Filmet/zenét meg időnként szerkesztek, mikor van rá időm. Tudom vehetnék ennyiért egy nagyon durva asztali gépet, de azt nem cipelném szívesen hetente 2x durván 190km-t.
Fényes panel is szóba jöhet kijelzőnek amúgy. A burkolat ne szedje annyira az új lenyomatot, mert nem szeretem emiatt 10percenként takarítani a gépet.
Amúgy sok asus K53SV szóba jöhet. Csak nem tudom,hogy van-e rejtett hibája, illetve ilyen felszereléssel mik jöhetnek még szóba ebben az árkategóriában. Laptop súlya nem befolyásolja a döntést. Lényeg,hogy hordozható gép legyen viszonylag erős belsővel.
-
Raiu
tag
Üdv
Notebook vásárlását tervezem LEGKÉSŐBB augusztus végén.
Az érdekelne,hogy milyen gépet lehetne kihozni durván 200.000Ft -ból (de inkább az alatt).Elképzelésem lenne a géppel kapcsolatban, hogy milyen kéne,de nem tudom eldönteni,hogy mi az amiből engedni kéne.
Játékhoz kellene amúgy. Konkrétan a gw2 alá venném,de nem bánnám ha azt is magasabb beállításokon tudnám futtatni a későbbi fejlesztések hatására bekövetkező teljesítmény növekedés miatt.
MINIMUM ilyen gép kéne:
CPU: i5
VGa: Nvidia Geforce GT 540
Memória: 4GB
HDD: 500GB
Garancia: 2 év (háztól házig vagy helyszíni)
Extrák: Bluetooth, WiFi
Egyéb extrák, de nem életbevágóak: usb 3.0, widi, gigabit lanSajnos túl sok gép és márka jöhet szóba ebben a kategóriába és nem tudom,hogy minek milyen rejtett hibái vannak, ami miatt nem ajánlatos megvenni vagy jobban oda kellene arra a részére figyelni.
Boltok között meg nagy az eltérés ezért is írok ide. 167.000Ft -ból megtudnám venni a fentebb összeállított laptopot a radium.hu -n,de őket sokan szidják a neten. Notebook.hu és Notebookstore.hu pedig 175K körül árul ilyen gépeket, de azok minimálisan gyengébbek a radium.hu -nál vehetőnél. Más boltról nem tudok, akik árulnak ilyen vagy ennél jobb össze állításban olcsón/hasonló áron gépet.
Előre is köszönöm azoknak, akik segítenek nekem.
U.i.: Külső hűtő, táska (HA nem 15,6" -os), garancia bővítés (hogy meg legyen a 2 év rajta) bele kell férni a keretbe, ha kell a géphez! Minimálisan hajlandó vagyok többet fizetni a gépért,de jobban örülnék neki,ha 200.000Ft ba bőven beleférnék.
-
Bitpalace
senior tag
Nem találom a megfelelő topicot amit kérdezni szeretnék....
Szerintetek, a y570a gt555m-el meghatjana szépen egy 1680x1050 felbontású samsung monitort? Mert az a tervem, hogy rákötöm vezeték nélküli egeret bill.t monitort, a laptopot lecsukom és használom mint asztali PC.
A másik amit még nem is tudok hogy létezik olyan távirányító, ami valamilyen módon ki/be tudná kapcsolni a gépet? Vagy hallottam olyanról laptopnál, hogy egérkattintásra kapcsol be. Na most ez alvó módban működik, de kikapcsolt állapotban is be lehetne állítani?
-
Borote
addikt
Tehetsz rá bármilyen OS-t, amit jónak látsz. De az alján lévő aktiváló kóddal csak Vistát tudsz aktiválni, azaz a Win7 nem lesz jogtiszta (ha csak nincs egyéb jogtiszta Win7-d)
Azért azt érdemes meglesni, hogy a driverek megvannak-e 7-hez, de ha Vistához van, általában szokott 7-hez is lenni.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Faternak van 1 Acer notija amin alapból vista volt, most szeretném újra pakolni és win7-et rakni rá. vszont infós ismerős azt mondta, hogy az ilyen gépeken amin alapból van telepítve az op azokra nem lehet mást rakni. Én nem igazán értem és logikát se látok benne h miért ne lehetne, mi akadályozná h mást rakjon rá az ember. De azért megkérdezem mielött még neki állnék megpimpelni, h ez netán tényleg igaz-e. Köszi a választ előre is.
-
Borote
addikt
Az az i7 egy két generációval ezelőtti processzor, ehhez mérhető integrált GPU-val, ráadásul egy ULV verzió, ami a melegedésnek jót tesz (mondjuk ahogy nézem, ez ilyen vékonygép, itt nem is lehet mást használni), viszont teljesítményben elmarad a fent említett i3-astól
Én nagyon szeretem az ULV processzorokat, de ha teljesítmény kell, hiába i7, gyenge
Kint 5-600 euróból már nagyon frankó gépet kaphatsz, ProBookokat, Vostro-kat nézz 13"-ban, esetleg ThinkPad Edge-t, ebben a méretben ezek lesznek jó gépek. Illetve ha látsz ekkorában, a Latitude-ok is korrektek
Minek külön teszt arról a processzorról? 1,5GHz körüli alapórajel, erre jön még rá a Turbo, 2 mag esetén 2,1GHz, 1 mag esetén 2,5GHz-ig tudja az órajelét emelni, HA a fogyasztás és a hőmérséklet ezt engedi.
Amit írtál, ahhoz nem ULV processzor fog kelleni
Közben derítsd ki, hogy profitálnál-e a GPU-ból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen autót vegyek?
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- EA Sports WRC '23
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Hibátlan,garanciás ASUS TUF gamer laptop Full HD 144Hz/Core i5 11400H/RTX 3050/16GB DDR4/512GB SSD
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest