Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
alexey #41297 üzenetére
Úgy hogy kiszed a vinyót, és belerakod a helyére az SSD-t...
Ha ennél részletesebben kérdezed, akkor lecsavarozod a hátulját, ott meglátod a vinyót, kiszeded, majd belerakod az SSD-t értelemszerűen. Majd feltelepítesz rá egy oprendszert, vagy a meglévő HDD-t tartalmát átklónozod az SSD-re az ennek megfelelő programmal, illetve eszközzel. Valamint ha az eredeti HDD-t megszeretnéd tartani akkor az optikai meghajtót kiveszed, a helyére venni kell egy beépítő keretet (ebay-en pár ezer forint) amibe megy a gép normál HDD-je, a HDD helyére meg belerakod az SSD-t.Természetesen a leírt folyamatok nem járnak garanciavesztéssel ha kérdeznéd.
-
BullZeye
veterán
válasz
1stVikman #41293 üzenetére
Ez szinte az összesnél így van, Asus, Dell, ahol gyártó intézi a garanciát
Szimpatikus ez a Laptopszalon tőlük rendeltem meg végül én is laptopot, mert nagyon jól áttekinthető oldaluk van, grafikonokkal leírásokkal.
Egy picit viszont sajnálom, hogy túl agresszíven próbálják rátukmálni az emberre a pixelhiba garanciát. Szóval megrendeli az ember, rózsaszínfelhő meg boldogság, 5 percre rá jön a telefon, hogy ha nem fizetek 7-15 ezer forintot, akkor bármikor kijöhet egy pixelhiba nem csak az első pár napon, és magamra leszek utalva, és ez nagyon gyakori, mert napi 3-4 ilyen esetük is van stb. :\
Szóval rózsaszínfelhő pukk, és a nagy lázas, boldog várakozás helyett most jön a teljes gyomorgörcs, mert mi lesz, ha csak mert nem fizetek 119 ezres laptopért plusz pár ezer forintot, akkor dafke kikeresik a készletből a legtöbb pixelhibával rendelkező készüléket, és legyek vele boldog
(persze, tudom, hogy ez hülyeség, de azért mégis aggódom, ki szokták bontani a dobozokat, vagy bontatlan csomagolást kell kapjak?) -
-
1stVikman
senior tag
válasz
1stVikman #41242 üzenetére
Megérkezett reggel a levél a szalonból:
Erre:
"Kedves Laptopszalon.hu!2013. 07. 27-én vásároltam Önöknél egy Lenovo G580AH típusú laptopot. A laptop megérkezett, működik, meg vagyok vele elégedve. Elvileg 2 év garanciát kaptam vásárláskor, viszont ezt leírva sehol sem látom. A számlán és a jótállási jegyen sincs feltüntetve, hogy a garancia 2015.07.29-ig tartana. A jótállási jegyen a "jótállás időtartama" sorban mindössze egy "gyártó által megadott" pecsét található. A termék sorozatszáma alapján a Lenovo online garancia ellenőrző oldalán megnézve az alap garancia 2014. 07. 01-ig tart. Aggodalmamat jeleztem Önöknél telefonon, ahol megnyugtattak, hogy ennek ellenére a termékre 2 év garancia van.
Arra kérem Önöket, hogy lehetőség szerint írásban is erősítsék meg ezt a tényt. Kérem, küldjenek róla bizonylatot vagy bármilyen hiteles iratot e-mailben vagy postán, amivel a későbbiekben igazolni tudom a jótállást.
Remélem kérésem nem teljesíthetetlen, az adatok könnyebb beazonosíthatósága érdekében csatoltam küldöm számlát és a jótállási jegyet.
Segítségüket előre is köszönöm. "
A válasz:
"Tisztelt Vásárlónk!
A Lenovo - tőlünk függetlenül - IdeaPad gépekre 2 év garanciát vállal.
A gyártónál a gyártás dátuma van feltüntetve, azt látja.
A gép számlájával Ön bármikor igazolhatja a vásárlás dátumát és onnantól számít a 2 év.
A számlát a törvények szerint köteles bármelyik szerviz elfogadni, annál hitelesebb dokumentációt nem tudunk adni.Remélem sikerült megnyugtatnom!
Üdvözlettel:
......... Zoltán
szervizvezető
Laptopszalon Kft.
7624 Pécs, Ifjúság útja 11"Így már nyoma van, le van írva 2 év, azt hiszem marad a gép, és végre teljesen birtokba veheti húgom a masinát.
Remélem másnak nem lesz ilyen gondja a jövőben, hogy ennyit kelljen utána járni a dolgoknak.
Azt meg még inkább remélem, hogy tartós lesz a szerkezet, és nem lesz szükség a garancia értékesítésére.Köszönöm mindenkinek a segítséget, akik segítettek kiválasztani a gépet, és igyekeztek megnyugtatni a vásárlás után előjött kétségekkel kapcsolatban. A teljesség igénye nélkül Borote, B-L-A-C-K, Chaser és Tikakukac fórumtársaknak!
-
Csllu
csendes tag
válasz
Chaser #41247 üzenetére
Így már értem
Itthon felhoztam a használt notebook témát, de nem fogadták jól, sőt kb. leszedték a fejem, hogy mégis hogy jut ilyen az eszembe, szó sem lehet róla
, mert szerintük hamar elromlik, mint egy használtan vett telefon. Hiába mondtam, hogy garancia és a többi .
Ezért keresgéltem még egy picikét, és a jelenlegi kiszemeltem egy [DELL 14'' Latitude E5430 Ivy Bridge i5 3210M 2.5GHz 4GB 500GB HD 4000 Linux Grey] .
(elnézést, hogy román oldalt linkelek, az ára megközelítőleg 196.000 Ft ). A gond csak az, hogy kétségeim vannak az oldal megbízhatóságával kapcsolatban
, meg egy kissé átlépi a 180.000-es keretet.
szerk:
Az meg már hab a tortán, hogy nincs raktáron ... most vettem észre -
MaDDoXX
tag
Srácok, megér +16k-t az i3 3110 a B960-al szemben?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
bedohazi #41284 üzenetére
Amúgy az jó hogy 1 gépet megnéztek egy adott márkán belül, nem tetszik és az a következtetés jön le hogy az összes Dell már sz@r...
Amúgy nekem is Dell van...:/
jakos73: Minden márkánál lesznek jobb és gyengébb darabok, nincs ezzel semmi gond, azt ők elbaszták, tanultak belőle, és már az újabb hasonló gépeikkel nincs semmi gond...
-
bedohazi
aktív tag
válasz
Ice&Lime #41278 üzenetére
Lattam par ismerosnel es nem tetszett a kijelzo minosege, a szinek, es maga a gep kulso kivitelezese sem, a tobbihez viszonyitva mintha kicsivel gyengebb lenne. De ez nagyon kicsi szazalekot jelent, maskepp nincs semmi bajom a Dell-el, csak ha lehet egyszeruen mas markat preferalok.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dexter-2000 #41282 üzenetére
Újonnan ami játékos belépő gép az 115 ezertől van Lenovo G580-as B960-as procival GT635M vga-val, használtan ugyan ezt tudom javasolni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Dexter-2000 #41280 üzenetére
Használt vonalon kérdezel ugye?
-
Dexter-2000
őstag
80K és 100K értékben milyen levnovo illetve dell lapikat ajánlotok?
ssd nem kell bele meg a memória jó lenne olyan 3-4 gb környékén benne max utólag bővítem.
kisebb játékra használnám de amúgy netezésre, filmezésre
(tudtommal ilyen árban és feltételeknél az amd javasoltabb de majd úgy is meglátom)
köszi előre is -
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
Na akkor kezdjük...
bedohazi: Ha ragaszkodsz az i7-hez és +15 ezret rátudsz szánni akkor ezt javasolnám. i7, Full HD, 8GB memória, 1 terrás vinyó, HD7730 vga, 3 év gari...
highness: "Átlag 70-80°C akár üres járatban is frissen felrakott oprendszerrel"
Idősebb gépeknél nem old meg semmit egy újratelepítés, ki kellene takarítani normálisan, és újrapasztázni a processzort...
Ha jó a használt is akkor Lenovo Y580-ast mondanám leginkább, 220 körül már rá lehet akadni fullos specifikációval kiépített darabokra is. Vagy újonnan Y500-ast. Amit néztél Dell is jó de ha fontos a játék is akkor az említett gépekkel jobban jársz.
Sony-t én nem preferálom, a márkát kell inkább kifizetni ennyiért vannak jobbak is, illetve garanciális szempontból se a legjobb.
mhorvat: Ha használt is jó, minőségben is jót keresel, és a hordozhatósága is fontos, akkor vegyél használtan egy Dell E6420-ast NVS 4200M vga-val, vagy E6430-ast NVS 5200M vga-val...
runner 125: Tegnap azzal nyitottam neki, de nem nagyon akar ráharapni...
-
highness
tag
Sziasztok!
Sajnos az utolsókat rúgja a jelenlegi notebookom. HP Pavilion DV9500 Nagy visszalépést nem szeretnék kényelemben, de a melegedés a halálom ezen a gépen. Átlag 70-80°C akár üres járatban is frissen felrakott oprendszerrel nem elfogadható. Ölben elviselhetetlen.
A pótlásához kérném a segítségeteket.(1) Pár hónapon belül, de akár 2 hét múlva.
(2) 200 - 250k +-10%
(3) Képszerkesztés,internet, film, játék, zene.
(4) Játékra is használnám. Olyan játékokra, ami nincs meg xbox 360-ra.
(5) Mindkettő fontos.
(6) Szeretnék SSD-t, de akár utólag is beszerelem.
(7) A kijelző mérete kérdéses. Jobb lenne 15,6" de a nagyobbtól sem zárkózom el. MATT HD+, de jobb lenne FHD.
(8) A tömeg nem elsődleges szempont. A mostanit ritkán hordozom, de most költözöm másik városba, új munkahely stb. Lehet hogy mobilabbnak kell lennem.
(9) Op rendszer nem szükséges előre telepítve.
(10) Legalább 500Gb tárhely szükséges. SSD, vagy kisebb gép esetén SSHD beszerzése tervben van. Szeretném, ha lenne a gépben DVD író.
(11) HDMI, kamera, mikrofon alap, és szeretnék billentyűzet világítást+ numerikus padot .Kinézett gépek: Dell 7520, Dell 7720. A tökéletes a két gép összegyúrva lenne, 15,6" num.paddal, optimus-os Nvidiával, SSHD-vel, vagy sima HDD+mSata SSD. Értitek gondolom mire gondolok.
A segítséget előre is köszönöm.
-
bedohazi
aktív tag
Sziasztok,
Notebookot szeretnek vasarolni es kivancsi lennek a ti velemenyetekre meg ajanlasaitokra.Feltetelek:
1. max 3 hetem van a vasarlasra
2. max 215k, csak Toshiba, Lenovo, vagy esetleg Hp erdekel, Acer, Asus, Dell semmikepp
3. CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka, szinte minden fog kelleni.
4. lehetseges jatek is, de az nem muszaj a legnagyobb felbontason.
5. a minoseg es teljesitmeny is fontos, de mivel a magas teljesitmeny elengedhetetlen ezert gondolom a minoseg lennebb esik, mert ha mindkettot akarom az szerintem nagyon draga lenne.
6. ssd nem muszaj
7. kijelzo 15.6"
8. operacios rendszer nem kell
9. legalabb 4gb ram, de inkabb 6, legalabb 500gb hdd
10. a processzor teren szerintem kell a 4 mag, mert mostani notebookomba egy i3-380m van es bizony sokszor nem eleg, ha tobbe kerul is de nagyon orulnek a i7nek, de javitsatok ki ha nem igy van.
Egyetemi evekre kell, eleg soakt fog menni, es nem lesznek ritkak a teljesitmenyigenyes feladatok.
11. ezekbol kifolyolag elengedhetetlen egy jobbacska dedikalt videokartya(a mostani mobility radeon hd 5650, ez ala nem akarok adni)
12. jo lenne ha az akku nem csak masfel orat birna, es ha nem melegedne tulsagosan.
Varom az ajanlatokat. Nem biztos kihozhato ez 215k bol, de ha nem akkor valaminel lenneb hagyunk.
Amit eddig jonak lattam az egy Lenovo IdeaPad G580, Ivy Bridge i7-3632QM, 6GB, 1TB, nVIDIA GeForce GT 635M 2GB, FreeDOS, Dark Brown -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tizedes1 #41268 üzenetére
Ja hogy úgy...
Az a kártya pl azért érősebb mint a HD3000-es, az ilyen grafikai/tervezői programokra van leginkább aktivizálva...Ha kell akkor ott a nagyobb teljesítmény, ha nem meg ott a kisebb és úgy az akkumulátor üzemideje is hosszabb. Akkor vannak típusok ahol akár együtt is tudnak működni. De leginkább azért van kitalálva hogy az üzemidőn ezáltal nyerjenek ha nem kell a nagyobb teljesítményű videokártya minden esetben.
-
Tizedes1
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #41245 üzenetére
Bocs, de nem úgy értettem, kérdeztem ,hogy mi jobb a hd 3000-nél, hanem a gépben a tulaj szerint hd 3000 van és MELLETTE van az nvidia kártya. Így az a kártya miben tud többet, hogy érdemes volt a gépet így piacra dobni?
Többször is találkozok olyan specifikációval, hogy az integrált mellett lévő grafikus kártya alig tud többet egy notebookcheck-en található infó alapján, mégis beleteszik a laptopba.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
dave93 #41264 üzenetére
Szia!
Ez pont jó lett volna neki, de már sajnos állítólag ilyen áron elfogyott...De ilyen árkategóriában én ezt ajánlanám, de szét kell nézni hol van jelenleg a legjobb áron az 1 VGA-s FULL HD-s változata....
-
MaDDoXX
tag
ASUS, Samsung, HP notik milyenek? Ajánlott gépek, vagy egy lenovo-val szemben ne is gondolkodjak rajtuk?
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok! Laptopot szeretnék vásárolni, viszont egyáltalán nem értek hozzájuk...tudnátok segiteni?
Csak arra kéne, hogy egyetemre (ujságirás) segitsen, tartson, ne legyen nagyon nehéz és nagyon nagy. 100-150e mennék fel.
Tudnátok ajánlani valamit? Melyik márka éri meg, és hasonlók...
Köszi előre -
dave93
őstag
Sziasztok!
Egyetemet kezdő srácnak kellene laptop. Csak vadi új jöhet szóba, full HD kijelző kellene, játékra és egyetemi jegyzetelésre egyaránt használná. Optikai meghajtó legyen, 500Gb HDD kellene minimum (SSDből nem tudom mekkora férne bele és megéri-e vinyó helyett) 2-3 éves játékokra lenne használva max felbontáson.
Árban nagyon nagyon max 250k. Mi ennyi pénzért a best buy? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
alexey #41261 üzenetére
Szia!
A G580-as ebben az árkategóriában jó választás, viszont B960-as procival ami majdnem i3-as szintjén van megkapod 115 ezer körül GT635-ös vga-val, a maradék pénzből meg dobhatsz bele egy SSD-t akár.
pROXXi:
Szia!
"Meg lehet azt oldani laptopoknál, mint PC-knél, hogy SSD és HDD is van a gépben..."
Természetesen meg, az optikai meghajtó kivételével, helyére venni kell egy beépítő keretet (ebay-en pár ezer forint) amibe megy a gép normál HDD-je, a HDD helyére meg belerakod az SSD-t. Vagy vannak gépek amibe úgynevezett mSata foglalat van, oda mSata-s SSD-t veszel, és megmarad minden ugyan úgy.
Én leginkább a Dell Latitude E5530-as gépeit ajánlanám ilyen áron.
-
pROXXi
csendes tag
Sziasztok!
Javaslatokat szeretnék kérni, hogy milyen márkájú és típusú laptopot vegyek a következő célokra:
- videók renderelése
- adatbázis használat - importálás, exportálás, lekérdezések nagy mennyiségű adatból (itt egy kérdés: mindenképpen szeretnék bele ssd-t. Meg lehet azt oldani laptopoknál, mint PC-knél, hogy SSD és HDD is van a gépben, mert a 128gb kicsit kevéske tárolókapacitás gyanánt)
- játék ritkán, ott inkább a PC-t preferálom
- gyakori 24 óra+ használat egyhuzamban
- kb. 200-250k HUF-ra gondoltam első körbenA Dellről, HP-ról és Lenovo-ról hallottam, hogy elég jók, viszont mivel szinte teljesen "vakon" vagyok, bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
Előre is köszönöm,
proxxi
-
alexey
csendes tag
Sziasztok!
Egyetemre készülök és szeretnék venni egy laptopot. Főleg netezésre, tanulásra, de néha játékra is használnám.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
140000Ft körül
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
netezés, filmnézés, néha játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Használnám, nem várok sokat ezen a téren ennyi pénzért.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
50-50%
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Később lehet bővíteném vele.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
mindegy
(8) Notebook tömege?
nem számít
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
legalább 500gb HDD és 4gb RAM.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, USB 3.0
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Photoshop, játékok
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Elsősorban erre gondoltam: http://www.laptop.hu/termek/lenovo-ideapad-g580-brown-59-366678-fd-8gb-kekszalag
Vagy ez a jobb videókártya miatt: http://www.aqua.hu/dell-inspiron-3521-notebook-core-i3-3227u-4gb-500gb-hd8730-linux-fekete-insp3521-22-241945.html
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
inkább új -
B-L-A-C-K
titán
válasz
MaDDoXX #41258 üzenetére
Az E535 vga-ja hasonló teljesítményű, procija erősebb, és minőségben is jobb az egész gép...Az ára elég jó tényleg (laptopszalonba pl ugyan az 172 ezer), én sem értem miért olyan olcsó, a boltot viszont nem ismerem. Ha pl egy megbízható boltnál lenne biztos azt venném, viszont azzal számolj hogy csak 1 év garancia van az E535-ösökre, persze garanciát tudsz bővíteni.
fekaaaa: Közbe nekem is sikerült felfogni, korán van még nálam is...
De szerkesztettem az előző hozzászólást leírtam a javaslatomba benne.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
fekaaaa #41256 üzenetére
Így se teljesen értem 50 ezer forint vagy az asztali PC/notebook? Ez mi akar lenni? Magyarul 50 ezred van vagy egy asztalira vagy egy notebookra amin megy a Cod4 fullon?Ja jó felfogtam, 50 ezered van plusz vagy a hirdetésedben lévő PC vagy a Notebook...
Hát ha 100 körül találsz esetleg G580-ast GT635M vga-val, ennél jobbat nem tudsz venni adott áron..
-
-
fekaaaa
csendes tag
Sziasztok!
Nálam kicsit bonyolult lenne a helyzet mert a keretem kp-ban olyan 50e+ lenne hozzá vagy egy:http://hardverapro.hu/apro/kis_noti_elado_sorba_kerult/hsz_1-50.html
vagy:
http://hardverapro.hu/apro/intel_2magos_2_2ghz_1giga_videokari_3giga_ram_160g_2/hsz_1-50.html
de csak az egyik!
És igazából az lenen a legjobb ha cod4 multi max graffon normális fps-el menne +wow+lol...szóval gamer szerűség
nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni ez ügyben mert én már nagyon beleszédültem a dolgokba :SS
előre is nagyon köszönöm -
MaDDoXX
tag
A Lenovo IdeaPad G580 59-381766 alu vagy műanyag borítású?
-
MaDDoXX
tag
Ehhez mit szóltok? Miért ilyen olcsó?
http://www.digiprime.hu/gamer-laptop/lenovo-thinkpad-e535-nzrelmc-11103-elado -
MaDDoXX
tag
G580-nál tényleg vannak wifi-s gondok? Tapasztalat valakinek?
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
-
Chaser
legenda
Lati vs probook. Notebookban messze nem csak a hw számít. Vegyünk két autót, mindkettőben van 2000cm3 motor. De az egyikben automata klíma van, szervo, sötétített ablakok, központi zár, halk motor, másikban meg ezek ellentettje. Ez a két gépre kicsit sarkított, de a lényeget látod. A Lati üzleti gép, dokkolható, helyszíni gar, 1-2 munkanapon belüli javítás, magnesium váz. Elérhető nagy felbontásban, extra akkuval, multibay slot. Probook üzletinek néz ki, de minden ilyen extrát nélkülöz.
Kis gép+nagy monitort azért mondtam, mert egy 15.6-os gépet hordozni nem könnyű. Ott van még a töltője, táska, magában eddig 3-4-5kg. Nem rencergizda alkatom van, de megérzem hogy 12-13-as gép van nálam vagy 15-ös. Egyetemen kis gép, otthon+gép monitor, legtöbben így csinálják. Ez a gép korrekt hw-ben, garban, kb mindenben. Erős cpu, HD+, SSD!, majdnem 2 év gar. Romániában nem tudom hogy megy a dell gariztatás, de ha nem olyan rugalmasak mint itt legfeljebb átugrasz vele határon belülre ha baj van. Talán ezzel a géppel lenne a legkevesebb kompromisszumod.szerk: 1stVikman: Ez érdekes, mert erre a modellre eddig is két év volt EU nélkül is. Ez valami feltételes garanciát jelent. Azt hittem a vizeseknél vetted, de mindegy is kinél. Ha két év gar van feltüntetve a weblapon írják rá hogy 24 hónap a papírra és kész. Nem tudom az idevágó jogszabályt, de gyanítom "gyártó által megadott" az nem szabályos.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tizedes1 #41243 üzenetére
Igen létezik 4200M változat.
HD3000 mellett ami jobb? Attol függ mire kell, és mennyi a max kereted, mert a határ a csillagos ég.
viktorhmv: Mennyibe kerülnének? Illetve G580-asból van millió specifikációval, de amit leírtál olyan pont a világon sehol sincs, vagyis még google se találja, így javítsd.
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Lenne itt ket kiszemelt notebook. Mind2 uj.
Mi a velemenyetek roluk ( ar/ertek, szervizhatter, minoseg)
- samsung np 355 v5c-s01
- lenovo ideapad g580 nt356m4Koszonom!
-
Tizedes1
aktív tag
Jó reggelt!
Ebben az e6420-ban , létezik nVidia NVS 4200M (512 MB) különálló grafikus kártyával szerelt változat?
Egyéb iránt mi a haszna a HD3000 mellett, amiért érdemes több pénzmagot áldozni érte?
Köszi, szép napot mindenkinek
-
1stVikman
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #41093 üzenetére
(#41092) Chaser
(#41093) B-L-A-C-K
Bocs, hogy nem reagáltam eddig, csak melóba kellett rohannom. Most van kis időm.
Szóval hívtuk a szalont, telefonon mondták, hogy 2 év, aztán hívtuk a Lenovo-t, ott olyasmit mondtak, hogy amit az oldalon látok 1 évet az van, de van egy második év úgynevezett "legális garancia", amire az EU-s jogszabályok kötelezik, ami szintén garancia, csak más az eljárás. Olyasmit mondott, hogy az 1 év utáni garanciális ügyintézésnél ha felhívják őket, akkor nem rögtön küldik a futárt, hanem először e-mailt küldenek kérdésekkel, amiben a hibát és körülményeit kell leírni, stb, és majd utána küldik a futárt. De a pontos menetét még ŐK SEM TUDJÁK, mert még nincs információjuk róla. Meg lehet, hogy az ellenőrző oldalon is át lesz majd írva két évre, nem tudja még.Szóval ő is dobálózott a 2 évvel, csak az ügyintézés menetéről nincs információja, hogy mi lesz ha letelik az online lévő ~1év "base warranty".
Van két helyről szóban megerősített két év, csak ugyebár a szó elszáll, az írás megmarad.Jelenleg küldtünk egy levelet a szalonnak, hogy erősítsék meg írásban is 2 évet, legyen már valahova leírva, hogy 2015-ig szól a garancia, vagy 2 év vagy valami. Itt tartunk, reménykedünk, éjszaka van, majd délelőtt talán már többet tudok.
Jó éjt mindenkinek!
üdv: Vikman -
Dicker
őstag
640 km? Ne viccelj. Biciklis futár elviszi.
Egyébként, ha érvekkel alátámasztják, hogy miért nem támogatják, akkor rendben van, de az ilyen erőteljes kifogás, hogy: "De az használt." stb. nem indok.
Még oké, ha számla kell róla, vagy ha az említett gépen nem lenne még másfél év garancia, és jó eséllyel tovább kitart, mint amit a boltban megkapnál magasabb áron. Emellett ezt nem magánszemélytől veszed, hanem használt gépek árusításával foglalkozó cégtől, valódi bejelentett, kézzelfogható üzlettel.
Amit meg is látogathatsz, ha Budapesten jársz esetleg busszal, vagy egy ott élő ismerőssel megnézetni is meglehet. -
Dicker
őstag
válasz
B-L-A-C-K #41233 üzenetére
Én is támogatom az ötleted. Ezért is linkeltem az ls.hu-t. Ott éppen van 160-ért az említett DELL. SSD-vel bőven áron belül van, amire rátéve a PS, csak úgy hasít, hogy a régi gépet be se akarná kapcsolni.
Ezenkívül még a T420-at ajánlom innen. Bár ennek elviekben jobb a kijelzője.
Szerk.: Értékbiztosított futárral megoldható még innen is a szállítás, és még úgyis 180 alatt van, ha nem több ezer kilométerre kell vinni.
-
B-L-A-C-K
titán
Teljesítményben jobb a ProBook, viszont minőségben alul marad. Azaz ha megfogod a két gépet egyből tudod miről beszélek. A Latitude minőségibb anyagokból van összerakva, na meg a garanciája is olyan hogy felhívod őket és kijönnek ahová mondod, és ott helyben megjavítják neked egyből.
Amit meg az előbb leírtam a használt vonalról szerintem gondold át....
-
Csllu
csendes tag
válasz
Dicker #41232 üzenetére
Köszönöm a segjtséget
. Azt hiszem akkor a DELL 14'' Latitude E5430 Intel® Core™ i3-as lesz a szerencsés, bár még itthon beleköthetnek
Ne kövezzen meg senki az idióta kérdéseim miatt
, csak két hete mozgolódom notebook témakörben... de örülnék ha valaki elmondaná, hogy mi a különbség egy DELL 14'' Latitude E5430, Procesor Intel® Core™ i3-2348M 2.3GHz Sandy Bridge, 4GB, 500GB, HD 3000, Grey, NBD és egy ProBook 4540s, Procesor Intel® Core™ i5-3230M 2.6GHz Ivy Bridge, 4GB, 750GB, Radeon HD 7650M 2GB között?
Nekem, mint hozzá nem értőnek kicsit zavaros az egész, hogymiért jobb az előbbi az utóbbinál...
-
B-L-A-C-K
titán
Akkor én a használt vonalat ajánlanám, 180-ért márt kapsz sok garival minőségi gépet, ami az igényeidet maximásain kielégíti. Most amire konkrétan gondolok nincs itt aprón, de nemrég ez fullos Dell E6420-as (i7-es procivel 256 GB-os SSD-vel, 8 GB memóriával) ment el 200 alatt (ha jól rémlik), úgy hogy ennek a kiépítésnek SSD nélkül valami 400 ezres ára volt újonnan. És ilyenek szoktak lenni itt ilyen áron sok garanciával, szóval én mindenképpen erre a vonalra feküdnek rá ha nincs sok pénzed de egy jó gépet tervezek hosszútávra.
-
Dicker
őstag
Igen arra gondoltam, csak frissebb változatban, de ez is bőven jó, csak a HD4000 előnyösebb, az újabb processzorral.
Intel Core i5 3230M 2.60GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, , 14,1 ", 1600x900 WXGA HD+ kijelző, Intel, HD Graphics 4000 , VGA, Külön vásárolható szoftver, Garancia: 3 év (1 év az akkura és töltőre)
Ez 220 körül. Nem tudom mennyi az árhatár, de a nézettekből ítélve 200 alatt akarsz maradni, akkor a kisebb felbontású kijelző is megteszi.
Na szóval linkelve, amikre gondoltam: (+, amit bemásoltál az is)
Vagy még megkeresheted alfát, az oldalán található gépekkel kapcsolatban: Link
Ezek között szerintem akad IPS paneles, vagy legalábbis meg van rá az esélyed.Szerk.:
Akkor a 200 felettiek sztornó.
-----Valaki látja a különbséget a két gép között? Ez illetve, az 1.-es szám alatti. Az áron kívül. Valamiért le van értékelve.
-
Csllu
csendes tag
válasz
B-L-A-C-K #41230 üzenetére
Jelenelg egy 8 éves asztalival küzdök,amin megjegyzem a PS 10 percnél tovább nem üzemel (ezért ilyen téren.. alternatív megoldásokhoz kellett folyamodnom)... ennél meg biztosan jobb csak... valami használható gép kellene ami kibír minimum 5 évet és nem ájul ki a PS-től, meg még egyéb programoktól amiket majd használom kell az egyetem miatt
.
Sajnos a notebookra összesen 180.000 -em van .. ilyen árkategóriában keresgélek,de nem sok sikerrel. -
tomek017
tag
Halihó
Adott egy fél éves, 5 nap üzemidejű Asus F55A Sx039H noti.
Pár perc használat után 50-60 fokos a proci. Ez normális? (speedfan-ba, hwmonitor-ban)Köszi
-
Dicker
őstag
Ha valóban hordozod, akkor tényleg jobb ötlet egy 13'3-14-es gép. Én kapásból egy
Dell Latitude E5420/30-t mondanék. Minőségben a két általad írtat lehagyja, 14-es, és jobb a kijelzője. Felárért pedig kérhető 1600x900-as felbontással is.IPS panel, pedig használtban, ami elérhető az a Thinkpad X220 vagy 230.
A kettő közül pedig a HP, ha nincs más választási lehetőség, és a használt sem jöhet szóba. Vagy annak 4340s változata.
Egyébként az ilyen egyetemeknek van általában valamilyen igénybe vehető termük, ahol tudsz monitort csatlakoztatni egy-egy munkához/dolgozathoz.
Chaser:
Laptop-on egy bizonyos árhatár alatt egyiken se álom a munka.
-
Feenyx
aktív tag
Ez leginkább az ultrabookokra jellemző hogy egyből ssd-vel szerelik, és nem hdd-vel. Max meg tudod úgy oldani majd, hogy a hdd-t eladod és veszel egy ssd-t.
B-L-A-C-K: Hát ez elég durva, hogy a hp ilyet művel egy üzleti gépnél. És semmi kompenzáció. Garanciális gépcsere ezek szerint elég lutri sajnos.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Feenyx #41216 üzenetére
Az elég korrekt volt akkor, én egy Elitebooknál nem kaptam egy ajándék pendrive-ot sem, de még némi + garanciát sem, vicc volt...
-
SLYM
veterán
válasz
Feenyx #41214 üzenetére
a 200 ezres és a 240 ezres gépre mondtam (árgép). egyébként én is SSD-t akarnék inkább, csak az a baj, hogy csak olyan gépet találtam (280 ezerig néztem), amiben a HDD mellett van az SSD, nem helyette. pedig egy sima 240-es SSD bőven elég lenne. az asztali gépbe sincs HDD, vígan elvagyok a 240-es SSD-vel
-
Csllu
csendes tag
válasz
Chaser #41213 üzenetére
Pedig muszáj lesz megszenvednem vele. Ahogy már említettem egyetemre kell, és sajnos a PS -re is az egyetem maitt lesz szükség (reklámgrafika és egyéb) . Na most oda nem vihetek magammal egy 23" IPS monitort
. Ezért próbátlam 15.6"-osat választani, ami még úgy ahogy hordozható is, meg nem is annyira picike.
Más részről meg kicsi vagyok, megoldom valahogy ilyen pincuri kijelzővel is a PS-t.
-
Feenyx
aktív tag
Szerintem ami plusz felárat fizetnél egy 7200-as merevlemezre, azt inkább fektesd egy SSD-be. Sokkal észrevehetőbb a sebesség növekedés.
Nem tudom miért mondod ezt hogy gyengébb a processzora, az y580-at is többfélével szerelték. De szerintem ha csak kicsivel is gyengébb lenne, nem hiszem hogy észrevennéd a különbséget -
Chaser
legenda
Állítólag?
Kérd meg egy haverodat, hogy mutassa meg a csilli kijelzős gépét egy parkban vagy olyan helyen ahol sok a napfény vagy mesterséges fény. A színek telítettebnek hatnak és ennyi, este egyéb fényforrás nélkül tényleg jobb. Véleményem szerint ezt azért találták ki anno, hogy palástolják valamennyire a HD TN kijelzők ocsmányságát, régi gépeknél nem ritkán klasszisokkal jobb panel volt/van mint a mai HD panelek. 15-ös egyébként nagy és nehéz sok hordozásra. dell E5530 lett volna jó neked FHD kijelzővel, de már nincs cc 185k-s áron. Ez a másik két gép se rossz, az 530 nem TP, csak a neve az, de nem rossz. De legalább 2év garos legyen. Viszont ezeken meg bármi egyéb 15.6" HD TN felbontáson PS-t sztem felejtsd el, oda külső monitor kell. Helyedben vennék egy 12-13" gépet meg egy 23" IPS monitort. Használtan sok garral vannak üzleti gépek akár több év garral is ekkora méretben dögivel 140k alatt, maradékból meg kijön a monitor.
-
Csllu
csendes tag
válasz
Dicker #41210 üzenetére
Pontosabban az egyik a Lenovo 15.6'' ThinkPad Edge E530, Procesor Intel® Core™ i5-3210M 2.5GHz Ivy Bridge gen a 3-a, 8GB, 1TB GeForce GT 635M 2GB Black a másik meg HP 15.6'' ProBook 4540s, Procesor Intel® Core™ i5-3230M 2.6GHz Ivy Bridge, 4GB, 750GB, Radeon HD 7650M 2GB .
És direkt matt kijelzőset kerestem, mert állítólag jobbak napfényes.. környezetben.
Azt még elfelejtettem írni, hogy sokat lesz cipelve, mert egyetemre kell .. és eddig csak asztalit használtam -
Chaser
legenda
válasz
BullZeye #41209 üzenetére
De kikapcsolható, de ha olyat veszel nyilván használod is. A gépek 99%-ánál forrasztott a vga, nem tudod kicserélni csak alaplappal együtt. A diszkrét annyit jelent, hogy nem alaplapi - manapság már cpu-ba integrált - hanem van egy különálló gpu saját vrammal. Itt 125k AH532 W8-cal, i3-mal.
8 évre tervezel gépet? Vedd 8 év garivalValószínűleg a mai top business gépek se fognak már annyit bírni, régebben még a konzum gépekre is figyeltek, ma már elit gépekre se annyira..tömeggyártás van és nagy árverseny.
szerk: Dicker PS-elni csilli HD-n is művészet
Nagy általánosságban mindre igaz, hogy pocsék. És ráadásul ég tudja egy adott típust hány gyártó paneljeivel szerelik, egyikben jobb van, másikban rosszabb. Samunál mondjuk könnyű, csak saját panelt használnak nem lehet mellényúlni, kár hogy a samu panelek hitványak
Aki komolyan PS-ezik annak IPS/PVA kell nagy felbontással, de min. egy jobb TN HD+ / FHD, aki ezek nélkül megvan nem PS-.ezik csak bohóckodik.
-
Dicker
őstag
A HP jobb minőség a kettő közül, bár nem írtad melyik típusok pontosan. Megy egyébként is 3 év garancia jár hozzá, a másikhoz pedig csak kettő. Bár olcsóbb matt kijelzőn PS-el dolgozni művészet. (szerintem)
Esetleg még árban közel lehet (típustól függően) a Lenovo Ideapad Z500. Az még jobb valamivel. -
BullZeye
veterán
válasz
Chaser #41208 üzenetére
Ezeknél nem úgy van, hogy kikapcsolható a diszkrét VGA? Vagy a B960 prociban alapból nincs HD2000 gpu? Nagyobb a várható élettartamot úgy érted, hogy tönkremegy a VGA és ebayről rendelek egyet pár ezerért és kicserélem 5 év múlva házilag, vagy valami komolyabb gondot okozhat, pl alaplap/LCD hibák?
Lélektani határ volt a 70k használtan, aztán mivel áfát visszatudom igényelni lett 80k nettó, majd 100k nettó, a 532 viszont már durván áron felül van, úgyhogy max 120k bruttót tartani szeretném, így az kiesik.
Sajnos a Fujinak nagyon nem tetszik a billentyűzete, úgyhogy nagyon jónak kellene lennie, hogy mellette tegyem le a voksom. Lenovo pedig szerelem első látásra, viszont tényleg hosszú távra tervezek. Előző Asus 8 évig bírta, ez is bírjon annyit max 10k ráfordítással (pl egy VGA 4 év múlva).
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #41206 üzenetére
Fujinak meg elég gagyi a keyboardja lenovohoz képest. Tudtok valami rosszat/jót mondani a Lenovo mellett? Esetleg valami más alternatívát helyette? Mert kinézetre tetszik a tankszerű monstrum kinézete, jónak tűnik a billentyűzet és a touchpad. Tudtok valami rejtett hibát vele kapcsolatban? Olvastam egyik leírásban, hogy ha erősen nyomjuk a billt picit hajlik az egész, ez tavalyi modellnél még más kinézetű készüléknél így volt, az újaknál is?
-
BullZeye
veterán
Ha szigorúan a minőséget, megbízhatóságot, és hosszú távra tervezést vesszük, és a belsőtől eltekintünk, akkor melyik a jobb? (esetleg van ezeknél jobb ilyen belsővel?) Mindkettő 2 év garanciás.
Lenovóról olvastam, hogy wifi bajai vannak, de azt javították egy driverrel, mást nem tudok, és ti?
-
Pocok256
veterán
válasz
stratova #41184 üzenetére
Volt dv6 om és most z500 van. Mivel kisebb a z500 (nem felfújt pufi) ezért sokkal masszívabbnak tűnik, (illesztési hézagok egyáltalán nincsenek) az igazság az, hogy egyik sem nyekereg ha sarkánál emelgeted vagy dobálod kicsit. Viszont a zsanérja a dv6 nak sokkal jobb
-
raverke
tag
Sziasztok! Kicsit SOS lenne a vélemény, mert szülinapra venném a notebook-ot:
- 14"-os laptopot keresek
- Min. 4Gb ram-al
- unokahúgomnak lesz, itthoni és iskolai használatra egyaránt (film, net, face, office, minimális játék, könnyű és hordozható)
- Nem árt ha jó a videókártya, ha alaplapi, akkor, min. HD4000
- Természetesen a lehető legjobb procival ( gondolom az se mindegy mennyit eszik)
- Ami még nagyon fontos, hogy az akkumulátor sokáig bírja ( jó lenne a 6 cellás, de már egy magas mAh-s 4 cellás is jó lenne.)
És akkor most jönne a legnehezebb része: 100 ezer forint körül kéne ezt kihozni.
Eddig a Lenovo S400-at néztem ki, Radeon HD 7450M 1GB DDR3 kártyával, Dual-Core 997 (2MB, 1.6GHz)
procival és 4 Gb Ram-al. 105.000 Ft-ért. (Sajna a tesztek alapján az akksija elég vacak)
A többi, amit itt és a neten olvastam (heteken keresztül), azok már nem kaphatóak, mindegyik kifutott.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Csllu
csendes tag
Lassan már egy hete próbálok választ találni a kérdésemre...
Lenovo ThinkPad Edge E530 vagy HP ProBook 4540s ?
(leginkább Photoshop és hasonló dolgokra kellene )Elnézést ha hatalmas nagy hülyeséget kérdeztem
-
Pano
addikt
válasz
Dreadloord #41199 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igazából nem lenne semmi extrára használva, játék az nagyon minimális. Amivel néha, minden szökőévben amikor jut időm kikapcsolni játszom alacsony az ajánlott hardver követelménye (Battlefield Heroes amúgy).
Legfőképpen általános felhasználás lenne (internet, kapcsolattartás + munka [nem grafikai vagy tervezés]), de nagyon kényes vagyok a teljesítményre/gyorsaságra. Ezért is fogok mindenképp SSD-t tenni bele.
I7-ben azért gondolkozom, mert talán időtállóbb lesz a processzor hosszabb távon technikailag és szeretnék néha videot renderelni, amihez viszont nem ártana.Adatlapomon látod a mostani asztali PC-m, ennél picit feljebb akarok lépni.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen egeret válasszak?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Medence topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest