- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Kétféle méretű kijelzőjű notebook között kéne választani, de sajnos nem tudok, a 12.5" és a 13.3"-os között. Van már egy 13.3"-os Sony notebook, aminek teljesen megfelelő a képmérete. Viszont a lehetséges jövőbeli egy 12.5"-os lenne, csak még eddig nem találkoztam vele élőben és nem teszteltem, így nem tudom eldönteni elég lenne-e.
Szerintetek huzamos felhasználásnál mennyire visszalépés 13.3"-ról 12.5"-re váltani, mennyire kisebb és így mennyire zavaró a kisebb átmérő? Főleg böngészésre lenne használva. Valakinek van így tapasztalata mindkettőt illetően? -
-
Ice&Lime
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz B-L-A-C-K #40065 üzenetére
(#20529) B-L-A-C-K: elolvastam. elég meghökkentő. kb egy éve olvastam egy cikket egy sony laptop vásárló szívatásáról és már akkor eldöntöttem, hogy nem kell sony laptop. a te hozzászólásod amit belinkeltél ezt csak jobban megerősítette. köszönet is érte, mert egy pici gondolat volt bennem a sony laptopk felé is, ami szerencsére elmúlt gyorsan.
nagyon gáz tényleg úgy ahogy van.(#40066) s3toraph: az jó. akkor már mondtunk is három országot. ki tudja akkor hol vannak?....
egyébként amikor gyári telepítésű laptopot kezdek használni, az az első, hogy leformázom az egész hdd-t teljesen és új os-t rakok fel.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #40015 üzenetére
azért ez jó dolog tényleg.
a sony szerviz még mindig Németországban van?(#40017) Chaser: ha tusz valami infót, akkor légyszi mond meg, mert én sem gondolom, hogy mindegyik ugyan olyan jó lenne, tudsz konkrétan legalább 1 szervizet(lenovo thinkpad), ami komoly, minőségi és Budapesten van?
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz runner 125 #40003 üzenetére
nem halad el mellette a szem, annyira jól sikerült.
már már hihetetlen, hogy ilyen volt nem is olyan rég a mostaniakhoz képest, mert a mostaniak egy teljesen más stílus.(#40002) stratova: igen, 6400 és 6410 és vége minden szépnek.
-
Ice&Lime
veterán
válasz B-L-A-C-K #39929 üzenetére
azért kijelenteni, hogy a gépekkel nincs probléma, azért elég erős volt.
a másik része a dolognak pedig az, hogy pont ezek a gépek készülnek a költséghatékony időszakban, ami mindenkinek nagyon "szép és jó" csak a vevőnek nem "annyira"...de ez már túl komoly volt.de azért remélem nincs harag, mert bennem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #39923 üzenetére
nekem is pont ezek a pontok, ami miatt nincs macem, ja, még egy valamit kihagytam, az ára.
(lehetne annyi pénzért simán 3-4év garanciával, annyit megérdemel a vevő, ha már olyan sokat ad ki érte. a fényes kijelzőt meg sajnos nem értem - jó, szebbek a színek, viszont tükör az egész sajnos...volt már fényes kijelzős laptopom, nem sokáig bírtam vele)(#39924) B-L-A-C-K: "És ki mondta hogy nem horpad?"
múltkor nagyon győzködtek róla.
"Illetve miből vontad le azt a kijelentésed hogy nem tartós ez a gép?"
egy laikusnak sem annyira meggyőző egy kicsit horpadó 300-400ezer forintos gép, ami felső üzleti kategóriának van reklámozva, attól erre nem számít,........kicsit meglepő azért dolog...
baj nincs vele kihangsúlyozom, csak furcsa a státusz miatt.[ Szerkesztve ]
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #39918 üzenetére
majd írd meg priviben, hogy konkrétan mi volt a hiba és hogyan sikerült kijavítani!
(#39919) runner 125: Fizika az fizika, horpad, nem veszel ilyet, kész, szia.
azért nincs ez lejátszva, jó kis gépek azok, csak egy észrevétel volt, hogy van más oldala is nem csak jó, mint minden laptopnak.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #39912 üzenetére
végre, köszi
nekem a fedlapjával nincs is bajom, sőt, az rendben is van. jó mögötte az a fém rács.
a palmrestnél az expresszkártya foglalatnál eléggé hajlik, aztán a billt körülvevő latitude feliratú szürke keret is, ami persze dísz, de akkor is.
egyébként más bajom nincs vele.(#39915) B-L-A-C-K: na ne már
én soha nem mondtam olyat hogy legyen ilyen meg olyan, csak a tényeket közöltem, hogy hajlik, ennyi. valami vagy hajlik vagy nem, ennyi. ezen nincs mit forszírozni, tény.
a videó nem a tapasztalatom forrása, hanem az, a tapasztalatom mögé felsorakoztatott bizonyíték, amit viszont bárki láthat,, nem egyéni vagy elfogult.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz B-L-A-C-K #39882 üzenetére
manapság a leírt dolgok sok mindent elbírnak, jól hangzatos blabla-k.
én eddig sem és később sem fogok olyat mondani egy laptopra, hogy sz....
...de honnan veszed azt, hogy nem volt nálam még ilyen? ...azért írok róla.
egyedül a palmrest és a bill.keret horpadását sérelmezem.
igen, kicsit régebben felvetettem már ezt a kérdést - horpadást, amit tesztvideó is bizonyított, amit akkor be is linkeltem ide- viszont az is érdekes, hogy van aki azt mondja ez ilyen és van aki azt mondja ez olyan, pedig egy ugyan azon dologról van szó és az olyan sokféle pedig egyszerűen nem lehet, valami vagy horpad vagy nem, egyszerű fizika. (ami nem azt jelenti, hogy reped, törik, szakad, megint egyszerű fizika).[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz btudos #39867 üzenetére
nem mást néztem.
azt néztem ahogy szétkapják alkatrészeire és konkrétan a fém, ami benne van az a kijelző és a fedél között van, ennyi. a csuklótámasz alatt, a bill. alatt nincs fém, se fém merevítés.
a palmrest pedig konkrétan műanyag.
én azt hittem, hogy a palmrest alatt és a takarólemez között van valami fém szerkezet.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
a dell e6430 teljesen műanyagból van. azt hittem van benne valami fém váz, mint lenovoban vagy, mint hp-nál maga a burkolat.
akkor az nem valami tartós, de kár érte. -
Ice&Lime
veterán
válasz masholnap #39698 üzenetére
nem az a lényeg, hogy mi a progik neve, mert általában nagyon hasonló a rendszerkövetelményük, ami egy dolog.
a legfontosabb az, hogy komolyan mit, mivel és mennyi mindent csinálsz egyszerre az adott programon belül.
ha komolyabb cucc a cél, ott legyen "ember" a gáton az a mobil processzor...
ha azt mondom, hogy minden komoly hangstúdióban desktop pc-ket használnak (de még egy komolyabb home stúdióban is), az már mindenre választ is ad.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Chaser #39675 üzenetére
ezt én értem, de amiket eddig kézbe fogtam laptopokat i3 és i5 procival azokon egyiken sem tudtam élvezhetően csinálni semmit, mert mindig elérte a maximumot a terhelés és akkor már akadozott.
csak ez a tapasztalatom. de persze más, mint a videóvágás, de az közös bennük, hogy mind a kettő proci igényes nagyon. -
Ice&Lime
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz B-L-A-C-K #39657 üzenetére
nem, én csak (#39652) fishman985 kolléga kérdésére próbáltam valami észrevételt reagálni, az én véleményem.
nekem amit keresek laptopot most, a felbontás kérdésben, annak semmi dedikált gpu nem kell, csak netre, szövegszerkesztésre, filmnézésre használnám és ultra brutálisan strapabíró szerkezete legyen.
(#39659) Chaser: nekem még nem sikerült normálisan zenélnem egy laptopon(kevés volt a processzor és agyon terhelődött, olyan volt eddig laptopon mintha menni akarnál 200-zal, de csak 60-nal tudsz, kb.), csak desktopon tudtam.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz B-L-A-C-K #39657 üzenetére
köszi a választ.
egyébként én csak ahhoz mértem, hogy zenélgetésnél nekem még a mobil i5 sandys is kevés volt, sőt nagyon is kevés.
((( én ha hd videót vágnék, akkor azt biztosan csakis desktop-on végezném, az a biztos. jó persze tudom, hogy laptop kell, csak vannak munkák, ahol a desktop verhetetlen-szvsz. )))[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Chaser #39655 üzenetére
hmmm
én eddig úgy tudtam, hogy egy mobil processzor ugyan abban a szegmensben gyengébb, mint egy desktop proci.de az integrált hd4000-rel kevés lenne nem? mármint ha csak az lenne a laposban..
viszont amit belinkeltél lenovot abban NVIDIA GeForce GT 750M van, az már talán elégnek tűnik...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Chaser #39653 üzenetére
szvsz egy mobil i3-as proci nem elég full hd-s anyagokat vágni optimálisan és az intel integrált hd4000 is lehet, hogy kevés lesz, ha komoly a cél.
(#39647) B-L-A-C-K: nagyon kíváncsi lennék rá hogyha mind a két darab előttem lenne ill. lehetne.
kár hogy még nem volt dolgom nagyobb felbontással.
egyébként az segítség a kérdés eldöntésében, hogy desktop pc-hez használok egy 18"-os 1280x1024-es felbontású monitort és tökéletesen megvagyok elégedve a felbontásával?..[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz runner 125 #39644 üzenetére
csak eddig a laptopjaim 1366*768-asak voltak és "jó" volt.
nem tudom hogy nézne ki egy nagyobb felbontású kijelző ugyan abban a 14"-ban....
sok helyen olvastam, hogy megeröltetőbb nézni, mint a 1366*768-asat.
a laptopon csak neteznék és olvasnék, nagyon fontos hogy szépek, élesek, tiszták, jól olvashatóak legyenek a betűk.
(játék kizárva rajta)de jó lenne mind a kettő egyszerre egymás mellett.......
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
sziasztok! itt is felteszem a kérdésem, hátha nagyobb sikerrel járok.
adott egy 14"-os notebook. van belőle 1366x768-as és 1600x900-as felbontású kijelzővel is.
elsőre idiótán hangzik a kérdés, hogy melyik a jobb?, ezt azért kérdezem, mert olvastam párszor már, hogy ilyen mérethez jobb a 1366x768-as felbontás, hogy jobb a szemnek. (meg hogy nem olyan aprók a betűk, ikonok, stb..)
kinek mi a véleménye és miért? -
Ice&Lime
veterán
válasz runner 125 #32721 üzenetére
a horpadás az tény és le lett tagadva, nem lett elismerve, pedig tény, és majdhogynem hazugságnak lett titulálva.
ez egy elferdítés és ha egy ilyen nyilvánvaló ügyben ilyenszerű a dolgok menete, akkor joggal feltételezhető más ügyekben is ez a hozzáállás, ami már nem hiteles számomra.
mond az ember egy tényt, amit hiteles videó felvétel is visszaigazol és hazugnak van beállítva, az igazságot letagadják.
ezt te minek nevezed? ...és akkor még nem kezdtem el személyeskedni úgy mint egyesek.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz Borote #32709 üzenetére
ezt én értem, csak érdekes hogy olyan egyöntetűek a válaszok.
"Te is Lenovo beépített embereket vélsz közöttünk, vagy mi tűnt föl? És akkor Dell beépített emberek is vagyunk, mert mondjuk Z500 helyett azt mondjuk hogy vegyen Latitude-ot? Esetleg ProBook-ot?"
ha azt nem is, mert kicsit túl hihetetlennek hangzik, hanem inkább boltosokat mondanék, mert az valószínűbb.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
azért az kicsit érdekes, hogy a samsung-ot, toshiba-t, asus-t és hp-t miért nem ajánljátok olyan sűrűn, mint a lenovo-t?...
feltűnő ez a nagy lenovo pártolás, egyedül a fujitsu-t értem meg.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Tikakukac #32557 üzenetére
értelek.
én csak azért mondtam illetve linkeltem be ezt a hiteles videót, mert múltkor nem hitte el pár ember, hogy bizony horpad, azt állították, hogy nem horpad (hogy neki van és nyomja de neki nem horpad), pedig a videón nem is nyomta meg annyira.
csak mint tényt közöltem, hogy igen is horpad.egyébként talán itt akkor annyi előny van az elitebookkal szemben, hogyha ott az aluburkolat megnyomódik, akkor úgy marad és nem nyeri vissza az eredeti alakját, ez hátrány lehet elitebooknál, még pl. általam belinkelt videóban bemutatott horpadós latitudenál visszaáll a hajlékony anyaga miatt.
lehet, ha leesne egy elitebook és egy latitude, a sérülés az elitebooknál megmaradna.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
már nem emlékszem, de valaki/k vitázott/tak velem itt, hogy ugyan mi nyomorog, horpad a 6-os latitude-okon...
én mondtam, hogy a kéztámasz és a bill összekötő műanyag és maga a kéztámasz, illetve a billenyűzet, de nem hitték el, és viccelődtek is, hogy gyúrni kell ahhoz még és lehet nyomkodni az elitebookot meg stb...
hát akkor itt van egy prohardver-es videó, amin minden látszik, amit nem hittek el páran, tessék, no comment:
link -
Ice&Lime
veterán
válasz B-L-A-C-K #32249 üzenetére
köszi a kimerítő válaszod, amiket elmondtál tényleg nem értem azt a +100 ezer forintot hova megy akkor.
amiket a laptop kijelzőivel művelnek a gyártók az már szégyen tényleg, a legnagyobb selejtet rakják bele még egy latitudeba és egy elitebookbe is sokszor.
"- E5530-asban kicsit többet megy a venti magas fordulaton amit nem értek mivel a processzor ilyenkor 50-55 fokos, és teljesen hideg levegőt fúj ki, szóval feleslegesen erőlteti magát, ez remélem egy bios frissítéssel javítják."
én pont ezt nem szeretem a dell-ekben, pont ezt, hogy alapjáraton 50-55 fok, szerintem az nagyon sok alapjárathoz.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz B-L-A-C-K #32245 üzenetére
nekem jobban tetszettek a 2010-es latitude-ok.
csak a mostani 6-os és 5-ös széria között nem értem azt a 100 ezer forint különbséget, hogy mi adja azt ki, mi van benne vagy miben lehet pontosan más, ami 100 ezer forint többletet jelent, ezt nem tudom..?.
jó lenne pontosan tudni, nagyon érdekel az a +100 ezer forint hova kell...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
úgy látszik a dolog, hogy senki sem tudja mik a különbségek a mostani latitude E6530 és E5530 között..., ahogy én sem, mondjuk azért kérdezem.
-
Ice&Lime
veterán
valaki fel tudja nekem sorolni, hogy mik azok a tényleges különbségek a mostani latitude E6530 és E5530 között?
-
Ice&Lime
veterán
válasz runner 125 #32118 üzenetére
igen, én is úgy tudom, hogy a lenovo kezd nagyon bedurvulni a piacon, talán már a hp-t fenyegeti.
szerintem nem ártana a lenovonak akkor is valami spécibb design.
na igen, hiányoznak most azok a dellek, a mostaniak már nem tetszenek, bár mennyire is akarom hogy tetszenek, nekem már kicsit távol vannak attól az igazi dell érzéstől.
szerintem a hp viszont jó irányba halad design téren is, de tudom, könnyű volt úgy, hogy koppintottak az appletól hozzá elég rendesen.
most az apple, a hp tetszik a legjobban, kár hogy a dell már nem.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz runner 125 #32113 üzenetére
"Úgyhogy a Sony itt továbbra sem lesz ajánlott gép, míg nem szállnak le a földre, és nem csinálnak merev, nem gagyi műanyagból összerakott gépeket.
Hozzáteszem a formával semmi probléma, legalábbis trendik - így bizonyos réteg továbbra is meg fogja vásárolni őket, nyugi."nagyon helyes.
egyébként szerintem a lenovo stratégiát válthatna picit, na nem azért, mert csúnyák lennének, mert én kifejezetten szeretem az erősebb vonalú egyszerű kinézetű gépeket, szóval stratégiát válthatna a design-ban.
ha a lenovo például tényleg olyan trendin nézne ki, mint a sony olyan pöpec logóval, akkor a sony pakolhatna is, mert már nem lenne aki csak a neve és logója szépsége miatt venné meg. egyébként a fujitsu úgyszintén lehetne trendibb, nem mintha nem tetszene, de ezzel több gyártó nyereségesebb lenne és az olyanok, mint sony, akik inkább a külsőre hegyeznek alul maradnának.szóval szerintem a lenovo és fujitsu szerezzen be sürgősen magának egy designert és akkor lenyomják a sonyt.
amúgy a kicsit régebbi dell-ek jobban tetszettek, mint a mostaniak, a dell-nek meg éppen hogy a régebbi designja tetszett, a mostani viszont már nem eléggé ütős.-tetszik, de lehetne sokkal ütősebb kinézetre, ha már a mai vásárló rétegnek ez ennyire majdhogynem elsődleges szempont.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Tikakukac #32083 üzenetére
én is sajnálom a sony-t, mert nagyon szerettem annó.
én ps 1 és ps2-vel és egy erősítővel szerettem meg a sony-t, akkor nagyon tuti volt, de ez ma már sajnos elhalványult bennem is.
az alsó kategóriát, ami szerintem is drága indokolatlanul(laptop), csak a neve és logója adja el, és tényleg nem kínál többet a nevén kívül, amivel semmire sem megy a felhasználó, max. arra, hogy a mekiben villoghat a logójával, de ez elég szánalmas és értelmetlen, de biztosan van ilyen is....
egyébként meg amennyire szépek a sony laptopok, szerintem van pár más márkájú gép, amik szintén vannak olyan szépek, persze macbookon kívül, mert az méreg drága, de azért vannak ott még szép gépek ám...[ Szerkesztve ]
-
-
Ice&Lime
veterán
csak egy ötlet:
szerintem tegyétek bele az összefoglalóba ajánlások közé a fujitsu ah532 és a512 gépet, hogy ne kelljen folyton elismételni ugyan azt, úgy is ezek most a legjobb ár/érték arányú gépek és aki ide benéz csak elkell olvasnia az összefoglalót és meglátja mit ajánlotok vagy ha nem olvassa el, akkor odairányítjátok.
mit szóltok hozzá? -
Ice&Lime
veterán
válasz Pocok256 #32031 üzenetére
ezt akkor csak remélem, hogy minden laikus leendő vásárló ilyen jól tudja mint te.
(#32032) Dhampir: a környezetemben lévő több, 5-6-7 éves laptopnak sincs semmi baja.
azok még talán a normálisabban összerakott szériák voltak, talán azért, nem úgy mint a mai olcsóbb darabok.Használt gépeket forgalmazók gyakran 4-5-6 éves üzleti notebookokat kínálnak, és ezek még mindig jól működnek.
...azért, mert üzleti laptopok, amik strapabíróbbak a többinél, ha belsőre nem is teljesen, de külsőre biztosan.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Pocok256 #32028 üzenetére
vannak illetve voltak is olyan emberek itt a fórumon, akik olyan igénnyel vásároltak gépet, hogy bírja 5-6 évig. egyébként én is alapból, amikor gépet választok nem 3 évre maximalizálom az elképzelésem és a pénzem.
te szintén egy ritka eset vagy aki megelégszik ennek a felével is.
általában az emberek hosszú távra gondolkodnak és ez érthető is a mai gazdasági helyzetben.
sokan azért nem úgy vélekednek a laptopjukról 3 év múlva, hogy kuka, szerintem nem azért veszik meg általában.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz runner 125 #32018 üzenetére
hagyjad, szerintem azt gondolja, hogy a laptop teszterek is megvannak bolondulva, hogy ostobák, mint a majmok és csak azért nyomkodják a tesztekhez a gépeket...
talán előbb meg kellene értenie a lényeget...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz privacy99 #32016 üzenetére
ebben az egyben viszont teljesen igazat adok neked, az pedig ez,: ne bízz senkiben.
viszont vannak dolgok, ahol nem véletlenül mondanak bizonyos dolgokat, amik általában igazak is, akár tetszik-akár nem. pl elhasználódási ill. meghibásodási lehetőségek és azoknak a folyamatait befolyásoló dolgok, mint műszaki szinten is törvényszerűen működnek, és megint csak, akár tetszik-akár nem, ilyen az elektronika.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz privacy99 #32012 üzenetére
a milyen egeret vegyek topikban a hozzáértők is nem véletlenül ajánlják, javasolják a vezetékes egeret a játékhoz.
vagy nézz meg egy gamer versenyt és láss csodát...
...de te ezt is jobban tudod akkor náluk is....
egereknél, laptopoknál és még sorolhatnám miknél hatalmas különbségek vannak.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz privacy99 #32003 üzenetére
"Szerintem az optimális párosítás(én ezzel rendelkezem): Egy legújabb generációs konzol + egy közepes teljesítményű laptop.
...akkor miért laptopon játszol, ha van konzolod?... (orbitális a különbség a kettő között)
és ha van konzolod, akkor mégis szereted a helyhez kötött dolgokat, mert azt sem lehet vonaton játszani.
(ha csak nem vita-ád van vagy ds, de az nem nevezhető teljes értékű konzolnak a ps3, xbox, nintendo mellett.)(#32006) privacy99: azt egy szóval sem mondtam, hogy azok a gépek sz...., csak hogy meg kellene fontolni mit vesz az ember a pénzéért és meddig akarja azt élvezni/használni.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
(#31988) btudos, (#31989) premete: értelek titeket, hát igen, tényleg ennél többet nem lehet tenni és kár, hogy a helyzet ilyen.
(#31992) runner 125: "nem a napi 12 órás játékra lett tervezve, inkább úgy fogalmaznék, h játékra is alkalmas."
ezt sokan összekeverik sajnos.
ahogy mondod... és egy konzol lassan harmad annyiba kerül és az pont csak játékra van, de mindegy...(#31993) Dhampir: [moderalva], de (#31994) runner 125 szerencsére már megválaszolta helyettem.
[ Módosította: 7 ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz btudos #31984 üzenetére
ezt értem, de felszoktátok hívni a figyelmet arra, hogyha valaki játékra akar laptopot, annak milyen következményei lehetnek?
mert szerintem ezzel sokan nincsenek tisztában, ami persze érthető, mert nem tájékoztatja a vásárlókat senki semmiről csak a pozitív oldaláról nézve a dolgot, értem ezalatt a reklámokat, boltokat, stb...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz runner 125 #31977 üzenetére
ezt én is pont így gondolom.
jó, hogy nincs a sorban a lenovo. -
Ice&Lime
veterán
Az én személyes véleményem, hogy a kettő közül inkább a fujitsu.
Állítólag jó a szervize, viszont a lenovo-ról ez nem mondható el és lengyelországban van (-1).
Emellett a lenovo-nak gagyibb a minősége is, mint a fujitsu-nak, szerintem strapabíróbb is egy picit a fujitsu.
(viszont a lenovo-nak híresen jók a billentyűzetei, már ha ez a legfontosabb szempont lenne, egyébként más szempontot nem igazán tudok, ami a lenovo mellett állna)
Ha tudod, terjeszd ki fujitsunál a garanciát 2-ről 3 évre, itt már volt róla szó, ami kb. 6-7ezer forint, ami +1évért annyira nem rossz. (emellett egy ssd-vel nagyon feltudnád még dobni a gépet)De mielőtt döntesz, személyesen nézd meg és próbáltasd ki a helyszínen, nehogy meglepetés érjen.
És mielőtt megvennéd, nézd meg, hogy nincs e felbontva és nem sérült-e a csomagolás illetve a gép, mert sunyizni szoktak a boltok keményen!
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz csoki9019 #31598 üzenetére
ha a munkád része a ps és autocad, akkor rendesen megfogsz kínlódni vele laptopon.
ezek a programok profi felhasználásnál nem laptop kijelzőre lettek tervezve.
ha hobbid a ps és autocad, akkor elég, de ha mondom tényleg a munkád, akkor érdekes lesz vele dolgoznod.
ehhez minimum kellene akkor egy rendes tisztességes grafikus monitor rendesen beállítva egy tisztességes felbontással és minőségi panellal.
a laptopok gagyi tn panelje és 1366x768-as felbontása nem grafikai munkára van, csak általános használatra, de még általános használatnál is elég gagyi és kevés a tn panel.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #31579 üzenetére
elkezdtem írni jó pár bekezdést, aztán rájöttem közben, hogy semmi értelme.
ha mindent konkrétan elmondanék, akkor tele offolnám a topicot, amit nem szeretnék.
nincs is kedvem leírni azt a sok nagatív tapasztalatot és szerintem itt senkinek nincs is rá szüksége, én úgy vettem észre.
maradjunk annyiban, hogy 100%-ig korrekt bolttal az ügyintézésnél az elejétől a végéig még nem volt dolgom sajnos.
külföldi vásárlási tapasztalataim viszont jók.
magyarországon már nem jó vásárolni,, én így érzem. -
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #31548 üzenetére
pont az, hogy nem így működik, már eleve a vásárlónak bontottat szoktak adni.
a másik meg, hogy úgy tesz mintha előtte bontaná ki, de valójában az már fel volt bontva. nem kell a sóder.
szerintem egy vevő sem nézi jó szemmel, ha a vásárlási szokását kritizálják vagy viccet csinálnak belőle.
neked lehet, hogy ez vicces, de azt ne felejtsd el, hogy mások pénzével játszol ilyenkor.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #31525 üzenetére
értelek.
engem mint vevő, nem zavarna a baki előttem, ha az nem a bolt hibájából fakad, hanem a gyártó hibájából, addig vinném a dolgot, amire lesz egy normális laptop a csomagban.mond, ha bemennék hozzátok, működne az, hogy adj nekem egy laptopot bontatlanul az asztalra és hagyd hogy megvizsgáljam a dobozát, hogy érintetlen gyári-e, nincs piszkálva ill. felbontva
és ha ez megvan, meggyőződtem róla, csak azután bontsuk fel?[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #31507 üzenetére
én sem a neten való rendelésre értettem, hogy felbontják (ott is).
az engem pont nem érdekel mit akarnak a boltok, de nem is kell hogy érdekeljen.
"Hidd el a boltok meg olyan vásárlót nem akarnak mint te."
persze, hogy nem akarnak olyat mint én, hanem inkább olyat akarnak aki nem kérdez, minden jó neki, mindent elhisz, mindent elfogad, nem vesz észre semmi sunyizást és csak egyetlen egy kérdése van, hogy hol kell fizetni és mennyit.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #31491 üzenetére
(#31496) zoltankakuk: tőlem is +1
valamit szeretnék már régóta megkérdezni. pontosan erről, idézlek:"Ha bontva van egy gép akkor az azért van, mert belerakják a számlát."
na, ez az, ami jó ürügy mindenre, hogy ne új gépet kapjon a vásárló. vissza lehet vele élni keményen.
én személy szerint utálom, ha már eleve egy bontott csomagolású gépet kapok, mi ez?, az már bontott és ki tudja ki mit nyúkált bele.mond meg nekem, külföldön miért nem bontogatják fel a kiszállított laptopokat és miért van a dobozára ragasztva mellé kicsi zacskóba a garancialevél és számla???
én spec olyan boltot akarok, ott akarok vásárolni, ahol nem bontogatják fel és nem bontott ki tudja mit kapok, azt kérném, hogy vagy én bontsam meg a védő zár ragasztószalagot vagy senki más, mert ezzel erősen visszalehet élni, jó ürügy minden sunyizásra. egy boltosnak-kereskedőnek, aki a vevők hozzá nem értéséből és pénzéből él tutira nem hinnék el semmit. vagy le van valami zárva vagy fel van bontva.
(tisztelet a kivételnek, ha van ilyen)[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
nekem is a karcos az egyenlő a használttal, pláne ha ilyen sok pénzt ad ki az ember legyen az 150ezer vagy 350ezer a lényeg ugyan az, a vásárló makulátlan terméket akar, vagy tüntessék fel, hogy újraértékesített-de azt ugye nem teszik, mert vesztenének rajta.
(#31487) AxBattler :"Nem baj, ha valaki tudatosan vásárol, de a lentiek alapján Te átmentél paranoidba..."
nálam ez a normális, nem szeretek elfogadni használtat új címszó alatt.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Kiki18 #31483 üzenetére
"Én csak azt nem értem,hogy miért kell mindenből a legrosszabbat kihozni?"
mert erre épül az egész kereskedelem nem a jót feltételezésre, itt üzletről van szó.
"Ha már egy boltban sem bízol,főleg egy ilyen nevesebb-ben,akkor hogy vagy képes bármit is megvenni?"
sajnos elég nehezen, és főleg itthon van ez. külföldről jobb tapasztaltaim vannak.
a másik, szerinted a bolt vagy a hp beismerné, ha kiderülne? ugyan már.max. az ilyen fajta hozzászólásaim egy kis óvatosságra hívhatják fel a leendő vásárlók figyelmét, mert elég nagy rózsaszín álom azt feltételezni, hogy egy kereskedő "neked", mint vevő jót akar, ugyan már, a lényeg a haszon és te eszköz vagy neki hozzá, ennyi, semmi több.
a vásárláshoz az is hozzátartozik, mint pl laptop vásárlás, hogy megnézem az adott terméket nem csak megveszem. és később kiderülhetnek érdekességek.
jó, bele lehet futni dolgokba, ami az ember elsőre nem vesz észre, de jobb amennyire lehet megnézni amit veszel.(#31485) Tikakukac: most már az is baj, ha egy vásárló megnézi mit vesz?
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Kiki18 #31475 üzenetére
attól még a bolt füllenthetett, ahogy szokták a 8 napos visszafizetéssel és a jogszabály meghamisításával is csinálni, ugy hogy ne vedd azt készpénznek, amit a bolt mond.
és kapcsolódik még
ehhez#31474) Tikakukac:én pl hallottam olyat egy hp szervizes havertól, hogy ő tud olyan esetről, amikor a visszaérkező laptopok "hibátlan" alkatrészeit újrahasznosítják, és tényleg-én sem hinném, hogy azok amik visszamennek, hogy mennének rögtön a zúzdába, ugyan már...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz runner 125 #31456 üzenetére
(hát...nekem horpadt, ezen a tapasztalaton nem tudok változtatni)
igen, egyéni vélemény.
ezért nem jó másokra hallgatni, ha az ember venni akar magának valamit, mert azt saját magának kell látnia és tapasztalnia, hogy neki tetszik-e.
nekem pl kicsit régebben ajánlgattak laptopokat, hogy így meg úgy milyen jók, aztán amikor saját magam tapasztaltam, kiderült, hogy nekem egyáltalán nem tetszik és nem is felel meg.
sok dolog van, ami másnak fel sem tűnik, de attól még a dolgon az nem változtat.
ezért jó pl amit mondtam w széria, az egyben van szó szerint, ahogy egy gépnek lennie kell illetve kellene.és igen, ahogy mondod nem ér 470 ezret, persze hogy nem és erre még rárondít a híres magyar 27%áfa is, ami szégyen. -egész világon nincs ilyen sehol sem csak itt....
az árával én sem értek egyet.egyébként én kifejezetten szeretem, ha egy laptop nehéz, azt nagyon csípem, ha tele van fémmel.
(#31458) Tikakukac: biztosan tetszene a legdrágább lenovo, azt nem vitatom. szívesen tesztelnék párat.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz runner 125 #31406 üzenetére
(#31406) runner 125,(#31407) Borote,(#31408) stratova:
pl. latitude e6420-nél a csuklótámasz az express kártyaolvasónál szépen horpad, aztán a pöcökegér gombjai melletti vékony burkoló lemez szintén szépen horpad, ami elég olcsó hatást kelt.
pl ilyen volt egy pár sony vaio széria borkolata dvd-rom-nál, úhh, na az tényleg elég gáz.
én rendesen megszoktam nézni egy laptopot, nem csak simogatom, hanem rendesen megnyomogatom, mint ahogy pár külföldi teszter is csinálja, amit sajnos és ahogy itthon nem igazán csinálnak meg, gondolom érdekeltségek miatt és stb... stb...
a másik meg a hőmérséklet pl e6420 és e5430, de lehet már e6430 is, én máshogy érzem a hőmérsékleti határokat, mást tartok hűvösnek és mást melegnek. nekem ami hűvös az pl egy elitebook (p), de inkább w széria, szerintem az a hűvös kifejezés legjobb példája jó hardware-rel. én így nézem a dolgokat.
elitebookot ismerem, a probookot úgyszintén.
ki kéne fognom egy w szériát magamnak ezek után.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Tikakukac #31404 üzenetére
az a helyzet, hogy ezt én nem nagy igényként érzem, hanem alapként.
szerintem mindenki megérdemelné a jó minőségű laptopot illetve terméket.
de hát az én vagyok.egyébként tetszik az aláírásod, félig vicces és félig komoly, sajnos, de jó duma. honnan szedted ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz brumi1024 #31399 üzenetére
a csuklótámasz.
(#31400) Tikakukac: én a 13-14"-os gépeket szoktam nézni és azoknak a hűtését.
egy 15,6"-os méretű kijelzős gépnél könnyebb jobb hűtést csinálni, már csak a méret miatt is, de egy 13-14"-osban már jobban érteni kell hozzá.,,és attól függ mi van benne, de ha eleve rossz tervezésű, akkor teljesen mindegy.....és igen, nehezen is találok magamnak laptopot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Laptopok alkatrésznek
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest