- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, segitsetek kerlek: az asztali gepem szantanam be, meghulyulok naphosszat az iroasztalhoz kotve lenni.. ugy dontottem, atkonvertalom notira a konfigom. Valaszolok a buvos kerdesekre.
Mobilrol irok, ekezet nelkul gyorsabb, nezzetek el nekem.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Par heten belul.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150 de picit tornazhato ha muszaj. Remeljuk, nem.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Web, email, hobby fotozashoz este kepek feltoltese es eloszurese (PS, Lightroom egyszerubb muveletek).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nativ fullhd-ben: CS Source, Starcraft II, BF4 low-ban. Ezeket egy Kaby Intel is viszi szerintem, vagy egy 940MX talan..
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Meret mindegy (kicsi fele huzok taska miatt), fullhd, IPS. Matt/glare mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Mersekelten, de igen, hordoznam, hasznalnam utazashoz is. A munkam is errol vegeznem.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux Mint, Win7 tamogatas jo lenne. 10 csak kenyszerbol, ha Mint alatt a PS rakoncatlankodik.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optika nem fontos, mindegy, van-e, nem hasznalnam, de latom, az optikasok olcsobbak, mint a slim-ek amikben nincs.
HDD eleg, van SSD, belepattintom max es a kivett HDD kulso tokban jo lesz.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
4K@60Hz kimenet, HDMI 2.0 vagy DisplayPort-on. Tv miatt. Kaby Lake jo lenne, ha Intel a VGA, a HEVC/H.265/VP9 miatt.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Uj, hasznalt sztem nem lesz..
Koszonom !!!
PS: ketmagos i5-7200U eleg lehet ? Ez a mostani Pentium G3258 huzottam szintjet tudja kb. Ami mar nem rossz egynek, laptopban legalabbis. A jovo merre halad, lesz egyszercsak olyan, hogy beszol program, hogy keves a 2 fizikai mag ?
PS2: Lenovo 510-esekkel szemezgetek..
PS3: a memoria slotokbol 2 van ? Olvastam olyat itt-ott, hogy 4GB bele van fixen forrasztva egyes gepekbe. A slotos verziot tamogatnam, felbovitenem idovel 2x8-ra (DDR4?)
-
Tikakukac
titán
válasz
spyduck #131795 üzenetére
Pici országban sajnos kapacitás nincs, viszont sokkal érdekesebb az, amikor kipárolog az oldószer és egyéb anyag és valóban csak a paszta marad meg. Vizes asztalis témában sokkal égetőbb ez a dolog, ott megcsinálták ezt 1 éves időszakban. Majd kikotrom ha megtalálom, kövi lépés nekem is paszta kuka és die guard+ valamelyik folyékony alu lesz
Ödike: Épp adott verziót kapd elé és nézzétek meg mennyi CUDA van használatban és GPU-t rendesen eszik-e, ha igen mit. Én egy csúcs paneles 8570W-t néznék, de 2-t láttam eddig életemben eladót. Na azon rajzolnék én is
-
spyduck
nagyúr
válasz
barnabas22 #131761 üzenetére
Itt a megoldás a melegedésre: [link]
-
mdccclx
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot keresek, alábbi igényekkel:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
minél előbb
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200-300ezer
(3) Felhasználás?
munka, irodai programok, arhicad, renderelés, képszerkesztés, de csak módjával, nem giganagy munkák.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nincs játék
15,6, matt, IPS
Néha utaztanám, nem napi szinten. Utazás közben is használnám.
(7) Operációs rendszer?
Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1000 gigás hdd, ssd beépítési opció is elég, lehet ráér később. minimum 8 giga RAM, 32-ig bővíthető legyen lehetőleg. Optika meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehetőleg új gépet szeretnék.Másodlagos munkagépnek keresek laptopot, hosszútávra. A megbízhatóság, szervízháttér fontos, sokáig szeretném használni.
Igazából majdnem vettem egy lenovo ideapadot, aztán csak elkezdtem olvasgatni..
De ha jól értem pl a Thinkpad sorozat azért nem olyan vészes?
Egy kis lista amiket most nézegetek:HP Pavilion 15-bc200nh
https://www.usanotebook.hu/laptop/hp-pavilion-15-bc200nh-1dm27ea/P50064
Dell Inspiron 7560
https://www.usanotebook.hu/laptop/dell-inspiron-7560-15-7000-sorozat-q4-226354/P51524
Lenovo ThinkPad E570
https://www.usanotebook.hu/laptop/lenovo-thinkpad-e570-20h5s03700/P50035
Asus N551
https://www.usanotebook.hu/laptop/asus-n551jw-cn212d-n551jw-cn212d8gb/P50145Szerintetek? Köszönöm
-
Khelben
nagyúr
válasz
blaca83 #131787 üzenetére
Mi az az ésszerű ráfordìtás
Nekem egy HP Zbook 17 lenne ésszerű, mert annak minden porcikája munkára van tervezve és nem kellene bosszankodnom a béna billentyűzeten, a gyenge hűtésen vagy épp a driverek hiányán és lenne mögötte egy megbízható garancia. Ha meg nem lenne ennyi pénzem, akkor kötnék némi kompromisszumot teljesítmény terén és Dell 5570-et vennék 400k-ért. És ennyi, olcsóbb gépek között nincs olyan, amit munkára használnék. Remélem, így már érthető, miért van odaírva az összefoglalóba, hogy "árat mindenképp adj meg".
-
KubanitoS
veterán
válasz
ZsoZso126 #131785 üzenetére
Nvidia GeForce 920M van benne, amiről tudni kell, hogy rendkívül gyenge. Gyakorlatilag minimálisan tud többet, mint egy integrált videokártya, emellett plusz hibaforrás is. Az emagot is érdemes kerülni, Magyarországon nincs is üzletük, az esetleges garanciáztatás problémás lehet. 120 körül nem nagyon van alternatíva, ha lenne már mondták volna neked.
-
mufi
senior tag
Sziasztok, HP 8540p laptop vásárlásán gondolkodok de igazából valami hasonlóra lenne szükségem, amibe bele tudok építeni mondjuk még egy SSD meghajtót, vagy esetleg mSATA meghajtót, előre is köszönöm a segítséget.
-
KubanitoS
veterán
válasz
ZsoZso126 #131782 üzenetére
Módosítottam közben az előző hozzászólásom. Elég lesz neki a HP 250 is, de közel sem full grafikán. A videóban is 1366x768-as felbontásban játszanak medium grafikán.
A linkelt HP 250 full HD felbontású (1920x1080), szóval lehet egy kicsit még rosszabbul fog futni a játék, mint a videón látszik. Mondjuk lehet csökkenteni a felbontást is, de az tovább ronthatja az élményt.
Amúgy lehet kapni a gépet 1366x768-as felbontású képernyővel is. Nem célszerű, de a lehetőség adott.
-
KubanitoS
veterán
válasz
ZsoZso126 #131780 üzenetére
HDMI port mindegyiken van már tudtommal.
Ez a következő lépcsőfok, ha a Sims 4 mindenképpen kell.
szerk: Ahogy nézem a Sims 4 sem a legfrisebb játék, így bőven eldöcög az első gépben lévő HD5500-zal is. Itt egy videó róla.
Ebben a videóban gyakorlatilag ugyanazon a procin és integrált videokártyán futtatják a játékot, mint amilyen a HP gépben van.
-
ZsoZso126
tag
Üdv!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minnél előbb
120.000 Ft-ig
(3) Felhasználás?
Skype filmnézés netezés egykis játék
Sims 4 ami belefér 120.000-be
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Semmenyire és nem
Windows
hát 500gb-1tb jó lenne
webkamera és HDMI port is jó lenne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak újKöszönöm előre is
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm ezzel a programmal szeretne dolgozni és megkért, hogy szerezzek be neki egy notit amivel probléma nélkül dolgozhat vele...
ARCHLine XP 2016 x64Gépigénye nem tűnik komolynak:
"Intel Core 2, illetve AMD Phenom processzor vagy jobb (javasolt: i7)
memória:minimum 4 GB RAM (javasolt: 8 GB RAM vagy több)
Videókártya: DirectX 11 vagy 9.0c támogatással. Javasolt típusok: az NVIDIA 6600-tól felfelé, vagy ATI X 600 szériától felfelé önálló kártyák minimum 512 MB videokártya-memóriával (javasolt: 1 GB). Integrált Intel videokártya NEM javasolt, kivéve Intel HD Graphics 2000 vagy újabb!"Elsősorban új gépben gondolkodik,de nem zárkózik el a használttól sem.
Értékhatárt nem mondott csak annyit, hogy olyan gép legyen amivel nem kell szenvednie a programmal és tud rendesen dolgozni vele.Milyen gépeket ajánlanátok?
Köszi előre is. -
cynric
tag
Sziasztok!
Asus X550VX-DM073D-ről mi a véleményetek? Papíron jól néz ki.. Van ekörül ajánlottabb noti? Belépőszintű játékra. Előre is köszi! -
Handball94
aktív tag
válasz
Handball94 #131744 üzenetére
Valaki 1317144-re esetleg?
-
daara
aktív tag
[link]
Erről a boltról mi a véleményetek? nevét nem tudtam kiirni mert nem tudom hogy az q bbetü akar e lenni.. -
tKb.
tag
válasz
barnabas22 #131766 üzenetére
Acer VX 15
-
barnabas22
tag
válasz
barnabas22 #131765 üzenetére
[link]
Maximum operating temperature 100°Citt pl. max. hőfokot az én procimra 100fokot ír
-
tKb.
tag
válasz
barnabas22 #131762 üzenetére
Na ez engem is érdekelne, nekem a CPU 75-77°C környékén , VGA pedig 70-72°C környékén van maximum, de általában lejjebb egy kicsit, ezek tényleg a maximum értékek. Ez még normális? Illetve olyan kérdésem is lenne, hogy ha a laptop folyamatos töltés alatt van az probléma? Annyi infót találtam róla, hogy az akkumulátornak nem tesz jót a magas hőmérséklet, de mást sajnos nem.
-
Ödike
tag
Helló Mesterek!
Ezekre tud valaki valamit ajánlani?
1 héten belül
140-160.000Ft
(3) Felhasználás?
autocad 2d-ben, de elég nagy állományokkal dolgozom, és terepmodelleket kreálok
Nagyon ritkán régebbi játékok, nem releváns.
13-15,6" között lehetőleg matt (monitorra kötve használnám legtöbbet, így ez sem mérvadó, de ha lehet, akkor legyen jó esetleg akár IPS
Hordozom, de utazás közben nem használom nem kell nagy kijelző, a súly nem számít
Win 10 64 bit
HDD és SSD is legyen lehetőleg, RAM min 4 de inkább 8Gb, optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
A gépet monitorra kötve használnám leginkább munkára, de acad miatt jó lenne egy combosabb videokártya
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak használt számlával garanciávalElőre is köszi!
-
barnabas22
tag
válasz
barnabas22 #131761 üzenetére
bár tényleg a melegebb szoba miatt kúszhatott fel, mert klíma mellett már 80 fölé sem nagyon ment a cpu
-
barnabas22
tag
Jó estét!
Nem tudjátok kb. mennyi a még elfogadható hőfoka egy a CPU-nak, GPU-nak terhelés alatt? (játék alatt). G752-ről van szó. A GPU olyan 76fokig ment fel, a CPU ennél magasabb értékeken ugrált, néha elérte a 90fokot is.. Hozzáteszem a szobában nem volt hideg...
Ezeket úgy tervezték, hogy akár a 100fokot is kibírják extrém esetben?
Bocsi a kicsit off-ért! -
dav<3
tag
Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állok, és ki szeretném kérni a szakmai tudásotokat!
A gépre szánt össze 400 ás 500 ezer forint között van, felső határt akkor szeretném súrolni ha tényleg fullos ár-érték arányú gépről van szó.
Felhasználás: Kreatív munka; Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro CC 2017. Talán, de tényleg csak talán egy kis játék, de erősen kétlem, nem játszottam évek óta semmilyen PC-s játékkal szóval ez felesleges, meg amúgy is az a gép ami megfelelően erős lesz a kreatív munkához, simán elbírna egy kis játékot is, de mint mondtam, nem hiszem, hogy fogok rajta játszani.
Szeretnék 17,3 colos modellt, mert tapasztalataim alapján ebben a képméretben tökéletes a FULLHD felbontás, nem szükséges semmilyen Windows Scaleing. Fontos lenne ugyebár a minőségi IPS kijelző, magas RGB és sRGB színlefedettséggel, és megfelelő fényerővel, és mindenképp matt kell, hogy legyen.
Szívesen meghallgatom a véleményeket a 15,6 col mellett állók véleményéről is.
Kompatibilitás másodlagos, lehet tank is, ha nagyon akarom el tudom azt is vinni bárhova.
Amit nézegettem azokban 7700HQ van, az új Kaby Lake, szerintem az elég jó kiinduló pont, ezek nagy többsége a középkategóriában egy 1050Ti-al vannak szerelve. Ez a kombó mennyire elég a fent leírt programok használatára?
Premiere Pro-ra gondolok itt elsőként, 4k-s nyers anyaggal dolgoznék, majd pedig 1080p-ben renderelném ki a kész videót.
Nézegettem már gépeket, a Dell 7567 ami alapból gaming notebook elég tetszetős, azt előbb említett 7700HQ-van és 1050Ti kombóval szerelt, viszont ugyebár 15,6-os. De hajlandó vagyok kompromisszumokat kötni!
Előre is köszönök minden segítő hozzászólást!
-
Khelben
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #131758 üzenetére
Dell E6220
HP 2560p
Ennél régebbit már nem vennék. -
Pár hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 50eFt(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
minimális netezés 1-2 lappal , főleg kis gépigényű programok (winbox, tp link control panel, unify), távoli asztalok, munkahelyi gépnek lesz(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem lesz játék(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
10"-13" olyan ami nagy fényben is látszik, felbontás legalább 1280x800, típus mindegy
ennél nagyobb nem jó!(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
csak hordozva lesz, terepen használva szóval lehetőleg könnyű és legalább 6 óra üzemidővel (nagy akksit veszek ha kell) súlyban max 2-3kg(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
win10 64bitet vigye, van eredeti kulcsom hozzá(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
2.5" 60gb-os SSD lesz hozzá szóval mindegy. Ramot megoldom van sodimm ddr3-asom 1+2gb. Optikai meghajtó nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nem kell semmi speckó kimenet, sem hdmi...
(B)Korábban volt egy Dell Latitude E4200-asom (döglődött az SSD-je meg az akksi, de kellett valakinek így eladtam) valami ilyesmi is jó csak modernebbe jobb aksiidővel, teljesítményben is az elég volt szóval U-s procit bevállalom (U9600-asnál legyen azért kicsivel jobb, talán valami kis ultra low power sandy/ivy pentium/i3, nem kell hogy cserélhető procis legyen)
Szóval Dellnek örülnék de szóba jöhet HP, Lenovo is, azokat is szeretem.
(/B)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak használt, gari elég egy hétJa és előző gépkeresésemből már meglett egy Dell Precision M6400-as (Q9100 , HD5870M, 10gb ram, SSD+HDD...össz 65e ből + ssd korábbról volt hozzá) Iszonyat jó gép, simán játszani is lehet vele bár akksidő 40-50 perc
meg terepre nagyon szar cipelni
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #131754 üzenetére
A Lenovo IdeaPad szerviznél azért csak jobb, vagy nem?
-
AusWolf
őstag
Sziasztok!
Júliusi laptopvásárlás előtt állok, és mint általában, nehéz a döntés. Két típust néztem ki:
1. Dell Inspiron 15 7567 (i5/i7, 8/16 GB, GTX 1050 Ti)
2. Acer Aspire V Nitro (i5/i7, 8 GB, GTX 1060)Az első mellett szól a valamivel olcsóbb ár, a jobb hűtés, és az esetleg több ram. A második mellett a jobb vga, az elegánsabb dizájn, és az ips kijelző. Egyértelműen az Acert venném, ha nem szidnák a hűtését.
Nektek mi a véleményetek? Az Acer tényleg kerülendő, mint ahogy egyes fórumokon írják? A tesztekben jól szerepelt, szóval nem tudom. Esetleg milyen egyéb játékos alternatíva van még 350-450k körül? Nem lenne baj, ha nem villogna össze-vissza mint valami kínai bazár.
Előre is köszönöm.
(#131755) Crytek: Az én Asus K501-em eladó. Ha nem gond a 128 gigás SSD, akkor ajánlom.
-
Crytek
nagyúr
Tudnátok mondani pár gépet ezekkel a paraméterekkel?
SSD: lehetőleg 256GBos legyen
Intel i7 proci
8GB ram
Nvidia 950/940 vga -
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #131752 üzenetére
Sokszor ezek sem jobbak már a consumereknél, legfeljebb a support (?).
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #131748 üzenetére
Nem járok ide egy ideje, ezt nem tudom..
Nekünk a 7440-ek nagyon gagyik... alaplap cserére jönnek minden héten, a gép extrém forró, pedig előttem szedik szét rakják össze a gépet. DP csatim régóta elhalt, nem is használom már, bár kicsit nehéz prezentálni így ( nem, nincs más mód csatlakoztatni). Kék halálok rendszeresek, most utoljára a memória miatt.
Rendszeresen mesélik kollégák is, hogy dokkolóról leveszik és a gép lelövi magát vagy fordítva amikor rárakják. Egyik kolléga 7440-e december óta a szervizben van és fogalmuk sincs mit kellene vele csinálni mivel nem akar dokkolóról menni. És ez a gáz, hogy ilyen szinten már itt sem a legjobb a szerviz.
Itt a 7450-ek jól bírják, volt ami meghalt de azért nem ilyen mennyiségben mint a 7440.
A 6430-ak meg elpusztíthatatlanok... akksit kellett cserélni bennük, de amúgy minden ok.
(#131750) eastsider: egyelőre jól bírják, lassan 1 éves lesz az első kiadott 7270 asszem, bár asszem az is fényes kijelzős, mint a 7470... az meg agyrém
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- EAFC 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 G5 - i5-125U, 16GB DDR5, 512GB, 14" IPS, MAGYAR bill. - 3 ÉV GARANCIA
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo Yoga C630 notebook 4K UHD 15,4" kijelző i7-8550U/16GB ram /128GB SSD
- HP ENVY 17,3" 4k UHD IPS notebook - Core i7-1165G7, 16GB, 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest