- OLED TV topic
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
blaca83
őstag
válasz memorix #178587 üzenetére
Az MSI Thin és a Katana amivel még szemeztem én is az este folyamán...!
A családban volt is belőle és nem panaszkodtak rá.@Kbali:
Köszönöm neked is a tanácsot!Ehhez mit szóltok?
HP Victus Gaming :
I5-12450H, RTX 3050 4GB, 15.6 , 16GB, SSD 512GBA technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egy családtagnak keresek notit általános multimédiára és belépő szintű jatékra.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül.2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300E
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Otthoni általános netezés, irodai munka, időnként film,4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Belépő szintű játék, ha a gyerek játszanak rajta.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Normál 15,6" méret minden képp.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
512GB // 16GB
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is...!Alapvetően 3050-es VGA, 16GB memó és egy 512-es SSD volt az elgondolás ami szerintem kiszolgalná a családot.
Használtan Asus Tuf F15-öt láttam többet egész jó felszereltséggel, de ha jól emlékszem akkor az nem ajánlott.
Mi vele a fő probléma?Újonnan boltból a LENOVO IDEAPAD Gaming 3 - Ryzen 5 6600H, 15.6FULL HD 120Hz, 512 GB, 16GB, Geforce RTX 3050 4GB megállna kicsivel 300 alatt.
Ez mennyire ajánlott?Köszönöm
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Szülőknek szeretnénk venni normál méretű laptopot. (15,6)
-Lehetőleg újat, de ha szép állapotban van akkor lehet használt is.
-Felhasználási terület: szövegszekesztés, böngészés és maximum filmnézés.
-Ráfordítható keret max: 150.000 Ft
-A mennyiben belefér a keretbe én örülnék egy SSD + Winyó párosnak.
SSD-re a gyorsasága miatt Oprendszer és némi adattárolás a HDD-n.Én a családon belül munkára és játékra majdnem mindig DELL-t vagy Acer-t vettem, de azok komolyabb kategóriás laptopok voltak.
Értelemszerűen a legjobb ár/érték/teljesítmény mutatóval rendelkezőt szeretném a szülőknek is.Köszönöm előre is a segítséget
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz Khelben #131784 üzenetére
Pont az lenne a kérdés,hogy melyik gyártótól ajánlanátok és milyen gépet, amivel el lehet dolgozni ezzel a konkrét programmal?
Mi az az ésszerű ráfordìtás amivel szépen fut a program?A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm ezzel a programmal szeretne dolgozni és megkért, hogy szerezzek be neki egy notit amivel probléma nélkül dolgozhat vele...
ARCHLine XP 2016 x64Gépigénye nem tűnik komolynak:
"Intel Core 2, illetve AMD Phenom processzor vagy jobb (javasolt: i7)
memória:minimum 4 GB RAM (javasolt: 8 GB RAM vagy több)
Videókártya: DirectX 11 vagy 9.0c támogatással. Javasolt típusok: az NVIDIA 6600-tól felfelé, vagy ATI X 600 szériától felfelé önálló kártyák minimum 512 MB videokártya-memóriával (javasolt: 1 GB). Integrált Intel videokártya NEM javasolt, kivéve Intel HD Graphics 2000 vagy újabb!"Elsősorban új gépben gondolkodik,de nem zárkózik el a használttól sem.
Értékhatárt nem mondott csak annyit, hogy olyan gép legyen amivel nem kell szenvednie a programmal és tud rendesen dolgozni vele.Milyen gépeket ajánlanátok?
Köszi előre is.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz ates85 #116267 üzenetére
Dell 7559-esből több van az ismerősi körben és egyikkel sem volt még probléma!
Szerintem jobb választás a Dell, mint a másik két típus amit az Asus-ból néztél![ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
válasz Tujacs #108515 üzenetére
Személy szerint Én a Lenovo helyett inkább az Asus-t ajánlanám, de a szakik mindjárt segítenek a dologban!
A RADIUM-ot pedig messze kerüld el ha lehet.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
válasz steroiddroid #108234 üzenetére
EZ már nem az a "Fuji" mint régen....Azzal tényleg macskát lehetett dobálni de mosat teljesen megújultak és Ár/Érték arányban nagyon jó termékeket gyártanak.!
-
blaca83
őstag
válasz szabonagyur #108172 üzenetére
Sorry, az kimaradt!
Nem dolgozik vele, főleg netezésre használja a laposokat. Viszont az erősebb proci + vga kombó azért nem ártana, mert időnként a srácok telepítenek játékot a gépre és azért "elpufogtat" Ő is a gépen.Azt szereti, hogy ha gyorsan feláll a rendszer. ami ugye SSD és a Ram kérdése de ha van ideje kicsit "pötyögni a gép előtt" akkor azért ne kapjon agyvérzést, mert nem indul el semmi.
(tudom, hogy ebből a keretből nem futja mindenre, de azért megpróbálom a legjobbat kihozni neki)@Khelben: Normál (15.6") méret és hordozva sokat nem lenne. Külföldön dolgozik, de a noti az utazáson kívül nincs folyamatosan hordozva a munkahelyre meg ide-oda.
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm apukájának keresek laptopot...
Főleg általános használatra lenne de mindenképpen szeretné. ha gyors lenne.SSD + I7-es proci mindenképpen jó lenne ha beleférne a keretbe, ami 250 -280K környéke!
(Szerintem inkább az I5 ami ebbe a keretbe belefér, de várom az ötleteket)Kinézetre az üzleti laptopok tetszenek neki, de azt mondta, ha hardveresen rendben van és nem túl "csicsás" akkor akár "gaming is lehet". (Asus G55 ?)
Csak Új jöhet szóba!
Köszi előre is a válaszokat.
-
blaca83
őstag
válasz Khelben #104325 üzenetére
Ez van ilyenkor, mikor mikor olyan embernek próbálok segíteni aki egyáltalán nem ért hozzá....!
"A M.Markban azt mondta az eladó, hogy netezni tökéletes" Ilyenkor tudnám tökön szúrni magam, meg persze azt is, aki el akarja adni a sz@rt olyannak aki "sült hal a dologhoz".(#104322) Chaser: Köszi!
-
blaca83
őstag
válasz Khelben #104318 üzenetére
Igen,sajnos Én is ezt mondtam, hogy I3-nál nem szabad lejjebb adni...
A megjegyzés is csak annyi volt, hogy ennyi a keret és a "mamának" meg úgysem kell internethez egy "erőmű".A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blaca83
őstag
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Kollégám nézett az anyukájának netezésre egy Lenovo g50-et! (70-90K között)
Annyira alacsony kategória, hogy fogalmam sincs, hogy érdemes-e neki megvenni???Ennyi pénzért jónak mondható-e? Vagy inkább más gyártótól javasolnátok valamit kb: ugyan ennyiért, de jobb minőséget?
Köszi
-
blaca83
őstag
válasz Feri bácsi #104176 üzenetére
PM
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Elég komoly feladat elé állított az egyik barátom-kollégám.
A kislányának keresne valami "csajos laptopot"....!A keretösszeg 140-150K és hagyományos asztali méret. Márka mindegy.
Technikailag annyi a lényeg, hogy legalább egy I5-ös legyen benne, DE a LEGfőbb kritérium, hogy rózsaszínűnek kell lennie.."Azt hittem, hogy az agyam is eldobom, mikor ezt benyögte nekem"
Aki tud segíteni annak megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Hogwarts Legacy teszt
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest