- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz mohitook #123196 üzenetére
Ha még találsz G751JY-t 980M-el,az szerintem még pár évig elég lesz,persze nem totál full beállításokkal.
Az újabb, 10xx GPU-s gép még nem nagyon van,talán még idén beindul itthon is a választék-de sok akkor sem lesz.Pl. a G752VS alapgép 650 ezer körül fog indulni itthon.Kategória ugrás volt már az első G752 géppel. -
mohitook
tag
Sziasztok!
Laptopot vennék, legfőbb szempont az, hogy már rég nem játszottam az újonnan kijövő játékokkal, de szeretnék..., mindezt úgy, hogy még pár évig ne kelljen új laptop után néznem...
Ilyen megfontolásóbl nvidia gtx 1060-1070 videókártyákat szemeltem ki, azonban ezek még igen gyéren elérhetőek magyarországon, és nem mellesleg rettnetően túl vannak árazva itthon(ahogy minden más is..)További szempontok: 15colos, lehetőleg legyen benne ssd, vagy garisértés nélkül tudjam cserélni az optikait ssd-re(ssd fő haszna, hogy programozok is a laptopon).
ár: lehetőleg minél alacsonyabb, jó lenne látni valamit 400k alatt is, de 500k a lélektani határ.
+: a legjobb ár/érték arány, illetve kiszolgáljon tényleg pár évig..Illetve egy kicsit elvontabb kérdés:
Szerintetek fog csökkenni az ára az új szériás laptopoknak, ha igen kb mikortól várható?
Performancia tesztek alapján egyértelműnek tűnik, de szerintetek is jobban megérné beruházni most egy gtx 1060 vagy 1070-be, vagy elég lesz még pár évig a 900-as széria (laptopokban jellemzően 950m,960m).Válaszokat előre köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
KunEmber
senior tag
Sziasztok!
Maximum 180eFt-ig keresgélek laptopot. (Jövő év első harmadában lesz aktuális.) Olvasgatom ezerrel a fórumot, meg a bevezetőt és lenne egy kérdésem: többségében netezésre, Office-ra, filmezésre használnám a gépet viszont néha tolnék rajta egy kis STALKER Call of Pripyat-ot. (Nem játékra akarok gépet venni, de ezt időről időre feltelepítem. Addiktív. Alap vagy alap-közép grafikai beállításon szoktam játszani rajta, tehát nem túl vészes.)
Az alap elképzelés egy i3-mal és 4gb ddr3-mal szerelt HP 250 lenne, viszont nem tudom, hogy esetleg egy i5 procis vagy 8 gb ddr3-as modell mivel tud többet? Kellene egyáltalán nekem? Egy i3+4gbddr3 verzió is tűrhetően kiszolgál majd 3-4 év múlva is?
Illetve a HP-k hogy teljesítenek Linux (Ubuntu) alatt? Most egy ősöreg Asus K54HR-em van valami Intel Pentium procival (igen, ezen Stalkerozom), de ez sohasem tudta azt a teljesítmény + akksi idő párost nyújtani Linuxon, mint Windows alatt.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
Bkrisz9
őstag
válasz Tomacko #123189 üzenetére
A legolcsóbb ajánlott gép a HP 250 jelenleg 114.000ft a laptopszalonnál ez alatt nagyjából minden a nejlonzacskóval áll rokonságban és hardverben is a használhatatlan kategóriába esnek.. i3 és 4GB RAM alatt semmi nem ajánlott mert 2-3 komolyabb böngészőlap is képes megfektetni őket.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Ádám16
addikt
válasz dugo_ #123184 üzenetére
egy ilyet váltana le, ami hibatlan allapotban van a mai napig, még az akksija is hibatlan, csak mar nagyon elfogyott teljesitmenyben. Bongeszesre is alkalmatlan lett. 4 ev garival venném az újat. Szerintem megbecsülés kérdése IS, mi mennyit bír.
Marad az i5 procis akkor szerintem az isotallosag erdekeben.[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Adott egy 11 éves lány, a számára vennék karácsonyra egy "vágódeszkát". Ami lényeges, hogy mivel az informatika a suliban win10 alapon megy, azt rá tudjam húzni. Másik ami még érdekes, hogy ez mellett ő max böngészni szokott és a netes java felületű játékokkal játszik leginkább. Nyilván nem akarna ő sem percekig várni egy oldal betöltésre, de nincs semmi sürgős dolga Ezt a "hatalmas" igénybevételt az N3150-s procik elbírják ? Acer Aspire ES1-531-C8RR valami ilyesmi gépre gondoltam. Nagyjából ennél feljebb nem költenék rá. Ha van valami a használt piacon ami nem lelakott, de jobb, olcsóbb az is érdekelhet. Szóval árba úgy 70k körül nézelődöm. Kijelző méretben 15" közeli. Felbontás ilyesmi nem érdekes annyira. Szóval nézzük azt, hogy egy 11 éves gyereket kell kiszolgálnia, nem pedig vérpistikét sznobériában. Tudom, hogy a keret amit erre költenék sok mindenre nem jó, de szimplán egyenlőre nem vagyok hajlandó rá többet áldozni.
Előre is köszönöm a tippeket.
ui: Milyen pricik közt kezdjek nézelődni amik minimum szinten hozzák a dolgot ?
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Devi42
újonc
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne,hhogy érdemes-e egy ilyen laptopot venni: http://westnotebook.hu/laptopok/gamer-lenovo-y50-70-4k-kijelzo-i7-4720hq-2-7ghz-nvidia-gtx-960m-4gb-8gb-ram-1tb-sshd
Olyan játékokhoz mint pl a Borderlands2, L4D-2 meg ilyen nem a legújabb játékok.
A válaszokat előre is köszönöm -
Tikakukac
titán
válasz Ádám16 #123183 üzenetére
Tekintve, hogy az általam ismert üzleti gépek az új szériából is be-benyalogatnak 1-1 lapot meg pár műanyagot és kijelzőt garin belül, így esélyesen nem a proci lesz 5 év múlva a kérdés.
Ha mindenképpen ekkora a táv, lehet elnéznék i5 fele és aztán SSD, de kérdés a belépő gépeknél ekkora táv ilyen gyártási minőség mellett.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Ádám16
addikt
válasz Khelben #123182 üzenetére
Viszont azt utolag is be tudom epittetni, ha szukseg lenne ra. Senki sem idojos, de velemenyed szerint nem lesz hatranyban ez az i3 proci az i5hoz kepest 5 év mulva ahhoz, hogy gordulekenyen menjen rajta a böngészés, office, es a legfrissebb Win? Tehat lenyegeben mennyivel jobb az az i5ös, mint az az i3as?
-
Ádám16
addikt
válasz Ádám16 #123101 üzenetére
Leszűkült a kör 1 laptopra, de specifikációkülönbségek miatt nem tudok dönteni. A fentebb leírt kritériumok alapján melyik ajánlott inkább?:
ez +30k-ért 120GB SSD-vel (beépítő keret, SSD, munkadíj, garancialevélbe írva), vagy az újabb, Hyper Tradinges i5 procis verzió, és hagyjam az SSD-t?[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz golyós #123177 üzenetére
Ahhoz képest, hogy nem tablet, húgomnak most sikerült ennél erősebb tabletet venni 43k-ban BF alatt. És azon droid fut, nem Win, ami hadd ne mondjam mekkora diffi.
Ha nem feltétlen muszáj ilyesmit venni, plz ne. Nem véletlen pusztultak ki a netbookok.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
válasz Khelben #123165 üzenetére
Az általam leírt felhasználásra:
- office irodai alkalmazások (w;e;o;pp)
- blogolás, tanulás
- zene, film, youtube
- egyszerre 15-20 böngészőlap nyitva
- elvétve fotók szerkesztése (ps)
egyébként nem lenne elég egy i3? nem tudom, hogy a felsorolt programok és főleg ha mindezek egyszerre vannak futtatva, mennyire kérnék az i5-öt és azt meg végképp nem tudom, hogy egy i3 mennyire időtálló választás... úgy értem, ha most még el is döcög, 3-4 év múlva már tartok tőle h kevés lesz. Ezt jól gondolom? -
golyós
addikt
Sziasztok!
Lányomnak szeretnék Netezésre-tanuláshoz egy 10col netbookot.
Ezt nézegettem: Selecline CW10Q3 netbook
SELECLINE NETBOOK 10-873828 Kijelző méret: 10.1
Kijelző felbontása: HD
Kijelző típusa: non-Touch
Processzor: Intel Atom Z3735F 1.33 GHz
Memória (GB): 1
HDD (GB): 32
SSD (GB): 0
Videokártya: Intel HD Graphics
Operációs rendszer: Windows 10 Home
Szín: fehér
Ajánlott felhasználási terület: Internetezés
Garancia: 2 évÉrdekes módon csak 2gb ram változatot találok, valószinűleg elírták, majd megnézem a boltban.
A pricira is valahol 1,8-at írnak.
A HDD-re azt írják eMMC, elég ez?
Érdemes megvenni?
Kb 30-32ezerért tudnám elhozni ilyen-olyan kedvezményekkel.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
Khelben
nagyúr
válasz kogyu #123168 üzenetére
HP 250 G5 fullhd kijelzővel, ssd-vel az olcsóbbik opció. Ha kell normális kijelző is, akkor 240k-ért Asus N551, mint otthoni multimédiás. Filmekhez jól jön az ips kijelző.
(#123169) rumack: sok jót ne várj tőle, de HP Pavilion van 200-ért belépő szintű vga-val. A következő szint 220k körül Asus K501LX i3+950M-mel, utána pedig az említett N551 i5+960M-mel, utóbbi most ár-érték arányban a legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
rumack
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne még decemberben venni egy laptopot:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Még idén.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Jó lenne 200.000-ból vagy annak a környékén kijönni.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főleg játék, netezés, filmezés, néha office-ban pötyögés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Főleg WoW, plusz ehhez hasonló cuccok... gondolom a lehető legjobb felbontáson amit ki lehet hozni
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Minimum 15,6, ha van ennyiért matt akkor az, de amúgy mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva lesz (bár nem túl sokat), utazás közben nem lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Gondolom ennyiért csak HDD lesz, max 1TB, de igazából ez mindegy.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretne.Előre is köszönöm!
-
kogyu
csendes tag
Sziasztok!
(1) Még karácsony előtt meg szeretnék venni a feleségem részére egy második gépet.
(2) A gépre 150-200e Ft-ot szánok,de ha nagyon kell elmegyek 250-ig.
(3) Felhasználás? Internetezés,levelezés, Office, esetleg filmek.
(5) Kijelző mérete minimum 14"", de minél nagyobb annál jobb. TN/IPS - mindegy, fényes/matt -mindegy.
(6) Otthoni használatra, nem lesz hordozva.
(7) Os: Win10 Home/Pro
(8) Optikai meghajtó nem kell, tárhely mérete másodlagos, lehetőleg SSD, memória 4 vagy 8 GB.
(9) Egyéb kívánság- lehetőleg strapabíró (asszony kicsit fakezű),hosszú garancia, jó szerviz/ügyfélszolgálat.
-Ne kelljen driverekkel ekecselni, ne legyen ismert nyűgje.
-Ha lehetséges, akkor szimpla IGP-s gép érdekelne, Intel i3 vagy i5. Touchscreen, flip opcionális.
(10) Új, számlás gépet szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
ludi85
tag
Helo, Tudom nem ide való a kérdés, de tud valaki mondani egy megbizható laptop szervizet? Előre is köszi.
Mindenhol jó fiatalon, Kivéve a ravatalon!
-
mm89
őstag
válasz Khelben #123165 üzenetére
Köszönöm, sajnálattal hallom, mert kb 2 éve vettem egy fujitsu uh552 laptopot, ami kb jó is lenne, legalábbis nálam jól teljesít, bár raktam bele ssd-t. Akkor akcióban volt 130 vagy 140 e ft. Egy ilyen felszereltség megfelelne most is...
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Khelben
nagyúr
Nincs ennyiért ajánlott új 13,3-as gép. Vagy használtan érdemes nézni egy Probook 430-at, vagy még kicsit hozzátenni, 190k-ért már lehet kapni újonnan is.
(#123162) Heak : szintén a HP Probook 430 G4-et javaslom.
(#123161) Davidvip: "jó processzor és jó kijelző egyformán fontosak számomra" - akkor még spórolj egy kicsit, mert egyiket sem kapod meg 200k-ért. 240-ért kapsz Asus N551-et, abban van rendes cpu és ips kijelző is.
[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában, akár valamilyen karácsonyi akcióban
(2) A gépre szánt összeg forintban?max 150.000 de ha olcsóbban is lenne még jobb
(3) Felhasználás? Szülőknek otthoni netezésre, semmi komolyabb, de azt akadás nélkül tegye
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?--
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?13,3" inkább fényes, úgyis szobában lesz
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?nem lényeges
(7) Operációs rendszer? nem fontos, "teszek rá"
(8) Tárhely mérete és típusa? persze jó lenne SSD, de akkor meg a tárhely lesz kevés, szóval inkább HDD, minimum 500GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI, jó lenne billentyűzet világítás, de ilyen áron nem lesz
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új.Köszönöm szépen!
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS K501LX-DM145D laptopba veszek hozzá egy m.2es ssd-t és memóriát bővítenék rajta. A kérdésem az, hogy melyik/javasolt, jó áron szervízbe vigyek be beszereltetni Budapesten?[ Szerkesztve ]
-
Heak
újonc
Sziasztok!
Leginkább jövő év elején.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200-250 ezer HUF
(3) Felhasználás?
Böngészés, office, videó nézés lehetőleg akadásmentesen, tanulás, ehez kapcsolódó dolgok, kevés játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Max WoW, de nem ragaszkodom a full, csilivilihez, sőt ha nem megy nagyon az sem baj
13" körül, HD, Full HD
Iskola és Otthon között, max nyaralásra, utazás közben nem nagyon
Örülnék egy gyári Win 10-nek
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
128GB SSD ha több az sem baj, de nem feltétel, 4GB ram, szintén lehet tőbb, de nem számít, optikai meghajtó sem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Semmi extra, esetleg egy HDMI de nem kell semmi.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Inkább újat vennék.Köszönöm,
-
törölt tag
Üdv, szeretnék segítséget kérni nb vásárláshoz:
- SOS(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- vidáman 150-ig
- nagyot nyelve max 200-ig(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- office irodai alkalmazások (w;e;o;pp)
- blogolás, tanulás
- zene, film, youtube
- egyszerre 15-20 böngészőlap nyitva
- elvétve fotók szerkesztése (ps)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- játék nem kell(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- természetesen jó lenne egy matt FHD IPS, de ez nem mehet mondjuk a proci rovására (i5?!?!)
(jó processzor és jó kijelző egyformán fontosak számomra, mivel ezeket nem nagyon lehet utólag pikk pakk kipattintani és jobbra cserélni)(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Évente max 5x, nem dobálva, megkímélve(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Ha gyárilag os nélküli, akkor kell csak a Win7 támogatás, de természetesen jöhet alapból win10-el is, ebben az esetben nem kell Win7.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- Ha van rajta gyárilag Win 10, akkor mindenképpen SSD. Ennek annyi az oka, hogy ha gyárilag HDD-vel jönne akkor is cserélném fél éven belül SSD-re és ugyan ne kelljen már tükrözni meg gyári win 10 telepítő partíciót átmenteni meg stb stb...(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- HDMI
- USB 3.0
- olyan boltból legyen ami van Győrben... ha valami nyűgöm van vele ne kelljen postázgatni, online max 20 karakteres űrlapon 2 nyamvadt mondatban leírni, h ugyan mi a baja.
- X napos pixelhiba garanciát kötnék rá (amennyiben olyan boltból jön, ahol van ilyen opció)
- Tudom hogy manapság az egybe fröccsöntött burkolatok korában élünk és extrém kökorszaki igény, de nem bánnám, hogy a fél éves/éves takarításhoz nem kellene atomjaira szedni az egész gépet... Tény hogy a logikus felépítés és a szerviz ablakok kihalófélben vannak, de gondoltam azért bepróbálom ezt is kritériumnak, hátha valaki tud egy ilyen, a felépítését tekintetve maradi gépet.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Nem veszek gyakran laptopot 5-6 év ezért úgy gondolom, hogy leginkább egy újjal lehet ilyen hosszú távra tervezni. (használtakat a computer imperiumnál néztem http://www.pc-outlet.hu/)Ha valaki tud az elvárásaimnak megfelelő gépet akkor kérem, hogy sikítson!
Ha valaki szerint háttal ülök a moziban és még a szememet is csukva tartom, akkor az se tartsa magában!Remélem, hogy a kívánt paraméterek nem csak az én lázálmomban léteznek, és tényleg van ilyen gép!!
Nagyon köszönöm előre is!
Üdv,
Dávid -
Fang
aktív tag
Sziasztok, segítségre volna szükségem! Szüleimnek kellene egy notebook, ezügyben kérnék tanácsot, előre is köszi
Mostanában, karácsony előtt (természetesen BlackFriday után jutott eszükbe 2 nappal)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100.000 Ft. körül (+-10%)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Internetezés, skype, filmek
-
15 col volna ideális
Rendszeresen hordozva lesz a gép, viszont utazás közben nem lesz nagyon használva
Lényegtelen, ha van hozzá Windows természetesen nem baj, de nem is szempont
SSD jó lenne, max 256Gb, de ha csak HDD van ebben az árkategóriában az sem katasztrófa
-
Csak új gép jöhet szóba (Lehetőleg hosszú garanciával)Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
Khelben
nagyúr
válasz pumi1980 #123155 üzenetére
Választhatsz, hogy régebbi gépet ganaciával boltból (pl. 8440p) vagy eggyel újabbat hardverapróról (8560p, 70p). Én inkább 8440p-t vennék boltból a garancia miatt.
(#123157) SzalaiG : Aquanál és medimarktban is lehet kapni Asus N551JW-t 240-ért i5+960M felállásban. Jobb választás lenne, mint a Lenovo.
[ Szerkesztve ]
-
SzalaiG
addikt
Üdv Urak!
Karácsonyra(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit
200-250eFt.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Net, film, játék(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Mass Effect sorozat és Diablo 3.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" vagy nagyobb, de mindenképpen matt FHD(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
ritkán lenne hordozva (kórház, programozás/fejlesztés terepen/kocsiban)
Kamionba kell.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win7 megy rá, de rendszer nélkül venném.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e
SSD a gépbe, HDD a caddybe. Lagalább 8Gb RAM.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
3db USB.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új garis és számlás. -
Magnum_
nagyúr
Edesanyamnak uj gepet szantam karacsonyra.
De nem jottem kerdezni, hanem vettem egy kotta makulatlan E6330-at.I humbly and respectfully decline™
-
pumi1980
tag
Sziasztok.
nincs konkrét időpont(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit
50e +- 10e(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Szülőknek, otthonra, meglévő asztali PC (Celeron G530) mellé
gyakran: böngészés, irodai programok; ritkán: programozás, elektronikai tervezés/fejlesztés
hobby/tanulás szint, nem munkára kell(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
játékra nem lenne használva(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13" vagy nagyobb
mindenképpen matt(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
ritkán lenne hordozva (kórház, programozás/fejlesztés terepen/kocsiban)
utazás közben nem lenne használva(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e
250GB HDD, 4GB RAM, ODD nem kell,(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
nyilván csak használt; garancia: pár hónap jó ha van; számla: ÁFA visszaigénylést ki tudom használniKicsit olvasgattam itt a fórumon a notebook típusokról, mivel ezek eddig szinte teljesen kimaradtak az életemből (az asztali PC-k fejlődését nagyjából követem).
Amikről sok jót olvastam: pl.: DellE6410, HP 8440p, Dell E6410, ezek 45ezer Ft-tól vannak használtan (HA), illetve HP8470p 60ezet Ft-tól ez még épp belefér a keretbe, ha tényleg annyival jobb. Persze van még HP 8460p, Lenovo T410 is.
Sajnos nehéz az összehasonlítás nekem a sok típus miatt, és még egy típuson belül is sokféle konfiguráció létezik.[ Szerkesztve ]
-
Bkrisz9
őstag
válasz Bandinho #123151 üzenetére
Attól függ milyen szinten de ha ilyen gépet veszel erre a célra akkor gondolom, hogy tanulás. Nem hiszem, hogy kellene hozzá az a 4GB, inkább a sima RAM fogy mint a vRAM. Én egy 940M-el is bőségesen elvagyok. Persze ha nincs jelentős különbözet elfér az a 4GB de szerintem hasznod soha nem lesz belőle mert gyenge hozzá a kártya, hogy kihasználd.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Bandinho
tag
válasz Bandinho #123148 üzenetére
Illetve, ha edigitalnál vásárolok laptopot van lehetség RAM bővítésére? Illetve később SSD-tis szretnék belerakni. Mert akkor ez megfelelő lehet.
Tulajdonképpen cska RAM-ban és VGB-van különbözik az előzőleg linkelttől(ettől). A 4gigas VGA-nak lehetne valami előnye CAD/CAM programoknál?
Bocsi a dupláért."Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/
-
SunMount3r
nagyúr
válasz kistewe #123143 üzenetére
Ok, köszi, ezt a töltés leszabályozás dolgot megnézem majd a BIOS-ban, jó lenne, ha lenne benne ilyen opció.
(Amúgy pont egy több oldalas doksi írása közben szállt el az áram először, kerülgetett is frászkara (szerencsére működött az auto save ), úgyhogy most már biztos marad az aksi...)
-
Bandinho
tag
válasz pro.polisz #123136 üzenetére
Koszonom. Neztem mar ezt az oldalt, de elvetettem a sok negativ tapasztalat miatt.
edigital mennyire ajanlott hely?
[ Szerkesztve ]
"Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/
-
david1987
újonc
válasz Mikulásbá #123142 üzenetére
Meggyőztél!
Ha találnék megfelelő áron, már mennék is a boltba egy G752! Bár a G751 elfogyott, még a radiumnál kapható, viszont az a bolt kerülendő, ahogy olvastam!ui.: az összes g752-ben alapból benne van a G-sync, vagy azt külön írják a gépnél a leírásban?
[ Szerkesztve ]
-
kistewe
tag
válasz SunMount3r #123134 üzenetére
Nálam E6230, BIOS ban állítható , hogy meddig töltse, igy 90% után már nincs töltés....az én meglátásom az , hogy az akksi is fogyóeszköz lett ( keringenek legendák a RÉGI pana cellás akukkról amik 5-7 év uán is tudják a névleges érték sok %-át de ezek nem tudom ha ma még jelen vannak...), nálam kb 2 évig birja, és mindig benne van a gépben mert áramszünet esetén elszáll minden , ha valami emiatt sérül és rámegy pár órám a helyreállításra akkor az nagyobb kár mint egy kb. 16k -s akksi...szvsz haszáld , és ha már nem tudja azt a minimum időt ami neked kell a gép biztonságos kikapcsolásához akkor csere, ha kint tárolod akkor mindig feltöltve tedd...
stewe
-
david1987
újonc
válasz Mikulásbá #123140 üzenetére
Szia, köszi a segítséget! Ahogy nézegettem G752 igen csak 500 az alap induló ára, és még akkor az még nem IPS paneles. Mit szólnál egy Acer Predator G5? Ez még egy lehetséges opció lenne. MSI sajnos nagyon ár felett van!
-
nagyúr
-
őstag
válasz Khelben #123129 üzenetére
Alienware 13 - több darabom volt belőle, GTX 860-as verzióval főleg, de a kijelzője fényes, de legalább gyönyörű IPS!
Ha meg kevés a kraft --> Alienware AmplifierHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
david1987
újonc
Üdv. Notebook vásárlás előtt állok és szeretném a véleményeteket kikérni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Amint lehetséges, és találok megfelelő gépet!
(2) A gépre szánt összeg forintban? 450ezer, nagyon jó ár érték arányban 500max
(3) Felhasználás? Kizárólag Játékra szeretném használni.
Battlefield, War Thunder, Maffia3, GTA, WoW, és a legújabb játékok. Fullhd 1920*1080 minimum, lehető legjobb részletességgel.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6-os vagy 17-es, IPS(6) Mennyit lesz hordozva a gép?Használnád-e utazás közben is?
Hordozhatóság nem számít, utazás közben nem lesz használva.(7) Operációs rendszer?
Nem szükséges, Free DOS(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?Optikai meghajtó nem szükséges, hdd 1 Terra, SSD később lesz bele vásárolva, ram úgy tudom játékhoz 8GB elég
i5 vagy i7, gtx 1060m-el, IPS, G-sync(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?(utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új számlával
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Akosch:.
csendes tag
-
pro.polisz
csendes tag
válasz Bandinho #123102 üzenetére
A nem túl népszerű c. imperiumnál vettem júniusban ilyen gépet a gyerkőcnek, világító billentyűzettel:
K501LX-DM116D (i5-5200U, 8GB RAM, 1TB HDD, GeForce GTX 950M 2GB, 15.6" FHD) silver / blue, 204 990 Ft
de még van fent náluk több 8GB ram-os K501LX pl.
K501LX-DM045D (i5-5200U, 8GB RAM, 1TB HDD, GeForce GTX 950M 2GB, 15.6" FHD) silver / blueszerencsére még nem kellet tesztelnem a garanciális szolgáltatásokat, bár az is igaz a gyerek most nem nyúzza, mert eltiltásban van....
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Egy ideje már fórumozgatok az új notebookom kapcsán.
Most ott tartok, hogy letisztázódott, hogy mit szeretnék, de egy kicsit megint elbizonytalanodtam.
A gép tervezési feladatokra, 3D-re, renderelésre és alkalmi játékra kellene.A segítségetek ahhoz kellen, hogy meggyőzzetek egyikről, vagy másikról
Szóval, amit kinéztem:
Dell 7566Előnyök (szerintem):
-UHD (tervezéshez jól jöhet)
-16gb ram (ezt belevenném pluszba)
-DELL!!!
-SSDHátrányok:
-15.6"
-Gtx960 (mondjuk a 4gb elég jó)Ami alternatíva lehet:
Rog strixElőnyök:
-17.3" (talán ki is váltja az UHD-t)
-Gtx970 (bár csak 3gb)
Hátrányok:
-FullHD
-8gb Ram
-Ssd hiányaElőre is köszi
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Sajnos a másik Topic eléggé elhanyagolt most , így ide is intézném a kérdést: [link]
A válaszokat köszi!
-
nrbx
tag
Hello, tippeket kernek notebookra:
- meg ebben az evben(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- max. 100.000(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- irodai munka, bongeszes(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- semmi jatek(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 12-13,3. preferalnam az IPS-t, de jo a TN is, mindenkeppen matt legyen(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- leginkabb utazas kozben hasznalnam (vonatban, ezert is fontos, hogy matt legyen a kepernyo), kb. 2 orat birjon ki akkurol(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Windows(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- teljesen mindegy, HDD-t cserelnem SSD-re; RAM min. 4GB, optikai meghajto nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- jol jonne valamilyen billentyuzet megvilagitas (mindegy, hogy alulrol, vagy az LCD tetejerol), esetleg dokkolas lehetosege, de ezen dolgok hianya nem kizaro ok(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- mindegy, lehet hasznalt iskoszonom elore is az ajanlatat.
-
RWD
tag
Még a Latitude modellekben bízom, persze csak elméleti síkon. Volt szerencsém élőben látni 3db-ot a napokban, annyira nem estem hanyatt tőle. Az a baj, hogy ha a mai, belépő szintű üzleti modellek is agyon vannak gazdálkodva, akkor hol éri meg ez az egész? Itt PH-n olvasgatok véleményeket, és sajnos ezt látom. Viszont akkor minek adjak ki majd' fél milliót egy "üzleti" darabra, ha nem bírja sokkal tovább, mint egy konzi gép?
-
RWD
tag
Ettől féltem. Komolyan elgondolkodtam, érdemes-e 300-450 bruttó között ÚJ üzletit venni. Vagy veszek egy consumer "fullos" konfigot (Inspiron pl.). Teljesen tanácstalan vagyok már.
-
RWD
tag
Thinkpad "L" szériáról mi a véleményetek? Egy kicsit lájtosabb "T" szériának felel meg, ha jól olvastam. A valóság mit igazol?
-
mylenovo
csendes tag
Sziasztok!
Viszonylag sürgős lenne új laptopot vennem, viszont végül is januárig még tudok várni. Szerintetek várható az, hogy januárban jobb akciók, nagyobb leárazások lesznek? (Úgy próbálok okoskodni, hogy ilyentájt sokan vesznek ajándékba laptopot, ezért kevésbé kell a kereskedőknek akciókkal pörgetni az eladásokat).
-
Khelben
nagyúr
válasz atees #123108 üzenetére
Utazásra ne 15,6-os gépet vegyél. Vonaton ki se lehet nyitni rendesen. HP Probook 430.
-
atees
őstag
Sziasztok!
jövő héten
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200.000 Ft
irodai programok, internet, power point bemutatók projektoron való kivetítése, filmnézés
max passziánsz, szóval ez a része nem érdekes J
15,6 coll, full hd, fényes vagy matt, nem tudom , TN vagy IPS nem tudom L
heti két utazás 2x4 óra
Win7!!
SSD mindenképpen!! 8Gb RAM jó pár évre kell
fontos a HDMI csatlakozó a projektor miatt
csak új gép és minél több garancia
Ezt a gépet néztem, tudnátok ajánlani valmit ebben a kategóriában, vagy ez a felsorolt feltételeknek megfelel?
Köszönöm!Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Khelben
nagyúr
válasz tomlac14 #123106 üzenetére
HP Pavilion. Sokat azért ne várjon tőle minőség terén. De ha nem megy napi 8 órát és nem viszi minden nap ide-oda, akkor jó lehet.
-
tomlac14
tag
Sziasztok!
Kollégám szeretne a fiának karácsonyra laptopot elsősorban játékra. A minecraft gondolom bármin fut, de a kissrác szeretne a need for speeddel is játszani. (nem tudom hol tart most a számozás, én nem játszom, de gondolom a játék legújabb verziója a releváns)
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? karácsonyig
(2) A gépre szánt összeg forintban? nagyon maximum 190k
(3) Felhasználás? elsősorban játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? need for speed, élvezhető szinten, nem kell maxon
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem hiszem, hogy nagyon sokat hordozná, legfeljebb otthon meg a nagszülök közti távon
(7) Operációs rendszer? windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? érthetetlen okból ragaszkodnak a CD meghajtóhoz
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak újKöszönöm a segítséget!
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Keresnék notebookot 30-40.000 környékén (ez lenne a max.), nyilván használtan. Csak és kizárólag irodai programokra és böngészésre lenne használva (Excel, PowerPoint, Word, Chrome), egyetemen használnám, játék, ilyesmi szóba se jöhet. Egy-két HD videót nem ártana azért, ha vinne.Az olcsóság mellett a kinézet lenne fontos, hogy ne legyen nagyon ódivatú, 14"-ig bezárólag lenne megfelelő.
Thinkpad-eket láttam ennyiért C2D-val, esetleg jobbat tudnátok ajánlani? A teljesítmény szinte tényleg alig számít, értelmesen nézzen ki és olcsó legyen.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
*Hajrá Loki!* i15+
-
Bandinho
tag
válasz Brandynew #123100 üzenetére
Köszi.
Úgy látom ez a K501LX eléggé a végét járja, mindenhol kifutott szinte. Van rá esély, hogy lesz utánpótlás? I5, gtx950, 8gb rammal érdekelne"Ha az életben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig hogy befogod a szád." /Albert Einstein/
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
December közepe, karácsony előtt(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, böngészés, néha egy kis film. Játék nem(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6". Ha van ennyiért IPS, ha nincs akkor a lehető legjobb. Ez az egyik legfontosabb szempont.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Fontos a súly! Naponta lenne hordozva. phD hallgatóként használná barátnőm az egyetemen.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Tárhelyből elé 500GB, SSD se lenne rossz. RAM 8GB, ha van ennyiért.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI kell, többi nem fontos. Lényeges a súlyon, kijelzőn, s természetesen a felsoroltakon kívül a dizájn is. Legyen szép, elegáns, lehessen találkozni fémmel.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép. HP notija volt az előzőekben, ehhez is húz a kicsi szíve, esetleg még a Dell, amit még kedvelne.Örülnék, ha több ajánlatot kapnék, hogy tudjak válogatni.
Köszönöm szépen előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- OpenMediaVault
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Renault, Dacia topik
- Bestbuy játékok
- Mobil flották
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WWINDOWS 11 Pro
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest