Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Magnum_ #4888 üzenetére
Legközelebb ha boltból veszek csak webshopos lesz Ezt meg ha nem cserélik ki úgyis záros határidőn belül eladom.
2gb so-dimm újan 5k, használtan gar nélkül 3.5-nél többet én nem adnék érte..de minthogy ekkora tétel nem is érdemes vele foglalkozni, lesz annak ára még. Nekem is van itthon 2x2GB polcon..nem sok helyet foglal
bdfhz: Működést nem befolyásol, az stimm. csak hogy ha engedik kipróbálni nem veszem meg. 1x tv-t vettem ott, akkor se lehetett megnézni, mondtam a csókának ha pixeles visszaviszem, azt mondta semmi akadálya. Hát látom tényleg semmi akadálya
babu87: n5010 p6100-zal, 2GB-tal valami 123k volt utoljára
Draken: Fuji A530
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Torin42
csendes tag
Fujitsu Lifebook A530 127k-ért Pentium Dual Core-ral. De ha még egy kicsit hozzáteszel, akkor ugyanilyen van i3-mal, és i5-tel is. Mindegyik 3 év garral.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy február elején tervezek venni egy ilyen Fujtisu A530-asat (vagy valami hasonlót ebben az árkategóriában, felső határ a 170k). Megéri megvárni amíg az SB elterjed, és ha igen, akkor meddig kell várni és milyen előnyök származnak belőle? Konkrét típust tudtok mondani, ami már ezzel lesz szerelve?
Főleg netezésre használnám, meg egyetemi AutoCAD-re.
Üdv:
Torin[ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
sziasztok!
egy kis segítséget kérnék, mi most a bestbuy 120-125k környékén? csak netre és filmnézésre lenne használva.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Új DELL notik közül mit tudnátok ajánlani??? 130k lenne a felső határ!
szerk.:
Inspiron 5030
M5010, M5030???[ Szerkesztve ]
-
frei0018
csendes tag
Sziasztok!
Tesóm netbook-ot akar vásárolni. Kinéztem neki ezt:[link] . Erről mi a véleményetek? Ha tudtok jobbat nyugodtan bombázzatok, keret 90k és sztem kétmagos atom alá nem érdemes adni és ha jól tudom ezekben HT is van, de nem biztos. -
bdfhz
aktív tag
Szerintem 1 db pixel nem számít hibának. Megint csak szerintem 3 napon belül akkor is kötelesek visszavenni a terméket, ha nincs semmi baja. Én egy monitorral jártam hasonlóképpen a Tescóban. Nem volt semmi baja, de nem tetszett a képe. Végül visszaadták a pénzt, de nem volt könnyű.
Egyébként én nem nagyon törném magam a helyedben. Gondolom, nem 5 évre veszed a gépet. 1 pixel nem zavaró, még így is jó vétel volt. Szerintem egy év múlva ugyanezen az áron, vagy kicsit alatta megveszik.
-
bdfhz
aktív tag
Olka13!
A Core i3-380m hajszállal gyorsabb a 370m-nél (2,53 GHz a 2,40 GHz ellenében). Ennyi.
A HD5650 akkor lesz "overclocked", ha túlhúzod. Ha mégis gyárilag ilyen, örülj neki, mert ha elszáll a gép, ők vállalják a felelősséget. Ezért valószínűleg nincs gyárilag túlhajtott 5650.
-
Chaser
legenda
válasz Magnum_ #4885 üzenetére
A többieknek nem volt ilyen gondja, nekem sikerült belenyúlni. 400k-s dellen is láttam pixelhibát ami fél éves volt, csak rosszul érint mert nekem még semmilyen cuccomon nem volt ilyen, pedig monitorom is volt már egy jó nagy kosárral. Világos háttérnél egyáltalán nem is látszik, csak feketénél vagy sötétebbnél...na de akkor is cseréljék kifele vagy adják vissza a pénzt
-
Magnum_
nagyúr
válasz keresss #4880 üzenetére
mármint mire gondolsz?
anyámnak D520 van, abba pont most tervezek ramot cserélni, ddr2 kell bele, a hdd meg sata csatolású. ezeket mind könnyen lehet cserélni és egész jó gép. pont ezért ezt javallottam, mert talán a T42-be még sima DDR ram kell, de nem tudom pontosan, thinkpad topicban segítenek.
(#4884) Chaser: ezek a hiperakciós gépek mind ilyenek...
a ZTE Blade-emen is van egy db pixelhiba...[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Chaser
legenda
Vissza. Már tegnap is a kméti tecsóba, ma a szentesibe. Holnapra eldöntik. azt mondja a nő úgy nem érdekel-e, hogy ráfizetéssel veszek drágábbat? Mondom nagyon nem, +20k-ért gyengébb gépek vannak kinn mint ez kicserélni már nem tudják mert elfogyott, úh megpróbálom visszaszerezni a kp-t. Kipróbálni nem engedték, így kénytelen voltam otthon észrevenni a hibát, de ha ezt látom nem veszem meg. Nem mintha olyan nagy hiba lenne, de fakkom akkor is, ha fél év után szedi be akkor se kellemes, de hogy eleve olyan volt...na mind1, mérgemben vettem az aldiban 2.5-es 1 terás usb3-as rackes vinyót, chligreen, toshiba hdd van benne
szerk: olka13: A 380-as gyorsabb mint a 370-es, mit akarsz még róla hallani?
[ Szerkesztve ]
-
olka13
csendes tag
Hi!
Köszi a válaszokat!
Lenne még kérdésem és hát lehet sötétnek fogok tűnni de ha jól tudom kérdezni nem szégyen.
Mit gondoltok az i3-380M-s prociról, mert 370-s ről már olvastam ill. hallottam jó dolgokat de bevallom,hogy még 380-as-ról még eddig nem nagyon hallottam.
A másik pedig az lenne, hogy mit is jelent az ATI5650-nél az hogy overlocked?Jelent e ez valami gondot vagy csak annyi,hogy nem lehet feljebb húzni?
És még egy ezeknek a Del gépeknek vannak a valami titkos gondjai,típushibái és hogy szerviz igényesek e? Mert hallottam olyan típusokról amelyek garancia lejárta(2év) után tömegesen kerülnek szervizekbe.
Előre is köszi! -
Gabe27
csendes tag
válasz JackShephard #4861 üzenetére
Szia!
Én az alábbi konfigot ajánlanám még figyelmedbe.
Amit megbízhatóbbnak tartok egy HP gépnél:
LENOVO NB IdeaPad Y560A, 15.6" HD WXGA, Core i5-450M 2.4GHz, 4GB, 500GB, DVD-RW, ATI HD5730, Win 7 HPrem. 64bit. 6cell, Fekete non figuratív minta + Ajándék Razer egérÜdv,Gabe
Az ország egyik legnagyobb laptop kínálata: www.laptopkirakat.hu
-
Gabe27
csendes tag
Szia!
Az általad kereset árkategóriában mást nem találtam.
Dell Inspiron 15R Black notebook Ci3 380M 2.53GHz 2GB 320GB ATI5650 1GB FDos
De rendelhető a gép Alu-s verzióban is!Üdv,Gabe
[ Szerkesztve ]
Az ország egyik legnagyobb laptop kínálata: www.laptopkirakat.hu
-
rizso
addikt
Én egy Dv6-tal jártam így...Visszavitted amúgy?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Chaser
legenda
No életem első új noteszével pórul jártam Beszedett egy pixelhibát a kis PB, de azért tesztelgettem A hátlapi szervizablak a csavarok mellett pöckös rögzítésű is mint a bill-ek, kb 8 pöcök fogja. A fedél alatt hdd, ramok, a wifi modul és az alaplapi elem is cserélhető, na ilyet még sehol nem láttam. Billentyű meglepően jó és halk. A TP gombja érdekes, mert egyben van a 2. Nem túl hangos, de nem is halk. Jól használható egér nélkül is a gép. A venti alapjáraton zeron van, legalábbis hangja nincs, amikor melegszik a gép akkor rákapcsol. Kijelző megfelelő minőségű, fényerő maxon már sok is. A led-ek nem tolakodóak, összességében 100k-ért egy jó gép 2 év garral, akinek olcsó kell ne habozzon.
-
rizso
addikt
Nem mindenki tud vakon gépelni (én sem vagyok egy nagy profi). Viszont világítós billentyűzettel sötétben is könnyebben lehet gépelni, nem kell rágörnyedni a bill-re, meg nem kell lámpát kapcsolni. Ez is egy olyan dolog, hogy ki miért ad ki egy kis felárat, mint pl. matt kijelző, multimédiás gombok, jó hangszórók, fém burkolat, stbstb...Nekem ez az első gépem, amiben ilyen a billentyűzet, és hiányolni fogom, ha esetleg a következő gépemben nem lesz.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
trollreign
tag
Szerintem meg hiába tudsz vakon gépelni, ez akkor is jól jön sötétben. Én is vakon gépelek, de a vakon gépelők is csak azt tudják, hogy egymástól relatíve merre vannak a gombok. Ha véletlen egy fél centivel arrébb teszed rá a billentyűzetre a kezed a sötétben, akkor máris simán félregépelsz, főleg az á-é betűk környékén szokott velem előfordulni.
Szerintem is abszolút hasznos ez, én gyakran vagyok fent éjjel úgy, hogy a szobában alszanak mások, és rendkívül idegesít, hogy a sötétben néha félrenyomom a gombokat, általában olyan szögbe fordítom a monitort, hogy rávilágítson a billentyűzetre, ehelyett lenne jó a világítás pl. -
trollreign
tag
@Talisman: Ez a gép összehasonlíthatatlanul jobb az általad linkeltnél, és belefér a 200k-s korlátba. 360 napig tudsz rá garanciát bővíteni, itt vannak az árak.
@Olka13: Az a legjobb választás jelenleg, ha esetleg jön alumínium verzió még, azt érdemes kifogni, illetve kell bele venni még 2 GB ramot.
@JackShephard: A GT425M elhanyagolható mértékben erősebb a statisztikák szerint a HD5650-nél, játékokban néha ez, néha az a jobb. Szerintem a dv6 ilyen áron teljesen korrekt felszereltséget ad, a melegedéssel tényleg vannak gondjai, de nem elviselhetetlen. Ja igen, és a HP nem veszi vissza a feszültségét és az órajelét a HD5650-nek, tehát egy teljes értékű példány van benne.
-
bdfhz
aktív tag
JackSephard!
A GT 425M a HD5650-hez hasonlóan teljesít a játéktesztekben (néhol kicsit gyengébb, néhol kicsit erősebb). A GT 420M kicsit gyengébb náluk.
-
Keva22
csendes tag
válasz SShadow #4846 üzenetére
"A világitós bill már szerintem lehetne kötelező tartozék, aki egyszer rákap mennyire jó dolog többet nem nagyon akar olyan gépet amin nincs"
Ezt amúgy mire használjátok? Komolyan, mindegyik MacBook Prom-on volt, de sosem használtam azon kívül, hogy vásárlás után kipróbáltam működik-e. Esetleg azok használják akik nem tudnak vakon gépelni? Mást nemnagyon tudok elképzelni. -
SShadow
aktív tag
(#4856) trollreign: jogos nem ezen kellene zenét hallgatni))
(#4860) Talisman: Láttam élőben nekem a design nem jön be annyira ez a "mintás" műanyag, de nem tűnt annyira törékeny cuccnak.
(De hozzáteszem csak megtapogattam pár percig az azért más, mint azt használni minden nap!!!)
Szerintem jó vétel 3év garival(#4861) JackShephard: Mindkét geforcenál jobb az 5650 feltéve ha nem overlocked!
Ha mindenképp Nvidia akkor minimum a GT540M vagy a GT445M(ez már magasabb kategória!) -
keresss
csendes tag
vagy esetleg DELL Latitude D610
-
keresss
csendes tag
Sziasztok!
Kisebb segítség kellene.
2 gépet néztem:
Dell Latitude D505 15"/PM 1,6GHZ/30GB HDD/512MB
a másik:
IBM Thinkpad T42 14"/PM 1,7GHz/40GB HDD/512MBMelyik lenne jobb választás?pro/kontra
üdv -
spyduck
nagyúr
Nincs típushiba, csak kényelmetlen, idegesítő dolgok.
-kényelmetlen touchpad
-VGA-nál forrósodik a burkolat ami a touchpad mellet a kéztámasznál van, játéknál kifejezetten zavaró. -
JackShephard
tag
Sziasztok!
Az alábbi notebookról érdeklődnék, hogy valaki tud-e hátulütőkről, típushibákról, esetleg valamiért nem ajánlja! Vagy esetleg tudna ajánlani hasonló kiépítéssel (i5-460M, HD 5650 és win7 64bit) mást. Ez a noti nekem bejönne, csak nem akarok típushibás dologba beleszaladni esetleg. HP Pavilion dv6-3120eh XR569EA amiről szó van: ez
Köszönöm a válaszokat előre is.
Továbbá érdekelne, hogy a 420GT, vagy 425GT mennyivel jobb ennél a VGAnál ami ebben van? Azt tudom, hogy ott az optimus technológia benne van, viszont nagyságrendekkel drágábbak ezek a gépek. -
Talisman
csendes tag
Üdv, mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni notebook vásárlás ügyben, februárban lenne esedékes a dolog, a keret rá maximum 200k Ft, és eddig ennél az [acer]-nél vagyok leragadva, istenigazából arra lennék kíváncsi, hogy tudtok-e ennél jobbat ajánlani ezen kereten belül, aminek mindenképpen meg kellene felelnie a gépnek az a 15,6" kijelző dedikált videokártya, ami 5650-s szintjét hozza processzor részemről teljesen mind1 mindaddig amíg teszi a dolgát a lehető legjobb tudása szerint, és min. 320 GB winchester.
Az se fogja vissza magát, akinek van tapasztalata a linkelt géppel kapcsolatban, leginkább az érdekelne, hogy műanyag borítása, milyen a való életben, és mennyire mondható tartósnak.
Adelante tormenta!
-
olka13
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem és remélem Ti tudtok nekem tanácsot adni.
Laptopot(notebbok) szeretnék venni és játékra kellene leginkább.Tudom egy asztali gép szerencsésebb lenne, mert a laptopokat konkrétan nem erre találták ki de nekem fontos a mobilitás! Nem igazán tudok rá 170-180E forinttól többet szánni így hát ezen belül szeretnék tőletek tanácsot kérni milyet is vegyek.
Illetve kaptam már egy ajánlatot amit jónak találok és szeretném leírni a configot és ezzel kapcsolatban is tanácsot kapni,hogy érdemes e vele foglalkozni!
Dell Inspiron N5010 Peacock notebook-Intel Core i3-380M 2.53GHz, 2GB DDR3 Ram (1333 MHz), 15,6" True Life(1366x768) Wled Tft+1.3Mp webkamera,320GB 5400rpm SATA HDD, 1GB ATI Mobility Radeon HD 5650 videokártya!
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
Gergő0908
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy mi a véleményetek a Lenavo laptopokról?Megbízhatóak?
Most nézegetek egyet,de nem ismerem a márkát.
Ezt néztem ki:Lenovo IdeaPad Y560A i7 BlackMegérné ebbe beruházni?
Köszönöm előre is a segítséget -
rizso
addikt
válasz trollreign #4856 üzenetére
Hát én zenehallgatásra nem használom a laptop hangszóróit, viszont filmekhez igen. Ha nem otthon vagyok, hanem az albérletben, akkor jól jön ám. Y560-ban nagyon jó kis JBL hangszórók voltak, nem is kellett maxra felnyomni a hangerőt, mert már a felénél bőven elég volt, és még "térhangzást" is el lehetett érni vele. Most azért nem veszek egy 10k-s hangcuccost, hogy állandóan felkopogjon az alattunk lakó házi
sárkánynéni, mert dübörög az egész épület (ugyanis az öregeknél sajnos ez így van, hogy ha nem a saját ordibálását hallgatja, akkor már vége a világnak). A laptopnál nem fenyeget az a veszély, hogy dübörögni fog, viszont filmezéshez vagy 1-2 youtube videóhoz bőven elég (persze ha tényleg jól szólnak).Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz SShadow #4851 üzenetére
Hangosak a touchpad gombjai? Nem hallottál mondjuk k50ab-t, vagy mondjuk új dv6-ot Persze nem is olyan, mint az Y560-é, amihez épphogy csak hozzá kellett érni, hosszan járt, és semmi hangja nem volt, de szerintem bőven jó.
A hangja valóban lehetne jobb (ejj, az a mocsok Y560 ebben magasra tette a mércét), de egy sima hangszórópárnál azért jobb (amúgy lehet állítani rajta, le is lehet húzni a "basszust").
Sokan írják, hogy lehet húzni a GPU-t, valami AMD-s progi van is hozzá - én nem próbáltam még (igazság szerint nem értek ahhoz, hogy mit mennyire lehet/kell állítani).
Írd meg pü-ben, hogy mire vagy kíváncsi Y560 ügyben!Saint_: ha esetleg Várdombon jársz, akkor szívesen megmutatom a gépet
-
SShadow
aktív tag
Rizso!
Szerinted fel lehet húzni az 5650-et egy 5730 szintjére huzamosabb ideig úgy hogy ne nyúljon ki a VGA?
Elméletileg az 5650 és az 5730 között csak az órajel a különbség?
Mert ha igen akkor lehet maradok a jól bevállt 5942g-nél))))
Neked vol y560-ad is???Az milyen majdnem vettem egyet csak lecsúsztam róla.
Sokan ódákat zengenek róla kiváncs vagyok milyen az 5942g-hez képest???[ Szerkesztve ]
-
SShadow
aktív tag
válasz Magnum_ #4848 üzenetére
Rizso mesternek igaza van!!
Nálam a kontra még:
- az egérgombokat megcsinálhatták volna hogy halkabban kattanjon mert eléggé idegesitő!
- a másik meg a hangja szerintem brtuál ótvar doboz akárhogy állítod nagyon szar, ez főleg zenehallgatásnál érződik nagyon.És tényleg nagyon hüvi a gép mellette szól még hogy terhelés alatt is brutál csendes,
pont az egyik haver jegyezte meg hogy hangja sincs még játék közben semm! -
rizso
addikt
válasz Magnum_ #4848 üzenetére
Számomra elég jó:
- nem ragad és nem is csúszik túlságosan a felülete
- van scrollbar (illetve a 2ujjas scroll is adott), viszont folyamatos scrollt nem tudom hogyan tudna (Y560-ban volt), 2ujjas műveleteket jól veszi
- gombok: "tompa kattanással" jelez, nyomáspont is jó
- gombnyomással kikapcsolhatóPersze biztosan van jobb is, de számomra kényelmes (már amennyit én használom külső egér mellett).
-
rizso
addikt
válasz SShadow #4846 üzenetére
Hát dönteni kell:
- a legújabb technológia, de sok hiányosság a gépben
- csomó extra, viszont nem a legújabb vasNekem volt 5820TG-m is (ami külsőre szinte 5750, csak fém fedlapos), meg most ugye az 5942G, és hát iszonyat más a 2 gép. A "user experience" - ha szabad ilyen fogalmakat használni - teljesen más ennél a gépnél. És ezt nem azért mondom, mert pont ilyen gépem van, hanem mert az elmúlt pár hónapban csak úgy váltogattam a gépeket (N61vn, Argento-s Dv6, 5820TG, Y560, és most ez).
Ha valaki gondolkodik ezen a gépen, akkor hajrá!Pro (számomra):
- világítós bill
- Media Control+wifi+BT+backup(?) gombok - nálam alap, hogy az ilyen funkciókat egy gombnyomással elérjem (vagy mint itt a hangerőt tekeréssel tudjam állítani), egyszerűen nem fekszik az Fn+...
- webcam nagyon szép képpel
- kijelző is teljesen jó + CineBoost Engine is jól teszi a dolgát
- touchpad: kellemes anyag, jó gombok, multitouch, ki/bekapcsoló
- halk és hűvös
- masszív, jól összerakott
- jó anyagokat használ, pl. a csuklótámasz gumírozott, a billentyűzet feletti hangszórórács pedig fém (na jó, a kijelző kerete meg a fedlap fényes műanyag, de hát ez van, nem lehet minden tökéletes)
- rengeteg csatlakozó, és pont ott, ahol nekem a legjobb
- erős zsanérok
- ...Kontra:
- hangzás lehetne jobb is: az átlagnál jobb, de egy Y560-tól elmarad
- minimálisan besüpped a billentyűzet közepe nyomás hatására
- webkamera mellett nincs állapotjelző led (így igazából nem lehet tudni mikor aktív)Lehet lesz egy Logout-os cikk
-
SShadow
aktív tag
Ezért vacilálok én is hogy mi legyen
Vegyek e egy új gépet mondjuk azt amit belinkeltem, vagy lehet veszek megint egy 5942g-t mert nagyon bejött és most 3év gari van rá!!!!
Igazából nagyon sok jó dolog van 5942g-n:
A világitós bill már szerintem lehetne kötelező tartozék, aki egyszer rákap mennyire jó dolog többet nem nagyon akar olyan gépet amin nincs
Ugyanez van a a médiavezérőlvel is, elöször gondoltam kinek kell ez a sz@r inkább egy numerikus kellett volna, de aztán annyira megszokja az ember)))Nem tom megy az agyalás főleg ha tényleg 445m van abba amit néztem!!!!
-
rizso
addikt
válasz SShadow #4842 üzenetére
Hát az nem teljesen igaz, hogy eladó, csak részben. Mostanában úgy vagyok a gépekkel, hogy adom-veszem, ki akarok próbálni egy párat (még van a listámon néhány darab ).
Abban az esetben adom el, ha van egy kihagyhatatlan ajánlat a piacon (akár külföldön).
De egyébként én is nagyon elégedett vagyok vele, frankón összerakott és nagyon jó anyagokat használó, abszolút csendes és hűvös gép, elég erős (i5-460m+5650), tele van egy csomó extrával (mint pl. billentyűzetvilágítás, Media Control, nagyon jó webkamera, stb), amik igazi "ínyencséggé" teszik De hát akkor ezeket te is tudod...trollreign: pedig könnyen lehet, hogy ennyi Jó maga a gép nem hoz lázba, mert egy csomó minden hiányozna számomra belőle, viszont a benne lévő összetevők elég komolyak!
-
rizso
addikt
válasz SShadow #4840 üzenetére
Igen, mielőtt én megvettem az 5942G-t, rákérdeztem a vga-ra, mert ugyanazt a típust láttam 5470-nel meg 5650-nel is. Van mindkettő, szóval érdemes felhívni az adott boltot, és utánajárni. Csak sokszor az a baj, hogy raktárról hozzák a gépeket, és akkor nem tudnak mit mondani, max annyit, hogy "az van benne, ami a leírásban is szerepel...".
Amúgy itt van az ipon elérhetőségeEladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
SShadow
aktív tag
Az a baj az Acer-el hogy össze vissza van a számozás
Pl:
5942G-463G32MN ezt a saját szememmel láttam az Acer Shop-ba tényleg 5650van benne, de ha a neten rákeresel más boltokba már 5470-et írnak mint VGA-t szóval nagyon meg kell nézni mit veszel az a legjobb ha személyesen mész fel és kibontatod a doboz így 100%ig meg tudsz róla bizonyosodni!!!
Tényleg nem tud valaki az ipon-hoz valami elérhetőséget mert annyira felkeltette a dolog az érdeklődésemet hogy lehet veszek egyet csak előtte megkérdezném nem e írták el.
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz trollreign #4837 üzenetére
Hát igen...De ha igaz amit SShadow linkelt, akkor elég sok best buy gép lesz mostanában...Vesz mellé az ember még 2 év garanciát, és 220k-ból van egy komoly gépe 3 év garanciával.
-
SShadow
aktív tag
Ezt lehetséges hogy ez tényleg GT445M-el szerelték?
http://ipon.hu/webshop/product/_acer_aspire_5750g_2414g50mn_lx.rcs02.010/170748
Csak azért mert az egy elég combos VGA ráadásul a típusszám szerint más oldal 540m-et ír rá???
[ Szerkesztve ]
-
trollreign
tag
Természetesen per pillanat gondoltam és ezen az áron
Rákérdeztem HP-éknál, és úgy néz ki, nem várják még hamar az új Envy-ket és az új Pavilionokat sem Acerek ugye vannak már kint (pl 7750G),én ezt preferálom. Toshiba első hullámban csak a qosmiokba rakott SB procit, be vannak jelentve az új SB-s Satellite-ok is, de még USA-ban sem kaphatók, szóval Toshi gépeket sem várnék március végéig. Sony felejtős az árkategóriában.
Lenovonak kint van az SB-vel szerelt Y560P-je, az okozhat galibát, ha behozzák, Amerikában 1050$körül mozog, de gyengébb videokártyával van, mint az ASUS.
A Dell XPS szerintem nem lesz ebben az árkategóriában, ha esetleg előrukkolnak egy alumínium SB + HD66xx kombós N5010-el, az is lehet még vetélytárs.
Amiért best buynak neveztem, az az, hogy március előtt csak Asus, Acer és esetleg Y560P várható szerintem. -
SShadow
aktív tag
http://www.notebook.hu/notebook/asus/asus_m_sorozat/asus-n53sv
ennyiért tényleg nem rossz vétel!!!!A geforce 540m gyorsabb lehet mint egy Ati5650???
-
rizso
addikt
válasz trollreign #4831 üzenetére
Azért én kivárnám a többi gyártót is az új szériákkal, nem kapkodnám el a brutál best buy cím kiosztását! Az viszont tény, hogy egy korrekt gép korrekt áron, már ha igaz ez a 250k-s ár...
-
trollreign
tag
válasz laci19880123 #4825 üzenetére
Az, hogy elég brutál best buy, de még csak előrendelhető.
-
bdfhz
aktív tag
-
Avicularia
veterán
válasz laci19880123 #4825 üzenetére
Kicsit kell csak visszaolvasnod.
Best buy szagú ,ha ilyen áron lesz.Én már meg is rendeltem elővételben. -
laci19880123
csendes tag
http://www.notebook.hu/notebook/asus/asus_m_sorozat/asus-n53sv erről a laptopról mi a véleményetek?
-
Chaser
legenda
válasz sasa134 #4821 üzenetére
Meg tudod nézni, hogy a ram+hdd szervizablaka nálad lejön a 2 csavar eltávolítása után? Már az összes gépet kiszedtem a gépből de meg se nyikkan az optika az 1 csavar után cserélhető. Az enyémben WD vinyó van, biosba belestem. XP-nél azért dobhatoss 2 halált mert AHCI-n van a sata mód alapból.
-
sasa134
addikt
válasz Manitou #4813 üzenetére
Akkor arra kérdezz rá - egy fél A4-es méretű piros lap, oldalán nagy Packard Bell felirat, jobb alsó sarokban vonalkód , a fejlécben: Garancia és Szervízlap
Ezen szerepel a gari időtartama (2év) - ezt a garanciális ügyintéző tecsómunkásnéni adta, lepecsételte és rátűzte a számlát.
Avanti Roma
-
spyduck
nagyúr
válasz trollreign #4818 üzenetére
1) alumínium magnézium ötveztű boríás van az egész felületen, lényegében az egész alumínium.
2) össze sem leeht hasonlítani a 2 VGA-t. Az 5650-el úgy futnak a játékok 1366x768-ban mint az 5850-el 1920x1080-ban
3) by: Tilla : [link]
4) 4. Mindegyik Envy 17 3D, vagy ez csak az 1920x1080-as FullHD kijelzős verziónál érhető el? csak FULL HD-ban de abból is van sima meg van 3d-s.
5) 2db HDD foglalat van benne így lehet.[ Szerkesztve ]
-
n0_gAboR
őstag
válasz trollreign #4818 üzenetére
1-re tudom a valaszt. Femhazas a gep.
-
trollreign
tag
Ismét HP szakértőktől kérdeznék az Envy 17-el kapcsolatban párat, lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic, de hátha tud válaszolni valaki.
1. A ház műanyagból van vagy alumíniumból? Erről mindenféle infók vannak, valahol magnéziumot is írnak.
2. Ha jól vettem észre alulfeszezett és csökkentett órajelű HD5850 dolgozik benne 0.9V-os feszültségen és talán 600MHz-en? Tesztelte ezt valaki játékokban? Kíváncsi lennék, hogy mekkora a teljesítménytöbblete ennek a kártyának a HD5650/HD5730-hoz képest.
3. Hogy néz ki a billentyűzet háttérvilágítása? A gombok világítanak körben, vagy a feliratok is a gombokon? (Ez az átmatricázás miatt lehet érdekes)
4. Mindegyik Envy 17 3D, vagy ez csak az 1920x1080-as FullHD kijelzős verziónál érhető el?
5. Van az Envy 17-ben hely egy SSD-nek, vagy ügyködni kell vele valamit, hogy bele lehessen rakni az alap HDD mellé?Köszi a válaszokat előre is.
-
Ibituba
aktív tag
Sziasztok. Megvettem a toshiba satelite c650-107 notebookot. Győri saturnba. És kellemes meglepetésemre most is müködött amivel 2éve beprobálkoztam a jamo házimozi vásárlásakor:-) 138ért ki tudtam hozni 159 helyett.Remélem tudom használni problémamentesen. nekem mint laikusnak már most tetszik. ugyanazt a filmet(gyári film volt :az átok (ez akadt kezembe)) az amilo li2727emen dvdfab8 al 1ó 6 perc(indulo) alatt rippeltem meg aviba ezzel meg 29per 17sec volt az indulom és folyamatosan csökken. jo lehet nem nagy szám nem értek hozzá de ez már most bejön nekem:-) szétnyomkodom aztán majd meglátjuk de szerintem nekem tökéletes lesz mindenre amire használni fogom
-
CséZé
őstag
Asus K52JE-EX225D, mennyire lehet valószínűsíteni, hogy ennek a notinak magyar kiosztású billentyűzete van?
-
trollreign
tag
válasz Ember8866 #4803 üzenetére
Azt hiszem, te a mintapéldája vagy annak az embernek, akinek a HP Pavilion dv6-ra van szüksége. Alumínium, i5-ös proci, HD5650. 15.6", 2 év garancia, 224k.
-
Manitou
veterán
-
Chaser
legenda
válasz sasa134 #4804 üzenetére
Jah megvan, csak nem töltöttek ki semmit. Na mindjárt keresek egy csavarhúzót aztán megnézem mit lehet ebben cserélni. Tescoba meg majd otthon bemegyek, hogy hogy van ez a 2 év, mert ha 1 év garos akkor nem veszem meg, de hogy egy ilyen sablon papírral van elintézve a gar? Inkább rákérdezek.
Manitou:
Ember8866: A kalkulációnál ne felejtsd el a 3 év gart ami helyszíni üzleti, esetleges gond esetén neked sehova nem kell vinni a gépet, a szerviz - nem futár- megy ki hozzád. a burkolat magáért beszél, a hangszórók az elérhető legjobb minőség amit laptopban 400k alatt találsz, a felszereltségről se kell sokat mondani sztem. Extrákat akartál, annak ára van. Az hogy nem i5 van benne? Nem fogod észrevenni, ugyanaz mint az i3 turbo nélkül - 1-2 magot használó programnál átmenetileg bizonyos mértékig növeli az órajelet, de aztán megy alapra, pl játéknál átmenetileg se emelné-. Vehetsz hw-esen erősebbet aminek a kasznija és felszereltsége, garja gyengébb.
-
Manitou
veterán
válasz sasa134 #4804 üzenetére
Nekem csak lepecsételték a pirosat, számlát se tűzték hozzá, azt én magam tettem el jó helyre. Mondjuk nekem marhára nem derül ki hogy hol van leírva a 2 év gari dolog, mert a könyvben csak 1évet írnak.
De még ha 1 év van, akkor is jó vétel volt, csak hát ha már 2 év volt írva...Chaser üdv a klubban
[ Szerkesztve ]
-
Ember8866
csendes tag
válasz Zoli bácsi #4806 üzenetére
Sajnos muszáj lenne jövőhéten vennem
Láttam az új asus-t amit belinkelt itt valaki, de az még csak előrendelhető.
Talán arra beneveznék, ha jövőhéten már árulnák.Chaser: köszi, láttam a gépet már, de i3, 2giga ram és a vga se olyan izmos. ennyiért kapok erősebb gépet, bár kérdéses, hogy jobb-e.
Most egy Hp-t nézek: DV6-3120eh. iponnál egész korrekt áron van.
-
Chaser
legenda
válasz Ember8866 #4803 üzenetére
Dell l501x XPS kellene neked, 206k körül van az alapmodell, de abban csak HD kijelző van, fHD verziós az már 270k körül van. Nagyon jó gép, az alapmodell összességében megéri az árát, alu burkolat, 2.1 JBL hangszóró -nem parasztvakítós megoldás-, 3 év helyszíni gar, usb3, DP, hdmi 1.4..nézz utána Vga-ja nem a legerősebb, gt420m, de 1 gigás és lekapcsolható ha akuidőt akarsz nyerni.
-
sasa134
addikt
Grat! üdv a klubban.
Az a piros a garipapír, le van pecsételve, ráírták a típust és a dátumot, meg hozzátűzték a számlát aztán ennyi a mutatvány.
Köszi a tokozásra vonatkozó magyarázatot - így már világos. Ahogy néztem, ez a P6100 kb a desktop C2D E6600-nak felel meg.
Avanti Roma
-
Ember8866
csendes tag
Sziasztok,
Pár hete kezdtem el olvasni a fórumot, mert én is új laptopot szeretnék venni magamnak.
Van egy régi asus gépem, de már idejét múlt nagyon.
Térjünk a lényegre:
A gép otthoni gépet helyettesít, emellett iskolai teendők intézésére és egy magánvállalkozás üzemeltetéséhez kell.
Legfőképp irodai programok (office), internet, filmnézés FullHD tv-n vagy a saját képernyőn (utazáskor, ágyban) és játékokra lesz használva.
15-17es méret körül gondolkodom.
Amit muszáj betartani:
-Árkeret: 180-230ezer Ft (indokolt esetben +10.000Ft)
-Videókártya: 1GB saját memóriás, márka mindegy. Megnéztem ezt a notebookcsekk oldalt ott nézegettem a kártyákat. Egy ti 5650 szerintem már elég korrekt lenne, de az új kártyák még vonzóbbak
-Porcesszor: csak Intel. Ebből nem engedek.
-3-4Gb ram
-320Gb HDD (van külső 2x 500Gb)
-Min. 2év garanciaExtrák (ami jólenne ha lenne)
-HD+ kijelző, vagy felette
-Multimédiás ketyerék
-Fém / alu vázÁtnéztem az itt ajánlott gépeket:
Fuji A530: Nincs videókrátya. Kiesett
Dell N5010 műanyag / alu: A műanyag nem tetszik, az alu még vállalható, de az sem tetszik.Mit tudnátok nekem ajánlani?
Jövőhéten meg kellene vennem, legkésőbb utána, így az Sb procis gépek már kiesnek (sajnos) -
trollreign
tag
válasz sasa134 #4800 üzenetére
Egészen biztos vagyok benne, hogy a HT miatt lehetne érezni a különbséget mondjuk videók konvertálásánál, numerikus szimulációk futtatásánál vagy egyéb processzorigényes folyamatoknál, de úgy általában a sebességét (bootolás, programok betöltése, internetezés, stb.) szinte biztos, hogy nem gyorsítaná érezhető mértékben.
Játékokban is sokat jelentene az i3, de az Intel HD Graphics mellett nem hiszem, hogy a processzor lenne a gyenge keresztmetszet. -
Chaser
legenda
válasz sasa134 #4790 üzenetére
Köszi, azóta személyesen meggyőződtem róla, magad uram ha szolgád nincs alapon Sőt meg is vettem, korrekt. Lenne még egy kérdésem, garpapírt te kaptatok valamit külön? Van egy piros lap, rá van írva felsorolás szerűen, notebook, monitor, desktop stb-re mennyi a gar, nb-nál ott a 2 év aztán ennyi. Nincs külön garjegye?
P6100-ról akkor érdemes cserélni ha sűrűn konvertálsz, tömörítesz, kódolsz, stb. De akkor már legalább egy 370-et, mert annak órajelet nézve is van 400mhz előnye, de a régit eladni nem tudod, ezek alatt csak a celeronok vannak, meg amúgyis meg kell tartani a gar miatt. Hagyd így, ha "hétköznapi" naftát akarsz egy ssd kell beleszerk: PGA988 a tokozás, s1156 a desktopnál van
Ha desktopvonalon ismered, vagy hallottál az E8400-es prociról, akkor tudsz viszonyítani, ez azonos órajelen tud annyit, tehát egy 2GHz-es E8400-nek felel meg. Mobil amd-ben 2300-2400-es athlon 2 környéke.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6