- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam Deck
Aktív témák
-
b-age
csendes tag
válasz Borote #47460 üzenetére
Értem. Nem ismerem az üzleteket, de az nem véletlen, ha többen mondanak rosszat valamelyikről... Hiszek nektek (is)
A HP egy fokkal nekem is szimpatikusabb. Várok még, tényleg nem sürgős, aztán figyelem, mik jönnek-mennek, és lecsapok majd valamire. Kb. 1 hete kezdtem szemlélődni.
Köszi a válaszokat/segítséget, ha konkretizálódik a helyzet, még biztos kérdezek majd itt.
Üdv.
-
b-age
csendes tag
válasz Borote #47457 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Nem extra sürgős a dolog.Mikor érkeznek az újak nagyjából?
Az Asus-szal vagy HP-val nagyon nem lövök mellé ugye? (Megbízhatóság, szervíz, stb,stb.)
Egyébként ez a kettő, amely a legtöbb szempontból megfelelne:
Melyiket ajánlanátok inkább? (Attól függetlenül, hogy tényleg érdemes az újabbakat megvárnom...) De azért kíváncsi vagyok. Indokolt ez a nagy árkülönbség a két, nagyjából hasonló tudású gép között?
-
-
b-age
csendes tag
Üdv!
Srácok, az Asus N55 SF-et lehet még kapni valahol a rádiumon kívül ? (Még az interstore-on látom, de.. hmmmmm....)
i5, Geforce GT555 2gb, 15,6". Fehér színű. Ezt keresem...
-
b-age
csendes tag
Sziasztok!
Zeneszerkesztés/készítésre, "minimális" videószerkesztésre, egy pici játékra (NBA 2k12 ) valamint alap (excel, net, stb) használatra keresek laptopot. Az Asus N55sf-be beleszerettem. A felsorolt célra tökéletes vagy megfelel vagy nem felel meg vagy van jobb ötletetek?
Az 5400-as merevlemez azért elpörög, nem ?
Nem feltétlen bővítenék ezzel- azzal már, ha megvettem a gépet...A kiszemelt:
[link]
8gb memóriával 10essel drágább.HP dv6-ot néztem még...
Előre köszönöm a válaszokat
-
b-age
csendes tag
válasz trollreign #6811 üzenetére
Azt a figyelmetlen mindenemet!
Azt hittem ez az 5650-el szerelt gép...
Jogos, és köszi a (ki)javítást, vmint elnézést a baromságért...
-
b-age
csendes tag
válasz redkill3r #6808 üzenetére
Ezredjére előjövő gép. (Nem baj, nem azért írom.)
Azt mondják az okosok, hogy ez az a jószág, amit kötelező élőben látni, megtapogatni.
Eléggé megosztó gépről van szó, ezért a pénzért ez a legjobb tudású, másfelől viszont az anyagminőség, zsanérok sokak szerint elég szégyenteljes ahhoz képest, amit a Dell szokott produkálni.Ha ennyi pénzed van max laptopra, és játékra is használnád a gépet, meg nem hurcolászod, akkor jó vétel.
-
b-age
csendes tag
Barátnőmnek ilyen van. Alap dolgokra használja, így "komolyabb" (játék, proci igényesebb programok használata stb,stb) használatnál nem tudom hogy viselkedik.
Viszont nagyon komolyan össze van rakva. Szerintem gyönyörű, elegáns laptop. A billentyűzet zseniális, nincs besüllyesztve.
Szóval megcsinálták a gépet, az biztos.
-
b-age
csendes tag
Az általam (ld. fentebb lévő hsz-om) felsorolt szempontoknak megfelelő laptopot találtam:
Szerintetek?
-
b-age
csendes tag
válasz SShadow #6612 üzenetére
A nagy kijelzőhöz ragaszkodnék. Használom azért a gépet napi szinten, és a 15,6-os nekem határeset. (Olyan sokszor nem hurcolnám, meg az a +1/1,5 kiló, meg plusz centik. Bevállalom )
A Winchi meg tényleg nem elsődleges szempont, elég a 320 GB, rendszer-dolgok+NBA 2k11, és marad 300 Giga a zenének (De ha ennél nagyobb, persze nem gond, de nem izgulok rá annyira a méretre )A fentebb említett szempontok a fontosak inkább.
Tud valaki még ajánlani az említetteknek megfelelő laptopot?
-
b-age
csendes tag
válasz SShadow #6610 üzenetére
Fl Studio-t nyomatom, Wavelab-ben vágok ezt-azt Cubase menne még, vagy valami hasonló progi...
A jelenlegi asztali PC-m elég gyengusz (elég régi is), lószar memóriával, és igazából nincs nagy gondom a zenekészítéssel. Persze azért lassú ez-az, de elvagyok. Ahhoz képest, hogy mondom, tényleg gyenge a gép...
Egy új, fent említett tudású laptop csak kiviszi a mókát A rammal kapcsolatos tanácsodat köszönöm, 4gb-tal veszek majd gépet, aztán ha gondok lesznek, bővítek.
-
b-age
csendes tag
válasz n0_gAboR #6608 üzenetére
Üdv!
Tudnátok ajánlani laptop-ot a következőket "figyelembe" véve?
Alap dolgokra használnám (net, internet, stb), valamint zeneszerkesztés, továbbá alapszintű videószerkesztés. Játék pedig semmi más, csak az nba 2k11. (Ajánlott gépigénye:
CPU: 3 GHz Dual Core processor or equivalent, 2gb ram, 512 Ram (Nvidia(R) Geforce(R) 7900 GT or better, DirectX 9.0c or DirectX 10) Ha ezt a game-et kiviszi, nekem ennyi elég a játék szempontjából.)- 16"< kijelző (17,3 lenne a legjobb)
- minimum core i3 proci. (mondom, a videózgatás nem komoly szint, nem is gyakori)
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy AMD procit ajánljátok? Arra, amire én használnám a gépet sztem egy i3 proci, vagy ezzel egyenértékű amd teljesen jó lenne.
- min. 4 gb ram
- HDD "tökmindegy" (320 GB simán megfelel)
- ati 5730 1gb videókártya (ez szerintem kivinné maxon a 2k11-et.)Mivel a zeneszerkesztés elfut egy normál procival, és a másik "procifüggetlen" tevékenység az NBA 2k11 lenne, ezért e téren kompromisszum-képes vagyok, tehát inkább legyen jó a laptop anyaghasználata, esetleg matt kijelző, mintsem a proci "ütős."
Még egy kérdés: ha 17,3-as, így 1600*900-as felbontás, ezt elbírja az említett ati 5730, valamint a 4gb? (Játéknál) Magyarul ha nagyobb kijelzővel rendelkezik egy gép, akkor erősebb is kell legyen? Vagy annyira nincs sok különbség egy 15,6"-oshoz képest. E téren (is) ámátőr vagyok
A keretem max 260ezer.
Korrekt összeszerelés (+Alu borítás) és 17,3 kijelző az elsődleges szempont, valamint az "alaphasználaton kívüli luxus" a videókártya, a játék miatt.Nézegettem sok gépet, a notebookstore-on egy 17,3-as, 6gigás, ati 5850 1gb, alu HP a némbör ván 280-ért, (igaz i7-es proci, amit nagyon nem tudnék kihasználni). De 1 év garit adnak hozzá, ami szerintem elég tréfás... Az méginkább, hogy +2 év 60 rugó... (Oké, tudom, hogy renew laptop, de akkor is. 1 év? )
Előre is köszönöm a választ.
Bocs a hosszú iromány miatt!)
[ Szerkesztve ]
-
b-age
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy laptopot, kíváncsi vagyok, hogy szerintetek jó választás ?
Dell Inspiron N5010
Intel Core i3 370M 2,4 ghz
4 GB ddr3 memória
Ati Radeon HD 5650 1 gb
320 GB winchester
15,6"
3 év garancia
Windows nélkül179ezer Ft
Alapdolgokra használnám + zenekészítés+alap videószerkesztgetés
Jó választás vagy ilyen áron (esetleg kicsit kevesebbért) van más alternatíva?
Előre köszönöm a válaszokat
Peace
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Opel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Synology NAS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11