Aktív témák
-
Bsony
tag
Mi a véleményetek erről? [XPS1730]
vs hp envy 17 i5-el
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Mi a különbség az Intel GMA HD és a GMA3150 integrált VGA között?
Illetve hol találok olyan infót, ahol azonos családba tartozó ASUS notebook-okról részletes specifikációk vannak? A boltok nagyrésze csak a legfontosabb infókat írja, és nem tudom, hogy az altípusoknál pontosan mi a különbség. Amúgy erről lnne szó: ASUS K52F, de ennek rengeteg változata van.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ez is egy elég jó a530 kiépítés. Azt nem értem a fujishopban hogy lehet jóval kevesebb modell mint iponnál.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Z86
őstag
Azt hiszem így márkán belül az egyes típusok anyaghasználata és felszereltsége közti különbséghez igazodik az ár, így el kell dönteni, hogy inkább erősebb hardver legyen, vagy minőségibb kialakítás. Mivel játékkal nem nagyon akarod megterhelni, én az utóbbi szempontot javaslom.
Szerintem Heroes 3-hoz bármilyen GPU elég, az integrált is, pl. egy ilyen most 3 év garival.
Érdemes lenne őket élőben megnézni, mert így képeken keresztül nem igazán látszanak a különbségek.[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
-
Chaser
legenda
A játékok gépigényét nem ismerem, de ez a gép elég erős, kivéve hogy az igp nem kifejezetten játékokhoz van, de pár évesekkel még el lehet bohockódni vele. 3 év helyszíni garos, hogy biztosan nemzetközi-e a dell.comon rákérdezhetsz. Nagy előnye hogy 17k-ért van hozzá 9 cellás aku, azzal biztosan elmegy 4-5 órát. Meg alu burkolatos, matt HD kijelzős.
-
Chaser
legenda
válasz bimbócska #5689 üzenetére
Szívesen. Sztem olvass utána akár a topikban is.
rizso: De melyik gép ez? Egy tag azt mondtanem kell ST, hanem elég egy adott széria is, ő úgy szokott gart venni behozott gépekre a getronicsnál, elmondása szerint sokkal olcsóbbak. Én még náluk nem kértem árat.
-
rizso
addikt
Dell topikban irányítottak át a HUMANSOFT-hoz. Írtam nekik, hogy mennyibe kerülne a garanciabővítés. Azt a választ kaptam, hogy a 3 év Carry in Service garancia 72k+ÁFA. Én is igencsak sokalltam...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Chaser
legenda
Ezt hol láttad és milyen gépnél? A dellnél eleve egyedi elbíráslás van, kértem már pár árajánlatot nbd-vel is, még az általad említett netto közelében se voltak az árak.
spyduck: A ram is egyre olcsóbb, 22k-ért 2x4GB kit már van boltban
Nem tudom az előző hsz-em mért offban ment el
-
-
bimbócska
csendes tag
Sziasztok
~150 rugó körül szeretnék :
500GB hdd
4 giga ram
minél erősebb processzor
integrált videokártyaErre gondolnék... (se szandi, se amd nem tűnik most ilyen fronton egyelőre alternatívának:S)
Van esetleg jobb ötletetek? -
rizso
addikt
válasz spyduck #5676 üzenetére
És ez +1 vagy +2 év? Dell gépekre az utólagos Carry in Service (beviszed a szervizbe a gépet, és érte mész) 3 years garanciabővítés 72000Ft+ÁFA Ha valakit érdekel...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
whited
addikt
sziasztok
max 220ig ajánlanátok lenovo notit??
Mindenképp Lenovo mert van ismerősöm és ő olcsóbban megtudja szerezni, meg a garanciával se lenne gond veleHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
adm
őstag
modellezéshez vga és memória, szimulációkhoz és rendereléshez proci, ha támogatott a gpgpu-támogatás akkor vga is és persze memória. valószínűleg jobban jár egy quadro-val, de nézze meg a használt programoknál a támogatott márkát.
milyen területen dolgozik és mennyit szán rá?
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
Davey7
senior tag
Egy ismerosomnek segitek notit keresni. Nagyjabol megvan,hogy mit akar,csak annyi kerdesem van,hogy a tervezoprogramokhoz CAD es egyeb hasonlo dizajn tervezo dolgokhoz VGA vagy CPU kell leginkabb?
-
spyduck
nagyúr
A notebook vásárlás előtt állóknak üzenem, h a kormány februárban bemutatandó költségvetés politikája és a magánnyugdíj pénztárakban lévő pénzek államosítása miatt egyfolytában erősödik a forint. Várhatóan ez egész februárban így lesz ezért a notebookok ára folyamatosan csökken.
MÁS:
Akit érdekel kiderítettem a pontos árakta a HP Envy gépek garanciabővítésére:
nettó ár: 49 120 Ft+Áfa
bruttó ár: 61 400 Ft. -
Z86
őstag
Ebben a listában a 215. integrált inteltől szerintem bármi.
Paulie86:
A Dellt főleg a 3 év garancia miatt linkeltem. Nem tudom, mennyire fontos szempont az i5 proci, de normál használat mellett nincs sok előnye pl. egy i3 380-hoz képest, viszont jelentősen drágább.
Itt esetleg lehetne spórolni.[ Szerkesztve ]
-
Paulie86
tag
Hello,
Igen írtam már a másik topikba is, néztem ezt a Dell típust is, de nem igazán jön be és itt is rákerestem. Ezt a mobil grafikus kártya benchmark listát is láttam, néztem én már mindent, kerítettem infot ahonnét tudtam. Azért ez a konfig vágyam, mert pár évig jó lenne ha bírná szusszal a gép. Eddig nagyon úgy tűnik, hogy marad az ASUS. és belőle azért ezt néztem, mert nagyon jó ár/érték szerintem. ja és mert ezt dobta ki az arukereso.hu a szűrés után olcsósági sorrendben
-
Z86
őstag
válasz Paulie86 #5662 üzenetére
Láttam írtál már a másik fórumtémába is.
Több Asus is van a környezetemben, a tulajaik elégedettek velük, de ezt a típust nem ismerem.
Ajánlanék egy alternatívát [link]
Nem tudom az i5 proci mennyire fontos, i3-mal ugyanilyen jobb GPU-val ugyanezen az oldalon, (de esetleges megvétel előtt érdemes élőben megnézni, hogy tetszik-e)
Ez majdnem lemaradt. A különbségek vizsgálatához.[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Az edge egy jól összerakott gép, de távol áll a thinkpadoktól és a videó kártyája se elég izmos.
Hogy melyik gép milyen hangos, erről nem tudok nyilatkozni. Minden gép más és más. Általánosságban azt lehet mondani, hogy az üzleti gépek halkabbak. (Elitebook, Thikpad)
Szerintem egy HP probook-kal meg lennél elégedve.
Van 15, 17es változata sok konfiggal.A 4-5óra nem irreális, de asztali laptopnak fölösleges. Ha meg kifejezetten hurcolós gépet szeretnél akkor 14" vagy alatta nézelődj, azok már elmennek többet is.
Vagy utólag kell bele nagyobb akkut venni.Én a helyedbe (ha nem sürgős) várnék, hogy visszatérjenek az SB-s gépek és az összes gyártó bevezesse. Akkor már akár egy integrált grafikai kártya is elég lesz a fentebb említett játékaid futtatására és akkor már vagy olcsóbban is kijössz a dologból, vagy minőségibb gépet is megvehetsz.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14T
-
piqla
őstag
Azert nem veszek asztali gepet, mert elviekben 3-5 havonta orszagot kell valtanom, egy Antec hazzal kozlekedni meg kenyelmetlen :]
Nem tudtam, hogy a 4-5 ora irrealis elvaras lenne normalis fenyeron, hm-hm...
Ezek a Lenovo Edge gepek nagyon fostosak? Egy-ket konkret tipusajanlast megkoszonnek.
Szereted az állatokat?
-
pocokxx
Közösségépítő
Bár egy kicsit OFF, de azért hátha...
[link]"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Paulie86
tag
Sziasztok,
Laptop vásárlás előtt nagyjából összeállt a lista. Az alábbiak volnának :
ASUS :
[link]A konfig nagyjából ugyanaz : i5, 4giga ram, 500 winyo és egy rendesebb videokártya.
Esetleg volna még a Sony ami egy megbízhatóbb márka a Vaio EB szériával.
Az volna a kérdésem, hogy a jóval olcsóbb ASUS masina ugyanúgy felszerelve szinte, vállalható vételre? mert Toshibáról jót hallottam, Sony is jó ASUS-ról viszont nem annyira jó a visszhang, de biztos van oka annak, hogy olcsóbb, talán egyik, hogy az ASUS-hoz nincs Windows 7, de sajnos TOSHIBÁT nem lehet nélküle kapni.
kössz a tanácsokat, válaszokat.
üdv.[ Szerkesztve ]
-
Vidala
senior tag
Vegyél egy rendesebben összerakott notit, és ne csak az alkatrészeket nézd, mindjárt kevésbé fogod útálni őket. Ráadásul a mai notik már sokkal jobbak úgy általában véve is az egy-két évvel korábbiaknál.
Én egy Sony Vaio-t vettem, és ugyan kérnek érte egy kis prémium felárat, de egyetlen forintját sem bántam meg.
Ja mindezt úgy mondom neked, hogy korábban én is szigorúan desktop párti voltam, és ami noti a kezembe került, nem szerettem. Most félig kényszerből váltottam (kell a hely a kisszobában), de örömmel veszem kézbe és használom azóta is!CoVboy Forever!
-
Drughi
addikt
Ha asztali gép párti vagy és nem fogod hurcolni a laptopot, akkor miért azt veszel?
Alapjáraton az összes gép csendes, de ha elkezdesz vele játszani az hővel fog járni, ami viszont eredményezi a hűtés bekapcsolását, ergo lesz hangja a gépnek.4-5órát csak a legminimálisabb esetben fog neked egy gép elmenni gyári akkuval.
Inkább reális a 3óra netezéssel low fényerőn és 1óra üzemidő játékkal. Persze ez függ attól, hogy mivel játszol.ebben a kategóriában a standard 1366x768 a felbontás (én gyűlölöm, szerintem gyatra.)
Xiaomi 14T
-
piqla
őstag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok.
Szögezzük le az elején: nem szeretem a laptopokat, én eddig egyetlen egyet sem találtam kényelmesebbnek az asztali gépnél.
Viszont most jó sokáig rá leszek szorulva egyre, így egy megbízható, csendes, nem túl vaskos, csendes, akkuról legalább 4-5 órát elzakatoló gépet keresnék, amin Windows 7 lesz az oprendszer, nem mellesleg pedig csendes.Régebben a tulajdonosa voltam fél évig egy T40p-nek, azt nagyon szerettem: kicsi méret, csendes működés, viszont most sem szándékom, sem anyagi keretem nincsen egy T-re.
Alapvetően kikapcsolódásra használnám, levél, böngészés, film, ritkán játék, úgymint CS 1.6 (ez fusson stabil 100 fps-sel), Settlers III, HomeWorld II. Ha játszom, akkor ne melegedjen olvadásig a cucc, és ne is szálljon el az összes ventillátor benne.
Használtan nem vennék gépet, az újak közül is olyat, aminek nemzetközi garanciája van.
Képernyő mérete felőlem lehet 15,4, úgysem hurcolásznám.
Ja, és lássam a kijelzőn megjelenő dolgokat, tehát ilyen 8000*9630-as felbontás nem játszik :]Mit tudtok ajánlani? Ár... Hm, legyen 200.
Szereted az állatokat?
-
bdfhz
aktív tag
válasz amadeus11 #5651 üzenetére
Amadeus!
Akik látták élőben a Fujitsut, azt mondták, kategóriatársaihoz képest masszívabb benyomást kelt. A 3 év garancia megnyugtató. Sokan nagyra értékelik a matt kijelzőt, ami ritkaság ebben a kategóriában. Az Intel P6100 pedig tud annyit, ha nem többet, mint a Toshibában lévő processzor. Ezzel együtt az általad kinézett Toshiba kedvező vétel az alsókategóriában. Esetleg ezt érdemes még megnézni. Ugyanannyiba kerül, nagyjából ugyanazt tudja, de 3 év a garancia hozzá.
-
Z86
őstag
válasz amadeus11 #5651 üzenetére
A proci erősebb (bár többet is fogyaszt), +1 év garancia, matt kijelző (bár elfogadom, ez világnézet kérdése), HDMI (nem tudom a Toshibán van-e),
Hátrány, hogy nincs win7 és a kevesebb RAM (de az bővíthető)
Ez csak egy alternatíva, amit kinéztél az is rendben van[ Szerkesztve ]
-
Z86
őstag
válasz amadeus11 #5648 üzenetére
Ebben az árban a Fujitsu A530-at szokás ajánlani. 3 év garancia, matt kijelző, igaz nincs win7.
-
adm
őstag
egy garanciális laptopnál gyakorlatilag egyenlő a garanciavesztéssel bármilyen komolyabb módosítás. de az elvi lehetősége is elég korlátozott, a háznál/váznál sem hozzáadni sem elvenni nem érdemes a strapabíróság és az élettartam kockáztatásával.
16core - 32thread - 64gb
-
amadeus11
senior tag
Sziasztok !
Új gépet szeretnék venni , szeretném megkérdezni jó választás lenne ez :
[link]
Vagy ebben az árkategóriában tudtok jobbat ( Op rendszer nélkül is jöhet ) ?There is a star
-
Mike66
csendes tag
Hali!
Notebook-design téren valaki tud valamit?? Semmiképpen sem matricázásra gondolok!! Komolyabb átalakítások is érdekelnek!Acer Aspire 5942G :D + iPhone 3GS 32GB :P
-
spyduck
nagyúr
válasz CharlieDrop #5636 üzenetére
4520s / 4525s a touchpadon kívül sztem nagyon jó vételnek számít. Halk, nem melegszik, jó anyaghasználat és összeszerelés.
szerk: Persze össze sem lehet hasonlítani a "b, p, w" gépekkel de ettől függetlenül nagyon jók.
[ Szerkesztve ]
-
masta_dry
tag
Némi böngészés után a HP renew vonal tetszik a leginkább, ott még dedikált vidikaris gépet is találni elfogadható áron.
-
masta_dry
tag
Köszi a tartalmas választ.
Mobil workstationt nem akarok venni, ugyanis amire használnám, arra a sys req a következő vidi karikat írta: nvidia quadro - amd firepro - AMD Mobility FireGL - 3DLabs Realizm. Fél misi alatt nem nagyon találtam mobil workstation-t, akinek meg van régebbi típus, az nem adja el.
Marad a szokásos alap felhasználás, illetve az, hogy grafika-igényes esetben bevállalom a röcögést addig, amíg a noteszen CAD-elek.Az ajánlott gépek szimpatikusak, de a kurzor billentyűk kicsinek tűnnek. Van tapasztalata valakinek ezekkel?
-
bdfhz
aktív tag
válasz Gaboor007 #5635 üzenetére
Gaboor!
Szerintem 3 év garanciával jobb vétel.
-
Gaboor007
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a laptopot rendeltem meg, játék lenne a fő cél vele.
Szerintetek?
http://ipon.hu/webshop/product/_acer_aspire_5552g_n854g32mn_lx.r4302.058/163384 -
spyduck
nagyúr
Nincs tapasztalatom a kérdésben, de engem óva intettek a HP-től, ebben van valami, vagy csak rémhír terjesztés?
Okos ember lehetett Persze részben lehet, h igaz! A HP "b", "p", "w" szériás gépek renew változatai jelenleg a legjobbak a piacon ha az árat, supportot, használhatóságot és anyaghasználatot nézzük. -
LacCH
csendes tag
Sziasztok,
Notebook-t szeretnék vásárolni. Felhasználási terület : Internet, filmezés.
Van egy pár kikötésem a géppel kapcsolatban.
- 17"-es kijelző
- jó anyaghasználat (ha lehet fém), összeszerelés
- min. 2 év garancia
- Előnybe részesített gyártók: Dell, Asus, HpA keret 150-200k. Remélem tudtok segíteni.
Köszi a válaszokat előre is.
-
rizso
addikt
Akire Chaser gondol, az én voltam, és ez az az acer, amelyiknek világítós a billentyűzete (persze van még több is, de azok drágábbak). Toshibának is vannak ilyesmi gépei, ha jól tudom. Ilyen azt hiszem az A500 is ha minden igaz.
-
Chaser
legenda
Most a legolcsóbb kategória a vostrok. Valahol 200k fölött 15.6-os méretben. Nem mindben van, az adott gépnek utána kell kérdezni.
szerk: Már ha csak dell gépekre gondoltál. Ha jó más is, valaki linkelt 195k-ért egy 3 év garis acert, elég erős gép és blacklit bill, meg még pofás is.
[ Szerkesztve ]
-
gr3g18
csendes tag
mellyek azok a tipusok amikben van világító bill alapból? a legolcsóbb hol kezdődik ilyen felszereltséggel?
-
Chaser
legenda
válasz busman83 #5621 üzenetére
DDr2-es vagy 3-as a vga benne? +20k-t még számolj rá garkiterjesztésre, akkor meg már csak 24k választ el a sokkal erősebb dell n5010-től i3 380+ hd 5650-nel.
Csigger: Mindenképp legyen rajta 2 év gar.
szerk: gr3g18: Nem.
[ Szerkesztve ]
-
gr3g18
csendes tag
amúgy világító billentyűzetet lehet venni minden fajtához külön?
-
thomeef
őstag
Notebookra csatolható/köthető/szerelhető hangkártyákról tud valaki nekem pár szót mondani?
Van egy elég komoly Akg fejhallgatóm, de komoly hangkártyát leginkább csak pc-hez lehet venni, pci-e csatolóval, valaki aki esetleg érintett a témában? Érdemes egyáltalán beruházni ilyesmire? Mert a notebook alaplapjára integrált megoldásokról soha nem beszél senki..Egy ilyet találtam: [link] , de fogalmam sincs mi a fészkes fene is ez
ui.: utólag rájöttem hogy ezt a kérdést nem ebben a topikban kellett volna feltennem, csak már úgy ideszoktam
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
busman83
csendes tag
Hali!
Érdeklődnék mi a véleménytek erről??ACER AS5738ZG-452G32MNL
•15.6" HD 1366 x 768 CB TFT
•PentiumDualCore T4500 (2.3GHz
•1x2GB DDR
•1x320GB
•ATi Radeon 4650 1GB+2gb ram
116e Ft-ért???
Nem mega brutál játékokra kell, csak ha néha van időm wow-ra, COD-ra milyen?
-
Chaser
legenda
Ha meg végképp nem megy akkor se keseredj el, a gpu ereje 256MB-hoz is bőven kevés, 1edül talán fHD-s filmeknél okozhat zavart ha minden effektet be akarsz kapcsolni..mondjuk én maxra kapcsolva mindent se láttam érdemi különbséget.
-
Chaser
legenda
Gyanús, hogy 3GB rammal mért nem enged 512MB-t lecsípni. Egyszerű a dolog, beviszed egy boltba, pattintsanak az 1 gigás helyére 2-est, aztán biosban megnézed megy-e a dolog, ha igen akkor megveszed. Bár ha nem megy akkor is érdemes amilyen árak vannak, az 1 gigásat meg majd eladod annyiért ha felmegy az ára mint a 2 gigás volt
-
SLYM
veterán
és ezen lehet segíteni? [ezt a gépet vettem]
-
Csigger
őstag
Találtam pár hasonszőrű gépet! Ez a Lenovo sem rossz!
Packard BellF4036-bv111
Samsung NP-rv508
HP G62ezekről milyen tapasztalatok vannak? Samsung notihoz eddig egyszer volt szerencsém, havernak az van és neki még nem volt vele gondja...
Apple and Android user
-
rizso
addikt
-
SLYM
veterán
hali. Ati Mobility Radeon HD 4250 videókártyája van a laptopomnak. láttam, hogy 512 mega memóriát is használhat, de az enyém csak 256 megát használ. beléptem a BIOS-ba, hogy átállítsam 512-re, de nem sikerült . megtaláltam ugyan azt a részt, ahol át tudnám állítani, de sötétszükre maga a rész és nem tudok rámenni, hogy átállítsam. valaki tudna segíteni? köszönöm
-
Chaser
legenda
válasz Csigger #5610 üzenetére
Valaki linkelt itt tegnap 100k-ért 2 év garos lenovot, sztem az kell neked. Vagy 115-ért 3 év garos dell n5030.
rizso: Hát el tudnám viselni itthon, főleg ha opcionálisan matt kijelzővel is lehetne ezeket kapni, na de ne álmodozzunk Ha leszámoljunk a W7-et, az erősebb vga-t, +1GB ramot kb 15k-val drágább mint a 15-ös verzió. Tudom, hogy nevetséges ára van a blacklit bill-nek, ezért nem is értem mit görcsölnek vele, vostroba meg beleteszik. A dell is tud f@szságokat művelni ha akar.
szerk: i3 380 is van 5650-nel 160-ért inspiron vonalon, de nagyon nem egy kategória a 2 gép
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
"Egy asztali gép pótlása kellene, megfizethető áron"
Akkor meg főleg nézd meg a linkelt XPS-t
Szerk: ha nincs is esata rajta, akkor vannak különböző átalakítók, csak akkor bukod az esata gyorsaságát...Közben megnéztem, és van usb3.0, meg usb2.0/esata kombóChaser: ahhoz képest, hogy 17,3"-es XPS, tényleg nem olyan drága. Igaz, hogy egy i3-370+5650 kombót 200k alatt megkap az ember, no de az mégsem egy "XPS"...És tényleg nagy előny a 3 év (helyszíni) garancia.
Billentyűzetvilágítás: mikor én akartam venni kintről XPS-t, akkor rákérdeztem, hogy kérhetem-e világítós billentyűzettel. Azt mondta a Dell-es kolléga, hogy most még csak "sima magyar" lehetséges, majd talán 1-2 hónap múlva ez változik. Dell.com-on összerakásnál 25$ a backlit keyboard felára, ami valljuk be, nem nagy pénz...[ Szerkesztve ]
-
Csigger
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, irodai felhasználásra keresnék notit olyan 110k körül!
Miket tudtok ajánlani ilyen árban? Néztem az exdigitálnál vannak most HP compaq, Packard Bell illetve egy Samsung gép ilyen kategóriában, de ezeket tavaly még ha jól emlékszem év végén 2 év garral adták, most meg 1-et látok mindenütt (kivéve Samu)!Mik a tapasztalatok ezekkel a gépekkel? HP-ról az utóbbi időben nem sok jót hallottam...
Apple and Android user
-
stratova
veterán
Szvsz, ha sokat utazik a notebook (netán még a tulaja is ) nem csak asztalon csücsül (na jó a tulaj elég ha előtte) egész nap, akkor mindenképp javasolnék szánni az anyaghasználati/összeszerelési minőségre. Ha garanciaidő után akarja valaki még használni a gépét és pl. nem lett alaplapcserés, akkor még ott vannak a burkolati elemek is 10.000-es nagyságrend simán lehet, ha az ember nem saját maga végzi bontott alkatrészből (s akkor még mindig benne van a pakliban, hogy szériahiba és ugyanúgy elkopik eltörik pl. a zsanér/burkolat).
Itt apróban meg lehet nézni milyen notebookok érik meg elhasználódás miatti alkatrészcsere nélkül a 3+ éves kort és kerülnek egyben eladásra. Persze ha valaki a garanciaidő lejárta előtt el kívánja adni akkor olcsóbban kap meg erős konfigurációt a fentieket figyelmen kívül hagyva.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ha jól emlékszem van az xps-en esata meg usb3. i3 vs i5 már sokszor ki volt vesézve, röviden: nem érdemes foglalkozni vele. Asztaliban sincs akkora különbség, csak a valós 4 magos i5-ik javára, a "hagyományos" 2 mag + HT felállásban ott sincs akkora extra ami ár alapján indokolt lenne.
szerk: Ha nem sürgős akkor én a helyedben megvárnám az új Sandybridges megoldásokat, ott már notiban is alkalmaznak valós 4 magos i5-öt és eddig úgy néz ki min. felára lesz..csak meg kell várni amíg lecseng a hibás chipset mizéria. Mondjuk hogy ez milyen hatással lesz az árakra az a jövő zenéje.
[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
Nagyon korrekt
Kezd már alakulni, hogy mi,merre, hány méter
Köszi.Külső HDD-m van jelenleg is, azt tudom használni a laptophoz is.
Igaz az egyik külső vinyóm e-satás, lehet valami e-sata-usb átalakítót kapni? Vagy hülyeséget beszélek?Ja tényleg mekkora a különbség az i3 és i5 között, van lényegi vagy annyira nem kell ezzel foglalkozni.
Csak mert asztaliban, ha jól tudom számottevő a különbség.http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
Nincs tapasztalatom a kérdésben, de engem óva intettek a HP-től, ebben van valami, vagy csak rémhír terjesztés?
Igen a Lenovo-val és a Toshibával is szemezgettem már.
Utánajárok az általad írtaknak.
Köszönöm a segítségetHál Istennek nem sürgős a vétel egyenlőre, szóval lesz időm kitökölni a legjobbat.
Igen ez a helyes megfogalmazás, DTR, spártai külalakkal Egy asztali gép pótlása kellene, megfizethető áron
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Chaser
legenda
Kikapcsolható a világítás, nekem se épp feltétel, de tetszik és ha a kintiekben van, mo-i verziónál is elvárnám, főleg hogy a vostrokba meg pakolják ami már üzleti kategória. Éppen egy vostro is jó lehet neked, attól függ mennyire akarsz játszani. Az xps-nek és vostonak az az előnye a 3 év gar mellett, hogy helyszíni garosak, bármi van a szerviz megy ki hozzád 1-2 napon belül.
rizso: Ez egész jó árban van
-
rizso
addikt
Esetleg a nagyobb XPS? Alkalmi játékra elég a vga, filmezni sem rossz választás szerintem (szép nagy kijelző, jó hangszórók), munkára bőven elég, 3 év garancia van rá, win7 is jár mellé, és nem is gagyi műanyag. Szerintem egy ilyesmi gép bőven jó lenne neked, és még úgy is 300k alatt leszel, ha bővíted benne a memóriát, vagy veszel nagyobb (akár külső) HDD-t.
-
Tanisz
senior tag
Köszi,
utána is néztem a címeknek(dell,acer szalon), szinte mind a kettő útba esik
Egyik teréz krt, a másik a soroksári auchan.Ja a világítós bill este jól tud jönni bár nekem nem elvárás, lehet inkább zavarna, mint az előnyét élvezném, lévén, hogy megy a "vakon" gépelés két kézzel.
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Kbali
nagyúr
Mindenképpen business kategóriásat ajánlanék a következő merítésből:
HP b, p, w sorozat, Lenovo Thinkpad T sorozat, Toshiba Tecra sorozat (esetleg Satellite Pro R630), Dell Latitude/Vostro sorozat.
Ezek jó supporttal, megbízható (de sok esetben nem a legcsúcsabb) konfiggal, matt kijelzővel rendelkeznek. Tipikusan nem ujjlenyomat gyűjtő és strapabíró kialakításúak.Az általad írtak inkább erős konzumer DTR gépek.
Aktív témák
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6