Aktív témák
-
BAM007
tag
Használt gép nem jön szóba.
Notebookstore-ban van leárazva egy HP 6510b gép:
• 14.1"WXGA (1280x800pixel) antiglare
• intel GMA X3100 max 384MB
• 3G/HSDPA opció
• Core2-Duo T8100 (2.1GHz/3MB/800)
• 2048MB DDR2
• 120GB HDD
• DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g)
• Microsoft Windows Vista Home Basic
• 1 év garancia
139 000 FtEz tökéletes lenne.
-
plaschil
aktív tag
válasz
T-unit #25379 üzenetére
T-unit!
Találtam toshibát 123 k-ért!
Más: mi az a S.M.A.R.T.? -
adm
őstag
-
spyduck
nagyúr
szakmai topikokban való hirdetést, saját apróhirdetés, vagy bolt linkelését, vagy bármilyen termék eladásra kínálását.
Akkor ezt most mindenki értse úgy ahogy akarja.
Engem már rengetegen kérdeztek, h a Notebooksotreban dolgozok-e. Hát nem, persze az esetek 90%-ban őket linkelek de hát nem tehetek róla, h a HP ilyen olcsó náluk. A többi mondjuk nem annyira. -
spyduck
nagyúr
válasz
runner 125 #25393 üzenetére
Példának azért rossz mert ahol a HP renew a legolcsóbb azt az Árgép nem adja be.
-
adm
őstag
válasz
spyduck #25390 üzenetére
volt itt nem rég egy TP x200-as saját(cég)reklám, kaptam egy jó tippet... befezetővel.
hirtelen most nem találom, valószínűleg moderálták. nyilván az ilyen üzletszerűnek tűnő hirdetésekre vonatkozik a szabály.viszont ez egy szakmai topik, ami egy értékes eszköz kiválasztásáról szól és csak nehezen vonatkoztatható el a hazai piactól. a kínálatot a kereskedők adják és sokszor adódik 10-20%-nyi különbség amivel vagy spórolni lehet vagy jobb modellt választani. amíg normális körülmények közt zajlik, addig ennek a lehetőségét kár lenne elvetni.
-
adm
őstag
válasz
BAM007 #25388 üzenetére
intel vonalon a celeronokban nincs energiamenedzsment, míg a pentium dualcore-okban és a c2d-kben van. a megadott névleges üzemidő és gondolom a tesztben is - fogyasztás szempontjából - a legkedvezőbb konfigok szerepelnek. ami a c2d proci és az integrált vga. ennyit érdemes rászánni.
aztán ott vannak a bazáros notik. neked is érdemes megfontolni valami hasonlót.
-
T-unit
őstag
válasz
spyduck #25390 üzenetére
Nézd.Engem soha nem érdekelt h mi a nave az adott boltnak,és soha nem a bolt érdekéért linkelgetek.Egyszerűen nincs kedvem beírni az összes paramétert+árat,sőt még könnyítem is a kérdező dolgát,tehát csak ő érte teszek jót.Ha ez is tilos,akkor sok szabadidőt vesznek el tőlem,mert be kéne mindíg írni mindent.De úgy látom moderátorok se nagyon foglalkoznak ezzel a részével,hisz csak tudják nem reklám miatt van.
-
spyduck
nagyúr
FONTOS!
Unatkoztam és elolvastam az alapleveket. Elvileg nem lehet boltot linkelni, én ezt rengetegszer megtettem mégsem szólt senki. Most akkor hogy van ez?
-
BAM007
tag
Köszi. Akkor azt hiszem IBM. De most így elgondolkodva, kell-e nekem a CoreDuo proci?
Igazából csak Photoshop-ra (minimális képszerkesztés), fejlesztésre (c++,java,php,html), netezésre és suliban való jegyzetelésre használom a mostani laptopom...Tehát elgondolkodtató a szituáció, hogy kell e az a CoreDuo T3200 vagy egy Celeron-M 575 is elég-e...
-
T-unit
őstag
válasz
spyduck #25380 üzenetére
És de jól teszed.Nekem van egy egész korrekt ati 4850,c2d-s rendszerem,és még ígyis gondolkodom h most már tényleg átkellene térni konzolra,mert elegem van h örökké az fps-ekért küzdök.Egyszerűen meguntam.Ha olyan kedvem van csak játszani szeretnék,és nem patch-ekkel,meg driverekkel foglalkozni.Jobb,de méginkább sokkal kifizetődőbb a konzol ma már.Ami játék meg nincs rajta, az általában még egy x3100-as vga-val szerelt notin is fut.
Mondjuk attól függ honnan veszed itthon az elite-et(jelenleg énis rá pályáznék): [link] [link]
Remélem még ennyi off belefért,ha már úgyis "gamer" notikkal jönnek elő igen gyakran. -
BAM007
tag
Átgondoltam a dolgot. Inkább konzolt veszek és azon játszok.
Viszont akkor nem kell akkora erőgép.1.) IBM-Lenovo 3000 N500 (NS738HV/VHBasic)
- Intel Core Duo T3200
- 2GB (2*1GB) 667MHz PC2-5300 DDR2 SDRAM
- Mobile Intel GMA 4500M
- 160GB (Serial ATA) 5400 rpm
- 1 év gari
128 900 Ft2.) Toshiba Satellite Pro L300-1b9
- Intel Core Duo T3200
- 2GB 800MHz DDR2 SO-DIMM
- Intel® GMA 4500M
- 160GB (Serial ATA) 5400 rpm
- 2 év gari
135 600 FtToshibához húz a szívem, a 2 év garancia miatt, de a Lenovonak a MobileMark szerint 3.8h az akksi ideje a Toshibának meg csak 2h 30min...
/off: Spyduck, az Xbox360 amit rendelsz az original vagy módosított...?
-
Kobe
veterán
tényleg, melyik gyártó gyárt fémházas notikat ? Tetszenek a HP-k designban, a pavilionok nagyon, csak éppenséggel a Sony fw21e paramétereitől elmaradnak, de nagyon, ha meg egy kategória akkor emg sokkal drágább.
Valami oylasmit szeretnék ami egyszerű, letisztult, baromi dögös designnal van emgáldva és tartós, és persze multimédiára és netre, zenére, munkára - word, dolgozatok írása stb, jó. Játszani nem soktam. Fémházas nálam is előnyben
-
T-unit
őstag
válasz
karesz501 #25377 üzenetére
Meg ugye ne felejtsük el h attól h ráírják "9600GT", nehogy azt merjük felételezni h az egyenlő az asztali 9600GT-vel,mert ég és föld.Kb. egy asztali 9500GT-nek felel meg: [link] .Na emiatt is jobb vétel inkább egy konzol is,amiből az xbox360-at 50k-ér vágják emberhez és minden gyönyörűen fut,és nincs para FPS számok miatt sem.Játékok se sokkal drágábbak mint PC-hez.Tényleg 4évre meg fémvázas notit érdemes nézni amibe 200k alatt nem lesz 96gt is.Dell-nél még studio gépek jók asszem.
plaschil :+ jobb szervízháttér,megbízhatósági arányuk is jobb.Nekem ennyi elég is lenne asszem h inkább egy lenovo-t vegyek acer helyett. -
plaschil
aktív tag
-
karesz501
senior tag
válasz
bocsika #25371 üzenetére
Sajnos azt kell, hogy mondjam, a 4éves géped minőségét (vételkori), nehéz lesz elfogadható áron megkapnod ma is
A pavilionokról sokat megtudhatsz ha beütöd a gyorskeresőbe, hogy "pavilion"...
Egyébként a legnagyobb "gond" szerintem az velük, hogy sokáig nem volt rendes support Mo-on, hiszen ezeket a gépeket hivatalosan nem forgalmazta itt a HP!!! Erről még mindig olvashatsz itt (a renew programon belül), kérdés, hogy tartja-e magát ez az állítás jelenleg is.
Másfelől erős gépeket terveznek, de pl. nem fémvázba vagy fémötvözetű házba szerelik. A műanyagnak pedig nincs olyan jó hővezető képessége, ergo nem terül a hő hanem megreked a GPU, CPU és HDD körül. Ami hosszútávon (több mint 1-2 év) nem tesz jót egyik alkatrésznek sem.Ha 4évig tartó gépek keresel, akkor HP "b", "p", "w" szériák, Thinkpad "X", "R", "T" (talán SL is), DELL Latidude, Precision (talán Vostro), FS Lifebook a teljesség igénye nélkül. Ezekből simán megéri még egy használt 1év körüli is, jó eséllyel még van rá kb. 2év garancia és minőségben olyanok amiket elvársz.
Egy kevésbé strapabíró notebook akkor kellemetlen amikor el akarod adni, de tele van karcolással, nyeklik-nyaklik esetleg még recseg-ropog is. Nekem a Thinkpad-jeim eladásakor nem voltak ilyen gondjaim, pedig nem 3hónaposan váltam meg tőlük...
Ha hosszútávra tervezel egy géppel akkor kifutó modellt vegyél, mert bár hamarabb értéktelenedik el, de vásárláskor jobb az ár/érték aránya.
Mennyid is lenne egy ilyen mókára?
Szerk.: most őszintén. Hol érzitek meg egy multimédiás gépnél az egy/két kategóriával erősebb procit??? HD videóknál sem, mert egy CoreDuo már viszi őket. Egy mobil videókártyának meg szintén mindegy, mindegyiket kihajtja még egy T2500-ös is, nem a processzor a "gyenge láncszem"!!!
-
spyduck
nagyúr
válasz
bocsika #25371 üzenetére
CPU erősorrend: [link]
A HP szervíze jó ha nem a viszonteladóval intézteted. Ha Pesti vagy akkor 4-5 nap ha viszonteladóval akkor akár 15-20 nap is lehet. Tapasztalatból mondom.
Én nem vennék Paviliont-t de te tudod, nem csak azért mert egyszer megszívtam egy hibás darabbal hanem azért mert nincs benne:
-fémváz
-magnézium váz
-winya rázkódásvédelem stb....A Pavilionnak laza, lötyögős a kijlezője és könnyen karcolódik és maszatolódik.
Vegyél inkább renew 8510p vagy 8710p-t -
T-unit
őstag
válasz
bocsika #25371 üzenetére
4éves notin cod4?Az se lehet rossz.
Linkeltem is procikról erdményeket sztem nagyon jól látszik h mennyivel jobb a T5800.Amennyivel drágább,annyival jobb is lényegében.
Tessék, vidiben is multimédiás gépként említik, szerencsére.Amúgy nagyon jól látszik h mit kapunk/nem kapunk a teljesítményért cserébe annál a pavilion-nál.
Szal maradnék olcsó noti+konzolnál,én is ráfáztam már egyszer az erős vga-ra,amivel ugyanúgy nem értem semmit. -
bocsika
aktív tag
válasz
karesz501 #25364 üzenetére
Hali
A jelenlegi gépem is 4 éves és szerintem a nem sok mindenki ismeri a gyártót. A gép, ami 4 éves, tolom vele a cod2-4, cs -t meg ilyesmitésm megy napi ~16 órát pl letöltés miatt.
A mai gépekben nem látom ezt a stabilitást. Ez nem nyiszog, a zsanér ugyanolyan stabil mint annak idején. Kicsit a tapipad mellett van megkopva a gép a gépelés miatt és ennyi.
Hát az Acer:
A gari az necces, bár nem tudom hogy milyen munkát végez a kinti szervíz.
A HP szervíze milyen?
a gépről itt egy vidi [link]
Meg láttam hogy van ez noti kissebb procival is jóval olcsóbban.
T3200 (Level 2 gyorsítótár 1 MB ) 2.00 GHz
T5800 (Level 2 gyorsítótár 2 MB) 2.00Ghz
Mekkora a teljesítménykülönbség a kettő között? -
Palkó
tag
Sziasztok !
Netezésre, zenehallgatásra, némi multimédiás igénybevételere keresek notit.
Nem kell csicsás, jó kell.
A jelöltek : ASUS F5Z Puma
vagy HP 6735S
Árban kb ugyanaz, az Asus két év garos,a HP egy.
Megköszönök minden építő jellegű hozzászólást !Üdv: Palkó
-
karesz501
senior tag
Na álljunk meg egy pillanatra srácok!
Azért nem ennyire gázos a helyzet... Van gamer noti. És van 100k -ért is. Csak nem Crysis2 -t hanem CS-t lehet rajta nyomatni. És azért noti, mert könnyű hordani lanparty-ra. Meg lehet vele nyaralás/utazás alatt is játszani. És mert dolgozni is lehet rajta/vele.
Olyan noti nincs ami max 150k, megbízható és jó minőségű, valamint atombrutál videókártya van benne. Ilyen gamer noti nincsen...
Én minden laptopommal játszottam/játszok mind a mai napig, még a Thinkpadeimmel is
Csak nem mindegy, hogy mit és milyen beállításokkal.
Ennyi. Peace.
UFF -
szuper-t
őstag
válasz
T-unit #25367 üzenetére
hmm Miért is Gémer?:d mert jobban hangzik? jaaa:d jobban veszik:d parasztvakítás. vegyél 9800M vidkaris notit aminek a vga- teljesítménye kb.. 7300
de én tudom hogy ez neked jó és hiszm is hogy ez neked kell és jól is fogod magad érezni vele és szükséged van rá
kb ennyit a kereskedelemtől
T-unit:
"És előttem szólóval egyetértek.Ha van 170k-d inkább vegyél egy olcsó 2magos cpu-s notit,és mellé egy konzolt,úgy járnál te is a legjobban."
támogatnám
aki Gémer notit akar az szánjon rá 400 at
By.:... egy lelkes pancser aki túl nagyot akart ugrani a notikba és ráfázott...
[ Módosította: Bordoi ]
-
T-unit
őstag
válasz
BAM007 #25365 üzenetére
Sose értettem ilyen gépre mért szokás mondani h "gamer".Azt értem h egy relatíve erősebb vga van benne,ami által játékra is egész tűrhető lehet,de messze van ez az igazi "gamer notebook" kategóriától.Ráadásul nagyon.Maradjuk inkább a multimédiás gép kifejezésnél.
Procik közt itt látható a különbség: [link]
Az előbb volt épp említve a HP gép, akkor már inkább az mint egy msi/acer.Igaz egy 20k-val drágább de annyival jobb is és vista is van mellé: [link]
Ha viszont 170k a max. és fontos a vga is,kénytelen vagy beérni egy acer/msi-vel.2 közül én inkább acert,de msi-re legalább 2év gari van,és picit olcsóbb.200k alatt,komolyabb vga-val azért nagy minőséget nem kell várni mégmindíg,sajnos ott még nem tartunk.Valamiből mindíg le kell adni.
És előttem szólóval egyetértek.Ha van 170k-d inkább vegyél egy olcsó 2magos cpu-s notit,és mellé egy konzolt,úgy járnál te is a legjobban. -
adm
őstag
válasz
BAM007 #25365 üzenetére
ha a megélhetésed múlik a munkán biztos célszerű olyan laptopot választani, amit csehországba visznek minden személyes/céges adatoddal bármilyen apró problémával (acer) vagy olyat ami a legkisebb problémával is heteket áll az albacompnál alkatrész hiány miatt (msi)?
elég kellemetlen a laptop árával megegyező munkát elbukni, csak mert vásárláskor fontosabb volt a "gamer noti" a minőség és garancia helyett.jobban jársz egy korrekt itthoni supporttal rendelkező, kisebb grafikai teljesítményű, de minőségi notival és később esetleg egy konzollal. illetve ha mégis ezen a vonalon maradnál akkor nézz szét a toshibák között, azoknak legalább még mindig tisztességes supportja van itthon.
-
BAM007
tag
Sziasztok!
Segítéget szeretnék kérni, olcsóbb gamer notebookot szeretnék venni, amit munkára (photoshop, java) is lehet használni.
1.) konfig:
MSI GX610PX-059HU
- AMD Turion X2 TL60 (2x512kb L2cache) 2,0GHz
- 2GB (2x1GB) DDR-II (667MHz)
- 320GB 5400rpm SATA
- ATI Mobility™ Radeon®HD 2600, 256MB GDDR3
- 6 cellás (Li-lon)
- 2 év gar. (1 év az akksira)
162 000 Ft2.) konfig:
Acer Aspire 5530g-704G25MN (LX.AVY0X.018)
- AMD Turion X2 RM70 (1MB L2 gyorsítótár) 2,0GHz
- 4GB (2x2GB) DDR-II (667MHz)
- 250 GB 5400rpm SATA
- ATI Mobility Radeon™ HD 3650, 512MB GDDR3
- 8 cellás (Li-lon)
- 1 év garancia
169 900 FtKi melyiket választaná? Most egy Acer notebook-om van, de nemigazán vagyok vele megelégedve...
A TL60-as és az RM70-es AMD proci között mi a különbség?
-
karesz501
senior tag
válasz
bocsika #25362 üzenetére
Ha a stabilitás és a minőség a fő szempontok, akkor nem jó irányba tapogatózol. Pláne ha mindezt "olcsón" akarod. Pláne "erős" VGA-val. Ilyen csak a mesében van.
Olcsó --- megbízható/minőségi --- erős VGA/nagy teljesítmény
Ebből a fenti hármasból az egyiket vedd el és működni fog a dolog. Egyszerre (sajnos) nem!!!
-
bocsika
aktív tag
Hali
Versenyzőim:
HP-Compaq Pavilion dv5-1180eh (FT156EA) [link]
[link]
Acer Extensa EX5630G-582G25MN [link]
Elvárás:
-Stabilitás, minőség
-Szervíz (gyors, korrekt stb.)
-Rendes videókártya legyen benne.
Kérdés: Ezekről mi a véleményetek?
Olcsóbb, jobb megoldás érdekel. Ezen termékek olcsóbb beszerezhetősége is érdekel.
A 2 termék között van a referenciaszintem.
Na ennyi
Válaszokat előre is köszönöm. -
karesz501
senior tag
válasz
Aprósólyom #25360 üzenetére
A Thinkpad billentyűzete valóban "legendás". Ez van
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Tomszy1 #25352 üzenetére
Ha megbízható társ kell, és nem számít a puris kinézet, Lenovot vegyél. Toshiba, szerintem csak prémium kategóriában igazán jó. Dell-ből majdnem mindegy az árkategória, megbízható. Viszont ugyanígy megbízható a Lenovo is, ráadásul szerintem minőségibb anyagokat használ és minőségibb a kivitelezése a Lenovonak. A Dell ezt a hátrányt mindig a Designal próbálja "überelni" tapasztalatom szerint. Látszik is, a feketesége ellenére lekerekített a design. Ha a 3ezerért tényleg 2 év lesz a gari, azt is ajánlanám hozzá, nem szabad ennyit spórolni. - Ezeket a vélmyeket egy Lenovo gyártott Thinkpad R51e és egy Dell d600-as tulajdoni tapasztalatok alapján mondom. De volt a kezemben már pár noti, bár nem tudom, hogy a "sima" Lenovok elmaradnak-e a thinkpad-ekhez képest. Ezt nem hinném, mert mert a Lenovo olcsó notik mindig "nehezek" és nem spórolnak csak a specifiáció miatt 1-2dekát a tartósság kárára. (ezért 2.9Kg) Thinkpadem billenytyűzete sokkalta finomabb leütéssel rendelkezik mint a Dell D600-asom, pedig a Thinkpad 2 éves, igaz a dell öregebb, viszont a billentyűzet vadi új benne 3 hónapja. (szerintem a billentyűzet leütésének minőségérzete sokat elmond egy laptopról) Mindig "elolvadok az élménytől" mikor egy napnyi D600-as használat után odaülök mailt írni a tesóm IBM/Lenovo thinkpad R51e-hez. - Jó választást!
-
T-unit
őstag
válasz
plaschil #25351 üzenetére
Akkor már inkább egy n500 .Csak 10k-val drágább és azért minőségibb egy darab, vistával együtt.Vagy,egy toshiba 2év garival.Esetleg 140k-ért a korábban ajánlott HP a T8100-al,vistával,renew, ha belefér.
karesz501 : 100k az és annyiért tényleg kihagyhatatlan.De 1db az 1db nemhiszem napokig megmarad nekik. -
karesz501
senior tag
válasz
karesz501 #25319 üzenetére
Erre az utolsó COMPAQ presario F500 -ra lecsapott már vki a notebookst@re -nál?
99k -ért 2008 vétele szerintem -
plaschil
aktív tag
válasz
Tomszy1 #25352 üzenetére
Ár/érték arányban a LENOVO 3000 N500 viszi a prímet. A 3 linkelt noti közül a legjobb proci ebben van, a legjobb vga is, és a 2. legnagyobb a vinyója. Árban is a 2., egyedül a gari 1 év. De ami 1 év alatt nem romlik el az sztem utána sem fog. És a Lenovo a 4. a noti értékesítés piacán. Ők adják el a legtöbb notit a HP a Dell és az Acer után.
Szerk: PLUSZ a Lenovo 2 év garanciával + bruttó 2.900.- Ft ami még mindig "csak" 102.000 Ft!
-
Tomszy1
tag
Sziasztok, gyors help-re lenne szüségem, már taglaltuk mi a helyzet, 100000ft körül, karácsony előtt
laptopszalonon rendelném, mert ingyen kiszállítják időben:
valaki adjon egy gyors tippet, vagy egy tipust, amit kiszállítanak még karácsonyig.. ez kurvára kapkodott vásárlás lesz, utálom az ilyet de ez van
-
plaschil
aktív tag
Mi a véleményetek erről?
ACER Aspire 5530-602G16MI LX.APV0C.011
~120k- processzor: AMD Athlon X2 Dual Core QL-60
- működési frekvencia: 1,9 GHz
- memóriatípus: DDR2
- memóriaméret: 2048 MB
- kijelző: 15,4"
- WXGA+
- kijelzőtípus: fényes
- merevlemezkapacitás: 160 GB
- meghajtó: DVD-Super-Multi-DL író (Double Layer)
- felvétel: CD-R, CD-RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW, DVD-R, DVD-R DL, DVD-RAM, DVD-RW
- videókártya: ATI Radeon HD3200 shared
- modem: 56kNoti vásárlás előtt állok, ezt néztem ki magamnak.
Szerintetek? Nekem tetszik... -
Tikakukac
titán
válasz
ToxLee #25348 üzenetére
HP mint név, support, teljesítmény, kinézet, minőségi anyagok és ár, ami nagyon korrekt egy ilyen gépért. Körülbelül ennyi. Azért is mert elegem lett a renew gépek vadászatából mert ha találtam egy jót azt elvitték vagy nincs több vagy felvitték az árát stb. Inkább zsír újat kisebb teljesítménnyel, de legalább nem lesz olyan nehéz mint a 17"-os
-
Tikakukac
titán
válasz
ToxLee #25346 üzenetére
Support gyakorlatilag nulla meg még van 1-2 elég idegesítő baj velük ezért fektettem be én is egy HP-ba. Azért nem hallottál még róla mert ez CAD alkalmazásokhoz lett kifejezetten kifejlesztve, de megfelelő driverrel egy 9600m GT és 9700m GT között van a teljesítménye.
Amúgy a sok hónap után ezt vettem meg, mivel a keret már így is több lett meg a renew notikra vadászatból már elegem volt, hétfőn ha minden igaz itt lesz nálam -
spyduck
nagyúr
válasz
ToxLee #25343 üzenetére
Ha le akarjuk egyszerűsíteni akkor az MSI gagyi a SONY-nak meg nincs MO.-n supportja.
VGA lista: [link]
Sztem kevés a gépigényes játékokhoz, sőt biztos is. Majd ha megnézed a listát akkor kb 8600gt alatt semmit nem szabad megvenni ha játékos igényeid vannak.
Ezek a megbízhatóak ha olcsón akarsz játszani: HP Compaq 8710p és 8510p (notebookstore alias renew HP-k) -
ToxLee
őstag
Hello!!
Biztosan sok olyan kérdés volt már,hogy melyik notebook-ot vegyem!
Én is ezt szeretném feltenni!
Két konkrét tipust néztem ki eddig,de nem feltétlenül azokat akarom megvenni!1.MSI MegaBook GX620-063
2.Sony Vaio VGN-FW21EKérdéseim:
A sonyban lévő "ATI Mobility Radeon™ HD 3470" vga melyik geforcenak felel meg kb.?
Elmennek ezen a mai játékok?
Az Msihez hasonló specifikációju-t szeretnék esetleg tudtok Asusban olyasmit ajánlani?
Egyáltalán melyik az a márka ami megbízható?
Van valakinek tapasztalata a Gx620-al?Előre is köszi a válaszokat
-
adm
őstag
válasz
spyduck #25339 üzenetére
ezt így ne nagyon reklámozd
egyéb noti, mint fu(si) lifebook, toshiba portege n200/500-nál rosszabbként kicsit meredek.
hpq S - dell 500 - lenovo N - költséghatékony konzumer-üzleti keverék
hpq B - dell vostro - thinkpad SL és R alja - alap üzleti modellek
hpq P - dell latitude - thinkpad R és T és X- üzleti gépek
hpq W - dell precision - thinkpad Txxp majd thinkpad W - mobil munkaállomásegyértelmű határokat nehéz meghúzni, de azért pár dolog biztos.
egy felturbózott TP R500 sem egyenlő egy pl egy 8530w-vel, illetve egy 6930p közelebb van egy T400-hoz, mint az R400-hoz. -
gmoney
csendes tag
Sziasztok!
Két gép között vacilálok. Segítséget szeretnék kérni, melyiket lenne érdemesebb megvenni.
Tehát lenne először egy ilyen: Dell Studio
205k, 4 év garÉs a másik jelölt pedig:
Thinkpad R500
240k, 3 év garMegéri az R500 az árát?
A Thinkpad integrált VGA-ja mennyivel gyengébb mint a Dellben lévő Radeon3450?Segítsetek légyszi, mert lassan rendelni kellene
Vagy esetleg valami mást lenne érdemesebb venni max 250k-ért?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Tommy7 #25338 üzenetére
Ezt se lehet így megállapítani. Én a tapasztalataim alapján így ítélem meg nagyon leáltalánosítva.
egyéb noti < Lenovo N200 < Lenovo N500 < HP Compaq "b" < Thinkpad "SL" < HP Compaq "p" < HP Compaq "w" = Thinkpad "R" < Thinkpad "T"
De ha jó gépet akarsz olcsón akkor HP Compaq renew "p"
ui: A Dell gépeit nem írtam bele. Az kicsit átvariálná meg nincs túl sok DELL tapasztalatom se.
-
Tommy7
tag
Köszi. Akkor ezekszerint HP vagy Lanovo lesz a nyerő.
-
Tommy7
tag
A tapasztalatok alapján melyik márka a legjobb 100-150ezres árkategóriában?
-
Tommy7
tag
Valaki tudna nekem ajánlani valami jó laptopot 100-150ezer körül. Fontos a megbízhatóság.
Köszi. -
Kobe
veterán
válasz
karesz501 #25325 üzenetére
sztem te a HPQ 8510w (KP507) re gondoltál, mert a GC112 az 450 körül van
....Mellesleg ismerem ezt a típust, sokat volt szerencsém ilyennel szerencsétlenkedni, sajna nem jött be designban, egyszerűen oylan műanyagnak hat, hogy az már fájdalom és 1-2 dolog emgőrjít a működésében. Ettől függetlenül tudásra jó, csak ennyiért a küllem is lehetne ahhoz illő
-
karesz501
senior tag
HPQ 8510w (GC112) ez 240k, wuxga+ kijelzővel, erős procival, quadro fx570m-el, 250gb hdd-vel és 2gb ram-mal. Full magnézium a ház, annyi, hogy nem Vista hanem XP prof jár hozzá. Van benne hdmi is. Szerintem nem rossz vétel ha ki tudod használni a részletgazdag képernyőt és a quadro-t.
Szerk.: ez persze most nem hittérítés, a Sony-k elég jó multimédiás gépek, míg ezek a HP-k mobile workstation-ök. És valóban
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
SeatZola #25320 üzenetére
ok, ez is egy lehetőség. Csak HP bnem is igazán találtam jókat - amire tudásban azt mondom, oké, az még a sony vaionál is drágább
Majd még körbenézek, de HDMI, sok memó, fullHD támogatás nem ártana, vaio fw21e ezt olyan 240 ért tudja, HP nél csak 300e s pavilionokat találtam hasonló tudással
-
SeatZola
őstag
A HP renew-el kapcsolatban tényleg tévedsz: ezek nem kifutott szériát jelentenek és nem javítgatottak. Tőlünk nyugatabbra, ha egy termék a boltban áll 3-4 hónapot, akkor a nagyker visszaviszi és ezeket kapjuk meg mi Magyarok! A HP renew gépek 99%-a teljesen új, bontatlan dobozból kerül a vevő kezébe. A HP szervize pedig még nálunk is példás. Olvass vissza esetleg a HP topicba, többen is pozitív visszajelzéssel éltek.
-
karesz501
senior tag
válasz
Tomszy1 #25314 üzenetére
Na ezt a COMPAQ presario F500 -ast nézd meg, ennyiért szerintem nagyon jó vétel!
Ha lehet rá garancia bővítést venni 12hónapon belül, akkor meg pláne! -
karesz501
senior tag
Ahogy érzed. Nem olcsó hús, csak nem magyar lokalizációs gépek és pontosan olyan gyári garancia vonatkozik rájuk mint bármelyik másik HP gépre (kivéve a pavilionok Magyarországon!). Mondom, üsd be a renew-t itt vagy a HP topik keresőjébe és olvass utána!
Ennyi.
Nincs apróbetűs rész -
k_marcus
csendes tag
[Erről] a notebookról van vkinek tapasztalata?
Ebben az árkategóriában a Radeon 3650-nél jobbat nem láttam, 4 Gb mem, irda, bt, proci is elég sztem mindenre...
-
Kobe
veterán
válasz
karesz501 #25313 üzenetére
nekem olcsó húsnak híg a leve szagú akkor is. Persze lehet hogy tévedek. na de most egy beragadt készletből származó cuccnál próbálj emg javítást kérni, ha már kifutott termék, 2-3 hát alatt kiderül hogy nem lehet és ugyanennyi idő alatt akár egy ujat is szereznek neked. Ismerve a garanciához való hozzáállást.
-
karesz501
senior tag
"A RENEW besorolású termékek jogilag újak, rendelkeznek a HP egy, kettõ, vagy három éves nemzetközi garanciájával és támogatásával, valamint a Microsoft valamely operációs rendszerének szoftverlicenszével. Ezek a termékek vagy beragadt készlet, vagy meghiúsult üzlet miatt váltak a program részévé, illetve elõfordul, hogy bemutató/minta darabok voltak, vagy éppen kifutott konfigurációk/modellek."
Bővebben itt.
Mellesleg ha csak annyit írsz itt a keresőbe, hogy renew, kidob jónéhány hozzászólást, érdemes lehet átnyálazni őket, én is e miatt döntöttem mellette. Nem bántam meg. Jövő karácsonykor pedig vagy bővítem a garanciát vagy eladom. Ennyi.
-
karesz501
senior tag
A notebookstore -nál lehet ragyogó renew HP-kat kapni. Egy 8510w vagy 8510p gyakorlatilag mindent tud amit szeretnél (kivéve BluRay) és olcsóbb meg szerintem megbízhatóbb mint egy Sony. Én most egy wsxga+ -os 8510w -t nyúzok, maximálisan meg vagyok elégedve vele, igazi workstation feeling
-
Tomszy1
tag
-
Kobe
veterán
[link] erre valaki ?
érdekelne valami komolyabb multimédiás laptop, hdmi vel és jó karakterisztikával.
-
Tomszy1
tag
válasz
Magnum_ #25301 üzenetére
hát nekem 14,1es dellem van, egy d600-as, és ez simán üti az asus-t és társait, megbízhatóságban fuji felett van, és az ára is most 50 körül van, tulajdonképp a webkamerán kivül minden van rajt.. Ja és hordozni is könnyedén tudom.. tehát nem lényeg hogy pici legyen. Pont most beszéltem anyukájával, és igazából a 100000 a fontos. A sonyról mi a vélemény? Én ugy gondolom, ha már lánynak lesz, akkor valami egyedi, minőségi kellene, ezért nézegettem a Vaio-t, mert az minőségien néz ki.. Mit gondoltok?
-
Tommy7
tag
Helló. Én most szeretném venni 1. laptopomat és azt szeretném tudni, hogy melyik márkát ajánljátok? Azon belül pedig maximum 150ezreig típust. Fő szempont a tartósság, megbízhatóság, és talán a gyorsaság. Köszi
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Tomszy1 #25300 üzenetére
én nem vagyok ám hozzáértö... de vagy 12es Fsui, vagy hasonlo áron Acer, FuSi alapabb celeronosak, esetleg kétmagosok kijönnek, cask döntsétek el, hol lenne használva.. cipelve lenne vagy csak asztalon. gondolom itt nem a teljesitmény dönt,hanem az ár miatt a garancia idö hossza....
ha asztalon lenne használva csak, és nagy kijelzö kell, akkor lehet 15ösben gondolodni... ha cipelné, akkor ugye más a hozzáállás.
Aktív témák
Hirdetés
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude 7420, 15,6" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla,
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest