- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
T500
aktív tag
válasz
hardkris #19615 üzenetére
A Válasz egyszerű, az R61i a régebbi R60 vázát kapta meg, és nagyrészt annak a technikáját is. Ezért nincs benne fedélbe épített rollcage, de az R/T 60 párost sem kell félteni.
Amiben elsősorban különbözik, hogy a bennük lévő processzorok még a DualCore technológiáját tartalmazzák, és nem nagyon kapnak 5xxx-ál újabbat. Az R61 megkapja mindezt és az ujabb fejlesztések mint a Top ROllCage, valamint modernebb belső T8xxx processzorok, Nvidia Quadro stb.
Ez persze nem elenti, hogy nincs kisebb telesítményű R61, nagyobb biztos.
Meg az egyik R61i-n van tapipad a másikon nincs. Az R61-en van.
kb ennyi. -
spyduck
nagyúr
válasz
hardkris #19608 üzenetére
Ne aggódj ezt én sem értem. Vamelyiken van vmelyiken nincs tapipad. Gondolom azért mert így olcsóbban el tudják adni és versenyképes marad árban is mert minőségben odaveri a többit.
extrák:
-roll cage
-megbízható szervíz
-jó anyagahsználat
-acél zsanérok
-folyadékálló bill
stb..... -
Alex91
félisten
válasz
hardkris #19522 üzenetére
Mert ha a kodolast nem tamogatja, akkor mintha ott se lenne. A Blu-ray, HD-DVD (ami gyakorlatilag nincs mar) lejatszast tamogatjak foleg. Bar el kell olvasni a gyarto honlapjan, hogy melyik GPU mit tamogat. Nem mondom, hogy nincs ertelme, de azert utana kene jarni, hogy a mobil GPU-k ebben hol tartanak, mit tudnak...
-
RECK
tag
válasz
hardkris #19512 üzenetére
Szerintem ne a videokártyából engedj, vagy a minőségből. Inkább a képernyőméretből
(Persze, ha semmi videokari igényes alkalmazás nem kell, akkor jó az x3100 is.)
R61evo87: itt tényleg olcsóbb, nagyon jó választás a gép, csak az üzletet nem ismerem, de szerintem nem lesz baj velük. Úgyis a szervízhez kell menni, ha baj van. (De szerintem nem lesz)
-
Alex91
félisten
válasz
hardkris #19510 üzenetére
Azt veszel, amit akarsz
! Tudod, hogy mennyi penzed van, tudod, hogy mire szanod. Es valasztasz.
(Nalunk van egy R50-es TP, es egy FS Lifebook C sorozatu (ha jol emlekszem). Mindketto egyidos kb. 4-5 eves. A TP olyan, mintha uj lenne, az FS meg gagyi mellette, xar mar az optikaija, HDD cserelve lett, anyaghasznalata sokkal silanyabb, mint a TP-e. Szerintem nezz meg egy TP-t, meg a tobbi gepet is, ha valahol megtudod tenni.)
A szuper VGA meg mihez kell? Jatekhoz keves mind, mashoz meg nem igazan kell. (Ha meg igen, akkor meg kell nezni, hogy mi kell a proginak, es ugy valasztani.)
Mar sokan leirtak itt a topicban, hogy noti vasarlasnal nem csak a teljesitmenyt kell nezni...
-
harry
veterán
válasz
hardkris #19510 üzenetére
Nem igazán értem miért variálsz. Már írtad is, hogy nem kell különösebbként semmire sem a nagy erő, inkább kitartó, megbízható legyen. Így ennek a hozzászólásnak semmi értelme. Minek jobb vga? Vagy jobb proci akár. Főleg úgy, hogy a minőség meg eléggé visszaesik (hát egy thinkpadhez képest...). Szerintem semmi értelme.
-
Alex91
félisten
válasz
hardkris #19503 üzenetére
IMHO kibirhatja az is. De 5 ev hosszu ido, adddigra jocskan elavul az egesz gep. Ezert lehet, hogy jobban jar az ember, ha ennyi ido alatt vesz ket olcsobb gepet az 1 gep arabol...
A TP egy strapabiro, jol osszerakott gep. Meg az R sorozat is felette all az atlagos konzumer gepeknek. Minosegben, teljesitmenyben mar nem biztos ugyanazon arert
.
A masik dolog, hogy valoszinunek tartom, hogyha valaki egyszer TP-t vesz, akkor utana mas markat nem igazan akar... -
harry
veterán
válasz
hardkris #19503 üzenetére
"Meg 4-5 év múlva mit lehet majd kezdeni egy ilyen integrált kártyával?"
Ugyan azt, amit most. Ha nem játékra kell, akkor minek az igényei miatt kellhetne nagyobbra váltani? Vagy szerinted egy 7300-as hol lesz 4-5 év múlva? Szerintem ezekre a célokra megfelelő az integrált is.
Thinkpad - igen, ezek thinkpad tulajdonságok. Illetve ott sem mindegyikben van minden. -
harry
veterán
válasz
hardkris #19493 üzenetére
Hát ennyi pénzért és 5 évre szerintem nem érné meg egy n200, akkor inkább megtoldom picivel, és ha valamivel gyengébb, de akkor is inkább R61-et vennék (mivel strapabíróbb, jobb anyagokból van összerakva, ott a roll-cage, meg egyebek) pl [link]. Szerintem érdemes lenne maradni az integrált kártyánál. Miért kellene komolyabb?
Turionról: [link]
Penryn: még nem néztem utána, de gondolom a sorozatszámból (mint pl T8100, stb). Itt megnézheted: [link] Na, a T8100 pont az, a legkisebb.
-
harry
veterán
válasz
hardkris #19479 üzenetére
Procikról volt szó, nem is olyan régen....
Core Duo bár erős, de elavult, hosszútávra nem venném.
Celeron hosszabbtávra is jó lehet, ha megfelel az elvárásaidnak. Még tudnivaló, hogy nem állítja a sebességét, mindig maxon megy, így többet is fogyaszt, és rövidebb az üzemidő.
C2D - szép meg jó, kissé költségesebb. Penryn magos javasolt.
Volt szó a turionokról és a többiről is bővebben, visszakereshetsz, találsz infót.Amúgy mire kell a noti (vga)? Vagy mrie nem lenne elég egy x3100? Garit meg pl a hp, lenovo notikra is lehet bővíteni 3 évre, szóval ez nem szempont.
-
hardkris
csendes tag
válasz
hardkris #18561 üzenetére
A fentebbi véleménykérésemhez még hozzátartozik h 15,4"es legyen és op.rendszer se szükséges hozzá!
Végső soron arra lennék kíváncsi h a már felsorolt márkáknak (külün-külön) milyen a szervize, hol van (pl.Cseho.), mennyire megbízhatóak, milyen rendszeres! apróbb hibái vannak vagy egyéb márkára jellemző dolgok (pl. szar akksi, lekopó festék) stb.
Kérem szíves segítségeteket! -
FerNandor
őstag
válasz
hardkris #18561 üzenetére
Hali,
ugyanúgy vagyok, mint te, egyetem előtt 1. laptop.
Nézd meg amit belinkeltem, kb 3 sorral feljebb(toshiba a300-[link]) nagyon hajlok erre, videokártyája is egész jó. Én se értek nagyon ezekhez a dolgokhoz csak asszem sikerült megállapodnom, így megosztom
hiakinek amúgy Toshibáról van tapasztalata azt nagy szeretettel várom
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Egyedi ékszerdobozka
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest