Hirdetés

Aktív témák

• Stehe

aktív tag

válasz piqla #13122 üzenetére

Hali!

No, jó találkozni vki hasonsorsúval itt a fórumon! :-) Én Dániában megyek Koppenhágába, szintén félévre. Az ottani árak miatt is választottam ezt az olcsóbb modellt. Eddig eszembe sem jutott venni notit, de most nem tudom kikerülni. Szóval a tapasztalataim:
    - Itthon egy 2400+ Athlon XP-m van, ezt a Dual Core 1,6Ghz-s noti teljesítményben oda-vissza megveri
    - Igaz csak egy hete használom, de eddigi tapasztalatok alapján nagyon halk, ami hangos rajta, az a dvd olvasó. Melegedni is csak egyszer melegedett fel jobban, legelső nap, amikor telepítettem. De az elmúlt 5 napban nem igazán éreztem, pedig ölben is használtam
    - Képe szép, de hát gondolom ez standard
    - A döntő ok a 3 év gari volt, és azt mondták a boltban, hogy nemzetközi gari, és külföldön is érvényesítheted, csak ott nincs disztribútor, szóval fel kell venni a kapcsolatot a kinti Dellel, és megoldják. Vagysi ott nem annyi, hogy visszaviszed a boltba, hanem írsz nekik egy emilt
    - Én br 200-at szántam volna rá, de ahogy láttam a 170k után a köv kategória a 270k, közte nincs nagyon érdemi különbség.
    - Itt vettem, nettó 140k, plusz 7k a plusz egy giga ram.
    - Az akksiról még sok tapasztalatzom nincs, de netezéssel bő 3 órát bírja, talán többet is, pontosan nem számoltam.

Amúgy bevallom, picit féltem a régebbi, t2330-as procitól, hogy lassú lesz, de kezdem én érezni, hogy marketingduma(bár ezért lehet többet leszólnak). Egy t5240-es Core 2 Duo kb. 30-40k-val kerül többe, teljesítménytöbbletben 10% alatt van, és tudom hogy ez a jövő, de nem hinném hogy az elkövetkező 3 évben 20-25%-os többletnél tudna többet nyújtani. Ez a különbség kb. annyi, hogy míg az egyik proci 60mp alatt tömörít ki valamit, addig a másik 54mp alatt. És ha egy projektet órákig futtatok, akkor az hogy 2 óra 40 perc v. 3 óra már oly mindegy...

A másik ok, ami miatt a Delltől tartottam, hogy kb fél-egy centivel vaskosabb az átlagnál. Tömegre nem nagyobb, csak vastagabb. De gyakorlatilag ezen is értelmetlen volt rágódnom, mivle táskában akkora mint a többi, az öledben szintén nem számít, és ha rárakod az asztalra akkor sem, mivel a bill és egér egy szinten van, tehát semmivel sem kényelmetlenebb.

Aktív témák