- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weetjoue
csendes tag
Üdv!
Korábbi ajánlásra vettem egy Synlogy Beestation NAS-t. Amire használni akartam az az volt, hogy biztonsági mentést szeretnék a PC-men levő adatokról a NAS-ra, amit egy másik fizikai helyszínen tárolnék.Beüzemeltem azonban kicsit csalódott vagyok a tudását illetően, ha esetleg valaki ki tud segíteni valamilyen workaround-dal vagy bármilyen megoldással azt megköszönöm.
1. Nem annyira értek hozzá de ahogy olvasgattam az a javaslat hogy VPN-nen keresztül érdemes használni, vagy LAN-ban. A LAN kizárt az említett use-case miatt. VPN-t pedig ugy látom nem tudok rá telepíteni, ugyanis ha jól értem csak a DiskStation rendszerei támogatják a Synology-nak. Ha valaki tudja hogy mégis meg lehet oldani, vagy mégsem olyan fontos ez az segítsen pls.
2. Nagyon furcsa ahogy az adatmentést végzi. Két opciót lehet beállítani a BeeFiles-on belül. 1-way sync, illetve 2-way sync. A 2-way synctől idegenkedek, hiszen én csak a PC adatait akarom kimeneteni nem akarok a BeeStationre közvetlenül tenni bármit. Emellett ha feltörnék az eszközt nem érzem biztonságosnak hogy a BeeStation-ön levő fájlok törlésével a PC-men levő adatok elvesznek. A 1-way sync a logikus választás de az meg nem úgy működik ahogy várnám. Ha a PC-n létrehozok új fájlt akkor természetesen felkerül a BeeStation-re, azonban ha törlök vagy átnevezek valamit a PC-n, akkor a Beestation-ön megjelenik a másolat, de az eredetit megtartja. Ez így nem OK, mert igazából így nincs is szinkronban a két fájlrendszer, nem értem mire jó ez, így a BeeStation-ön egyrészt több tárhelyre lesz szükség, valamint ha ne adj isten onnan kell visszaállítani az adatokat a PC-re, akkor bogarászhatom hogy mik a duplikált fájlok? Vagy én nem értem az egész koncepciót, vagy valamit rosszul csinálok. Ötlet?
-
Weetjoue
csendes tag
Sziasztok!
Otthoni adataimnak szeretnék egy biztonsági mentést.
- Legalább 2TB, de jövőbe mutató jelleggel inkább 4TB tárhellyel
- A NAS nem nálam lenne hanem egy másik fizikai helyszínen
- Az adatok lassan változnának (képek, családi videók), nem erről streamelnék vagy ilyesmi, ezért azt gondolom különösebben nagy sebességre nincs szükségem
- Szeretném hogy lehessenek olyan mappáim, ami automatikusan szinkronizál a PC-m és a NAS közt.Én arra gondoltam egy Raspberry Pi 4 és egy USB-s HDD megfelel erre a célra. Amennyire utánanéztem ehhez egy OpenMediaVault programra van szükség az adatmegosztáshoz, és egy rsync nevű programra ahhoz hogy a mappát szinkronban tartsa.
Azonban elbizonytalanodtam, mert a topikban mindenki valamilyen dedikált rendszert akar venni. Ki tudtok segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Remek áron Hp Probook 440 G10 /I5-1335U/32 GB RAM/512+256 GB SSD RTX 2050/FHD/IPS
- Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- PEAK DESIGN Everyday Sling 6L v2
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest