- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, olvastam itt, hogy sokan szemeznek [ezzel] a monitorral. Kíváncsi lennék a véleményre, írna róla pár sort az akinek ilyen van? köszi
-
RpPRO
őstag
Sziasztok!
Ennyi a "vágyam": 24", FHD, 1ms, 144 Hz, éles kép. Nyilván a TN az elérhető árú. Mégis, 50e-150e Ft között mozognak ezekkel a paraméterekkel!
Nyilván egy Freesync, G-sync feláras, ezek nem igazán mozgatnak.
Kérdés1: TN panelból van-e, amit kerülni érdemes?
Kérdés2: a fenti paraméterekkel mit ajánlanátok? -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Olyan ügyben kérdeznék, hogy egy átlagos monitor mennyire ajánlott TV-nézésre set top box-szal, napi 24 órás üzemre?
Barátnőm nagymamájának kellene egy LCD TV-t venni, mert tönkrement az eddig használt CRT. A probléma, hogy elég kevés pénzt tud rászánni, max. 10 ezret. Ahogy nézegettem, ennyiért nem sok LCD TV van eladó.
Ezért gondoltam arra, hogy ha vennék egy monitort 5-6k-ért és mellé még egy set top boxot, esetleg egy külön hangszórót, ha nem találok beépített hangszórós monitort, az mennyire megvalósítható?
Illetve még annyi a gond, hogy neki a TV 0-24ben megy, amellett is alszik, már ha egyáltalán el tud aludni éppen, tehát ezt a 0-24-es üzemet is bírnia kellene. -
Szvsz semmiképpen nem jobb, eszembe nem jutna cserélni!
(#98491) Dasefx
IIYAMA-nak a 4K-s változatáról elég jókat írtak: XUB2792UHSU-B1
Az 1440p-s modell sem lehet sokkal rosszabb...A B277U a VG270U "bizniszesített" változata, b@xogatható VESA állvánnyal, DP porttal, amin valszeg' az Nvidia kártyák is tudják majd az Adaptive Sync-et. 1080p-s változatáról szintén jókat írtak.
Nekem nagyon tetszik mindkettő, ideális kompromisszumnak tűnnek az "általános fellhasználás-munka-kazuál játék" vonalon. Egyéni preferencia, pénztárcavastagság függvénye a döntés, az olcsóbb mellé beférhet egy kalibrálás is...
-
Dasefx
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi monitorok közül melyiket választanátok?
- Acer B277UB 312 eur
- Acer VG270UB 299 eur
- Iiyama XUB2792QSU-B1 299 eurHa jól látom a paramétereiket, akkor mindegyik 27" WQHD-s illetve 75hz-es Freesync képes monitorok. valamint 3 év gart adnak rá a 2 helyett, mint az Acernél.
Van valakinek tapasztalata az Iiyamával? Nagyon tetszik, hogy állítható a magassága ellentétben a VG270UB-val, valamint 3 év gart adnak rá a 2 helyett, mint az Acernél.Illetve, hogy ez 10 bit-es a B277UB 8bit-jével szemben.Néztem más hasonló monitorokat is, de ezek ha jól láttam csak 60hz-esek, vagy nem tudják a freesync-et.
-ASUS PB278QR
-Benq GW2765HE
-AOC Q2790PQU/BTSzívesen kipróbálnám a 144-hz et is, viszont azok árban már 500 eur-tól kezdődnek. Mivel nem multizom, így elengedném a magasabb frissítést. Kár, hogy nincs a 75hz és 144hz között más alternatíva, csak az Ultra-wide monitoroknál.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Ebből a kettőből a jobb oldalit használom, érdemes lenne cserélni a bal oldalira? A név miatt kell többet fizetni érte, vagy lehet mögötte minőségbeli különbség is?
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #98277 üzenetére
Na, pár nap használat után vélemény az LG 22MK430H-ról. 30k-ért nagyon korrekt monitor, szép képe van, szép színekkel, Freesync is működik. Semmi negatívumot nem tudok ellene felhozni, nincs kép megjelenítési hiba, sem rosszul bevilágított, foltos részek, se vibrálás/PWM. Játszani, filmet nézni és olvasni, böngészni is nagyon jó róla. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen low budget kategóriában is van már ilyen jó monitor, de lehet csak azért vagyok vele oda, mert TN-es laptopkijelzőkhöz vagyok szokva.
A 22 col sem kicsi nekem, így is épp hogy csak befér a neki szánt helyre. Közelről használom amúgy is helyhiány miatt. 4K-t meg nem használok még, se filmeknél, se játékoknál.
Egyébként nemi is értem, hogy ha 30k-ért tudnak ilyen asztali monitort gyártani, akkor laptopokban miért szerencsétlenkednek 60 Hz-es TN-nel, 15-17 colos méretben még olcsóbb is lenne legyártani egy ugyanilyen FullHD IPS panelt.
-
törölt tag
Acer Nitro VG271LUPbmiipx, és itt olvashatsz is róla némi friss infót. Egyébként beállítod mondjuk itt, vagy ahonnan vennéd, hogy milyen tulajdonságokat szeretnél, méret, Hz, stb., majd ok, és megnézed a találatokat, nem sok lesz. 150k körül van olyan Asus vagy Acer, amin magasságállítás is van. Majd látod, hogy neked mennyiről kényelmes, bár én inkább 70-80 cm-t mondanék.
-
spileraaa
senior tag
50-65 ezer ft közti árban 24 inch körüli monitort keresek
a legfontosabb szempont hogy a szemet minél jobban kímélje talán acer-nal láttam ilyen reklámokat
vagy ami jobban kíméli a szemet azok drágábbak?
-
vesir
tag
Hello!
Samsung SyncMaster P2250-ről váltanék. Az elvárások az alábbiak.
- IPS panel
- 1440p
- 144Hz
- lehetőleg G-Sync, de ahogy néztem az jelentősen megdobja az áratGTX 1070-nel hajtanám, játékra, böngészésre használom leginkább.
1. 150e-nél nem szívesen költenék többet (ezáltal a G-Sync kizárva?).
2. Még annyi dilemmán van, hogy kb. 60 cm-ről nézném, ez a távolság nem kevés az 1440p-hez / 27"-hez?
Mi(ke)t ajánlanátok? Előre is köszi!
-
OgreImre
senior tag
válasz
Hammon Serra #98475 üzenetére
27"-ban vagy FHD vagy 4K a PS4Pro-hoz. A 4K már kifut a keretedből, HDR sem fér bele. Marad a FHD.
Legyen rajta HDMI mindenképpen.
IPS paneles például: DELL SE2717H vagy DELL SE2719H
VA paneles például: BENQ GC2870H -
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
PS4 pro mellé melyik monitort ajánlanátok? Tegnap vettem egy Samsung S27E330H-t. Küldöm is vissza, mert bármit csináltam vele csak a vörös szín dominált. Kábelt is cseréltem, és akkor is.
Szóval samsung leszerepelt nálam.
limit 55k.Jó lenne 27". Nagyonn felesleges.
Köszönöm a tapasztalatokon alapuló tanácsokat.
-
OgreImre
senior tag
válasz
cross56 #98468 üzenetére
43"-on 4K felbontásnál szerintem már nem is kell skálázni a Windowst. Most a 32" 4K-n kell skálázni 125-150%-ra. És igen, van olyan program ami szarul skálázódik, homályos lesz. De a böngészők, Office csomag például teljesen jó. A mostani monitorom is VA paneles, engem nem zavar a sokak által érzékelt ghosting, észre se veszem, igaz nem is játszom gyors fps játékokkal.
-
törölt tag
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem pár monitort, és szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy melyik a legjobb.
-AOC Q2790PQU/BT
-AOC Q2781PQ - STYLE LINE
-DELL ULTRASHARP U2719DHasználat: 3D Cad, cam, műhelyrajz készítés, egy kis játék, office.
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #98393 üzenetére
Ebben tudtok segíteni?
- A 40-42 col körüli monitor méret "túl nagy" otthonra, íróasztalra, "átlagos" távolságból nézve?
Most jövök a Media Markt-ból, és néztem egy kiállított 32 colos, ívelt Samsung monitort... Egyszerűen még az is kicsinek tűnt abból a távolságból, ahonnan itthon nézem.
Jó, tudom... ott nagy a tér, mellette sok másik monitor... becsapós; nem ugyanaz, mint a szobámban, "egymagában", az íróasztalomon...
De tényleg érdekel a véleményetek!
-
-
csubuka
addikt
*Bocsi benéztem, hogy mire válaszolok... Ez volna az AxBattler-től.
Szia!
Ez az AOC: AOC Q2790PQU ajánlható irodába is netán?
Most láttam egy 27" FHD-t az irodában és nem adja. Látom a pixeleket sajna a nézés távolságából. Eddig 22" FHD után nem korrekt. Szóval ez az 1440p jobb lenne lehet. Ez kb. 40k-val drágább a normálisabb FHD-knál, ahogy nézem...
-
Falcon24*
csendes tag
válasz
Falcon24* #98457 üzenetére
Még egy kérdésem lenne. A Lenovo ThinkVision T24v színskála adatainál a 72%-os NTSC milyen minőséget takar? A színeket tekintve hol helyezkedik el ez a monitor a ThinkVision P27h (99%-os sRGB) és a Dell P2417H színeihez képest? A P2417H a prohardveres teszt szerint 98,34%-ban fedi az sRGB színteret, de az ezen belül számottevő pontosság csak 89,6%.
-
J97
tag
válasz
I3EI\ICE #98456 üzenetére
Sajnos a garit nem tudom, nem írta egyértelműen az oldal ahol árulják de 40k-t sokallok érte még ha garis is. Végülis mégis csak egy 10+ éves monitor. Egy másik cégnél ahonnan a 214T-k valók ott vállaltak rá egy évet. Árban is jók, 12k-ért mérték darabját a 214T-nek. Elvileg felújítottak, ez nem tudom mit jelent, feltételezem leginkább a tápját érintheti a monitornak. Próbáltam utána járni az üzemidőnek. Találtam service manualt hozzá, sikerült előhívni a szerviz menüt de sokkal okosabb nem lettem. Feltételezem a számlálókat nullázhatták. Amit az albiban használok abban konkrétan 6 óra üzemidő szerepelt. Kb. ennyit is használtam mióta megvan. Egyébként 2006.09. havi példány. Otthonit még nem néztem, ha haza keveredem meglesem de szerintem hasonló infókat fogok látni.
Én is csak [ennyit] találtam róluk. Eszerint a 214T a kistesó és nagyon hasonló tulajdonságúak. Mindenesetre nekem nagyon tetszik!
Elsőnek csak a szülői háznál levő 17"-est akartam vele váltani de annyira megtetszett, hogy az albiba visszaérve a TN elé leváltottam ezt is ha már tervben volt a kisebbre csere. Csak az a fránya 1600x1200 kicsit kevés, bár lehet, hogy hozzá fogok tudni szokni. Van pozitív hozadéka is, pl. a Cities Skyline-ban tolhattam felfele a grafikán a kisebb felbontás miatt. (RX550) Szerencsére mostanában ilyesmikkel játszom ha játszom és ott nem számít a panel lassúsága annyira.
Azt a konkrét LG-t azért vettem számításba, mert egyrészt állítható állványú, másrészt mint üzleti modell elvileg sima IPS-e van nem valamelyik butított változata. Nekem még csak LG féle AH-IPS-hez volt szerencsém, egy valamilyen IPS Dell-hez (ehhez elég régen, legalább 5 éve), típust nem tudok de emlékeim szerint a 214T felülmúlja őket. Arra viszont emlékszem, hogy a Dellnél jelentős volt az IPS glow, rosszabb az LG-nél. Kb. a fekete szürke, mint itt pár hsz-el feljebb egy linkelt képen. Engem sajnos zavar, nem hiszem, hogy könnyen meg tudnám szokni, még a TN-em feketéje sem ennyire gázos. Legfőképpen az IPS-ben ez nem tetszik leginkább. Bár olvasni olyan típusokról ahol ez nem jelentős.
Van vele kapcsolatban olyan élményed, hogy élénkebb, teltebb, "élőbb" színei vannak, mint a legtöbb monitornak, amit látsz?
Pont ilyen élményem van és a feketéjét imádom!
Köszi, rálesek az említett típusokra.
-
Falcon24*
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Lenovo ThinkVision T24v monitorjáról? Elég sokat esett az ára, most 53 ezerért kapható, de véleményeket és teszteket nem igazán találok róla. Ajánlott vétel? Van benne USB HUB, USB type-C, 2x2 w hangszóró és full hd camera is (bár ez nem lényeg).
A vetélytársa a régebbi, de a sokak által ajánlott Dell P2417H lenne...
Mit javasoltok? Esetleg más USB type-C csatlakozós IPS monitor 24 col körüli méretben? -
I3EI\ICE
aktív tag
Van garancia a 244T-re?
A meghibásodás kockázatát leszámítva (nagyon régi típus, sok üzemóra lehet benne) én azt választanám egy sRGB színterű IPS helyett. A 244T széles színterű, nagyon szép színei vannak, nagyon kellemes "light antiglare" bevonat, nyilván sokkal jobb (homogénebb) fekete, mint egy "low-end" IPS-nek...
Ellenben a 244T kb 100W-ot fogyaszt, és van egy 50-60ms-os input lagja (ritka magas érték, ma már a grafikus monitorok is meg szoktak állni 20-30ms közt), ami fps játéknál mindenképp fel fog tűnni, de engem még anno Dirt2-ben is zavart.
214T-hez nem volt szerencsém, de gyanítom, hogy a 244T elődje/kisebb kiadása (szintén S-PVA panel), így valószínűsítem, hogy egy újonnan 40ezres IPS mindenképp számottevő visszalépés lesz színhűségben, fekete homogenitásban hozzá képest. Nehéz ügy, mert egy 244T árát én 20-30ezer közé tenném (40 tényleg sok érte), kivéve ha valami garantáltan kevés (5000 alatti) üzemórás példány. Ebben a méretben én még a Dell U2410-et, illetve a HP LP2475W-t ajánlanám figyelmedbe (A HP OSD menüjében meg is lehet nézni a mennyi üzemóra van az adott példányban). Ezek még felbukkanhatnak 40 alatt a használtpiacon, és ezek tényleg prémium IPS-ek széles színtérrel, és a 40ezres (valószínűleg "edge lit" háttérvilágítású) LG-nél mindenképp jobb feketével.
Sajnos a 214T-ről nem találok érdemi tesztet, így nem tudom kideríteni, az is széles színterű-e. Van vele kapcsolatban olyan élményed, hogy élénkebb, teltebb, "élőbb" színei vannak, mint a legtöbb monitornak, amit látsz?
-
J97
tag
Sokat tipródok monitor választáson és nehezen jutok dűlőre. Már azt hittem megoldódik de úgy tűnik mégsem! Sokáig egy Samsung 2693HM-et használtam de költözés, albi váltás után egy olyan helyre, asztalra került ahol kevés a hely, közel is ültem hozzá, így már legalább 1,5 éve fontolgattam a kisebbre cserélését.
Első körben egy LG 25UM58 utrawide monitort néztem ki de gyorsan elvetettem, nem állítható a magassága ez a kisebbik baj. Állványt lehet venni hozzá viszont nagyon alacsony. 29-es változat már magasságban is jó lenne de ugyan oda jutottam ahonnan elindultam, hogy nem fér.
A családban leváltottam egy 17" Albacomp TFT -t egy Samsung 214T-vel. Annyira megtetszett, hogy beszereztem egyet a 2693HM helyére is. Teljesen elégedett is vagyok vele, felújított, 1 év garral, állítható állvány, szép színek, szép fekete. Gondoltam az a 320 pixel annyira nem fog hiányozni, viszont sajnos rá kellett jöjjek, hogy de!
Alternatív megoldásként LG 23MB35PM-B néztem ki. Állítható állvány, elvileg rendes IPS és nem annak valami butított verziója, nem csillog-villog, matt felület, nem PWM-es. Újonnan is megúszom 40k-ból 3 év garral. Viszont félek a feketéjétől még a TN után is és attól, hogy a 214T után csalódás lesz. Itt a fórumon sem találtam róla túl sok infót.
Van vele tapasztalat? Mire számíthatok a 214T után?
Második alternatív megoldásként a 244T lehetne, aminek örülnék de nem nagyon fellelhető. Egy helyen találtam viszont az új 23MB35PM áráért, amit kicsit pofátlanságnak tartok, tekintve, hogy 1 év garral felújítottan mennyiért szereztem be a 214T monitorokat.
Keveset játszom, FPS-t ritkán. Fő felhasználás, net, munka (office programcsomag, CLI konzolok, webes GUI-k), film.
-
Acheron
őstag
válasz
Acheron #98397 üzenetére
Nos, végre megérkezett az LG 32GK850F.
Tűkön ültem, így kiderítettem, hogy bár a monitor itt van már az átvételi ponton, mivel még az egyik ajándék nem ért ide, nem jelezték, hogy átvehető. Nos, azért én elhoztam, végül is a monitor a lényeg, a fejhallgató ráér. Gyorsan össze is raktam, asztalra fel, beüzemelés. Ami nagyon tetszik a "körítésben", hogy a külső táp kivételével minden alkatrész, kábel simítózáras zacsiban van (nem kell széttépni, szaggatni, nagy piros pont).
Az összeszerelési leírás már a doboz belső füleire rá van nyomtatva, nem lehet hibázni, szintén pozitív..(műszaki emberként nagyra értékelem az ilyen jellegű előre gondolkodást, vevőközpontúságot). Kalibrációs jelentés mellékelve, szuper, nem csak idedobtak egy monitort (még ha a kalibráción lehetne is javítani).
Bár CD is van, de a magyar honlapról (is) letölthető a legfrissebb Win10 driver + az épp aktuális OSC (On Screen Control) program. Előbbit telepítve rögtön állítható a 144 Hz a driver tulajdonságoknál, utóbbit feltéve pedig (megfelelő USB összeköttetéssel a PC és a Monitor között) rögtön felkúszik a legfrissebb firmware a monitorra (no jó, el kell indítani).
Jöhet a pixel ellenőrzés (Eizo monitor test vagy Dead pixel Check) Eredmény ugyanaz: pillanatnyilag nincs döglött pixel - öröm van. (most próbálom folyamatosan járatni, hogy az LG által megadott 72 óra alatt előjöjjön, ha akar - de ne akarjon most már)
Az OSD menü jól áttekinthető - a joystick gomb viszont nincs mindig a helyzet csúcsán, a "le" irányú szabályozást (pl fényerő, kontraszt) nem volt könnyű eltalálni. Igaz, ezt sokat nem használja az ember, egy pár napig állítgat mindenfélét, azután úgy marad évekig (főleg, hogy ezek az OSC progiból is állíthatók sokkal egyszerűbb módon, pár kattintással.) Jah, OSC, ez természetesen támogatja a képernyő felosztást (split) és a kép a képben (PIP) módot is. Hasznos holmi.
Színekben az U2410 még mindig jobb, de ezt már elengedtem - túl jóhoz szoktam az elmúlt években (no meg 10 bit ISP vs 8 bit VA...). Ettől függetlenül a színek szépek, teltek, nyoma sincs színtorzulásnak a képernyő előtti mozgáskor (ez az XB271HUA (TN) esetén bizony már kisebb elmozduláskor is előjött).
A C32HG70 -hez képest nem érzem az íveltség hiányát. Ebben a méretben még teljesen jónak tűnik a sík képernyő -esetleges grafikai munkáknál ez még előny is lehet.
Szóval az első benyomások jók, hibát nem találtam a panelen, így vélhetően marad hosszabb távon -az alkalmazásokon belüli viselkedést, főleg a játékokat nyilván még nem volt időm kipróbálni, ha lesz ilyen tapasztalatom, leírom azt is.
Néhány kép (a fényerő nem mindenhol volt még összehangolva (30%)): 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
(A másik monitor egy 24" 16:10 Dell U2410, ez cirka 1 cm -el alacsonyabb, és 8 cm -elé keskenyebb egy 27" monitornál.) -
mrzed
senior tag
válasz
AsakuraDave #98447 üzenetére
Bár problémát még nem intéztem velük, de korrekt üzletnek tűnik. Ha délelőtt leadod a megrendelést raktáron lévő cuccra, akkor másnap nálad lesz. Én is ilyen kábelt vettem tőlük a VG271U-val, 1440-es felbontás, 144Hz freesync-el tökéletesen megy vele.
-
Albigator
őstag
Hali!
Erre valaki esetleg? Másik topik elég inaktív ehhez képest..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- GEMBIRD MA-WA1-01
- Lenovo D27-30 Monitor!!27"/Full HD/VA/75hz/Freesync/
- LG UltraFine 27UN880P-B 4k Ergo Monitor!27"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac komp
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest