- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Katsu
aktív tag
És melyik profilt használod?
Esetleg kérhetek egy olyat, hogy elküldöd nekem a menüpontokról készült képeket, ahogyan te használod?
Nagyon hálás lennék érte.Simán lehet, hogy nem úszok meg egy kalibráltatást, pedig nem igazán vagyok vájt szemű.
@Grafirka,
Neked is köszönöm a tippeket. Az eddigi monitoroknál nem volt ilyenekre szükségem. Azért lep meg most ez a helyzet. -
Hiperyc1
csendes újonc
Mi a legjobb LCD monitor 50-90 között?
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy ASUS VN279Q tulaj van köztetek?
Van ennek a monitornak gamma állítási lehetősége? Én szerettem volna ha a fekete az fekete, de azért, hogy játék közbe ne lássam az ellenfeleket sötét helyen, az már túlzás.
Nagyjából beállítottam a színeket magamnak, ahogy jó, de a gamma még hiányzik nekem. Fényerő itt nem segít, azt már próbáltam.
Van valami rásegítés esetleg, amit érdemes kikapcsolni?
Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv: Katsu
-
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Shrike7973 #64143 üzenetére
Szerintem semmitől sem kell eltekinteni. Ha a tieden nem voltak karcok akkor a csere darabon se legyenek. Ahogy Brekk is írta addig kell cserélgetni amíg nem kapsz egy jó használtat vagy újat esetleg eladod aprón és veszel más márkát "rendes" garanciával.
-
Shrike7973
senior tag
Most akkor mi a legcélszerűbb döntés? A karcoktól hajlandó vagyok eltekinteni, mert attól még használható eszközről lenne szó. A színvilág nagyon nem tetszik, viszont bizonytalan vagyok, hogy ez hiba-e, vagy egy amúgy tökéletesre kalibrálható példányról van-e szó (szerk.: bár, miért kellene nekem állni az ilyenfajta javítás költségét)? Ha kalibrálható, akkor gondolom egyelőre annak is örülnöm kellene, hogy nincs rajta olyan pixel hiba, amit a szabványok amúgy elfogadhatónak tartanak. És persze ez is simán előfordulhat, hogy ha kapok ezután egy tényleg bontatlan újat...
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Shrike7973 #64137 üzenetére
Na azt hiszem ha monitort kène vennem,a dell-t már ki is lőttem.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Shrike7973 #64133 üzenetére
Ilyen a Dell prémium garancia, hogy használt (felújított) darabot kapsz a sajátod javítása vagy újra cserélése helyett. Ami azért is "jó" mert a saját otthon megkímélt keveset futott monitor helyett simán kaphatsz egy irodában egész nap ment majd felújított darabot.
-
Grafirka
őstag
válasz
Runner_fxr #64136 üzenetére
Nem csak MO megy ez igy, Ez az amire azt sem irhatom hogy "sajnos" de azt sem , hogy "szerencsere"
Eljatszak ezt a vilag minden reszen. -
Brekk
addikt
válasz
Runner_fxr #64136 üzenetére
Pedig ott is ugyanez az eljárás...
-
Brekk
addikt
válasz
Shrike7973 #64137 üzenetére
Sajnos az eljárás az, hogy elviszik a régit, és amit kaptál azt cserélik megint. Ellenben az eredeti work orderját fogják kérni mindig. Ha azt nem adod oda, akkor megakad az egész. Ha azt adod a futárnak amit hozott akkor szintén megakad a rendszer. Tehát akármennyire is nem szeretnéd, mindig a nálad levőt kell odaadni, és az újonnan érkezettet "megtartani" és utána kérni az újabb cserét. Amúgy a 2.-3. cserénél meg szokták unni, és küldenek egy bontatlan újat.
A képen meg sztem egyik monitor sincs jól beállítva... -
Shrike7973
senior tag
Hétvégén jöhet érte a futár, hogy visszavigye az eredetit? Addig nem tudok kommunikálni a Dell ügyfélszolgálattal, hogy mi legyen.
Ha ez előfordul, akkor visszaküldhetem az újat egyeztetés nélkül, hétfőn azt bepótolva? Az eredetit nem küldeném vissza, mert az egyenlő lenne azzal, hogy elfogadtam a cserekészüléket.
Szerintetek ez korrekt színeltérés gyárilag (v.ö. a két Firefox ablak keretét - bal szürke, jobb barna)? OSD-s színérték módosítással nem jutottam sokkal előrébb.
-
-
Grafirka
őstag
válasz
Tavaly 2 Dellt cserletem , mindketo hasonlo korulmenyek kozott erkezett mint amit leirtal. A kepernyo muanyag kavaja le volt pattanva , tele volt karcolassal a talp jobb sarkan el volt repedve.
-
Brekk
addikt
válasz
Kérhetsz cserét ismét. Addig kell cserélniük ameddig megfelelőt nem kapsz.
-
Shrike7973
senior tag
Pixelhiba miatt kértem egy csere Dell P2314H típusú monitort. Kihozta a futár véleményem szerint elég igénytelen csomagolásban: karton dobozba a monitor egyben összerakva a talpával behányva felfújt űrkitöltő fóliák közé úgy, hogy a termék több ponton direkt érintkezésben volt a legkülső karton dobozfallal. A kibontás után kiderült, hogy egy refurbished darabról van szó, és több helyen is esztétikailag sérült, azaz karcos, a panel is (4 karc) és a panel melletti keret (3 karc). Ráadásul iszonyat ronda a monitor képe, tiszta barna a szürke szín, komoly kalibrálás férne rá, amire jelenleg nincs egyszerű lehetőségem; illetve úgy gondolom, hogy gyárilag nem szabad ilyet kiadni - nem mindenki tud arról, hogy mi egyáltalán az, hogy kalibrálás (szerk.: továbbá az előző darabnál a kalibrált és nem kalibrált verzió között leheletnyi a különbség). Felhívtam a külföldi képviseletet, illetve fórum alapján kérhetek ingyen új csere darabot. Valakinek van hasonló tapasztalata ilyen ügyben?
-
Gh0sT
addikt
Én is felteszem újra a kérdésem:
Kinőttem a két 24-es 16:10-es képarányú Samsung 244T monitorom. Kezd kevés lenni a 1980x1200-as felbontás minden irányban. 24 col felett gondolkodok, akár egy, akár kétmonitoros rendszerben. Elsősorban programozok, viszont fontos a színhűség és a jó kontraszt is, mivel a fényképezés is képfeldolgozás is kezd előtérbe kerülni. Játszani nem játszok.Fontos, hogy képminőségben mindenképpen szeretnék szintet lépni.
Kétféle irányt tudnék elképzelni:
a.) két darab 27-30-as monitor 16:10-es képaránnyal, legalább 2560x1600-as felbontással
b.) egy darab a fentivel ekvivalens megoldás, valami elvadult méretben (létezik egyáltalán?)Összeghatár: alapvetően közép-felső kategóriás monitorokban gondolkodok, ezért árat nem mondanék. Rugalmas a keret, mivel munkára használom ezért hajlandó vagyok értük többet áldozni.
Mit gondoltok, miket nézegessek?
-
-
jjeahh
nagyúr
Ok, köszi!
U2212H az U2214H elődje? A többiről semmi tapasztalat vagy vélemény?
-
Grafirka
őstag
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Múltkor végül kalibrátort vettem ips monyó helyett, mert azt találtam olcsón. Most viszont visszatérnék újra a monitor témára... Full laikus vagyok hozzá, ezek lennének az igények:
- srgb-ben "dolgozok", amatőr fotó-videó feldolgozásra, netezésre kéne, semmi játék
- jó lenne ha matt lenne...
- jelenleg egy 24" tn paneles fullhd monitorom van, egyrészt ez a méret nekem kissé nagy mert egyszerűen kevés a helyem, másrészt a laptopon, telefonon, tableten megszoktam a jobbacska felbontást és 24"-en a fullhd elég pixelesnek tűnik, ezért arra gondoltam ha esetleg van kisebb méretben fullhd felbontású monitor amit érdemes megvenni, akkor inkább azt venném...
- colormunki display-el frankón kompatibilis legyen meg minden, a jelenlegi tn monitorommal elég fura eredményeket dob
Egy apróság, fogalmam sincs számít-e egyáltalán: laptopra lenne rádugva, amin displayport van.
Eddig ezeket nézegettem: AOC I2276VWM, Dell U2212H, P2214Hb, HP ZR22W, ZR2240w, ezekből érdemes valamelyiket megfontolni? Vagy mindenképp maradjak a 23-24" kategória mellett? -
Grafirka
őstag
-
Modst3R
senior tag
Ide szokott járni olyan is aki válaszol az embereknek? Pl egy topicgazda v mi? Kicsit érdekes topuc. 3szor ua kérdést még sehol nem kellett beírnom!!!
-
MSI79
újonc
Helló!
ASUS VE247H típusú 24"-es monitor. Felbontás: 1920x1080, kontrasztarány: 10000000:1, fényerő: 300 cd/m2, válaszidő: 2ms.
Érdeklődnék,hogy kinek mi a véleménye érdemes -e megvenni? -
Hiperyc1
csendes újonc
Melyik a legjobb ezek közül? Főként filmezésre és netezésre használnám!
Acer B246WLymdprx Monitor
ASUS BE249QLB Monitor
Acer B246HYLA Monitor
Acer B246HLwmdr Monitor
ASUS VN248QA Monitor
ASUS VK248H Monitor
Acer CB240HYbmidr Monitor
Fő szempont jó háttér világítás és stabil mosódás mentes kép! -
culé
csendes tag
(#64098) Revesz , (#64097) redingitell:
Köszönöm a válaszokat, megyek majd az Acerért!
-
gxcman
tag
Üdv!
Jelenleg mi a legjobb vétel, ha alábbi igényeim vannak?
Jó pár éve használok EIZO L568-s 17"-s monitor már 21k óra van benne.
Ami NAGYON tetszik ha monitor vásárolok a mély fekete ....ha jó tudom ebben a legjobbak a VA...stb panellel szerelt monitorok, viszont úgy látom talán néhány modell ami elérhető, ami most ( sláger) az IPS paneles monitor.Méretben 24" körül lenne amit akarnék FHD (16:9), a 27" már nekem sok, tudnátok néhány monitort javasolni esetleg belinkelni ami számításba jöhetne?....a Foris FG2421 már túl drága lenne az allati árban szeretnék....nem lenne hátrány ha lenne rajta USB & D-SUB bemenet is...játék ami lenne autós főleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest