- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asus ROG Gaming notebookok (7-es széria)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Vélemény: de miért kellene eladni az Intelt?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Casanova*
veterán
válasz
< CyberBob > #21494 üzenetére
mivel még új.szerintem nem lassú és van olyan jó,mint a DELL. talán még jobb! lehet 1 héten belül lesz teszt róla.
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz
< CyberBob > #21490 üzenetére
235 EURO a 23" kb. 68K [link] nem tudom jó-e az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz
< CyberBob > #21490 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik. Szívesen megszabadulnék a kávától, de olyan felárat fognak elkérni érte, hogy nem éri meg, ebben egészen biztos vagyok.
-
rizso
addikt
Samsung F2380-ról mi a véleményetek? Sok helyen olvastam kritikaként, hogy "lassú". Hétköznapi használat során ez mennyire észrevehető? Többnyire neteznék, dokumentumokat olvasnék, illetve párommal napi szinten filmeznénk. Néha azért játékra is befognám - megjegyzem nem vagyok hardcore gamer.
-
< CyberBob >
őstag
Most olvastam ezt: LG IPS7 monitorok rendkívül vékony kávával és MHL kompatibilitással .
A 23 colos-ról van már teszt és lehet tudni az árát? -
vond
MODERÁTOR
válasz
stranger28 #21487 üzenetére
Eléggé vizuális típus vagyok...
Most konkrétan majdnem lecsúsztam a székről...[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz
horush #21484 üzenetére
Személy szerint inkább hiszek a prad és tftcentral szintű tesztoldalaknak, mint az ájponnak... Márpedig "szerintük" jóval magasabb az U2212HM és az U2412M kontrasztaránya, s ezáltal a feketéjük is mélyebb, mint az U2312HM-é...
(#21486) fezlergabor: Vagy szimplán nem értenek - megfelelő mértékben - hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
-
vond
MODERÁTOR
válasz
gezatata #21481 üzenetére
Jól mondja Nyugdíjas, azért az ájpon nem éppen a szakmai cikkeiről híres...
Ha van pénz az U2412M-re, akkor azt vedd... Egyébként is jobb konstrukció, mint a 2312-es (jobb kontrasztarány»mélyebb fekete, jobban leszabályozható fényerő, pontosabb kalibrálhatóság, stb.)... De pl. az a +120 sor is nagyon jól fog jönni programozásnál és netezésnél...
Egyetlen hátránya, hogy nem küldhető meg 71,928Hz-es driverrel... Ami ugye filmezésnél folyamatosabb mozgást eredményez... De az emberek nagy többségét egyáltalán nem zavarja, ha 60Hz-en néznek egy 23,976fps-es filmet...
Egyébként meg filmezni plazma TV-vel kell, vagy projektorral...
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
gezatata
aktív tag
Számításaim szerint 3 hét múlva vásárolnék egy monitort. Eddig szilárdan álltam a Dell U2412M mellet, de most olvastam a tesztet az ipon-on és ott a U2312HM -et jobb vételként hirdetik.
szerintetek programozásra, böngészésre és filmezésre melyiket válasza a kettő közül? -
diox
tag
dedurva...ez nagyon jó kis tulajdonság
Ha a pénztárca is úgy akarja akkor a Dell jön haza hamarosan, ha nem akkor marad az LG de akkor sem leszek szomorú, mert nem egy rossz monitor az sem.Nyilván jobbak a tulajdonságai is és alapból jobban is tetszik a Dell. Köszi a segítséget!!
-
vond
MODERÁTOR
Nahhhh... Örülök, hogy haladsz a Dell felé...
Nem fogod megbánni, ha rááldozod azt a pár ezrest, hidd el...Az USB HUB akkor lehet hasznos, ha nehezen elérhetőek a házadon az USB portok (vagy egyáltalán nincsenek is)... Ha úgy tetszik, a monitor oldalában lesz USB kivezetésed, ahova ugyanúgy csatlakoztathatod az USB-s eszközeidet (egér, billentyűzet, pendrive, külső vinyó, telefon, stb.), mint az alaplapi, vagy házkivezetésekre......
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Mit értesz magas talp alatt? Azt ugye tudod, hogy majdnem egészen a talpig le lehet "ereszteni" magát a kijelzőt? És ezen kívül emelheted, döntheted, forgathatod is, és akár függőlegesen is használhatod... És a stabilitása is sokkal jobb, mint az LG-nek...
(#21473) trickyy: Passz... Keress teszteket esetleg...
[ Szerkesztve ]
-
-
d@minator
addikt
válasz
stranger28 #21468 üzenetére
Nem rossz! Több sor, többet látok egy weblapból is. Csak nem nagyon van...
-
diox
tag
Hali, segítséget szeretnék kérni, monitort szeretnék max 45ezerFT-ig csak új, 21.5"-max 23"ig,1920x1080,LED, az sem lenne baj ha IPS-paneles beleférne! Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz
stranger28 #21456 üzenetére
Ledöbbentem. Ha ez igaz akkor nagyobbat kell nézzek.[link] Azért köszönöm majdnem belementem egy hülyeségbe!
-
Casanova*
veterán
,,ez a topik nem más,mint DELL monitort vegyél topik.,,
[ Szerkesztve ]
-
spike70
tag
válasz
stranger28 #21454 üzenetére
Köszi!
Azt gondoltam inkább csak film nézésnél van jelentősége. -
d@minator
addikt
Sziasztok.
Samu 22" 1680*1050-ről (16:10) váltanék 24" 1920*1080-ra (16:9).
Megerősítést szeretnék arról akinek van tapasztalata, hogy az ikonok, betűk utóbbin nem kisebbek e!Amit kinéztem: BENQ VW2420H A-MVA paneles. 40 ezer körül hozzá tudnék jutni.[link]
Teszt:[link]
Van e más alternatíva ebben az árban?Felhasználás: internet, excel, némi játék, esetleg film szóval átlagfelhasználás.
[ Szerkesztve ]
-
spike70
tag
Sziasztok!
CRT monitorom szeretném lecserélni. 22"-osra gondoltam. Az lenne a kérdésem, hogy kell-e nekem az IPS panel vagy elég-e egy TN? Kizárólag netezésre használom a gépet. -
superg
senior tag
Ha már 27" fényeseknél tartunk:~260K
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
stranger28 #21440 üzenetére
Na,de mégis mire mentetek vele? Figyeljétek, mutatom...
-
Isual
veterán
válasz
stranger28 #21440 üzenetére
ho-ho
-
válasz
Silvestris #21433 üzenetére
Nem tudom, hogy dolgoztál-e már (ültél, nem feltétlen munka) Apple monitor előtt... (~20" iMac előtt napi 8 órát dolgozom) de kérdésnek sem volna szabadnak felmerülni, hogy a borotválkozós tükröt (apple) vagy a monitort (dellu2711) választod
A kevesebb mint 2/3 ár már csak hab a tortán
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
Sziasztok, egy kis támogatást kérnék. Lassan itt az idő lecserélni a Samsung 970P S-PVA monitoromat de elég tanácstalan vagyok az utódját illetően, + most lehetőleg nem szánnék rá 120 ezret mint anno.....
Milyen alternatívák jöhetnek számításba 22-24 méretben (tn paneles értelemszerűen nem játszik) ? Melyik a felhasználóbarátabb 5:4 után, a 16:10 vagy a 16:9? -
El Kebir
őstag
válasz
pool21 #21434 üzenetére
Nem, az konkrétan kevés, ha mindent beleszámolva 8ms alatt vált egy képpont, az már tökéletes képet ad. (a gyártók által megadott válaszidők nem tartalmazzák a teljes válaszidőt, így nem jelent megfelelő alapot a monitorok ezirányú képességének összehasonlítására, sokszor még a körülbelüli összehasonlításhoz is kevés, főleg eltérő paneltechnológiák esetében)
[ Szerkesztve ]
-
Silvestris
tag
Igen, en is affele hajlok, es meg ez is 200k alatt van, tehat kevesebb mint 2/3-a az apple-nek, felbontasban meg ugyanaz, az uveghez meg nem feltetlenul ragaszkodom.
Koszonom segitseget. Meg alszom ra egyet, hogy esetleg beerjem-e a tobbek altal javasolt Dell 24"-es darabbal, de ha mar lud, legyen kover, es ha megveszem a 27-est, meg akkor is sporoltam egy szazast az Apple-hez kepest, ugyhogy nyugodtan alszom.
-
Isual
veterán
válasz
Silvestris #21431 üzenetére
U2711 a te monitorod, hagyd a Hazro-kat meg DGM-eket!
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Silvestris #21428 üzenetére
A 24"-osoknak 1920x1200 a felbontása. Szerintem azt te kevesellni fogod.
-
Silvestris
tag
válasz
Silvestris #21427 üzenetére
Esetleg meg a 24-est is meggondolnam, csak jo legyen a felbontasa.
Koszi
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Silvestris #21424 üzenetére
Mit jelent, hogy nagyjából?
Ha nem kell az üveg előtét, akkor DELL U2711 pl. Nem néz ki annyira jól (rosszul se), és matt,de többet tud. -
Silvestris
tag
Letezik olyan monitor amit nagyjabol tudja azt amit az Apple Cinema display 27" (http://store.apple.com/hu/product/MC007ZM/A?fnode=53) es nem kerul 300e-be?
Koszi
-
pool21
csendes tag
Sziasztok! Monitort szeretnék vásárolni , de nem értek hozzá . A lényeg ,hogy 24 colos legyen, LEDes háttérvilágítással játékra és böngészésre használnám ,maximum 70 ezer forintot tudok rá szánni.
-
törölt tag
Nektek kalibrálva volt/van a monitorotok? Ez mennyire fontos?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Egyébként néha énis beleragadok a mapsbe. Mindig is imádtama földrajzot. Legutóbb azzal mókáztunk, hogy "odaálltam" a ház elé ahol haverom nyaral Szicíliában
"Na, és akkor ha háttal állsz a kis kápolnának, akkor ott kb. a harmadik ház, van egy nagy kaktusz az udvaron..."
-
vond
MODERÁTOR
válasz
ronson #21411 üzenetére
Hát akkor jó guglimepszezést!
Én a sima, hagyományos térképekkel voltam így (főleg régen)... Kezembe vettem, és nem bírtam letenni őket...
Most már nincs időm ilyenekre, vagy csak nagyon ritkán...
(#21415) zsombors: Olyat nem fogsz tudni venni... Vagy U2212HM, vagy U2412M lesz az...
[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz
gyoridav870 #21407 üzenetére
Biztos nagyon jó lesz vele, annak már van normális táccs támogatása.
-
ronson
őstag
válasz
Nyugdíjas #21410 üzenetére
Igen biztos a TN a W2600H volt "P" nélkül.
A bokámat lefosom akkora nagy és olyan szép a kép és az USB portjaival 2 kábellel dokkolhatom a notihoz, a monitort külső vinyót, egeret és billetyűzetet is.
Egy régebbi ati VGA-hoz kapott DVI-HDMI átalakítót dugtam a DVI-portjára és így lett HDMI a notihoz.Igazából a Google Maps-hez kellett nekem ekkora monitor. A betege vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
ronson
őstag
Sziasztok
Hirtelen felindulásból ma vettem egy LG W2600HP-BF monitort az Elektrooutletben 47k-ért 1 év garival, 3nap pixel garival.
26"
16:10
1920*1200
IPS
4portos USB hub 4*2,5A árammal.Nyugtassatok meg, hogy jó vételt csináltam, annak ellenére, hogy nem mai modell.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz
zsombors #21403 üzenetére
Így van, csalódni nem fogsz egyikben sem...
Viszont azt már nem tudjuk eldönteni helyetted, hogy végül melyiket vedd...ITT összehasonlíthatod a méreteket... Azt pedig már tudod, hogy a 2412-es csak 60Hz-et tud a natív felbontásán, a 2212 viszont 71,928-at is (3*23,976)... Ezáltal folyamatosabban jelennek meg a filmek (persze ha ha ezt normálisan ki tudja préselni magából a videókártyád, illetve IGP-d)... De fontos hozzátenni, hogy az emberek túlnyomó részének ez abszolút nem okoz problémát...
Ezen kívül ott van még a képarány (16:9 - 16:10), valamint a felbontás (1920x1080 - 1920x1200)... Játszani valószínűleg nagyobb élmény lenne a 2412-esen, viszont - mivel több képpontot kell a gépednek kiszámolni - kicsit kevesebb képkockával kell számolnod ugyanolyan beállítások mellett...
Képminőségben pedig nem sok különbség van a 2212 és 2412 között, mindkettő brutál jó, a TN paneles monitorokhoz képest meg főleg... Egyébként a 2312-es is egy nagyon jó kijelző, csak egy ici-picit lóg ki, a gyengébb kontrasztarányával, és magasabb minimum fényerejével/fénysűrűségével...
Mégegy fontos különbség az ár, ugyanis több mint 20 ezer forint a különbség a 2212 és 2412 között, ami azért nem kevés... Bár ez esetedben nem annyira mérvadó, hisz' lenne pénzed a nagyobbikra is...
Dönts belátásod szerint...
[ Szerkesztve ]
-
-
zsombors
tag
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asus ROG Gaming notebookok (7-es széria)
- Mercedes topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- GAMING MONITOR!! Lg 4k 27ul550p w aeu monitor 10 hónap garanciával.
- SAMSUNG (LS32DM801UUXEN ) 4K PRÉMIUM SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung LU28H750U 28 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- karcos Dell 27" U2722 IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!