Hirdetés

LG IPS7 monitorok rendkívül vékony kávával és MHL kompatibilitással

Elsőként az ázsiai piacra érkezik, de később a világ minden táján elérhető lesz az LG legújabb, IPS7 kijelzőcsaládja. A LED háttérvilágítással ellátott 27"-es (IPS277L) és 23"-es (IPS237L) képátlójú termékek a gyártó legújabb, vékony felépítéséről híres Cinema Screen dizájnvonalat követik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a panel körüli keret mindösszesen 1,2 mm széles, míg a kijelző teljes vastagsága 14,1 mm. A minőségi anyaghasználat mellett ügyeltek a letisztult külső megjelenésre is, így az összhatást nem csúfították el hagyományos gombokkal, helyette érintésre érzékeny kezelőszerveket kapott.


[+]

A kijelzőkbe kerülő IPS panel felbontása képátlótól függetlenül 1920x1080 képpont, amihez olyan további technikai paraméterek társulnak, mint a 250 cd/m² fényerő, a 178/178 fokos betekintési szögek, valamint 5 ezredmásodperces válaszidő. A bemenetek terén sincs különbség, a D-Sub és DVI mellett mindkét variánsra kerül HDMI csatlakozó, mely ráadásul MHL (Mobile High-Definition Link) kompatibilis, így a HDMI felülettel rendelkező mobil eszközök – okostelefonok, tabletel – megjelenítőhöz kapcsolása (és egyben töltése is) megoldott csupán egyetlen kábel használatával.

DisplayPort sajnos nincs, pedig a vékony kialakítás a többmonitoros AMD Eyefinity környezetnek kedvezne igazán, de aktív átalakítóval vagy Sapphire FleX grafikus vezérlővel ez a hiányosság viszonylag egyszerűen orvosolható.


[+]

Az LG a monitorok színhelyességével kapcsolatosan szuperlatívuszokban nyilatkozik, ráadásul egyes vetélytársaihoz hasonlóan előre kalibrált színprofilt kínálnak a felhasználók számára, de további finomításra is lesz lehetőség a hattengelyes színbeállításnak köszönhetően. A kijelzők áráról egyelőre nincs információ.

Azóta történt

Hirdetés