- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padisha
tag
válasz
Luck Dragon #126476 üzenetére
Köszönöm!
Ennél nagyobb felbontást nem bírna az 1080? -
zümzümm
senior tag
Monitor vásárlása után a pixelhibákat hogy szoktátok ellenőrizni? Fekete fehér képeket full képernyőre tesztek és manuálisan szemmel nézitek, vagy van hozzá program ami ellenőrzi?
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan technikai jellegű kérdésre keresem a választ, miszerint, ha rácsatlakoztatok egy Gsync kompatibilis monitort egy olyan laptopra amiben egy RTX3050ti teljesít szolgálatot, akkor a Gsync vajon működne?
Előre is köszönöm! -
kunberci
senior tag
válasz
dssport #126493 üzenetére
Nekem a gyári beállítással is nagyon tetszett a kép, én az Emagról rendeltem még BF alkalmával, bontatlan gyári csomagolásban érkezett meg, egy kicsit vártam, hogy felmelegedjen, és utána raktam a helyére, nagyon tetszetős a képe.
Rögtön be is regisztráltam, és él az 5 év garancia. Meg ha bármi gondod lenne az Emag ingyen fuvarozza vissza 30 napig, talán árban is itt volt a legolcsóbb.
Régebben volt ilyen monitorunk is, ez is 16/10 volt, illetve nemcsak volt, de van is, kettőből már csak az egyik működik, ez volt még bekalibrálva. De szerintem az Asus ProArt monitor alapból is nagyon jó.
Meg ha kalibráltatni szeretnéd, akkor gondolom az Oázis-ból vennéd.Talán később még az IP kameráim képét akarom nézni rajta, vagy a Dsub, vagy a DP-on, de ez még most nem annyira fontos.
-
sagesz93
addikt
válasz
Luck Dragon #126490 üzenetére
Én most adom el az otthoni monitoromat ami egy HP 25MX, sosem tudtam megszeretni a TN panel miatt(IPS-t használtam mindig is és az irodában is, azután rossz ránézni nekem egy TN panelra, csak eddig egyik sem volt "gamer" (144hz), emiatt próbáltam ki a HP-t), így én is nézegetek, de megvárnám mit vesz ő(milyen egy "gamer" IPS vagy VA), megnézném az milyen, főleg ha VA-t venne, olyat még talán nem is láttam élőben.
Gyors reggeli diskurzus után ezek a versenyzők(egyelőre 27" nézünk)
1: MSI G272 ez tűnik befutónak, esetleg még 165hz-re lehetne tornázni. Ára elég jónak tűnik, mindenhol 100 felett van.
2: LG 27GQ50A-B ez VA panel de 165hz, kérdés mennyire lehet jó? Ha jól érzem ez egy vadiúj monitor, nem is nagyon forgalmazzák máshol.
3: Acer Nitro VG270S ez 165hz és IPS.
4: MSI G27C7 hajlított, VA, 165hz, az 1500R hajlítás mennyire használható? Ez is ~110k-ról van leárazva 75-re
5: Dell G2722HS 165hz és IPS, ez 90ezer tehát 15-el több lenne, kérdés, megér ekkora felárat? Jobb annyival a képminőség, stb?(vagy ez majd jó lesz nekem)
Ha van még versenyző ami jó lehet ezek mellé 27" méretben azt szívesen várom.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Luck Dragon #126477 üzenetére
Röviden annyit irtak, hogy amit írtsk, annyit biztos tud is;
[link]
Ennek fényében melyik ajánlott? (A keret 1440p nel 80 e Ft) -
-
válasz
zümzümm #126485 üzenetére
Ezeket a funkciókat , maga a monitor menüjében lehet állítani . Erre vonatkozó utalásokat pedig érdemes a gyártó oldalán található leírásokat olvasgatni .
sagesz93“ Ebben az árkategóriában IPS vagy VA a minőségibb?“
- Ez változó , mindegyik panel jó és rossz minőségben képviselteti magát , igyekszünk mindig a tapasztalatok után jót ajánlani .“ El lehet menni 90-100 környékére is, hátha kifog valami jó akciót “
- Fentebb említett monitorok benne vannak a keretben .
“ Főképp yt videó / programozni tanul ezeket nyomja rajta, de azért játszik is. Xbox “
- Fentebb említett monitorok erre az alkalmazási területre kiválóan alkalmasak.“ Hajlított monitort mennyi értelme van nézni ebben az ársávban? Mennyire élhető az normál használatra? “
- Árkategóriát tekintve itt találjuk meg a legtöbb “ olcsóbb “ megoldást , “szerintem” itt el kellene engedni .
“ Ez valós áresés, tényleg állandó 100 ezer körüli az ára? “
-Árukereső árdiagramja szerint igen . De szerintem ez átmeneti , csak drágulás lesz ezután .
“ Nekem a 27es VA paneles LG (ez árban 75 ami szerintem mèg ok) meg a Dell jön be inkább (ez ahogy látom sajnos kereten túllóg minden értelmes webshopban.) “
- Nem értem , neked is hasonló adottságokkal kell monitor ? -
Telda
addikt
válasz
-
sagesz93
addikt
válasz
sagesz93 #126487 üzenetére
Most hogy gyorsan átfutottam Googleben azt látom, hogy az MSI G272 épp akciós 75 ezer forint emagon, míg mindenhol máshol 100 felett van az ára. Ez valós áresés, tényleg állandó 100 ezer körüli az ára? Mert akkor így egyértelműen azt kéne választani. Én annyira nem csípem az MSI márkát meg a dizájn is távol áll tőlem, de párom öccséhez abszolút passzol így elsőre
Nekem a 27es VA paneles LG (ez árban 75 ami szerintem mèg ok) meg a Dell jön be inkább (ez ahogy látom sajnos kereten túllóg minden értelmes webshopban.)
-
sagesz93
addikt
válasz
sztivo #126486 üzenetére
& Luck Dragon: ezer köszönet a gyors válaszokért. Átnézem/átküldöm ezeket a típusokat. Ebben az árkategóriában IPS vagy VA a minőségibb? El lehet menni 90-100 környékére is, hátha kifog valami jó akciót / újracsomagoltat/lekuponozza
Főképp yt videó / programozni tanul ezeket nyomja rajta, de azért játszik is. Xbox általában tv-ről megy de az az ősöké, tehát nem tud mindig odajutni, akkor jön az xbox+monitor.
Hajlított monitort mennyi értelme van nézni ebben az ársávban? Mennyire élhető az normál használatra? -
sztivo
Topikgazda
válasz
sagesz93 #126483 üzenetére
Ennyiért VA nehezen ajánlható, LG 24GQ50F-B (vagy ennek 27-es megfelelője) lenne, sok teszt nincs róla, egy YT videóban és egy vásárlás során dicsérik, de ettől még nem lesz ajánlott. Néztem én is itthonra, de most máson gondolkodom.
IPS-ben normális 144Hz-es se nagyon lesz, talán egy Asust VG249Q-t fog megkapni ennyiért, de csodát ne várjon.
Inkább gyűjtsön még vagy gondolkodjon használtban. Xboxra pedig nem volna jobb egy 32"?Luck Dragon megelőzött
-
válasz
sagesz93 #126483 üzenetére
Az alábbiak mind FHD felbontással rendelkeznek 24” & 27” verziókat ajánlóm figyelmedbe :
Asus VG249Q (24” IPS 144Hz)
Acer Nitro VG240YS ( 24” IPS 144Hz)
Acer Nitro XV240YP (24” IPS 144Hz)
Asus VG249Q1R (24” IPS 165Hz)Dell G2722HS (27” IPS 165 Hz )
MSI Optix G272 (27” IPS 144Hz) -
sagesz93
addikt
Sziasztok,
Párom öccse keres monitort a mostani helyett, egy 24es viewsonicot használ, 144hz de TN panel és most unta meg, szeretne váltani minőségibb képre. IPS az érdemi előrelépés vagy VA is jó?
24 vagy 27” lenne a méret, fullhd elegendő, 144hz szeretne vagy jobban a játékok miatt, illetve Xbox series x-en szeretné kihasználni a 120hz-et. Gyűjtöget rá, lesi az akciókat, ezért több modellt szeretnék kérni amiket ajánlotok és azoknak lesné az árát. 50-70 ezer körül lehetőleg. Van ennyiért értelmes választás? -
veber0937
tag
válasz
Luck Dragon #126481 üzenetére
-
-
veber0937
tag
válasz
Luck Dragon #126479 üzenetére
aha, de a smrt dolgot elengedtem, ezért néztem ezt alg-t, vélemény róla?
-
-
veber0937
tag
válasz
mármint?
-
válasz
Lasersailing #126470 üzenetére
Először érdemes lenne kideríteni mire is képes , szakik itt tudnak neked segíteni , Ryzen alapú GPU ismereteim igen csekélyek .
Itt tessék megkérdezni , mi hozható ki belőle [link]
És akkor kiválasztjuk a megfelelőt -
válasz
Padisha #126463 üzenetére
Azért kérdeztem az iveltseget , mert a Xiaomi amit linkeltél az már ívelt .
VGA nézve egy arany középutat javasolnék méretben , felbontásban és Hz formájában megadott kereten belül .
Acer Nitro XV322QUP vagy Acer XV320QUEzek átmérőben 32”-os IPS, QHD felbontásúak és 170Hz-ek .
Telda
Amíg lehet tessék vissza küldeni , plusz ezt az információt hozza csatolni .
Franz51
veber0937
Az elsőt. -
sztivo
Topikgazda
válasz
Padisha #126463 üzenetére
Én is hasonlóan ultrawide monitorban gondolkodom, amit eddig olvasgattam, az annyi, hogy 34"-ban már minimum 3440x1440 legyen a felbontás, illetve 29-30"-ig még vállalható a sík panel, felette már javasolt a hajlított kijelző, viszont ezek már a technológiából adódóan VA-panelesek lesznek. Síkban pedig ott az IPS is, aminél nem lesz durva black-smearing, illetve vibráns színek jellemzik, a VA-t pedig a jobb kontraszt ugye. Azért egy 34" monitornál már igencsak mozgatni kell a tekinteted, nem csak a szemed, ha közel ülsz. Érdemes egyébként meglátogatni pár boltot, egymás mellett a 29 és a 34 nagyon más. Valahogy ránéz az ember, és azt látja, hogy a 34"-es az igazi.
Márkából, típusból én LG 34WP65C-B-t vennék. LG megbízható monitorokat (is) gyárt, van szervizháttér, és nagyon jól kezelik a ghostingot-black smeart a többi gyártóhoz képest. -
-
veber0937
tag
válasz
Komplikato #126406 üzenetére
Hi
közben kútakodtam, találtam egy ilyent:34'' méretű 21:9 képarányú UltraWide™ FullHD IPS monitor HDR 10-zel (lg.com)
-
Alf25
tag
válasz
ermys #126447 üzenetére
Most volt időm kb 1 órát játszani.. Far Cry 5-6, Kicsi Doom Eternal. Nem tudok belekötni, pedig nagyon szeretnék, mert mindenbe a hibát keresem.
Kicsit visszalépésnek érzem, hogy nem tudja a 165Hz-t natívan, csak OC-vel 170Hz-et, és hogy a 144Hz- csak 8bit, mert nincs DP1.4.. De ha ezeken túlteszed magad, akkor jó választás- Nincs ghosting, ips glow se nagyon, gyönyörűek a játékok.
És persze rájösz, hogy high-ultra-ban a géped is ritkán fogja elérni a 144fps-t -
Lasersailing
senior tag
válasz
Luck Dragon #126457 üzenetére
Szia,
Korábban javasoltad nekem az alábbi FHD monitort:
ASUS VA24EHEKözben rájöttem, hogy szeretnék "2K" monitort inkább - nézési távolság miatt. Elvileg a videókártya erre képes is.
Tényleg elbír ez egy 2K monitorral? (mert a GPU benchmark szerint az integrált videókártyám gyengébb, mint dssport fórumtárs dedikált kártyája, akinek viszont FHD-nél nagyobb felbontást nem javasolsz, igaz más felhasználásra)
Ha igen, akkor mi a véleményed az alábbi monitorokról?
- Philips 245E1s/00 (67k)
- Lenovo L24Q-35 (74k)
- AOC Q24V4EA (80k)Képminőség szempontjából van amelyik nagyon kerülendő / nagyon ajánlott?
Plusz dolgok miatt hajlok a Philips-re (olcsóbb, VGA bemenet (bár ez a többinél átalakítóval kezelhető)). Lenovonál szimpi, hogy laptoppal azonos márkájú (bár ennek gyakorlati jelentősége értelemszerűen nincs).
De ha pl. azt mondanád, hogy az AOC képminősége sokkal jobb, mint a másik kettő, akkor azt választanám...
-
veber0937
tag
HI
Tudom már kérdeztem, de nem találom a régi posztot, kettő közül melyiket érdemes jobban megvenni:
Samsung LS32BM700UUXEN vagy Samsung LS32BM500EUXEN -
Franz51
tag
válasz
Luck Dragon #126457 üzenetére
Köszi Luck Dragon!
-
Telda
addikt
válasz
Luck Dragon #126462 üzenetére
Így hogy tudom már zavar
.
Amit észrevettem, hogy a szerviz menüben 2020.03.01 dátum van a dobozon viszont Apr 2021. K7B panel.
Illetve a panel time is majd 72 óra. Egy hete van meg, ennyit biztos hogy nem használtam.
Lehet kifogtam egy visszaküldött példányt. -
kunberci
senior tag
válasz
dssport #126453 üzenetére
Én meg csak TV-ként használom a PA248QV monitort, csak egy box csatlakozik hozzá, és most ezen nézem a meccset (HDMI).
Szerintem tökéletes képe van (legalábbis számomra), mindig 16/10 monitorokat használtunk az asztali gépekhez, most egy Dell U2412M monitort használok.Nekem nagyon bejön az Asus ProArt széria, és nem mellesleg az 5 év garancia sem mellékes. Ahogy kibontottam a monitort, úgy került be a helyére, ennél nagyobb amúgy sem fért volna el, még azon is gondolkodtam, hogy veszek még egy darabot, én még 79 eFt-ért vettem, szerintem nagyon megérte.
Nagyon megszoktam a 16/10-es képarányt és ezen sem akartam változtatni, most is épp meccs megy rajta. -
-
Padisha
tag
válasz
Luck Dragon #126462 üzenetére
Méretben a 30-34". Felbontás: ami még kijön az nvidia 1080-ból. Íveltséget nem tudom
.
Csatlakozók DP, HDMI. USB és hasonlók nem érdekesek. -
válasz
zümzümm #126458 üzenetére
Nvidia control panel, majd megjelenítő fülecske azon belül 3-as pont .
Telda
Nos ezt neked kell eldönteni, hogy mennyire zavaró.Padisha
Csak annyira ördögtől való , hogy semmilyen hazai háttér támogatása nincs tudtommal (szervíz stb)
Mi az elképzelés, méretben, felbontásban, ívelt legyen, csatlakozók terén? -
Padisha
tag
Sziasztok!
Átnyálazva az összefoglalót...továbbra is elveszve a sok információban.
Szóval a gyere 24"-os monitorát cserélnénk vmi nagyobbra, jobbra.
Egy nvidia gtx 1080 van a gépében. Természetesen elsősorban játékra, youtubra használja.
A keret olyan 150 k lenne.
Xiaomi Mi Curved 34 BHR5133GL. Ez a monitor nagyon ördögtől való???Előre is köszönet
-
7Sony7
addikt
válasz
Luck Dragon #126455 üzenetére
Köszi!
-
Telda
addikt
válasz
Luck Dragon #126455 üzenetére
Fehérben annyira nem látszik, inkább világos szürkén. Hiába próbálom fotózni, de az nem hozza ki. Amúgy ha egész lentről nézem, akkor alig látható, de nem nézhetem mindig lentről
. Pl. itt a fórum oldalsó szürke sávján elég jól látszik.
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok
Az Asus Tuf VG27AQL1A tudja a 10bit-et... Van ra lehetoseg a monitor menujeben hogy ezt 8bit-re at lehessen allitani alkalmankent?
(Tudatos oka van ami miatt kerdezem) -
válasz
Franz51 #126451 üzenetére
Erre a célra tökéletes.
Bossp
CoolerMaster monitorok most már kis hazánkban is kophatóak hivatalosan is, bár a szervíz hátterét ,hogy ki biztosítja azt nem tudom.
Azt javaslom, ha pontosan ezt a típust keresed érdemes az ismert üzleteket legalább hetente megnézni, hogy érkezett-e .dssport
Felbontásba feljebb, semmi képen, mert a VGA ereje már lehet meghaladja képességeit munka mellett .
Asus-t javaslom ezen a téren a két monitor elsődleges különbsége az a képarány (CV=16:9 és QV=16:10)CV mellett szól DCI-P3 kezelése, míg a másiknál nem elérhető.
CV mellett szól az előre állított 5 színtér beállítás ,másiknál csak négy választható.
Többi eltérés inkább már csak csatlakozók és apróságok, de a képernyőre való eltéréseket leírtam.ferzoli
-ASUS VA27AQSB
-Asus PA278QV
-Dell S2722DC
-Dell SE2723DS
-Dell S2721DS
-HP EliteDisplay E27q G4 -
-
válasz
freddirty #126434 üzenetére
Ez sem rossz megoldás, de vigyáz mert ha Aoc-t választasz és ha baja lesz maga a szervízelési része nagyon macera lesz.
Telda
Érdemes egy statikus , inkább egy teljesen fehér háttérnél megnézni. ha tényleg olyan akkor érdemes vissza küldeni.Pano
Szuper, várom a tapasztalatokat.Alf25
Köszi a visszajelzést.
7Sony7
Asus-t választanám, pont volt is nálam két hétig, én meg voltam vele elégedve. -
Sziasztok!
27" méretben keresek irodai használatra (semmi játék) monitort. Mi lenne az ajánlott, ami a legkevésbé viseli meg a szemet napi 6-8 órában?
Jelenleg egy 1080p/60hz Dell P2717H-t használok elégedetten, de a szemem egyre hamarabb fárad, ezért gondolkozom váltáson.
Merre érdemes indulni, magasabb hz vagy felbontás jobb a szemnek?
Keret 100-130k körül. -
dssport
tag
Sziasztok!
Fotószerkesztéshez szeretnék venni 1 új monitort. - /Jelenleg hobbi szinten/
A konfig és vele együtt a kártya is őskövület (Gigabyte GF GTX660 Ti OC 2GB)Jó lenne maxmaxmaxmax. 100.000 forint környékén megúszni a bulit. Kicsit visszaolvastam a kommenteket és láttam az Asus ProArt szériára vonatkozó ajánlásokat.
ASUS PROART PA247CV
és
ASUS PROART PA248QV
Valaki segítene, hogy mi a gyakorlati haszna egyik vagy másik modellnek? (képmegjelenítés tekintetében érdekel, csatlakozások stb. most nem lényeges)Felbontásban lenne értelme feljebb lépnem?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
CoolerMaster Tempest GP27Q
Ez a típusú monitor mire várható és mennyiért itthon? Esetleg lesz más márkánál is hasonló paraméterekkel monitor? 27", Real HDR sok zónával 1000nit-el, wqhd, sok hz? -
Franz51
tag
Üdv!
Véleményeteket kérném, hogy a jobbára általános célra használt Dell P3221D ( 60 Hz, 2560x1440) monitor mennyire alkalmas film ( HBOMax, Netflix) illetve sport közvetítés foci nézésére.
Előre is kösz a véleményeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- SAMSUNG (LC34G55TWWRXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest