-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
KompÓth
csendes tag
Üdv!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert teljesen elvesztem.
Nem kizárt, hogy a probléma gyökere, hogy olyan monitort keresek ami nem létezik.Szóval, szeretnék egy olyan magas frissítésű monitort venni, aminek szép színei vannak, jobb feketével, megbízható és filmeket is jó rajta nézni.
- 24-25"
- 144-240Hz
- FullHD vagy QHD (IPS panel)
- 100-130e értéktelen magyar forint között.
- Displayport csatlakozás
- VESA rögzíthetőség és/vagy pivot állvány.Eddig próbáltam a
- BenQ EX2510S-t, de a színtere elmaradtak a várttól. Nagyon fura fakó színek voltak rajta. Az már csak hab volt a tortán, hogy filmeknél valamiért sokszor "remegett"' a kép, utánhúzásokkal.
- Dell S2522HG - Ez egész jó kis monitor volt, de a betekintési szöge katasztrófa. Filmnézés közben, ha csak egy kicsit is sötétebb jelenetek voltak, oldalirányból annyira szürkült, "ködösödött" a kép, hogy olyan volt, mint ha csőlátásom lenne. Ilyen mértékben még egy IPS panelnél se láttam ezt.Szóval, totálisan tanácstalan vagyok. Kezdem azt hinni, hogy ha magas Hz-et akarsz akkor sajnos a képminőséget kell beáldozni érte.
-
Zlin50
senior tag
Sziasztok!
Mi lenne a véleményetek ezekről: [link] , [link] , [link] , [link] ? Vagy lenne más javaslat?
Kevésbé játékra inkább grafikai és videós dolgokhoz lenne használva.
Mennyire meghatározó a frekvencia, 60Hz vagy 120Hz, 144Hz? Gondoltam UHD-ra is , de az áraik miatt nem biztos , hogy azt választom. -
holodp
aktív tag
Sziasztok!
A 3 monitor között mi a különbség, illetve van köztük legjobb vétel? Alap tulajdonságokban kb hasonlóak azt látom, esetleg képminőségben, panellottóban lehet van eltérés?
Acer Nitro XV272UPbmiiprzx (100 e Ft, itt ráadásul tudnék pixelgaranciát kérni, ami előny)
ASUS TUF VG27AQ1A (110 e, emag, a nem állítható talp kis hátrány, de tudnék vele együtt élni)
ASUS TUF VG27AQZ (115 e, mag) előny az állítható talp, de ha a másiknak jobb a panelje, azt választanám.Köszi előre is!
-
skt
tag
Sziasztok
Monitort keresek, 90% jatekra, 24",1080p,144hz, IPS, 60k max. Kettot lattam ami belferne a keretbe: MSI Optix G241, Acer Nitro KG242YPbmiipx. Melyik az ajanlott? Vagy ezeken kivul lenne mas amit erdemesebb ebben az arkategoriaban? Elore is koszonom -
Pitterix
őstag
Sziasztok!
Monitort keresek haveromnak a gamer gépe mellé. Egy RTX 3060-as, vagy egy rx 6650xt-6700xt kártya lesz hozzá.
Játék, film a felhasználása.
27-es méretig el lehet menni.
Köszönöm! -
Puculo
aktív tag
Lehet hogy benéztem valamit, és a ' Milyen monitort vettem ' fórumra tévedtem..
Mindegy. Tanulságos volt így is.
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
Megjött az Acer Nitrto Xv253QP monitor,ismerkedünk egyenlőre hatalmas 22" után valamint fura tn panel után.
Ugye ez elvileg csak G-sync kompatibilis.esetleg honnan lehet kideriteni legkönyebben hogy az Amd Freesync működik-e vele? -
ronczoli
csendes tag
MSI Optix G241 144hz-es már 1 éve hibátlanul fut! Nagyon tetszik a joystickes menüje, s hogy a kávája a lehető legvékonyabb. Az árában pedig veri az összes társát. Mindenképpen érdemes ránézni! Egyetlen negatívum, hogy nem lehet emerre állítani a dőlés kivételével, ezért vettem hozzá egy aztalra szerelhető konzolt.
-
parandroid
félisten
Addig nézegetem ezt a Dell G3223D-t, hogy nem nagyon tudok ellene mit felhozni (az árán kívül, de így akcióban még épp fájdalomküszöb alatt van). Persze biztosan jobb lenne az UHD változat (G3223Q), de annyit már tényleg nem adnék érte. Ahogy nézem, a bónusz a többi hasonló, kommersz gamer cucchoz képest a kicsit nagyobb fényerő, az usb csatlakozók tömkelege, és a visszafogottabb design, beleértve a kategória egyik legnormálisabb gyári állványát. Le tudnátok beszélni róla?
p
-
sztivo
Topikgazda
LG 24GQ50F-B moncsiról valakinek vélemény? 144-165Hz VA (igen tudom), viszont arukereson eddig egy nagyon pozitív vélemény van, illetve videón sem tűnik annyira rossznak, mikor fps-el játszik a srác. 54 ezret megér, nem?
Asus VG247Q1A van még, az mondjuk nem volt pozitív véleménnyel.Vagy egy szintén VA, de 75Hz 4-5ms válaszidővel célszerűbb lenne?
-
sztivo
Topikgazda
válasz
KaiotEch #126234 üzenetére
Akkor valami felett elsiklottam? Mintha a 24"-on QHD apró lenne, de a 27 meg nagy volt, nem
Amúgy így a topikban visszakeresve amiket eddig próbálgattál, azok mind Antiglare matte bevonatosak voltak, a Dell-ek pedig 3H antiglare bevonat (és az LG is). Lehet hogy ez lenne a kulcs? Tudom hogy az csak egy keménység, de hátha a Dell megoldása jobb... -
superg
senior tag
válasz
KaiotEch #126230 üzenetére
Dellnek is van 27" WQHD 120+Hz monitora,
De nem hiszem hogy márkafüggő lenne éppen milyen bevonat kerül rá.Inkább az a baj hogy emellett még sok mindennek meg kell felelnie.A gamer monitorokat egyébként sem hiszem hogy feltétlenül szembarát bevonattal látnák el,de erre is van kivétel pl ez a HP
[link] [link]
vagy pl 28" 4K 60Hz vonalon ez [link]
De valószínű inkább irodai felhasználásra szántaknál többször előfordul.
De mondon f.lux-ot is próbáld ki ,szoftveresen is lehet csökkenteni a káros kék fényt
Mondjuk többször olvastam LG monitoroknál ezt problémának,kiváncsi lennék többiek(ASus,Acer) mennyivel jobbak -
Celithrandi
addikt
válasz
Lasersailing #126218 üzenetére
24még jó, 27 már 1440p
-
Tinca tinca
újonc
Megjött az itt ajánlott monitor, de még szükségem lenne egy kis tanácsra. GTX 650es kártyán van vga, DVI és mini HDMI kimenet. A monitoron még mindenféle csati. A dobozban olyan kábel, amivel össze tudnám kötni viszont épp nincs (van displayportos és HDMI) tehát valamit mindenképp vásárolnom kell. A kérdés, hogy mit érdemes, átalakítót, vagy inkább kábelt, melyik fajtát? Vagy teljesen mindegy? Hang nem szempont.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Lasersailing #126220 üzenetére
Hanszórós, bár 1.2-2W nem sokat nyom a latba, van mindhárom csatlakozó:
LG 24BK550Y-I.DVI nélkül de hangszóróval és VGA-val:
MSI PRO MP242, meg igazából bármi ami ASUS, Samsung, Dell vagy benq.
Ilyen MSI van nálam is a cégnél, csak 75Hz-es.Érdemes a hangszórós témát elengedni, mert 2x5W alatt nem valók semmire, max bosszantani az embert vagy rendszerhangokhoz, de minden máshoz felejtős
egy soundbar jack kimenettes monitorral is hasznosabb lehet.
-
Sir Riccio
addikt
-
Lasersailing
senior tag
UHD-t ára miatt kizártam, inkább hátrébb tolom kissé a monitort.
AOC árban ok lenne, de az nem tud VGA-t és DVI-t sem. A VGA viszont DVR miatt fontos lenne. (kábelt nem tudom cserélni, ill. csak VGA kimenet van.)
Esetleg létezik az AOC árszintjén ami VGA + DVI + HDMI + hangszórót is tud? És még a képe is jó?
-
sztivo
Topikgazda
válasz
superg #126224 üzenetére
KaiotEch:
szerintem a régi típusok, és ezek szerint egyes Dell modellek kijelzői erősebben "matt" hatásúak, kevésbé engedik át a fényt "direktbe" a szemnek. Az én régi Samumról is elmondható ez. Gondolom ezzel "csalnak" a szép képen és/vagy a max nit-en.
Ha már rtings, akkor ott nézik azt is, mennyire csillámlik meg a fény a panelen. Meg azt is figyelembe kell venni, hogy az egész felület kezelt-e, vagy egyes monitorom láttam, hogy nem ér ki a sarkokig, és mintha csak egy fólia lenne rajta. -
Hicks
csendes tag
Sziasztok!
Végre van egy kis időm, így egy kis helyzetjelentés!
A nagyon sok szenvedés eredménye egy Acer Nitro XV320QULVbmiiphx FreeSync monitor 32" lett!
Egy 22 " monitort váltott, nem szerettem volna 27" nél nagyobbat mert tartottam a felbontástól, hogy kevés les de be kell valljam kellemesen csalódtam.
Eddig tökéletes baromi nagy és fura kicsit hátrébb kellet ülnöm.
Kicsit aggódtam hogy fogja kihajtani a 10 éves gépem de bírja egy rx480 as kártyával.
Fekete kijelzőnél viszonylag kevés bevilágítással. Mondjuk játék közben az egyetlen hibája, hogy kicsit kevés a fényerő ez világos szobában lehet gond!
Mondjuk ez csak laikusként, lehet csak nekem! Fallout 3, és egy kis CSG val próbáltam.
Meg a jó öreg AOE -t szerettem volna de teljesen szétesett !
Szememet nem bántja annyira mint gondoltam szokni kell a nagy méret miatt főleg.
Munkára két oldal simán elfér, jónak gondolom, bár ez majd sok óra monitor előtt ülés után derül ki igazán.
Lényegében Én nagyon örülök neki, ár érték arányban nagyon jó!
Gyermekem is tátott szájjal Robloxozott előtte! (már ezért megérte .D )
Luck Dragon Köszönöm a segítséget!
Remélem tudok esetleg segíteni ezzel a pár sorral annak aki ezen gondolkodik.
További szép napot Mindenkinek! -
aginor
veterán
Szerintetek van értékelhető ajánlat 300k alatt 27-32" HDR1000, QHD, sík kijelző tengelyen?
-
superg
senior tag
válasz
KaiotEch #126223 üzenetére
A bevonat lesz az.Nekem is volt néhány Dell matt bevonattal,még van is egy P2414 nagyon kellemes a szemnek de látszik hogy a bevonat más mint ezeken az LG-ken jobban kiszüri a kék fényt.
Annyit tudsz tenni hogy melegre kalibrálod,én feltettem az f.lux nevű programot,egy fokkal jobb mint a monitor beépített blue filtere kb 2200K-n már nem bántja a szemem,szinhelyességnek annyi de valamit valamiért. -
válasz
sztivo #126216 üzenetére
Érdekes, hogy más LED nem bántja, semmilyen TV, se a sima 60Hz-es munka monitorom(DELL P2421D 24" WQHD). Volt nálam 2 napig egy DELL U2715H az sem bántotta. Otthonra a 24" WQHD kicsi, a 27" meg amúgy kicsit nagy, de azt talán jobban látom. Lehet a 60Hz+ -t nem bírja a szemem(pedig gondoltam, ha már veszek, akkor több Hz-eset)? Nem tudom írtam-e, de most a páratok által ajánlott LG 27GN850-B-ről van szó. Már leszedtem az rtings-es ICC-t is és az ott leírtak alapján próbáltam fényerőt, brightness-t beállítani.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Lasersailing #126220 üzenetére
Keretet nem írtál.
Nagyon jó de drága - BenQ PD2500Q
Olcsóbb - AOC Q24V4EA
Legolcsóbb - Philips 245E1S
így hirtelenUHD ha jól láttam csak LG van közel 200-ért.
-
spidersoft
senior tag
Nekem volt 40"-os fhd badpixeles tévém: a kéken világító subpixel a fekete háttéren a tévétől tolatva kb. 3 méter távolságban eltűnt. Közelebb mentem 20 centivel, megint előjött, visszacurikkoltam, megint eltűnt. Úgy, hogy közben a hibás képpontról nem vettem le a szemem. Szóval efölötti szögfelbontás nekem felesleges: 40" fhd 3m-ről, azaz nálam a 32" 4k 120 centiről még oké, de attól közelebb van a monitor, kb. 80-90 centire. Hasonló háromszögek elve, ugye, mert a szemnek nem XY felbontása, hanem szögfelbontása van, azaz x méterről y méretű objektumokat tud megkülönböztetni, 2x távolságról 2y méretűeket. De nyilván ahány szem, annyi csap- és pálcikamennyiség... fiataloknál valószínűleg sűrűbb, idősebb korban kidöglenek az érzékelősejtek, gyengül a lencse, homályosodik az egész, akkor meg gyengül a felbontás...
-
Lasersailing
senior tag
Köszönöm! Pont ilyen táblázatot kerestem!
Akkor lenne egy újabb kérdésem is (mindenki felé):
Eddig Full HD-ben gondolkozva eljutottam ehhez a monitorhoz:
Philips 243V7QDAB/00UHD-ből mi lenne ajánlott?
Árat nem tudnék mondani, mert már fájdalomküszöb felett járunk, de 10+ évig fogom használni, azaz legyen szép a képe
Használat: otthoni használat, jellemzően este sötétben, de alkalmanként nappali fényben is. Webböngészés, levelezés, stratégiai játékokra (azaz FPS nem érdekes, inkább a szép színek). Kb. 60 cm-re lesz a szememtől. Nagy ritkán családi Full HD videók összevágása.
HDMI bemenet + VGA fontos, hogy legyen!
DVI nem szempont, de +1-2e Ft-ot a jövőbeli flexibilitás megérne nekem
Hangszóró: érdekelhet, de csak ha nem megy a képminőség rovására (esetleg kérhetek javaslatot hangszóróval és a nélkül is?
USB: jó lenne, de csak ha nem megy a képminőség rovására
pivot funkció: nem kellA dölt betűs rész kevésbé fontos, mint a többi, az csak a "nice to have" kategória, esetleg +pár ezer Ft-ért...
Ha esetleg van több, ami szakmai szemmel ajánlható, akkor kérlek küldjetek többet is!
Köszönöm előre is! -
Ijk
nagyúr
válasz
Lasersailing #126218 üzenetére
[link]
60cm-re ha jó a szemed (20/20) már UHD felbontás ajánlott a kalkuláció alapján. Persze attól függ mire használod. -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Van arra valami iránymutatás, hogy adott nézési távolságból adott átmérő mellett mekkora felbontás ajánlott?
konkrétan:
~60 cm távolság
24" monitor
Full HD felbontásElég lesz ez, vagy esetleg pixeles lesz a kép és kellene a nagyobb felbontás?
Van erre valami kalkulátor esetleg?köszönöm!
-
üszök
őstag
Sziasztok,
Gondolkozok, hogy kéne egy IPS monitor otthonra netezni YT videókat nézni. Viszont 19" nél nem kéne nagyobb, de nem nagyon látok ilyeneket. Ja, 16:9 vagy hasonló kéne. Az se baj ha nem új. -
sztivo
Topikgazda
válasz
KaiotEch #126213 üzenetére
Gondolom a bevonat jellege, illetve hogy az mennyire mattít/homályosít/enged át fényt számít az újaknál. Egyébként amikor a TN CCFL-es Samumról álltam át a PLS LED Samura, akkor konkrétan fél óra után annyira fájt, könnyezett, vörös volt a szemem, mondom ezt hogy fogom használni? 1-2 óra után meg már negyed órát tudtam nézni, utána pihi. Ez ment egy hétig. Azóta már nem érzékelem ezt a jelenséget, de azért valljuk be, ez nem a legjobb hosszútávon... Oké hogy hozzászoktam, de milyen áron
Egyébként PWM-mentesség, DC-dimming ide-vagy oda, a ledstrain.org-on olvastam mástól is, hogy a CCFL kevésbé bántja a szemét egyeseknek. Nem azt mondom rohanj vegyél egyet, mert újan már nincs is, a túl régikben meg már elöregedtek a csövek/elektronika, de lehet nálad is ez áll mögötte. Újan nem is tudom lehet-e kapni CCFL háttérvilágítást, többnyire már csak kiváltó LED van, ha fel akarnál újítani egyet. -
spidersoft
senior tag
válasz
Luck Dragon #126097 üzenetére
-
Celithrandi
addikt
LG 38GN950-B vel van valakinek tapasztalata? Azon töprengtem, hogy az LG 34GN850-B monitoromat lecseréljem e rá. Köszi.
-
goboc78
tag
Sziasztok! Kettő monitor közül melyik lenne jobb vétel?
LG 27GN650-B
ASUS TUF Gaming VG279Q1A
Válaszokat előre is köszönöm! -
válasz
Luck Dragon #126132 üzenetére
Nem akarok hülyeséget kérdezni, de itt írják, hogy 320 meg 350cd/m2, holott meg pl amikor bekalibrálják a monitorokat azokat fixen 120cd/m2-re szokták, akkor minek feljebb menni?
-
Sziasztok!
Monitort vagyok kénytelen cserélni, mert a mostani megadta magát.
Egy Samsung F22T370FWR nézem, a héten még akciós (36 000Ft a mediamarktban).
Amire kell:
- net, film
- home office
- alkalmi játék (The Elder Scrolls: Skyrim)Egy FullHD úgy gondolom nekem elég. (Egy Samsung 226bw-t fog váltani.)
Van ettől jobb szerintetek 40 000Ft alatt?
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék monitor vásárlással kapcsolatban segítséget kérni. A piacon rengeteg gyártó van jelen, de a kevésbé hozzáértő emberek könnyen elveszhetnek az ajánlatok tengerében.
Egy ASUS RTX 2070 Super VGA van a gépemben, főleg játékra használom. A vágyam a régi helyett egy QHD felbontású új monitor lenne, 27 colos méretben. Maximum 150 ezret költenék rá. Köszönöm előre is a segítséget.
-
Ijk
nagyúr
válasz
aginor #126204 üzenetére
Local dimminget kikapcsolatam, zavart a villogása ami elég gyakori a sok 16:9 képarányú tartalmak miatt.
HDR-t ki sem próbáltam, bevallom azt sem nagyon tudom mivel kellene, mert az ősrégi stratégiai játékok nem támogatják, mást meg nem tudom mi használná. Esetleg valami HDR filmmel ki tudom próbálni, bár én nem hiszek HDR-ben 1200:1-es kontraszt mellett. -
Ijk
nagyúr
Meguntam a pixelhibás monitorok visszaküldözgetését. Most pár napja van egy LG 34WK95U Emagról, az egy pixelhibát (vagy beragadt, mert fekete képpel fehéren világít) leszámítva szinte makulátlan kijelző, jó a háttérvilágítás, kalibráltan 1270:1 kontraszt. Megrendeltem Oázistól pixelgaranciával (sajnos ilyen felbontásra már 16 ezret számolnak fel, kb. fél-1 óra munkáért).
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, megjött a Acer Nitro XV272UPbmiiprzx monitorom Oázistól, 1 db HDMI kábel volt csak benne. Ezzel menni fog a 114 HZ 1440P vagy vegyek hozzá display portot, adna-e valami előnyt?
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Acer játékos monitort szeretnék venni, 24" 144 / 165HZ, IPS , 2db HDMI csatlakozóval 60-70 pénz körül.
Elég sok nagyon hasonló specifikációval rendelkező monitoruk van, nagyon hasonló áron. Melyik lehet a legjobb választás?
Acer Nitro VG240YSbmiipx
Acer Nitro VG242YP
Acer Nitro XV240YPbmiiprx
Acer Nitro KG242YPbmiipx
Acer Nitro XF243YPbmiiprxÁrban mind belefér, melyik lehet a legjobb játékra ezek közül?
Lehet tudni mit jelölnek ezek a rövidítések? VG , XV , KG , XF?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI: Optix AG321COR. 2k
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- SAMSUNG (LS27BG650EUXEN) QUAD HD 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest