-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
válasz
Luck Dragon #126146 üzenetére
Értem. fényerőt alacsonyra tenném a szemem miatt. Van 60e-ért XV240 is, de ott nem lehet pixel garit venni hozzá, XV242-nél meg plusz 3 év garit nem lehet venni.
Játéknál be lehet állítani kisebb Hz-et? miközben nv menüben 144 van állítva?
-
assalkah
tag
válasz
Luck Dragon #126127 üzenetére
Persze! Nagyon megorultem neki amikor lattam. Egyebkent a megfelelo beallitasokra, h jon ra az ember?! Elkezdem magam allitani az ertekeket? Fontos a kalibralas? Kicsit jobban el fogok ebben melyedni, mert meg soha nem volt olyan monitorom aminel erdemes lett volna ezzel bajlodni!
Koszi! https://foramax.hu/index.php?route=product/product&product_id=1884
-
HMuki13
csendes tag
válasz
atillaahun #118273 üzenetére
Szia ilyen monitort nezegetek en is. Most 150k. Nekem is 6700xt van. Mit értesz azon hogy a 144 Hz-t nem tudja kihajtani?
-
-
Mans20
addikt
Sziasztok!
Váltanám a monitort, de nem tudom mire. Elég a 24-es, 144Hz, DP port, HDMI, 80e Ft-ig. Néha játék, film.
Eddig ezt néztem: Asus VG259QR vagy Acer XV242YP. Az RTX 3070 miatt a játékot 75Hz-n játszanám vagy a körül, ha be lehet állítani. -
válasz
Zutyman #126141 üzenetére
Bár picit felette van az elképzelt árnak +10,000-Ft ,de!
Mivel 2-db HDMI van rajta , így egyszerre rajta lehet a PS4 és XSS és mivel van rajta még egy plusz DisplayPort is, így mehetne rá Dell is
Így nem kellene mindig csere bérelni az eszközöket .
27”-os QHD , IPS, 170-Hz és Tüv szerint villódzásmentes panellel szerelt és kékfényszűrővel is el van látva , így este is mehet a CAD .
Főleg akkor jön jól ha AutoCad vagy SolidEdge a téma tárgya .
Van benne beépített hangszóró is 2x2 watt .
Emagon ASUS TUF VG27AQ1A -
Cry0
őstag
Aminek tegnap még nem néztem utana,a G-Sync compatible csak az nvidiat támogassa ugye ? Csak mert annak idején olvastam valami egyesülésről de ne követtem ezeket nyomon.
-
válasz
asuspc96 #126140 üzenetére
A legfőbb eltérés 34” esetében a panel fényerő , mert az egyik HDR 400-ra képes , míg a másik Vesa szerint 600-ra is.
Mig 38” varinasok esetében itt már jóval nagyobb panelekről beszélünk , ezért is van ez a felár , nagyobb felbontás és itt pl az utolsó modell a listádon képes 700+ CD/m2 fényerőre is.
Még vannak eltérések a négy típus között , de a leglényegesebb eltérés a fentiek okozzák . -
Zutyman
csendes tag
Szervusztok!
Általános irodai felhasználásra, otthoni munkavégzésre/CAD tervezésre, alkalmanként PS4-hez/Xbox Series S-hez keresek monitort. Többnyire egy Dell Precision 5510 lenne rákötve dokkolóval. Kb 1-1.5 méterről használnám így méretben max 27"-ra gondoltam.
Jó ha van de nem létszükséglet:
-beépített hangszóró
-usb portok10 éve használok egy belépő szintű 24-es LG monitort, azt váltaná.
A keret 50-100 ezer Ft, és az apróról is szívesen szemezgetek, ha van jó ár-érték arányú példány.
Előre is kösz a javaslatokat!
-
asuspc96
senior tag
válasz
Luck Dragon #126033 üzenetére
"Nem feltétlenül jobbak , ezek közül egyértelműen az elsőt választanám . De ha van konkrétum amit szeretnél , figyelek ."
Igazából csak érdekel, hogy miért kb 1,5x-se a LG 34GN850-B monitornak a többi, mert úgy a specifikációjukba nem látok annyira nagy was ist dast, amit a 850-esbe nem. -
-
nggabi
félisten
válasz
Luck Dragon #126136 üzenetére
valaki mérte itt a topikban h normál módban 330 cd/m2 a valós fényerő, de most nem találom.
Sziasztok, segítsetek.. visszaküldtem a LG 27GP850-B, mert nekem fájt tőle a fejem egy idő után, fakók voltak a színek, de gyors volt a játékok alatt. Sokat haboztam mi legyen. De végül megváltam tőle.
Van ilyen vélemény is. Mindenképp 14 nap elállással neten kell rendelni.
az asus ellen szól : DisplayPort 1.2 és HDMI (v2.0). lg: hdmi 2.0 dp 1.4
-
válasz
nggabi #126135 üzenetére
Plusz az LG mellett szól a nagyobb színtér lefedettség , PL sRGB szinten +35%, sokkal nagyobb fényerő, teljesen kihajtva a két monitort ez elérheti 100cd/m2 különbséget is. HDR jobban ki fog mutatkozni.
Több csatlakozási lehetősége is van , nagyobb a szoftveres funkciói is. -
laca500
aktív tag
válasz
Luck Dragon #126132 üzenetére
Szuper.
Köszi szépe.Amíg válaszoltál, újra átnéztem az Asus oldalán a VG27AQ leírását, és ennél is állítható a magasság (valahogy átsiklottam ezen eddig), plusz forgatható jobbra/balra is.
Szóval, akkor most törhetem a fejem még egy kicsit.
Gondolom, bármelyiket választom, nem járok rosszul egyikkel sem!
LG27GP850-B
VG27AQLuck Dragon
Lehet összekeverlek valakivel, de nem neked van/volt üzleted a Pólusnál? Ha igen, akkor tőled vettem a Dell és az LG monitoromat. -
válasz
Lasersailing #126130 üzenetére
ASUS VZ24EHE 24”-FHD-75Hz
Este ha használod , kékfényszűrő segít ami bele van integrálva , itt a negyediket ajánlom majd .
Van benne HDMI és VGA
ASUS VA24EHE Modell ugyan ez , csak még rendelkezik egy plusz DVI csatlakozóval .Ami rendelkezik hangszóróval is ; és emellett vannak a fentebb irt csatlakozók .
Philips 243V7QDAB/00. Vagy Philips 243V7QJABF
MSI PRO MP242V
BenQ GW2480LUSB esetében valami külső USB Hubot érdemes lenne venni PL ; [link]
-
válasz
laca500 #126129 üzenetére
GL 2019
GN 2020
GP 2021
Fentebb irt modellek mellett ahogyan látható is kiadási évben mutatkozik meg , bár vannak eltérések de a panel közös , minimális eltérésekkel ahogyan haladtak tovább az időben és a fejlesztésekben LM270WQA-SS paneljével .
Ezek közül GP-t javasolnám megvételre , mert fogyasztásban , panel fényerővel , nagyobb Hz és sok beépített hasznos szoftveres pluszt add a többi LG modellhez képest .
Plusz jók a visszajelzések is róla .Asus terén 1A kisebb fényerővel , de 10 bites panellel , nagyobb Hz -et kínál , míg másik típus nagyobb fényerő biztosít kevesebb Hz-et.
Ezek közül , mivel fontos az állítható magasság egyértelmű a döntés LG27GP850-B
laca500
Köszönöm
-
laca500
aktív tag
válasz
Luck Dragon #126127 üzenetére
Ha erre gondoltál, akkor itt kerül 229K-ba.
VG28UQL1A -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Monitort keresnék az alábbi paraméterekkel (remélem minden fontos infót sikerül megadni, ha nem akkor kérlek jelezzétek!):
Méret: max. 24"
magasság: 51cm hely van az asztal és a ferde tető között. Ahogy nézem az 51 cm kb meghatározza a max. 24"-t (bár szerintem amúgy is jó lesz ez a méret nekem)ár: legyen kb. 50-60eFt, de ha nagyon lehetetlen, akkor írjátok, hogy mennyiért lehetne
laptop: Lenovo Thinkpad L15-re lesz kötve [link]
Használat: otthoni használat, jellemzően este sötétben, de alkalmanként nappali fényben is. Webböngészés, levelezés, stratégiai játékokra (azaz FPS nem érdekes, inkább a szép színek). Kb. 60 cm-re lesz a szememtől. Mekkora felbontás kell egyáltalán nekem? (nincs videókártya a laptopban, csak ryzen 5 PRO 5650u integráltja fogja meghajtani) (és mi fér bele az összegbe). Nagy ritkán családi videók összevágása.
HDMI bemenet + VGA fontos, hogy legyen!
DVI nem szempont, de +1-2e Ft-ot a jövőbeli flexibilitás megérne nekem
Hangszóró: nem tudom, hogy a fenti laptop hangszórójánál jobb van-e egy monitorban? ha igan, akkor esetleg érdekelhet, de csak ha nem megy a képminőség rovására
USB: jó lenne, de csak ha nem megy a képminőség rovására
pivot funkció: nem kellA dölt betűs rész kevésbé fontos, mint a többi, az csak a "nice to have" kategória, esetleg +pár ezer Ft-ért...
Ha esetleg van több, ami szakmai szemmel ajánlható, akkor kérlek küldjetek többet is!
Köszönöm előre is! -
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Mi a különbség a három monitor között?
LG27GL850-B (találtam újracsomagoltat 1 év garival 109900 Ft.-ért)
LG27GN850-B (149990 Ft.)
LG27GP850-B (134990 Ft.)Vagy ezek között?
ASUS TUF Gaming VG27AQ1A (109990 Ft.)
ASUS TUF Gaming VG27AQZ (114990 Ft.)Melyiket érdemes megvenni?
Az LG27GP850-B felé húz a szívem, de az Asus 30ezerrel olcsóbb lenne.
Egy Dell U2311H-t váltana. Ennél nagyon jól jött, hogy fel/le lehet állítani. -
superg
senior tag
Hali!Akinek van Acer monitorja az meg tudná mondani mi az a "low dimming" funkció?
Egy két monitornál belefutottam hogy túl sok a legalacsonyabb fényerő is hátha ezzel lejjeb vehető. -
válasz
Zlin50 #126120 üzenetére
Monitorok 80%-ban nincs ilyen , így ha megvan a kiszemelt példány , tessék ide belinkelni és szívesen utánna járunk ,, hogy van benne ECO érzékelő vagy sem .
assalkah
Ohh! 229 volt? Az nagyon jó ár ! Megkérdezhetem hol volt akcióban ?
Várom a tapasztalatokat .
Magam sem használom a HDR funkciót , nem azért mert vissza fogna a teljesítményt , csak másabb a preferenciáim beállítások kapcsán . De ha kell ,neked későbbiekben be vagy vissza tudod kapcsolni .
Bence_99
Az a baj , hogy egy darab pixel hibával nem is foglalkoznának . [link]szekra
Mindegyik remek választás , de mivel az Acer most 20% olcsóbban kapod meg az EMag -nál 59,900-Ft így most azt választanám . -
szekra
addikt
Sziasztok! Ebben a méretben melyik lenne jobb választás? Acer Nitro KG242YP vagy ASUS TUF VG249Q?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Zolás #126117 üzenetére
Ha nem 200fps a cél QHD-n akkor a 3060ti teljesen megfelelő. Főleg olyan címekben ahol van DLSS.90 fps színte minden játékban megvolt legalább, volt ahol 130-140 is.
Nekem kellemes meglepetés volt amikor monitort váltottam a 3060ti teljesítménye QHD felbontáson. Sokkal rosszabbra számítottam. -
Bence_99
csendes tag
Sziasztok,
Sikerült beszerezni az ajánlott acer monitort, nagyon jó képe van. Hdr azt hittem nagyobb durranás lesz, hdr módban nem lehet fényerőt állítani és szerintem az alap szín beállításokat is átkapcsolja, ezért tűnik “jobbnak”talán az első 10percben amíg kinem égeti a szemem.
Viszont sajnos pixel hibás darabot kaptam . Egy darab zöld pixelem van ami valami féle beragadt pixel lehet, mert bizonyos színeknél eltűnik de a sötétebb háttereknél ott látszik igazán. Vissza fogom küldeni, erre garancia nem vonatkozik gondolom és nem is javítható. -
Zlin50
senior tag
válasz
Viktor77 #126121 üzenetére
Az ilyen monitoroknál kikapcsolható? (Nagyon zavaró ha sötétebb lesz a kép egy része, pl youtube videonál, akkor sötétül a környezete is, mint mostani monitoromnál LG 24GN600-B )
-
assalkah
tag
válasz
Luck Dragon #126096 üzenetére
Mar meg is rendeltem! 229.000.-Ft volt most akciosan. Ez nem rossz ar szerintem ahhoz kepest, hogy 280.000.-Ft korul mozog a legtobb boltban. Koszonom a segitseget! Meglatjuk, h fog muzsikalni. Fogok par sort irni a tapasztalataimrol. Annyit olvastam rola negativat egyebkent, hogy a HDR 400 keves benne, de megmondom oszinten.. En mindig kikapcsoltam eddig. Nem tettem jol? A HDR az visszafogja a teljesitmenyt?
-
Viktor77
titán
válasz
Zlin50 #126120 üzenetére
Olyat amiben van fényérzékelő.
MOD: De nem értem. Ha nem tud ilyet a monitorod, akkor nincs is ott a lehetőség, nincs is bekapcsolva, ergó nem is kell kikapcsolni.
-
Zlin50
senior tag
Üdv!
Milyen monitort lenne célszerű venni ahhoz (ha ezen múlik), hogy az ezen [link] az oldalon látható beállítási (kikapcsolási) lehetőség elérhető legyen? Nincs szükségem erre a fényerő szabályozásra, de jelenleg nincs ilyen beállítási lehetőség a kikapcsolásra.
-
-
Zolás
addikt
Üdv.
Két monitor között gondolkozom. Az egyik a Acer Nitro XV272UPbmiiprzx [link] ez WQHD felbontású, és az ACER PREDATOR XB273GPBMIIPRZX [link] ez fullhd felbontású. Jelenleg egy 1060 6gb kártyám van, és max egy 3060ti-re fogom váltani, vagy 6600xt-re. Nem vagyok egy hc gémer, leginkább a dota2 fut, néha autós játék, Borderlands3, Doom Eternal, vegyesen játszok mindennel.
Nem lesz túl kevés a kártya a nagyobb felbontáshoz? Nem akarok minden csúszkát maximumra állítani, de azt se szeretném, ha alaposan tökön lőném magam.
Minkét monitor 27 colos, és nagyjából ugyanazt tudják, csak a felbontás nagyobb. -
válasz
Redlight2 #126114 üzenetére
Nem egyszerű, talán HP X34 2V7W6E9 [link] mondanám , de 180 helyet 195 kerül . De IPS , adott az átmérő , felbontás , Hz, fényerő .
Aoc amit linkeltél , értékelése egész korrekt . Legalábbis egyik keleti oldalon 180-an értékelték 5/4 .
De ha baj lesz vele , azzal számolni kell , hogy a szervizelése nagyon macerás .Cry0
köszönöm az infót . -
Cry0
őstag
válasz
Luck Dragon #126113 üzenetére
Annak idején újracsomagolt tv-t rendeltem az emagtól, amely egyből feladásra került de 2 hét múlva kaptuk meg mert a postán "elkavarodott" a csomag.ha jól emlékszem philips tv-t vettünk de LG dobozba érkezett, a kijelző 3 irányból hosszan végigrepedve. Egyből hívtam az emagot, mondták hogy küldjék róla képet és elbírálják,pár nap múlva jött is a levél miszerint a tv-t elviszik bevizsgálni és ha minden rendben akkor vissza kapjuk vagy le vásárolhatjuk az árat. Szintén egy újra csomagolt Lg lett válásztva, ami bontatlan dobozában,bontatlan kellékekkel,fóliásként érkezett. De bármi gondunk volt az emaggal mindig vissza kaptuk a pénzt vagy ugyan olyan készüléket kaptunk helyette.
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Új monitort szeretnék venni. Elsősorban játékra/filmezésre. 34" // 21:9 // 3440x1440p // 100-144Hz // sík legyen a kijelző, ne hajlított . Kb. 150-180ezer forintot szánnék rá. Alapvetően az IPS fele hajlok monitor téren. Volt is egy kiszemeltem 160-170ezer körül mozgott az Acer Nitro XV342CKPb. De ez az egyik napról a másikra eltűnt a megbízható webshopokból, ahol meg lehet kapni ott felment 200ezer fölé az ára. (biztos BF akció). Így újra elkezdtem kutakodni, de egyszerűen ebben az ársávban nem találok , csak hajlított VA paneles monitorokat 34"-ban. VA még igazából nem lenne gond, abba még bele is mennék, ha jóféle panel. De számomra nem megszokható ez a hajlított kijelzős dolog. Tudnátok ajánlani valamit? ( találtam egy [link] AOC monitort, de semmi tesztet vagy véleményt nem találok róla, illetve elég sok rosszat olvastam ezekről AoC monitorokról)
Köszi előre is! -
válasz
XboxGamePass #126112 üzenetére
EMAG ahogyan olvasom , mindent ír , így kb akkor lehet az ember biztos a dolgában ezzel az újracsomagolt témában , ha személyesen nézi át . Ezt neked kell eldönteni , kiváncsi leszek a történetre , ( szurkolok )
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
Luck Dragon #126107 üzenetére
110,000 Ft volt a monitor újracsomagoltan emagtól. 200k körül engem sem érdekelne.
-
nggabi
félisten
válasz
nggabi #126110 üzenetére
mondjuk most felcsillant a remény
I am using a Msi Vortex G25 and a 240w Dock from Dell. And I would say the answer is: it depends. I tried to use the DP port and the mini DP on the dock but it won't work. However, I recently bought a new USB-C to DisplayPort cable and connected is to the dock. BOOM! G-sync notification pop up from the corn of my screen.
-
nggabi
félisten
válasz
Viktor77 #126109 üzenetére
én notebookkal tényleg elengedem az összeset. g-syncet dokkolón max akkor lehetne átvinni ha csak 1db dp port lenne rajta, ilyen meg ugye nincs. ha több port van splitteli a sávszélt vagy mif@sz, még ha a 170/165Hz át is menne akkor is csak hdmi 2.1-en, nem dokkon, így nekem mindenképp plusz egy kábelt kéne bedugdosni a laptopba...
-
nggabi
félisten
válasz
Viktor77 #126102 üzenetére
a topik lutri monitora
tegnap volt 90e is.
az asus VG27AQ1A -nál az jutott eszembe h dp 1.2 és hdmi 2.0 akkor hogyan lehet g-sync kompatibilis? a 170Hz is eléggé kamu szagúnak tűnik.
jobban utánanézve már érthető
Max Refresh Rate Over DP @ 10-bit 120 Hz Max Refresh Rate Over HDMI @ 10-Bit 60 Hz -
válasz
XboxGamePass #126094 üzenetére
Hasonló specifikációval és árazással javasolnék egy Msi MAG274QRF-QD
Olcsóbban Dell S2721DGFA
Még olcsóbban Asus VG27AQL1ANem ismerem az EMAG garancia ügyintézését , de ha úgy adódna , akkor jobb felni mint megijedni .
-
XboxGamePass
senior tag
válasz
Luck Dragon #126098 üzenetére
Azt hittem az az eMag problémája, eddig bármi gondom volt nagyon korrekten kezelték, visszakaptam az árát annak, ami nem volt javítható. Esetleg más ajánlott monitor kifejezetten ami Xbox Series X-hez elég? Nem tervezek gamer pc-t építeni.
-
Hege1234
addikt
válasz
Luck Dragon #126104 üzenetére
-
-
Hege1234
addikt
válasz
Luck Dragon #126097 üzenetére
még tegnap megrendeltem ezt:
ASUS TUF VG27AQZ
mert jóval több állítási lehetőség van benne
és adaptív sync is van benne
így elvileg ez is jó amd-re -
Viktor77
titán
Emagnál olcsóbb lett a topic ajánlott Acer monitor. [link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS27CG554EUXEN) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (LS32DG500EUXEN) 165HZ QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BG650EUXEN) 32" QUAD HD GAMER AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest