-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Egy Curved Samsung monitornak keresnék méltó utódot lassacskán.
6 éves, VA paneles volt, 72% srgb-el, de jól szolgált. (csak elkezdett villódzni meg színesedni)Amit keresnék az új monitoromban:
-Árkeret ~150k-ig MAX, de jó lenne minél alacsonyabbra tornászni
-100% SRGB legalább (szoktam fotózni jól jöhet ha színhelyes...)
-IPS, matt (esetleg OLED de gondolom ebben az árban felejtős)
-Minimum QHD, de ha belefér akár 4k
-60-75Hz elég, nem feltétlen kell ilyen "gamer" monitor 240Hz-el, úgy se hajtja ki a laptop.
-FreeSync/GSync jó lenne, de nem feltétel.
-HDR szintén jó lenne ha, de nem feltétel.
-24", nagyon max 27" (nagyobb nem fér el)
-Mindenképp HDMI mert laptopon nincs más kimenet.
-Hangszóró nem kell bele, USB se fontos, jack se stb... úgy se használom.Főbb felhasználási területek: Munka, YT-Film-Sorozat nézés, hobbifotós utómunkázás, gaming.
Előre is köszönöm!
-
Rick3D
senior tag
válasz
mad823 #122427 üzenetére
Köszi! Már ezzel is segítettél. A méretét nem tudom még. Valószínűleg maradni fogok az FHD mellett és akkor elég egy kisebb kijelző is. Most nyálazom a DC dimming dokumentálását! Egyébként ez lett volna a kérdésem, a szem védelmére van-e valamit feature a Blue light filteren kívül. Feltételezem ez csak egy marketing fogás ha a monitor el van látva vele mert szoftveresen a windows is tudja. Tévedek és van közte különbség?
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek monitor vásárláshoz.
Felhasználás: irodai munka 75%, film, játék (többnyire fps)
Méret: 27'', 2560x1440
Képfrissítés: legalább 120hz
Keret: annyit szánok rá amennyi csak szükséges, a minőségért fizetni kell.A [www.rtings.com] szerint a Acer Predator XB273U GXbmiipruzx a legjobb monitor.
Van valakinek ezzel a monitorral tapasztalata? Valóban ö most a piacon a fenti paraméterek alapján a legjobb? -
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
A téma összefoglalóban ársávok vannak, na meg nem mai ahogy láttam, konkrét kérdéssor nincs így érdeklődve írok, hogy az alábbi igényekre van e értelmes monitor.
A keretösszeg 50-60 Mátyás volna, ezzel együtt kompromisszum is.
-FHD 60-75Hz.
-Ha lehet és van IPS.
-HDMI-DP kimenetek [egy HD530-s van (i5-6600)].
-24-27" de inkább a 24" a jobb (most egy TV-ről vagyok jelenleg így tudom kisebb lenne.)Nyilván játszik a használt is.
A felhasználás?
Böngészés, Studio Code, Eclipse, játék elszórtan (és nem erőforrásigényes), képszerkesztés nincs (ha lesz is a színhűség nem érdekes).
Nem tudom mit hagytam ki igazából.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Amilo02
aktív tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék vásárolni, keretem rá 110.000Ft.
Tartalomfogyasztásra, filmnézésre használnám leginkább, másodsorban játékra
(jelenleg GTX1080 van a gépemben, 60Hz felett tudnék vele játszani).
Eléggé fényes helyiségben van a monitor, úgyhogy a nagy fényerő is szempont lenne.Tudnátok ajánlani megfelelőt?
-
skoda12
aktív tag
válasz
KAMELOT #122441 üzenetére
Köszi, meglesem ezt is.
superg (#122442): Ebben a topicban írták, hogy a dell PWM-es és fárasztja a szemet: [link] , [link] , [link] , [link] , [link]. Az rtings teszten is azt írják, hogy PWM-es csak olyan magas frekin, hogy nem kellene észrevenni: [link] . Úgy tűnik mégis érint pár embert. Most nem találom hirtelen, de egy subredditen is olvastam panaszokat. Az lg-re azt írta az rtings , hogy teljesen flicker-free: [link]
-
Speedy007
őstag
Sziasztok nem tudom hogy tudtok e segíteni. Van egy Samsung monitorom egy C24FG73FQ.. Vettem egy DP-HDMI átalakítót a Mediamarktban HAMA 200335 Displayport HDMI adapter és sehogy sem bírom szóra.. Mivel a laptopomon csak csak HDMI van így a monitort nem bírja kitekerni mivel 120HZ-nél "letilt" de nekem kellene a maradék 24hz is..Hogy tudnám szóra bírni ezzel az össze állítással? Próbáltam a a verziót 1.1-re és 1.2-re állítani de sehogy sem ment.Előre is köszönöm a segítséget
-
skoda12
aktív tag
Sziasztok!
27" 1440p IPS monitort keresek, 60hz feletti modellt. Az idő nagy részében munkára (nem grafika, szoftverfejlesztés), de kikapcsolódásképp játékra és filmezésre is használnám. Néhány USB port legyen rajta, magasság állítható legyen és lehessen forgatni. Később lehet, hogy felraknám egy külön monitorrögzítő karra, szóval ezt is támogassa. Ne legyen fényes, tükröződő felülete. Nagyon sokat fog menni, szóval valami megbízható modellt keresnék. Maximum 250k-t költenék rá.
Eddig általános célú, irodai monitorokat használtam: Dell P2417H, P2419H. Alapvetően elégedett voltam a képminőséggel, az új monitornak legyen legalább ilyen szép képe. Ok, a fekete részek pár film alatt elég furák voltak, szóval nem baj ha az új monitor jobb képminőséget tud.
Egy gyors keresés alapján eddig a DELL S2721DGFA szimpatikus. Van valami ismert hibája ennek a modellnek, ami miatt kerülnöm kellene? Illetve, van más ajánlott típus?
-
válasz
SkyTrancer #122436 üzenetére
Tegnap vettem észre villogást sajátomon, és kikapcsoltam a kiterjesztett képernyőt, akkor megszűnt. Valami drájver nyűg lehet.
-
superg
senior tag
válasz
SkyTrancer #122436 üzenetére
BFI nem maradt bekapcsolva?
-
SkyTrancer
senior tag
Hosszas kutakodás után megvettem végül ezt a monitort
LG 27GP850-B. AEU
Úgy néz ki rendben van, viszont egy valami feltűnt
Fehér képernyőt nézve dokumentum stb, munka közben apró fényerő eltéréseket veszek észre
Mintha villogna a kép. Olyan érzésem van mintha szabályozná a fényerőt, de csak minimálisan. Borzasztóan idegesítő. Kifotgam egy hibásabb darabot, vagy ez ilyen ennyi pénzért ?
Korábbi Dell monitorom ilyet nem csinált.
Alacsony fényerőn is ugyan így, magason is
Képfrissítés is mindegy hogy 165-144 stb hz ugyan ez -
BaLee
addikt
válasz
Komplikato #122434 üzenetére
Üdv a klubban!
Ugyanilyen monitort vettem, hibátlan volt majd kijött rajta egy zöld pixelhiba. Oázistól volt, nem vettem hozzá pixelhiba garanciát így utólag 7000+ oda és visszaszállítás költségért cserélték volna. Ami több mint 10k, annyi előnye lett volna, hogy mivel kértem kalibrálást rá így ingyen megcsinálták volna azt az újon.
Viszont a Dell pixelhiba garnaciája érvényes itthon is, erről itt olvashatsz: [link]
Felhívod ezt a számot: 06 80 016 157
Küldesz nekik pár képet úgy ahogy kérik és küldeni fogják az új monitort. Miután megjött másnap elviszik a régit. Semmi nem garantálja, hogy bevilágítás ügyileg nem lesz rosszabb viszont pixelhiba garancia arra is lesz és világító pixelhibáknál ezt a monitort márt 1db-nál cserélik.
Pixelhibával az az egyetlen baj, hogy ha egyszer észrevszed utána már mindig látni fogod ezért én a csere mellett döntöttem. A garanciális ügyintézésben viszont a Dell-nek jár a pirospont. -
Komplikato
veterán
Másfél hete van meg a Dell S2522HG, és még mindíg príma jó monitor, de elmúlt 3 napban kijött rajta két darab égszínkék pixelhiba. Nyilván nem zavaró, csak teljesen fekete képernyőn látszik, ott is keresni kell, de olyan érzésem van, hogy lesz még pár. Elvileg 60 napon belűl visszavihetem, de azért esz a fene, mert mi garantálja, hogy cseredarab pixel ügyileg vagy bevilágításban nem rosszabb lesz?
Nyilván ezt bármelyik másik monitorra is igaz. Ezt csak azért írtam le, mert semmit sem garantál az, ha a dobozból kibontva nincs pixelhiba.
Azt is megjegyezném, hogy erre a Dell monitorra is van gyárilag pixelhiba cseregarancia (1év?), de csak fényes pixelhibára (nekem az van), amit az összes többi hasonló garanciához hasonlóan NEM lehet Magyarországon érvényesíteni. -
válasz
Theory66 #122277 üzenetére
Fire Legend AOpen 24MV1Y P 165 Hz, Freesync premium, VA , 24",
nagyon jó, tudom ajánlani.
Standard beállítással, az Aida monitor tesztben a monitor Standard beállítással a szürke skála teljesen megkülönböztethető,
A piros kék zöldnél az elsö kettö kocka alig megkülönböztethető, ami szerintem még oké. -
mad823
őstag
válasz
sony309 #122428 üzenetére
Azt csak te tudod eldönteni, hogy érdemes-e cserélni.
-
sony309
őstag
Üdvözlet, sziasztok!
Múltkor a segítségetekkel vettem egy 32" Samsung Odyssey G5 ívelt LCD monitort (LC32G55TQWRXEN).
Most szintén az Aqua oldalán jártam és láttam, hogy hasonló típus, csak már 165 Hz-s kivitelben 10.000 Ft-tal olcsóbban kapható, mint amit én vettem.Egy hozzáértő nézzen már rá és mondja el a véleményét, hogy van-e számottevő különbség, érdemes-e cserélnem vagy sem?
Amit én vettem: LC32G55TQWRXEN [link]
Amit most találtam: LS32AG550EUXEN [link]Előre is köszönöm!
-
Rick3D
senior tag
Hali,
Egy dual monitor setupot kell munkára összeraknom. Szeretném a legoptimálisabb modellt megtalálni és ebben kérném a segítségeteket, hisz ti ismeritek a legjobban az aktuális piacot.
- Irodai felhasználás
- IPS
- 24" or 28" or 31,5~32"
- Minimum: 1920x1080
- Vesa kompatibilis(a talp nem lesz használva)
- Frameless design
Ár/Érték arányban a legjobbat keresem. Nem szeretnék semmi extra fícsört a felsoroltakon kívül. -
sztivo
Topikgazda
Nem tudjuk mennyire profi és fontos a jó válaszidő és a zéró blur. Nem tudom elképzelni, hogy egy kompetitív fps játékos "megfeszülve" majd oldalról nézi. "csak játékra és inkább warzone".
Tudom bullsh!t 2022-ben ilyet állítani, meg már vannak bitang jó IPS-ek, csak gondolom nem azon az áron. Aztán kinek mit enged meg a büdzsé persze.. -
TommyGun
őstag
Vki homályosítson már fel kérem, mikor utoljára monitort vettem ez a gsync freesync még nemigen volt, tehát ha most van egy rty 3070-em ahhoz gsynces monitort lenne érdemes vennem? tehát az nVidia cuccom xart se tud kezdeni a freesynckel?
-
kiszpista900
aktív tag
válasz
sztivo #122418 üzenetére
Teljesen össze zavarodtam ,😅 majdnem megrendeltem 2520t
igen néztem a zowiet is tn 160 ért ahh nem:)
Komolyabb tn-m nem volt, viszont ilyen elmosodasra ,villodzasra érzékeny vagyok, asszem megnézem akkor 2518t mert használan vennem , másikra nincs lehetőségem megnézni , szög nem számít hiszen szembe ülök vele:) filmre tv
Köszönöm -
sztivo
Topikgazda
válasz
kiszpista900 #122415 üzenetére
Lehet kapom majd a kövezést
de szerintem fps játékokra pont a TN való. eSportban sem véletlenül TN paneles benq zowie-kkal játszanak. Van TN meg IPS monitorom is, ha csak arra kell, vedd nyugodtan. Azért egy mai TN sem olyan "gagyi" már, mint anno.
-
Cimbee
aktív tag
még egy fontos információ VESA kompatibilis legyen
-
Cimbee
aktív tag
Hello sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem egy új monitort szeretnék vásárolni az asztali számítógépemhez.
konfigom:
Rog Strix Z590 E
10900K
PowerColor 6900XTFelhasználás: játék, filmezés
Méret: min. 34" max. 49"
Képfrissítés: min. 144hz
Keret: 150e - 300e forint
Ívelés: 1800R ennél kisebbet nem szeretnék ( zavar ha nagyon ívelt ) ezért is adtam el a G9 odyssey monitoromatTudnátok segíteni ötletekkel?
Előre is köszönöm! -
kiszpista900
aktív tag
Hali , egy kis segítséget szeretnék kérni 3 monitor közül,
Aw 2518 tn
Aw 2520 ips vagy 2720
Nem tudtam eldönteni eddig , felek a tn paneltol De jókat hallottam elsőről , hatha valaki újat , többet mondani
27 re hogy pixeles
Csak jatekra es inkább wzkoszonom
-
braveheartx
újonc
Sziasztok!
Szükségem lenne egy új monitorra az asztali gépemhez a jelenlegi BenQ GL2240 helyett.
A konfigom:
B560M-K
11400f
GTX1080
Felhasználás: játékra (többnyire fps)
Méret: min. 24'', 1920x1080
Képfrissítés: legalább 144hz
Keret: 70.000-90.000FtAmiket eddig néztem:
ASUS VG279Q Monitor 84 990 Ft
ASUS VG259QR Monitor 81 990 FtTudnátok segíteni újabb ötletekkel, vagy hogy a felsoroltak közül melyikkel járnék jobban?
Köszönöm!
-
törölt tag
Egy ideje szemezgetek 27" 1440P Ívelt VA monitorokkal, játékra lenne főleg. Különösen a Samsung Odyssey G7 tetszik, viszont sok más-más termék kóddal látom shopokban. Amit sikerült kivennem, hogy van 144Hz és 240Hz ,-ezen változatok között van egyéb különbség is vajon minőségben ?
Ha felmegyek a Samu oldalára ott főképen a 32" van G7 alatt, ez nem tudom miért lehet, ha mélyebbre túrok akkor találok 28" 144Hz és 27" 240Hz LC27G75TQSRXEN verziót is.
Szerintetek melyik 1-2 monitor ajánlható a G7 direkt alternatívájának?
LC27G75TQSRXEN 160k-ért látom most, ez mennyire jó ajánlat kb?
Köszi
-
KAMELOT
titán
válasz
lockdown90 #122410 üzenetére
Acer B326HK cuccok között ott van
-
KAMELOT
titán
válasz
MasterMark #122408 üzenetére
4k 32" inkább ilyet vegyél. Gondolom monitort nem jovőre cserélsz?!
Enyém 288k volt, az még mindig nem a drága kategória.
-
Laslow
senior tag
Arra jutottam, hogy a DELL P2421D felbontása túl nagy nekem, másrészt nem is tudnám meghajtani (ha jól értelmeztem, aktív HDMI->DP átalakítót kellene vennem hozzá), így annak a megfelelő használatához akkor már tulajdonképpen egy ATEN CS22H KVM kellene mellé, 31.000 Ft-ért. Így a végösszeg 140.000 Ft lenne, egy méretéhez képest túl nagy felbontású monitorral, a szemem meg már jobb nem lesz (41 vagyok).
A másik lehetőségként elővettem az ASUS PA248QV monitort, de szintén külső KVM eszközzel együtt. Így megszűnne a gépváltási macera, és hajtanám HDMI-ről mindkét gép felől, viszont egy dolog még mindig kérdéses. A fent linkelt CS22H KVM switch tökéletes lenne hozzá, de a mindössze 22.000 Ft-os ATEN CS692 meg kevés, mert azt tippelem, az csupán 1920x1200@60Hz-et tud, 75Hz-et már nem. Vajon ér-e 9.000 Ft-ot az, hogy 60 helyett 75Hz-en menjen a monitor? Sosem használtam 75Hz monitort, ezért ebben a segítségeteket kérném. Nem játszom, csak dolgozom majd a monitoron. Így a végösszeg olyan 115 vagy 124 ezer forint környékén állna meg, ami számomra elfogadható.
-
SkyTrancer
senior tag
Gondolkozom monitor vásárláson, de nem vagyok képben mostanában mik mennek és mik a rejtett hibák, csak infómorzsákat látok hallok
Amire szükségem lenne
Mivel játékra is használom semmiképp nem mernék 4k vagy iyen 21:9-es 3440x1440-es monitort, mert elhasal a kártya azt meg nem akarom
2560x1440 lenne így a plafon szerintem ami szóba jöhet
IPS nagyon fontos
És örülnék ha 144hz esetleg meglenne,de ha csak 75 az is jó
Amit rászánnék max 200-230 ezer és használt is szóba jöhet
Mit kéne vennem ?
Nekem a képminőség lenne a legfontosabb elsősorban -
Laslow
senior tag
válasz
Laslow #122399 üzenetére
Most nézem, hogy DELL P2421-et a tavalyi 70.000 helyett már nem is a tegnapi 106.000-ért, hanem 140.000 körül lehet megvenni. Azért ez már egy kicsit sok nekem az inflációból!
A végén még DELL P2421D lesz belőle, csak tartok kicsit tőle, hogy túl nagy a felbontása a kijelzőmérethez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS27DG600SUXEN ) QD -OLED GAMER MONITOR ! UJ MODEL!
- AOC Gaming monitor 165Hz 1ms!
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest