-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
cszn
őstag
Ha bárkinek van tapasztalat a PHILIPS MOMENTUM 326M6VJRMB monitorral, az ne fogja vissza magát és írjon pár sort!
-
Nor-b
csendes tag
Sziasztok, erről a monitorrol van valakinek véleménye/tapasztalata?
SAMSUNG S24A600NWU
1440P, 24", 75Hz, IPS, 10bites kijelzőt ír az oázis iletve állítható dönthető, pivot, minden is, elég szép képe lehet a 24" wqhd miatt illetve a 10bites kijelző is ha tényleg az elég jónak tűnik, főleg 88k-ért.
-
Low Noise
senior tag
Megrendeltem egy Samsung Odyssey G7 27"-ost, kíváncsi leszek vajon megleszek e elégedve vele.
Volt már VA paneles monitorom, ami ugyan nem Ghostolt, de black smearing ha rossz volt véletlen a színek együtállása az elég csúnya volt. -
hódmaci
senior tag
válasz
tomazin #119043 üzenetére
Az a fő baj, hogy mivel laikus vagyok számomra teljesen egyformának tűnnek hangszó ide vagy oda
Tul képpen ez a 45e- 55eFt kategóriában szinte csak a márkájuk különbözik.
No meg némelyiknek a lába. De számomra ennyi.................. és van kismillió darab meg féle.
Hogy a túróba lehet itt eligazodni?Úgyhogy ha lehet segítsetek.
kritériumok amiket néztem:
-1920 x 1080 (Full HD)
-16:9
-75Hz
-ips
-vesa rögzítés: 75x75 100x100
-24"
-max 56000eFt -
hódmaci
senior tag
válasz
South Velen #119041 üzenetére
"De a Dell-ben is van hangszóró ha jól látom"
Valóban.
Ez valahogyan elkerülte a figyelmem. köszönöm -
hódmaci
senior tag
válasz
South Velen #119038 üzenetére
Köszönöm.
Közben bejött egy asus is.
Igaz ő csak a beépített hangszóró miatt
ASUS VA24DQJól szólnak ezek a beépített hangszórók. megér plusz egy 10eFt ot?
Jó nem házi mozira gondolok hanem filmnézés, youtube hallgatás videó hívás.stb.... -
South Velen
addikt
válasz
hódmaci #119033 üzenetére
Mindegyik wled.
Első körben azt mondanám, ha úgyis van állványod, vedd a Dellt. A többinek amúgy sem jó az ár/érték aránya. De ha lenne álványom, még azonos árban is a Dellt venném. De konkrétan nem ismerem a típust még tesztekből se, úgyhogy ez kicsit tapogatózós, de nem hinném hogy mellélősz vele. -
vaakuum
addikt
Na még egyszer: Nem nekem lesz (a lányomnak), és ennyi hely van az asztalon. Opció volt még a laptop, de az meg fölösleges, nem fixen asztali használatra való dupla ár/teljesítmény paraméterrel, külön egérrel, billenytűzettel, stb.
Mivel én 4k-ra váltottam, a én dell 27/2560*1440-emet odaadtam neki, másfél hétig használta, de nem fér el tőle rendesen, zavaróan nagy az asztalán ez a méret, kisebb kell. fali/asztalikonzol sokat nem oszt-szoroz, kb ugyan abban a síkban lenne a képernyő, oldalra, magasságra ugyan annyit foglalna. -
válasz
csako #118911 üzenetére
Én is előtted egy nappal adtam le rendelést a Gigabyte Aorus FI32U-ra az Oázisnál, remélem hamar beérkeznek a monitorok.
Igazság szerint meg akartam várni az ASUS ROG Swift PG32UQ-t, amiben AUO panel van HDR600-as minősítéssel, míg az Aorusban csak HDR400-as Innolux, de hirtelen kellett valami, mivel a jelenlegi monitort családon belül átadom valakinek a napokban. És a "valami" alatt már nem akartam engedni a 32", IPS, 4K, 144Hz kombóból.
A HDR egyébként is értelmezhetetlen ezeknél a 400 és 600-as minősítéseknél, a PG32UQX pedig bőven túlmutat a 3.600 eurós árával a lélektani határaimon.Egyébként a RTINGS tesztelte már az FI32U-t [link] és pár napon belül a TFTcentralos teszt is elérhető lesz patreon nélkül is [link]
-
Ispy
veterán
válasz
vaakuum #119034 üzenetére
Egyébként nem értem pontosan miért ragaszkodsz a 24 colhoz, én 50 centiről dolgozok egy 1440-es 27 colos monitoron, nem hiszem, hogy ennél közelebb lenne, mert akkor hozzáérne az orra.
A dell s2721ds most akciósan 100k, szerintem valami ilyesmi jó lehet neki. Inkább vegyetek új asztalt.
Vagy egy karos tartót, amit az asztalra lehet erősíteni és akkor nem foglal hasznos területet. Nekem is falra erősített karos tartó van, mert nem akartam az asztalt feleslegesen elfoglalni. És akkor lesz nagyobb választék, mert szerintem 24 colban nem igen vannak 1440-es monitorok.
-
-
hódmaci
senior tag
válasz
hódmaci #119020 üzenetére
Nos leszűkítettem a kört általam generált (gondolt) szűrőkkel.
Lenovo C24-25 DELL S2421H Samsung F24T450FQRXEN
A samsung tetszene de lehet csak a neve miatt. Fene tudja, de sajna kevés rajta a garancia a többihez képest. Mondjuk akkor, ha ezt nézem akkor meg inkább Lenovo.
A másik kettőben pedig én mint laikus abszolút nem látok különbséget.
Na jó de ........... az egyik W-led(oszt az meg mi?)Szóval megéri az a 10eFt különbség vagy tök sötétben járok és nézzek valami mást?
-
Nor-b
csendes tag
válasz
vaakuum #119028 üzenetére
Én most egy hasonló opcióval szemezek, mint a te elvárásaid, de elég kevés infót találok róla: Samsung S24A600NWU emagon Samsung S60A néven van és egész jónak tűnik, IPS, 24", 1440p, 75Hz, HDR10, állítható, 88.000ft körül. Esetleg valakinek tapasztalat ezzel a monitorral?
-
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
22-24 coll közötti méretben 2560*1440, minimum 75 Hz (ha többet is tud, az nem baj), freesync kell, ne TN, és lehetőleg 5 ms-nál alacsonyabb késleltetésű (minél gyorsa, ha lehet) monitorból mik jöhetnek szóba, amit nyugodtan meg is lehet venni mondjuk 100kHuf környéki áron?
Feltehetőn pixelgerival kellene, tehát többnyire az Oázis computertől.
Szűrő most éppen 2 opciót hoz, amik tudják ezeket a feltétleket:
[link] [link]
A második drágább, de csak 5 ms. Van bármi másik értelmes alternatíva, mondjuk alza vagy PCX-nél, amiben gondolkodhatok? -
Sziasztok!
Nincs jobb topik híján ide böfögném be a kérdésem. Van a cégnél egy 1db 24" monitorom és egy 17" laptopom. Szeretnék valamilyen állványt az asztalra amivel szemmagasságba egymás mellé tudnám rakni a kettőt.
Mit tudtok ajánlani?
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlásban kérném tanácsotokat.
Max 24"
16:9Asrock J3455-ITX lapra lenne kötve.
Apró játékok minden napi net, online oktatás(tanulónak)
Jó betekintési szög.
Erős a háttérfény. (ablak van mögötte)
Ő fogja tartani.
Beépített hangszórók.
új, garanciával rendelkezzen
max 75eft
Tv-t ha tudja (földi antenna) az szuper lenne de nem feltétel -
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
2 db 21"-os monitort használtam eddig az egyik, 2db 24"-est a másik helyen.
Miért? Az osztott képernyővel 2-2, tehát 4 ablakot tudtam egymásMELLETT használni.Ezt egy nagyobb, hajlított monitoron meg tudom oldani, 1 db monitor alkalmazásával?
Egyelőre a Windowsban nem találtam erre megoldást.
Az egyes ilyen nagy monitoroknak, van valami spéci, saját megoldása erre?Köszönöm,
zsoltip -
KovyZoly
tag
Sziasztok
Monitorvásárlás (illetve egyéb más is) előtt állok, érdeklődnék.
Jelenleg egy régi 60Hz-es VA paneles 32es FullHD Samsungom van. Ennél szeretnék felbontásban és képfrissítésben is feljebb lépni.
Nagyrészt játékra van használva, néha stream, netflix, ilyenek. PUBG, RoE, CoD Warzone, Snowrunner, Farming Simulator, Watch Dogs, leginkább ilyenekkel játszom.
Maga a panel tetszik, tehát maradnék VA vonalon. De nem nagyon tudom eldönteni, hogy a többi mivel lenne másabb.
Reményeim szerint egy 3060-as fogja hajtani. Két konkrétat néztem ki a Samsung 1440p-s palettájáról, mindkettő G5, a 27-es és a 34-es ultrawide.
Természetesen más márka is szóba jöhet, és a használttól sem zárkózom el.
Érvek, ellenérveket szeretnék, nemcsak azt, hogy az szar, nem ajánlom.Köszi
-
0xmilan
addikt
A Dell U2720Q most minimalisan akcios. Nemreg meg 221e korul volt, most 224900 229900 helyett.
Tudom, hogy ez nem a latoasszonyok topikja, de szerintetek varható, hogy ennel erdemben lejjebb megy mondjuk a novemberi akciok alkalmaval? -
scott_free
senior tag
válasz
biega #118987 üzenetére
Szia,
az az Iiyama TN paneles
!
Szerintem válassz egy 27"-es Dellt 75Hz-es ips panellel:
- Dell S2721H fullhd 55e
- Dell S2721D wqhd 86e
- Dell S2721DS wqhd, magasságállítás, pivot-mód, most akcióban 98e ingyenes szállítással -
HUNorbert
csendes tag
Üdv!
Szeretnék felváltani 1440p felbontásra + sok sok hz-re és 2 versenyző maradt nálam talpon:
Dell S2721DGFA vs Gigabyte M27Q
Igazából mindkettőben van 1-1 feature, ami miatt inkább kérdezek itt, minthogy 'vakon' rányomjak a rendelés gombra:
- A Dell esetében mennyire gáz a kontraszt és a backlight bleed/glow?
- Olvastam hogy a Gigabyte a Sharp BGR paneljét használja, viszont ez szövegmosódáshoz vezethet. Valaki tapasztalt ilyet már? Illetve itt is érdekelne hogy jelen van-e a backlight bleed/glow? -
zone
őstag
válasz
Biga123 #119010 üzenetére
Laptop töltője 19.5V 7.7A 150W,
Az említett Gigabyte adatlapján nem is látom, mit tud az USB-C.Az első Dell 90W, másik kettő 65W
Első Philips 65W, második 100W
Lenovo 75W
ViewSonic 60WSzerintem ezek ha lassan is, de töltenék a laptopot, vagy minimum szinten tartanák. A gond az említett készlethiány, ezért keresek még más modelleket, hátha abból van készleten. Az egyik Dellre pl. azt mondták csak jövőre(!) lesz, ugyanaz a helyzet a Lenovonál.
-
Biga123
addikt
-
Źşë'
addikt
válasz
magellaner #118991 üzenetére
g7-et milyen messziről nézed? az érdekelne hogy kell e 1m távolság a nézéséhez, ill. igaz e az 1000R miatti homályos képi hatás ha 1m-en belül vagy
-
zone
őstag
24" monitort keresek, beépített dokkolóval, azaz egyetlen USB-C kábel elég ahhoz, hogy a rákötött laptop kapjon áramot, miközben az képet ad. Legyen DP-out is, második monitor miatt. Az se hátrány, ha van rajta Ethernet csatlakozó.
Eddig ezeket találtam, de nem igazán vannak raktáron vagy nincs elég (10+):
Dell UltraSharp U2421E
Dell UltraSharp U2421HE
Dell P2422HE
Philips 243B1
Philips 243B1JH
Lenovo ThinkVision P24h-20
ViewSonic VG2456 -
tomazin
veterán
Sziasztok!
Úgy hozta a sors, hogy be kell újítanom 2monitort, úgyhogy úgy voltam vele, hogyha már lett a gépbe egy 3060, akkor az egyik új monitor legyen játszós. Jelenleg egy dell se2719hr-em van erre a célra, amin jól elvagyok (még az rx580hoz vettem).
A méretet meg szeretném tartani. Csak azt nem tudom, hogy felbontásban lépjek elörébb vagy frekvenciában. Single játékokkal játszom, így gondolom felbontásban kellene.
Árban nem szeretnék 70-80k felé menni, de ha alatta van, annak örülök. Használttól sem riadok vissza. Ami lényeges, hogy legyen rajta hdmi és dp is, vagy 2db hdmi.
Elöre is köszönöm a segítséget, iránybaállítást. -
Rogiii
aktív tag
válasz
Amerigo57 #119002 üzenetére
Az acer az tetszene főleg az 5 év garancia miatt, de jól látom hogy freesync nincsen benne?
Gondolkodtam az Acer xb273ugs-en is, de félek hogy 1440p-hez sokkal erősebb videókártya kellene.
Most 24 col full hd-ról kell váltanunk, mert a régi monitor tönkre ment és gondoltam akkor már 27-es legyen az új helyette. -
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Fiamnak szeretnék 27" full hd 144hz ips monitort venni.
Ezt néztem ki, minden szempontból megfelelő lenne, de sehol nem találok róla semmi felhasználói véleményt.
Ajánlott ez a típus?
https://oaziscomputer.hu/termek/19761/msi-optix-mag274r2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest