- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
S4ntos #118048 üzenetére
Az EMAG előnye, hogy ott jelenleg 148k a monitor és lehet vásárolni hozzá +24hó garanciát 19k-ért, tehát összesen 60hó lenne a garancia.
Hátránya meg az, hogy az összes hajad kitéped, mire érvényesítesz náluk bármilyen garanciát. Patkányok mint az alza.ha vásárolok pixelgaranciát, akkor a durva backlight bleeding-es darabokat kiszűrik
Nem. -
S4ntos
csendes tag
Sziasztok,
azt már (szinte) biztosan eldöntöttem, hogy egy Dell S2721DGFA-t fogok vásárolni, hogy lecseréljem a jelenlegi U2412M-et, de azt még nem tudom, hogy hol lenne a legjobb megtenni ezt.
2 cég az EMAG és az Oázis jöhet szóba.Az EMAG előnye, hogy ott jelenleg 148k a monitor és lehet vásárolni hozzá +24hó garanciát 19k-ért, tehát összesen 60hó lenne a garancia.
Az Oázison meg azért gondolkodom, mert igaz, hogy ott jelenleg 159k a monitor és sajnos kiterjesztett garancia sincs, de azt olvastam és mondták, hogy ha vásárolok pixelgaranciát, akkor a durva backlight bleeding-es darabokat kiszűrik, és ettől a hibától mentes monitort kapok.
Szerintetek melyikkel, a +24hó garanciával, vagy a backlight bleeding előszűréssel járnék jobban?
Egyáltalán, valóban igaz lehet ez a backlight bleeding vizsgálat az Oázisnál?Amúgy egy GTX980Ti-vel használnám, ami (sajnos) egyelőre marad is, bár nekem megteszi, mert csak WOT-tal és Snowrunner-rel játszok, + böngészés, Youtube, Office, és ezekhez bőven elég ez is.
Előre is köszönöm!
-
Ispy
veterán
Sziasztok,
van egy régi dell 2913WM monitorom, amit lehet odaadnék a feleségemnek home officra és vennék helyette egy 4k-s monitort. Elsősorban munkára, max egy kis koca wot FHD-n.
A dell 2721q-ról van valami vélemény? Megéri, nem éri meg, van jobb? Lg fóbiám van, azt inkább nem vennék, dell, benq, samsung talán.
Inkább ips, azt már megszoktam, filmezés úgy sincs.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Aki használ esetleg LG CX oled tv-ét monitornak, tud-e nekem választ adni arra, hogy a freesync csak HDMI 2.1-es csatolóval ellátott vga-val működik? Ha van olyan aki nem használ, de tudja, az ő válaszának is nagyon örülnék. Előre is köszönöm! -
TJ2
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy LG 32GN650 monitort, minden szép és jó, VA panel ellenére sem black crush-t, sem elszíneződést nem tapasztalok mozgás közben. Talán mozgás közben egy kissé kevésbé éles a kép, de az IPS után nagyon szép a kontraszt és nincs IPS glow a sötétben.
Viszont az normális, hogy középről nézve a kép szélein körben belátok az LCD és a háttérvilágítás közé? Valami ilyesmi: [link]
Leginkább a jobb oldalon zavaró, ha kicsit előredőlök, akkor a fél scrollbar eltűnik az "árnyékban". -
PAtr0n
addikt
válasz
atillaahun #118039 üzenetére
[link] Acer Nitro 144hz, Freesync, IPS, WQHD
Szerintem best buy, 5 év garancia. Nekem is a tesója van 2 éve, semmi baja. -
atillaahun
veterán
Melyik WQHD-t vegyem 150k környékén?
AOC CU34G2 100Hz, 1ms, tobuy, 140k
AOC CU34P2A 100Hz, 1ms, firsthop, 145k
MSI MAG342CQRV 100Hz, 1ms, mediamarkt, 145k
Philips 345B1C 100Hz, 5ms, alza, 147k
Samsung G5 165Hz, 1ms, edigital 156k -
.mf
veterán
Sziasztok!
Nem mostanra terveztem a monitorcserét, de most így alakulnak a dolgok...
Keresem a derék csataló U2311H utódját... Kellene egy
- 28~30, max 32"-es monitor,
- WQHD de inkább UHD felbontással,
- fotók leválogatására és utómunkára, tehát jó színvisszaadással (100%+ sRGB, és minél magasabb A-RGB).
- IPS vagy *VA, 8-bit vagy 8+AFR már elég.
- HDMI egyszerűbb lenne (a laptopon ugyan van DP-over-typeC is, de a tápot is ott kapja).Előny, ha
- van benne USB3 hub,
- tud FreeSync-et (nagyritkán előveszek egy régi RPG-t, RTS-t - kompetitív FPS-t már nem tolok).
- Fényerő jó, ha 300+.
Magasságállítás jó, ha van, de nem szükséges; pivot felesleges.Az összefoglaló sajnos elavult, az árukeresőn a bőség zavara fogott el. Az rtings / tftcentralt még majd átnyálazom. Lehetőleg 125k körül, max 150.
Miket ajánlanátok?
Köszi! -
janosibaja
őstag
válasz
HELLAFLUSH #118036 üzenetére
Köszi, hogy segítesz. Ez nekem nagyon drága és nem is kell ilyen képfrissítés, hiszen mint írtam, nem játszom soha.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
janosibaja #118035 üzenetére
Esetleg AOC 24g2u?
-
janosibaja
őstag
válasz
HELLAFLUSH #118034 üzenetére
Köszi! A Dell kevésbé jön be, talán inkább LG.
Én egy 24'-es, Full HD, állítható magasságú, dönthető, élénk színekkel rendelkező IPS monitort keresek. Soha nem játszom.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
janosibaja #118032 üzenetére
Oázis computer.
-
dannyl
addikt
Használom pár napja az új Acer XV2 (1440p) monitoromat, és olyan jelenséget produkál, hogy néha elsötétül a kép, majd visszajön. Nem ír semmi hibát ki. Kb. 1 mp a sötétség. Egyelőre csak akkor értem tetten ezt, ha a 4k TV-re HDMI-n klónozva van a kijelző, de ezt még tesztelem, hogy csak akkor van-e. DDU-val gyalu megvolt, legfrissebb drivert felraktam. Így is csinálja.
Mitől lehet? A régi FHD monitorral nem volt ilyen. Illetve elég sokszor használom klónozva a gépet, nem opció, hogy kikapcsolom ezt. Szóval mindenképp keresnék megoldást rá.Köszi előre is.
-
janosibaja
őstag
Kaptam itt több jó tanácsot, köszönöm! Egy kérdésem maradt, hogy melyik budapesti üzletben láthatok minél több monitort, hogy a saját szemmel is láthassam vásárlás előtt? Nekem nem elég a weben látható fotó. Köszi!
-
1 among many
tag
Üdv!
Dell P2414H monitoromat váltanám egy nagyobbra. Egyébként kiváló monitor, remekül teszi a dolgát sok éve. 32" körülire gondoltam. Amik fontosak:
-PWM mentes háttérvilágítás. Más eleve szóba sem jöhet.
-IPS panel. IPS glow azon a szinten, ahogy ez a monitor adja, nem zavar, más nyavalyát meg nem szeretnék helyette.
-Minél kisebb input lag.
-4K felbontás.
-VESA 100 rögzíthetőség az Ergotron állvány miatt.
-Legyen ezen is usb csatlakozás.
-Íveltet semmiképp, csak szép laposat.
Javaslatok? -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlanátok? Játék csak WoT amúgy meg filmezek és sorozatokat nézek a monitoron.
Most egy nagyon régi 19es Samu 193p+ van, és lassan jobb lenne egy nagyobb.
27esben gondolkodom. Ips-től kicsit tartok, hogy filmnézésnél a fekete nem lenne fekete.Ár olyan 200ig lenne de ha nem muszáj nem kell ennyiért csak ha megéri.🙂
Köszi
Sfefe -
logineres
tag
válasz
deakzozo #118024 üzenetére
Igen az én voltam aki kérdezte, de igazából nem vagyok egy competitive játékos szóval, ha nekem átlagos válaszideje van, az sem baj. Anyaghasználatra olyan átlagosnál kicsit jobbra mondanám.. Ergonómiaja kifejezetten tetszik, talp fém, monitor se olyan, hogy szétroppan a kezedben, persze ez műanyag, de abból is jobb minőségű. Az rgb-t a hátoldalán nem nagyon értem, mert nagyon kevés fényt ad, de ez annyira nem is érdekel.
#118025 SutPet
Nem vagyok nagy monitor guru, de Gray Uniformity mondanám, hogy nem jó nagyon, de kicsit olyan, mintha "maszatos" szürke lenne ehhez hasonló, persze nem ennyire drasztikus. Aztán lehet, hogy ez csak a VA panel miatt van, ezt nem tudom mivel előtte nem használtam VA-t.Lőttem pár képet róla, ITT megnézhető( az elmosódás nem a monitoron van, sajnos jobb eszközöm nem volt kéznél, hogy élesebbet lőjek)
-
Beri
addikt
válasz
CsabaSteel #118018 üzenetére
Ha nem túl öreg, talán a feléért.
-
logineres
tag
válasz
deakzozo #118016 üzenetére
Én vettem egyet, tegnap jött meg este összeraktam, gyári kalibrálása nem tetszett, de ma még mókolok vele aztán írok még pár szót, eddig IPS user voltam, (VG271U az előző monitorom) Ami furcsa volt, hogy user manualba 11 ms greyscale válaszidőt írtak, de az oldalon 4 ms van, illetve HDR opció is van az OSD-be, de a blitzwolf oldalán ez nincs feltüntetve. Igazából nem látok válaszidőben különbséget előző monitoromhoz képest. Freesync-el használtam, addig a 20 percig még beléptem a skyrim-be és megnéztem, hogy ketyeg, de majd ma szakítok rá időt. Szürke szín számomra nagyon fura volt, de szerintem egy kis kalibrálással ez kiküszöbölhető.
Amúgy van rá kupon ezzel lecsapdsz róla kb 5e-t( Kupon : BGPGM3, illetve Shipping Insurance se muszáj használnod, ezzel is spórolsz, viszont ekkor paypal-al fizess(hogyha esetleg, megfordult a fejedben, hogy mással fizetnél)).
-
Busterftw
nagyúr
válasz
seederking #118020 üzenetére
Ha kepet/hangot akarsz, akkor HDMI/DP kell. (165Hz miatt DP-t javaslom)
USB kabellel csak az USB portokat tudod kihasznalni.
-
seederking
őstag
Sziasztok
Adott egy 32"-os 165hz-es monitor. Kaptam hozzá HDMI, Dp és Usb type B kábelt. A kézikönyv az usb type B-t írja géphez csatlakoztatáshoz. Valóban ezzel célszerü?
-
TJ2
csendes tag
Ez (LG 32GN650) most egész jó áron van: kuponnal lejön még 10%: [link] Most vettem egy Acer XV272UP-t, de egy kicsit kicsi és közelről kell nézni, valamint sötét szobában a fekete nem igazán fekete. Kipróbálok ezt a VA panelest, hátha...
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy hasznàltan ezt a monitort MSI mag241c-t mennyiért tudnám eladni? A bolti ára 82990Ft volt. (Már nem lehet kapni ezt a típust)
-
deakzozo
csendes tag
válasz
SutPet #118015 üzenetére
Hát nagyon szépen meg köszönöm ha adsz valami infót milyen ,hogy tetszik (színek/kép mínőség/ teszt játék alatt) esetleg még ami tetszik/ami nem !!!
ez (BlitzWolf® BW-GM3 34) 129k -ért bejött volna...majd lesz még akció..addig meg hátha lesz tapasztalat vele...... azért 190k sajnos már a vásárlási "lélektani" küszöbömön bőven túl vannekem kb.
ez lenne a max amit még fizetnék egy monitorra!
u.i:-PACSI !! várom a beszámolót! *RESPECT! -
-
deakzozo
csendes tag
-
Eugene Roe
őstag
válasz
janosibaja #118005 üzenetére
Nem játékra VA-t vennék
-
steewcv65
őstag
válasz
Komplikato #118011 üzenetére
Kb igen , ezért nem is kell vadászni a pixeleket
-
Komplikato
veterán
válasz
atillaahun #118006 üzenetére
Konkrétan ez egy 21:9-re kihúzott 24" környéki monitor. Pont akkora a PPI, mint egy FHD 24"-os monitornál.
-
steewcv65
őstag
válasz
atillaahun #118009 üzenetére
https://www.calculatorsoup.com/calculators/technology/ppi-calculator.php
Sokszor a gyarto is megadja
-
janosibaja
őstag
válasz
Köszi!
-
steewcv65
őstag
válasz
Mihez képest?Amúgy egyáltalán nem pixeles,pedig én kényes vagyok az ilyenre.Lg32gk650fb qhd monitoromnál élesebb a kép, a magasabb ppi és az alacsonyabb képponttávolság miatt.
-
atillaahun
veterán
válasz
janosibaja #118005 üzenetére
Linkeltem az előző kommentben mik vannak. Van közte vagy 3 DELL, ha teheted vedd a 99k-sat, azon van sok jó vélemény, de vannak ott olcsóbban is. Pontosan nem ismerem egyiket sem, de ha konkrétan rájuk keresel pl. Youtube-on biztosan lesznek tesztek ahol elmondják mi köztük a különbség és a tapasztalatok.
#118004 steewcv65
30"-on WFHD? Hát azon már tényleg számolni lehet a pixeleket. -
janosibaja
őstag
válasz
atillaahun #118003 üzenetére
Köszi! Ingadozom a 24 és a 27 között. Nagyrészt a pénz szűkössége miatt, de még az is befolyásol, hogy csak ritkán photoshopolok, viszont sokat dolgozom szövegszerkesztővel. Úgy hiszem, általános használat esetén a válaszidő, mi több, tán a HDR sem játszik. Hülyén hangzik, de nem kell több, mint hogy élesek legyenek a rajzolatok, s ne legyen halvány a fényereje, nem?
Mi lenne most jó áron jó IPS nem játékra, nem filmezésre, hanem általános használatra? Ráadásul egyszerűen nem teszik ki a monitorokat, jó lenne megnézni vásárlás előtt -
steewcv65
őstag
Msi 301cr2 21:9 200hz monitor az alzanal meg par oraig 99000ft.
-
atillaahun
veterán
válasz
janosibaja #117999 üzenetére
27"-on az FHD szerintem is kevés lesz, főleg munkára.
Én ezekből választanék egy DELL-t és néznék róla Youtube/egyéb teszteket. -
Csandi
őstag
válasz
tothjozsi96 #118000 üzenetére
8bit az a színmegjelenítése, hogy amikor pl. egy színátmenet látsz akkor mennyire lesz sávos. Nyilván jobb a 10bit, de ha nem profi színhelyes munkát szeretnél végezni rajta akkor szinte láthatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Politika
- Kutya topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP (LH65WMBWBGCXEN) 165CM 4K SIGNALE SMART ÉRINTŐS MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest