- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
veréb
tag
ASUS TUF Gaming VG27WQ 27 ez a második befutó de ez is AMD FreeSync-et támogatja
-
veréb
tag
sziasztok
1 kérdés ha nvidia kártyám van akkor olyan monitort kell vennem ami g- sync-et támogatja, hogy ne legyen két kép eltolódva a monitoron?
MSI Optix MAG271CQP 27 ezt néztem ki de ez AMD FreeSync-et támogatja most akkor felléphet a képeltolódási hiba? -
Pkc83
őstag
Sziasztok
Milyen monitort ajánlanátok max 200k-ig? Nem baj ha olcsóbb.
1440p 144Hz-ben gondolkodom és minimum 28 col de nem baj ha nagyobb picit.
Az IPS-től tartok picit mert a fehér bevílágítás nem jön be.
Viszont a betekintési szög nem érdekel úgyis szemből nézem.
A konfigom az adatlapomon ha kell hozzá. Köszi előre is. -
-
Busterftw
nagyúr
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy magasabb felbontású monitort, főleg FPS és RPG-k valamint filmnézéshez. Jelenleg egy sima LG IPS paneles FULL HD monitorom van.
Amit kinéztem: AOC CQ32G1
-kell félni a VA paneltől esetleg?
-hajlított kijelzőnek valami hátránya lehet?
Illetve az alábbi konfig elég lenne-e a monitorhoz(tudom video kártya a lényeg):
Ryzen 5 3600
16GB RAM
1660s StrixKöszönök minden választ.
-
buci30
addikt
Sziasztok
Tudom nem teljesen monitor téma de biztos tud valaki segíteni!
Vettem egy laptopot amibe ips panel kértem.
Kíváncsiságbol futattam az Everest és egy másik programot is.
E szerint:
Ez van benne.
Ami egyes helyeken azt írja pl hogy nem ips hanem TN.
Ezt ha valaki tudja hogy ez most e szerint ips vagy TN?Az eladó aki ezzel foglalkozik garis gép stb azt mondja az tuti ips amit bele tett.
Szedjem ki a kijelzo és hátul van egy sorozatszam és....
Na de ugye ez nem egyszerű főleg aki nem ért hozzá plusz megbontani ugye...
De ő mondta ha nem az cseréli de ha az akkor ha gond lesz gari ugrik.Volt aki azt mondta hogy ezzek a programok nem biztos hogy pontosan olvassák ki.
Mivel cserélve volt mert ugye TN fajta volt benne az ips jobb ezért kértem így.Mivel nem szeretném bontani őszintén csak végső helyzetbe így szerintetek vagy tapasztalat alapján esetleg előfordulhat, hogy mivel cserélve volt így nem tudja pontosan a program felismerni/kiolvasni és tényleg nem a srác "hazudik" hogy ips van benne hanem tényleg az!?
-
atee134
csendes tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, a következő célokra:
- Programozás
- Játékfejlesztés
- Képszerkesztés
- Gamelés (casual FPS főleg)Főleg 32" QHD-ban gondolkozom. Eleinte úgy voltam, hogy az nagy, de a TV-m 32", azt az asztalra rakva pár óra alatt megszoktam.
Gamelni is egész jó volt rajt (nyilván amennyire jó lehet egy 32" full HD magas válaszidejű TVn)75 Hz legalább, 144Hz király lenne, bár nem minden áron. Jelenleg Gtx 1070Ti-om van, neki a 75 Hz QHD is jó kihívás, de majd később valószínű upgradelem a gput.
Magasság állítás: nem feltétel, de határozottan örülnék ha lenne
USB portok: egyáltalán nem kell, de nem zavar ha vanGondolkoztam ultra wide-on is, de mellette használnék még egy 24"-os másodlagos monitort, úgy meg szerintem nem éri meg azt a rengeteg extra pénzt.
Ár: 60-100k, de 130-140k körül is mehet (ha 144 Hz)
Láttam itt javaslatként párszor a [AOC Q3279VWFD8] monitort. Ez a leírtak alapján mennyire jó választás?
Mennyire jók ennek a színei?Ezen kívül milyen alternatívákat ajánlotok? Főleg még 75Hz állítható állványosokra lennék kíváncsi jó színnel. Vagy 144 Hz-esekre.
-
Sziasztok!
Számítógépet szeretnénk venni játszásdira, és úgy gondolom itt kellene kezdenem a tanácskérést
Régen volt már PC-m (Athlon II X4, 8 GB Ram, Radeon HD6670 + 19" Fujitsu monitor 1400x900) úgyhogy kicsit tanácstalan vagyok a témában. Jelenleg laptopon megy a minimal gaming 15.6" FHD.
A PC-t a monitorhoz fogjuk belőni. Az elsődleges cél, hogy ne kerüljön a komplett cucc 600-700k-ba mert annyit nem ér a dolog. Még minden kicsit képlékeny, ahol kell majd hozzáigazítunk a konfighoz. Jelenleg ez az irányvonal: 6/12 CPU, 16GB ram, Geforce 2060/2070 vagy 3050/3060 VGA + többi sallang. Minden ár függvénye, ha a PC nem is lesz meg idén, a monitort mindenképp szeretnénk megvenni.
Pár szempont ami fontos lehet:
- minimális legyen az IPS bleed/glow de jobban örülnénk ha nem lenne
- "keret nélküli" megoldások tetszenek
- lehetőleg minél olcsóbb legyen (tudom ezt itt nem szeretitek olvasni sorry, úgy értem, hogy nincs szükség prémium gombokra, aranyozott monitorkeretre illetve olyan dolgokra amik inkább plusz prémiumkategóriássá teszik a monitort ezáltal annak az árát is...)
- emberi garanciaidő: minimum 3 év, 5-nek jobban örülünk (emag mint bolt nem játszik)
- Márka amibe nem igazán bízunk, így kerülnénk: ASUS, Benq
- Csatlakozók: mindegy igaziból DVI sosem lesz használva, D-SUB-ot sem hiszem, DP, HDMI ami van/lesz a videókártyán. Nem elképzelhetetlen, hogy a PC mellékesen TV-re is lesz kötve 1-1 film megnézéséhez
"A" terv:
24" - FullHD @75 Hz; ár kb max 50-60k"B" terv:
27" WQHD @75 Hz; ár kb max 70-80k"C" terv:
24" - FullHD @144 Hz; ár:?"D" terv:
27" WQHD @144 Hz; ár: Remélem nem megfizethetetlen"E" terv:
27" FullHD @75-144 Hz; nem tudom ez mennyire jó, általában azt szoktátok írni a 27"-hoz inkább WQHD-t ajánlotokMit tudtok ajánlani? A panel talán jobb lenne(?) ha IPS lenne (gondolom).
Köszönöm előre is!
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Sztenly #112871 üzenetére
Ezeket megtaláltam én is, csak a boltok nem szimpik...
Ha így haladok akkor inkább 3440x1440 lesz... Bár tartok tőle, hogy a 2070S nem fogja bírni a tempót úgy, hogy még a 144Hz-t ki is használjam.Majd visszaveszem játék alatt a felbontást 2560x1080-ra, böngészgetés alatt meg legalább nem lesznek olyan nagyok a pixelek.
-
hardline
senior tag
válasz
Highend55 #112933 üzenetére
Én is ezzel a monitorral szemezek pár napja. Jelenleg Dell P2314H monitorom van és a márkával nagyon elégedett vagyok. Videó szerkesztéshez (Premiere Pro) és időnként fotókhoz is használom. A színek rendben vannak? Tudod ajánlani ilyen célra is?
Játékra biztos jó, de arra elég keveset lesz időm használni. -
veréb
tag
Szép estét mindenkinek
msi 2060 rtx vga-hoz melyik monitort ajánlanátok?
1:ASUS TUF Gaming VG279Q1A 27 ez 289 euro
2:MSI Optix MAG271CR 27 ez 288 euro
árban nincs különbség
vagy esetleg ajánlanátok másikat?
jobb az ívelt?
mostani monitorom Asus VP247H 60 hz
köszönöm előre is a válaszokat -
gabor9991
őstag
válasz
Amerigo57 #112931 üzenetére
A tévém egy Sony xf9005 abban VA panel van, én megmondom őszintén semmilyen különbséget nem látok a va és az ips között.
Elvileg a VA panelen ha nem pont középről nézem akkor torzulnak a színek de én ezt még nem vettem észre soha.
Igazából úgy tervezem, hogy a monitor az karácsonyi ajándék lesz, tehát a tapasztalatokkal majd csak később tudok jelentkezni, de akkor majd megírom.
Németországban ma 170€ az ára, olcsóbban meg lehet venni mint itthon akciós áron -
Amerigo57
őstag
válasz
gabor9991 #112930 üzenetére
gabor999 .
Ha onnan megkapod a mai áron , akkor jó választás lesz a
Lenovo G27c-10 monitor , bár pár napig szokni kel a monitor méretét ,
és az íveltséget , az LG 23MP68VQ-P monitorhoz képest .
Írd már meg , egy - két hét tesztelés után , milyen lett a VA panel az IPS panelhez képest ,
itt a fórumban.
Például a régebbi Lenovok közül , a
Lenovo Y27Q-20
Lenovo G32qc-10 jól sikerült monitorok. -
gabor9991
őstag
válasz
Amerigo57 #112927 üzenetére
Edigitalból rendeltem pont az ára miatt, gyereknek lesz, most egy [ilyen monitort] használ.
De utolérte a nagy képfrissítés mánia őt is, mert a 144Hz-es monitorral jobban megy a játékúgyhogy gondoltam kap egy újat és ez a Lenovo ma jó áron volt.
Igazából a mostanival is elvan, szóval semmi extra igénye nincs ezen a téren. -
csandi86
csendes tag
Végül az LG helyett sikerült behúznom jó áron a Dell S2721DGF A-t ausztriában. Kiderült, hogy valami EU-s szabályozás miatt, novembertől ezzel az extra A jelzéssel árulják már és a Dell weboldalán rendes áron adják és nem 650€-ért, már ha lehet kapni.
Hátha valakinek jól jön, belinkelem:
https://www.dell.com/de-at/shop/dell-27-gamingmonitor-s2721dgfa/apd/210-axrq/monitore-und-monitorzubeh%C3%B6rReddit kibeszélő a különbségről: [link]
-
Amerigo57
őstag
válasz
gabor9991 #112924 üzenetére
gabor9991 .
A Lenovo G27c-10 idei monitor.
Sok teszt ás vásárlói vélemény , még nincs róla.
Ha neked jó a VA panel , az ívelt kijelző és az USB portok hiánya , akkor válaszd azt.
Link:Ennyiért , bőven megéri. Link:
....................................
Killerlaca .
Akár az AOC CU34G2/BK
akár az AOC CU34G2X
Szerintem , jó választás. -
Jamboo529
senior tag
válasz
Jamboo529 #112922 üzenetére
Szóval, HDMI kábelre kicserélve tökéletesen fut a játék, de csak 60 fps-sel.
Most nézem a video kártya csatlakozói HDMI 2.0b, valamint display port 1.4
Ezzel szemben a monitor csatlakozói HDMI 1.4, valamint display port 1.2Most akkor melyik csatlakozón keresztül és hogyan tudom elérni a 144fps-t?
-
gabor9991
őstag
válasz
Amerigo57 #112923 üzenetére
Egyébként a Lenovo miben rosszabb mint az aoc a válaszidőn kívül?
Fényerőben hasonlóak, talán a Lenovo még jobb is, kontraszt szintén hasonló,a dinamikus kontrasztnál mindkettő valami hatalmas számokat mutat, megjeleníthető színek száma is azonos.
Mi az a tulajdonság ami eldönti egy ilyen monitornál azt, hogy jó vagy nem jó? -
Beri
addikt
válasz
Jamboo529 #112916 üzenetére
Úgy hangzik, mintha kábel probléma lenne. Olyankor mindegy, mi van a monitoron, ha a hibakorrekció már nem tudja kompenzálni az átviteli hibákat. Nyilván lehet valami idióta driverprobléma is, de olyan nincs, hogy egy 1060 nem tud akkora felbontást, vagy képfrissítést. Egy több generációval ezelőtti beépített intel gpu is vígan kitolja az 1440p 144Hz-et.
-
Beri
addikt
válasz
Intelligencs #112909 üzenetére
többször is írod, hogy ma már ne vegyen senki 60Hz-es monitort. Kérdezem, hogy miért?
Mert már a belépőszinten is elérhető, nulla forint extra költségen.Szóval normál használatban (értsd: internetezés, irodai használat) számít egyáltalán valamit a frekvencia?
Ha az asztalon mozgatod az egeret, akkor is látod a különbséget.A DELL egy ennyire drága 2020-as monitorba miért rak csak 60Hz-es panelt?
Az ott nem egy drága panel (meg a 85% sRGB se valami nagy durranás, söt), de amúgy az irodai, vagy tartalomszerkesztésre szánt monitorok továbbra is 60Hz-esek, pl. az EIZO összes monitora az. Egyszerűen nem tartják fontosnak feljebb lépni, mert abban a szegmensben csak az számít, hogy az a bugyirózsaszín a monitoron az pontosan olyan bugyirózsaszín legyen, mint amilyennek lennie kell. -
Levi_D
csendes tag
-
-
Jamboo529
senior tag
Üdv!
Segítséget kérek SOS!
Vettem egy AOC Q27G2U monitort. Hazahoztam, eizo teszt megvolt, nagy az öröm, nincs rossz pixel. Még tetszik is a monitor, de.. és itt jön a de.
Elkezdtem volna vele játszani, és vmi nem kóser.
Eddig egy Samsung Syncmaster T220 monitort hajtott meg a GTX 1060 3gb -os kártya.
WoT 1680x1050 felbontásban 60Hz-en Ultra beállításokkal futott.Most elindítom a monitoron, és mindegy, hogy milyen frissítési ráta mellett, mindegy milyen beállításokkal, de folyamatosan elfeketedik a képernyő pár pillanatra. Nem állandó időközönként, de sokat. Szinte 2 másodpercenként.
Nem csak bent a játékban, már a betöltő képernyő közben is. A GPU-z vel nézem, hogy a videó kártya teker, de nehogy már ennyivel nagyobb igénye legyen ennek a monitornak.
Milyen video kari kellene hozzá? Vagy a monitorom rossz? A hozzá kapott display port kábellel van összekötve. -
LazaCCC
tag
Az LG monitor egészen jó árban van, fekete péntek az EDigitálnál.
LG 27GL850 - 139.990 Ft
https://edigital.hu/monitor/lg-27gl850-b-qhd-nano-ips-g-sync-led-gamer-monitor-p731229
-
Levi_D
csendes tag
válasz
Intelligencs #112909 üzenetére
Véleményem szerint nagyobb képfrissitéssel minden sokkal de sokkal jobb érzés, sokkal gyorsabbnak, gördülékenyebbnek érzek majd a netezést is akár, magán az egérmutatón is látszik a képfrissítés.
kb 90hz-néz lehet érszrevenni, és 144hz amíg látható a különbség. Én egy 1440p 144hz monitort ajánlanák neked inkább mint ezt a DELL-t.
van egy 165hz-es monitorom is, és azt ajánlom mindenkinek hogy 144hz-eset vegyen, fölötte nincs szembetűnő kavulás, alatta viszont meredeken romlik az élmény -
Szia Beri, ezt többször is írod, hogy ma már ne vegyen senki 60Hz-es monitort. Kérdezem, hogy miért? Én például nagyon a DELL ULTRASHARP U2721DE monitor felé hajlok, mert azt írják róla véleményként, hogy ez egy nagyon jó minőségű monitor, van rajta USB-C és ethernet, ami miatt nekem tökéletes lenne a céges laptopomat rádugni. Viszont csak 60Hz-es. Szóval szerinted jobban járnék, ha elengedném az USB-C-t, és vennék egy 75 vagy 144 Hz-es monitort?
Én manapság már elég keveset játszok FPS játékokkal, igazából csak a Far Cry széria legújabb játékát szoktam végigjátszani, amikor kijön. Amit gyakran tolok az az Age of Empire II HD meg Age of Empire II Definitive Edition , de az ilyen játékoknál gondolom nem számít a frekvencia egyáltalán. Ennek megfelelőn nincs is túl bivaly videókártyám, csak egy MSI Gaming 1660ti.
Szóval normál használatban (értsd: internetezés, irodai használat) számít egyáltalán valamit a frekvencia? Ugye ezek már nem CRT monitorok, ott tudom, hogy 85Hz-en kezdődött a normális kép, 60Hz-en kifolyt a szemem, úgy villogott, de ezek már teljesen más elven működnek. Miért számít akkor ennyire a frekvencia? A DELL egy ennyire drága 2020-as monitorba miért rak csak 60Hz-es panelt?
Most egy Dell U2412M-em van, ez is 60Hz-es, és nem érzem, hogy bármi baja lenne a képnek. A feleségem egy régebbi Samsung Syncmastert használ, ami 75Hz-es, és egyáltalán nem érzékelem a frekvencia különbséget a kettő között, vagy csak nem tudom mit is kéne néznem.
-
boorit
csendes tag
Sziaszok!
Ultrawide monitor szeretnék venni 34"-os méretben. Egy mostani 24"-os Dell U2412M-t fogok lecserélni.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy érdemes 3440x1440-es felbontásúakat nézni, vagy elég lehet a 2560x1080? Azért kérdezem, mert a mostani is ugyanolyan magas, és nem tűnik kevésnek az 1200 pixel (ez 16:10es).
Főleg munkára használnám, néha lehetne egy kis játék is (főleg stratégiai játékokat játszok, FPS-t egyáltalán nem, ha ez számít).
2560-asok közül eddig ezt találtam ami szimpatikus:
LG 34GL750-B 150K
LG 34BN670-B 130K
LG 34UM69G-B 100-110K3440-es:
LG 34WN700-B (IPS) 150K
LG 34WN750-B (IPS) 180K
IIYAMA XUB3493WQSU-B1 (IPS) 155K
LENOVO G34W-10 (VA) 180KEzek közül valami támpontot tudnátok adni? Esetleg valami best/buy, vagy más amit érdemes lenne megnéznem?
-
Levi_D
csendes tag
-
Spazzz
tag
Sziasztok,ha vennek egy 27" 1440p(27GL850-B) monitort akkor az 1080p tartalmak mennyire romlanak?Ha nezek egy filmet,vagy animet ami 1080p vagy ha a jatekot szedem vissza 1080p-re?Kb egy kar nyujtasnyi vagy kicsivel tavolabb lenne tollem?
-
milan26
senior tag
válasz
zsoltadam #112900 üzenetére
Az első és az utolsó gyakorlatilag ugyanaz, csak az első egy adapter, míg az utolsó egy (szűrős) kábel. Ezek aktív elektronika nélküli dolgok, csak akkor érsz velük valamit, ha a vga kimenete dvi-i, azaz kiad analóg jelet is.
A középső egy aktív elektronikával rendelkező konverter, ami képes a vga által kiadott digitális jelet a monitor által olvasható analóg jellé alakítani.
Nekem ez van, egy 720p monitort köt össze egy ryzenes alaplappal. Jól müxik már régóta, elvileg tudja az 1080p-t is, még nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- SAMSUNG (LS32DG500EUXEN) 165HZ QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest