- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ZIDOO médialejátszók
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Sumptuous #35396 üzenetére
Több az napi 3-400 Ft-nál. ( kb 65000 / 3 hó )
Én még 1000 kW alatt járok 3 hónap alatt, kicsivel kisebb házat fűtök, szintén
2 klímával. Most 1200 Ft körül megy naponta. Nincs, és nem is lesz H.
3. szezont fűtök, de a folyamatos suhogás nekem zavaró lényegesen
halkabb klímákkal. Szobába éjszakain már elmegy a komolyabb cucc. -
Azthiszem beruházok egy YAMATO YW12IG3 légkondiba, nyugdíjazom a régi LG ON-OFF klímát. Kb. 170ezerben megúszom szereléssel. Van esetleg valami jobb ajánlat ebben az árban? 3.5kW volt a régi, így nem adom alább.
Köszi!
-
Sumptuous
senior tag
válasz
asha07lcc #35376 üzenetére
Nálunk két Amber* van, csak ezek fűtenek. 24-25°C van bent, kb: 110nm a ház, normál belmagásságal. 3 hónapja hibátlanul megy, összesen evett 1700kw-ot a telepítés óta. Ez naponta 300-400Ft áramdíj kinti hőmérséklettől függően. (Nincs H) Előtte fával tüzeltünk, ez kényelmesebb, de más a hőérzet. Viszont sokkal(-sokkal) kényelmesebb.
(Nekünk a hangja sem zavaró, hiába olvasom itt naponta, hogy egy traktor is halkabban üzemel.
) Bár kicsit hiányzik az égő fa ropogása
A lolvasztás előtti utolsó állapot.[kép] Ekkor kapcsolt be a leolvasztás, ezért gyorsan kiszaladtam, hogy megnézzem. Meglepően látványos folyamat. Mintha tényleg tudná, hogy mikor és mennyire jeges a kültéri.
Szerencsére ez sosem olvaszt, ha nem jeges. Miest leolvadt az utolsó csepp víz is, leállt és már ment is fűteni. Videóból kivágott képek: [kép][kép][kép][kép][kép]
*GWH12YCMás: Valakinek van tapasztalata földszondás hőszívattyúval? Nincs topikja?
-
nessh
tag
válasz
asha07lcc #35383 üzenetére
Igen, azt tudom hogy a Nord tulképp Gree, csak ha jól emlékszem a kötelező karbantartások számában van/volt különbség. Azért x idő után az is szép költség (ha jól tudom a greenél évente 2 a nordnál meg 1).
Ha esetleg jártok errefelé mostanában akkor értekezzünk! Vagy felesleges olyat csinálni hogy beszerelés előtt megnézitek mit hogy? -
Őket próbáld meg, elmennek. Minden a megbeszéltek szerint, sőt. Jó árak és a klímákra s egyedi ajánlatot dobnak a weblapon kirtakon alul.
Én 2 vállalkozót küldtem el nevetséges volt Az egyik valam Rcool klímát akart mindenáron, azt mondta totál magyar klíma Pecsiek fejlesztették és a leghalkabb hiába mondtam neki hogy Japánt akarok ember... Aztán azt vastam róla, hogy a fenét magyar. A másik meg kijott aztán 1 perc után körül sem igazán nézve azt mondta, hogy este küld ajánlatot Fujitsura, mert haverja van ott és meglatom. 3 napig nem küldött semmit majd 2 racsorges után este atkuldott olyan árlistát, hogy a weben az első boltból olcsóbban veszem meg, és még mellett a 6 klímákra 500 +Áfa szerelést anélkül, hogy bármit mert volna.
Az Albasok le mértek mindent, kiszamoltak, elmondtak, hogy a legroszabb verziót küldik árajánlatban, aztán ennel max olcsóbb lesz a szerelés.
Az árajánlat 8-10 féle klímát tartalmazott komplett rendszerként(nekem 6 klíma kell más teljesítménnyel) arazva stb. A Greetol Nordtol kezdve a Hitachi - Daikinig mindent. Le a kalappal. -
asha07lcc
tag
nekünk Székesfehérvár bőven benne van a körben(Börgöndpusztán jó sok gépet feltettünk már 2017-8-9 ben is). Ha javasolhatom az eggyel nagyobb modellt akkor fogadd el. Ez a Nord amit belinkeltél egy Gree gép Nord C&H Gree, Cascade meg jó pár néven kapható ugyanaz. Gree Lomo+ sorozat
-
asha07lcc
tag
Gőzöm sincs a viszonteladóink küldik a képeket
Ez kínai gyártású nem gyártó hanem OEM néven fantázia gyártó saját márkanevű gyárilag fűtőszálaztt EEV adagolós fűtésre optimalizált gép elvileg. Mondjuk több százból erre a 2 gépre volt panasz amivelk fűtenek(ugyanilyen típussal). Márkanevet direkt nem írtam. Nem biztos, hogy géphiba lehet telepítői hiba is.
-
nessh
tag
Az a bajom a helyiekkel, hogy tavaly akartam már klímát és egy része el se jött a megbeszélt időpontra és még csak nem is szólt hogy nem fog jönni. Ezek egy része a következő alkalomkor se jött el... Aki eljött az elsorolta hogy mit nem fognak csinálni... Illetve volt egy akinek már akkor megköszöntem amikor szinte kiesett a kocsiból annyira részeg volt.
Ahogy olvasgatom a topicot, egyre jobban megfertőz a Daikin... Csak nem lesz aki beszerelje
-
Male
nagyúr
válasz
asha07lcc #35376 üzenetére
Szép nagy jégcsapok az LTCA-n
A "szokásos" módon, tehát az oldalsó lyuk befagyott, a középső három viszont "átfolyható" maradt. Az erkélyen kivezetett 110-es csőből meg lassan a földig ér a nagy jégcsap, úgy 130 centis
Kölykök el szokták vinni, ha erre járnak
(Nem kellett volna, de tegnap a másik program verzió kevésbé vonzott, így az egyik leolvasztást kivártam, és azalatt lenyomtam hajszárítóval teljesen).
Szerk: közben megjelentek a fotóid is... durva, hogy a fenébe fagyott meg a venti közepe?
-
fehérváron az albaklímát tudom javasolni, nagyon jók. Van náluk ez a nord klíma is de a szerelőik nagyon profinak tűnnek, kedvesek és mindent elmondanak oda vissza, szerintem beszélj velük.
Nálam is ők fogják csinálni,de közben megcsinálták egy barátomnál a komplett házat és le a kalappal, szerinte is meg szerintem is. -
nessh
tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek erről: https://www.klimadepo.hu/nord-sonora-new-age-nwh09qb-inverteres-oldalfali-klima
Kb 30nm-es tetőtéri szoba hűtése lenne a cél.
Úgy általában a nord klímákról mi a vélemény?Előre is köszi!
Ja még egy kérdés: van itt olyan szerelő aki vállal beszerelést Székesfehérváron?
-
tibibi
őstag
válasz
LanyUs #35366 üzenetére
Érdekes ,mert 3.5 kw daikin kmv1b 30 fokra állítva se megy a fogyasztása1kw fölé,a 3.5 kw gree gwhkf12 meg szinte 750w alá nem hajlandó szabályozni és még igazán nincs is hideg kint.Azért méregetek ,mert most lesz kész a másik ház és csak klímás fűtést terveztem.Ha egy gree fogyasztásából két daikiné kijön azért az nem mindegy . Tudom megvenni egy dolog,de 5-10 éven át fizetni a fogyasztást az lesz a nagyobb költség.Tehát engem a zajon kívűl az is érdekelne miből adódik a fogyasztás különbség,közel egyforma technológia esetén.
asha07lcc írta ,hogy bekavarhat a két klíma egymásnak és a daikin azért fogyaszt kevesebbet,de ezek szerint csak jobb hatásfokkal működik..... -
LanyUs
senior tag
válasz
tibibi #35365 üzenetére
tibibi személyedben végre egy érdeklődő!!! Hálás vagyok Neked, mert ha indexen sokáig feszegetsz egy kérdést, amire a publikum nem tud választ, jönnek az elküldők. Pedig egy fórumnak nem kell leragadnia azon a szinten, hogy vegyél xy-t csak azért, mert ....
Vannak információk, de tudni kell eligazodni rajtuk. Nekem ez egy ködös terület a táblákkal.Régebben végeztem tesztet több klímával. Megtaláltam (#27546) LanyUs
[link]48 fokos levegő + 10 lenne a maximum. Most abszurd példa, de mi van ha 30 fokra teszed? Az sem fordul elő, hogy a vegyes radiátor hő meleg réteget képez a beltéri felé, mert ha 20 fok felé jár és a radiátor hideg, akkor tolnia kellene. Milyen hőmérséklet van beállítva? Elfelejtettem a pontos típusod ...
-
tibibi
őstag
válasz
LanyUs #35364 üzenetére
Na ez engem is érdekelne,mert kipróbáltam amit írt.Csak a daikin-t használom és nem tudom 980w fölé vinni a max.fogyasztást. A gree teljesen kiiktatva, vegyestüzelés mellé megy a daikin.Reggelre 19.5 fok bent, kint -4 és a max fogyasztás 980w 3 venti fokozaton.Persze nem is tudja felfűteni 21 foknál jobban ,de akkor se hajlandó többet fogyasztani.Mondjuk azt is észrevettem ,hogy nem nagyon tud 48 fokos levegőnél melegebbet nyomni a kinti hőmérséklettől függetlenül.A gree 55 fokos levegőt is tol,de ahhoz 1.4kw fogyasztás társul.
-
LanyUs
senior tag
válasz
asha07lcc #35343 üzenetére
asha07lcc Te nagy kapacitás tábla szakértő vagy. Indexen nem sikerült ezt a kérdést megfejteni. Mielőtt írok a Daikinnak megnézed az ottani hsz em? Idemasolom:
-5 külső hőmérséklet és 24 belső hőmérséklet esetén
Sensira TC=2,15kw fűtőteljesítmény és PI 0,7kw fogyasztás = 3,07
KGTA TC=4,33kw fűtőteljesítmény és PI 1,78kw fogyasztás = 2,43Táblázat információ nekünk, vásárlóknak. Én azt hittem, hogy az adott külső-és belső hőmérséklet alapján az adott típusnak az a maximális fűtőteljesítménye és fogyasztása. Tehát a gép azon a hőmérsékleten fizikailag nem tud az értékek fölé menni!?
De ez csak tévhit részemről Daikin esetében, mert Comfora esetében többször olvastam le akár 1400w-os fogyasztást, tehát tuti többet fűtött 2,5kw-nál. Tehát nem lehet kiindulni a táblákból, mert félre vezet. Olyan mintha a Fuji kétszer többet tudna fűteni, közben meg kiderül, hogy nem. Te évek óta ezzel foglalkozol. Hogyan látod ezt?
-
Gömbike
senior tag
Lehet, hogy mi a feleségemmel együtt gyári hibásak vagyunk, de tökéletesen tudunk aludni a Cascade (gree) Vision 3,5 mellett. Persze fűt is, nincs kikapcsolva.
A nappali és a konyha fűtésre felszerelt Cascade vision 5,1 klíma már hangosabb, de egyáltalán nem olyan vészes, mint az elrettentő anekdoták keringenek a kínairól.
Bárkinek szívesen megmutatom üzem közben, priviben megbeszéljük.
-
-
Miklósbácsi
tag
válasz
TaNbEaRo #35358 üzenetére
Látom, hogy az elképzelésed kialakul, nem is szabad elkapkodni. Szintén FTXF35A/RXF35A gépünk van, a csendességéről írt véleményem megegyezik feco70 véleményével.
Másfél éve üzemel ez a klíma. Elsősorban a nyári hőség miatt szereltettük fel, de például a mostani időjárásban is hasznosan, kis áramfogyasztással fűt.
A működését fokozott figyelemmel kísérem: Eddig egyetlen panaszunk sem lehet rá, kifogástalanul végzi a dolgát. Nagyon örülnék, ha a háztartásban működő egyéb gépeinkről is elmondhatnám mindezt......
A klímát a saját távirányítójával használjuk, ez nálunk elegendő is.
-
TaNbEaRo
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Igazából megerősítést kaptam a Daikin irányába, eddig is leginkább azzal szimpatizáltam a fórum régebbi posztjai alapján is.
A wifis vezérlést akár még wifis infra távirányítóval is ki tudom váltani, ez már most is jelen van a lakásban, így pár alapvető műveletet biztos el tudok végezni ennek segítségével is, és szerintem többre nem is lesz igazán igényem. Szerintem 1-2 héten belül sor kerülhet a szerelésre is. Ha addig nem jönne válasz a távirányítós kérdésre, akkor esetleg kipróbálom majd, hogy ezt az eszközt távirányítóként használva lehet-e időzítést beállítani, ha a sajátjával nem. -
Male
nagyúr
Igen, meg amit tibibi írt, illetve mindezt a hét minden napjára külön ( amelyik támogatja a heti programozhatóságot, nem biztos, hogy mind ilyen ).
Szóval akiknél kb állandó a heti "menetrend", az ezzel meg tudja oldani, nem kell wifi. ( meg annak sem, aki már úgy van vele, mint én, hogy ősszel bekapcsolom, tavasszal lekapcsolom, minek állítgatni közben, a hőfok beadva, a többit oldja meg, az a dolga ) -
sanzi89
addikt
-
Orlin
addikt
Az ütemezés az amikor mondjuk beállítjátok mindig este induljon el 0kor és reggel 8-ig dolgozzon?
Köszi.
-
sanzi89
addikt
válasz
TaNbEaRo #35345 üzenetére
A WiFi-t én is nagyon fontosnak tartottam, aztán mikor napokat töltöttem el azzal, hogy belőjem a Daikin-on, hogy távolról is lehessen vezérelni, ne csak otthon helyi hálón és nem jött össze, kb. le is töröltem az app-ot a telefonról. Ütemezést lehet csinálni távirányítóval is elvileg, számomra semmi értelme így a WiFi-nek. Főleg, hogyha valaki elállít valamit az app-ban, akkor az ugye a távirányítón nem látszik, ami okozhat félreértéseket.
Gree klímával nincs tapasztalatom, de az FTXF-től sem vagyok hasra esve, legközelebb egy drágább Daikin-t fogok venni WiFi nélkül mert felesleges szerintem. -
Lazy
csendes tag
Én a helyedben a Daikint választanám, igaz nincs úgy túlcicomázva, mint a többi, de pont ez is benne a jó, egy letisztult egyszerű teszi a dolgát. Wifi nem egy nagy történet, szerintem ne ez miatt dönts egy készülék mellett. Windy is már többszőr leírta, milyen előnyei vannak Daikinnek szenzorok sokkal kifinomultabb, mint a kínai gépekben, valószínűleg ez is az egyik oka, hogy tartósabb, alkatrészek jobb minőségűek. Nagy számokat nézve sokkal kisebb a meghibásodási arány, az alkatrész ellátottsággal sincsenek problémák, ezek azért nyomos érvek, én legalább is ezért választottam Daikint, fűtésbe is hűtésbe is nagyon jól dolgozik, nem lehet rá panasz nem hangos.
-
BigBear
senior tag
válasz
TaNbEaRo #35345 üzenetére
Nekem van egy Amber és egy FTXF. Már sokszor írtam itt róluk. Alapvetően mindegyik jó, az Amber iszonyat szaharát képes fújni fűtéskor, de agyment idióta vezérlése van. Ugyanez a Comfort X is, ismerősnél az van. Ha csak hűtés, akkor jó valamelyik Gree, de ha fűtenél is, akkor előbbiek miatt Daikin. Az Amber egyébként leghalkabb hűtési fokozaton (csendes mód) halkabb, mint a Daikin, de minden más módban és ventifordulaton nagyságrenddel hangosabb, zavaró. Nem eresztem hosszúra, tapasztalatom szerint FTXF.
-
TaNbEaRo
tag
Sziasztok! Én is épp klíma felszerelés előtt állok a lakásomban, korábban itt a fórumot olvasgatva már látatlanban elkezdtem szimpatizálni a Daikin márkával. Viszont most, hogy a szerelő a felmérést követően letett elém egy készüléklistát, amiből választhatnék, kicsit elbizonytalanodtam, hátha valamelyik másik készülék esetleg jobb ár/érték arányban. A listát leszűkítettem a következő készülékekre:
Midea Mission II. MB-12
Gree Amber GWH12YC
Gree Comfort X GWH12ACC
Daikin FTXF35A/RXF35AValamelyik készülékkel esetleg van tapasztalatotok, vagy aki jártasabb a témában annak esetleg összehasonlítási alapja?
A felhasználási cél igazából egy kb. 25 négyzetméteres helyiség hűtése lenne, és hát örülnék, ha a készülék minél hosszabb távon megbízhatóan tenné a dolgát.
Igazából a Daikin mellett főleg azzal keltették fel a többiek a figyelmemet, hogy valamivel olcsóbbak és már gyárilag van beépített wifi, míg a Daikinbe felárért lehet modult vásárolni. Adatlap alapján annyit látok, hogy a Daikin "csak" 3x3 kW hűtési teljesítménnyel rendelkezik, míg a többi készülék 3,5-tel. Viszont ha ezek ellenére a dolgát jól elvégzi, és netán csöndesebben, megbízhatóbban, mint a többiek, akkor szívesen megfizetem érte a kicsivel magasabb összeget.
Köszi előre is a tanácsokat -
feco19
csendes tag
Sziasztok--
Kérdezem van e itt Szekszárd vagy környéki Klímás , ki át helyezne külső egységet 2 méterre az Erkélyre??
Köszi-- -
asha07lcc
tag
Kérdés a fórumozókhoz: Nektek is összevissza jön a privi?
-
asha07lcc
tag
válasz
brummmogo #35304 üzenetére
Tudunk benne segíteni és többféle berendezést ajánlani japán és kínai márkát is. Egy szemle jó lenne a helyszínen az nagyon sok mindent meg tud oldani. R32-es hűtőközeges berendezéseket inkább javasolnék és ha lehet japánt ha a zajszint nagyon fontos. Daikin Mitsubishi Toshiba Fujitsu Hitachi Panasonic is elérhető . Kínaiak közül inkább a Gree és klónjait javasolnám.
-
asha07lcc
tag
A belinkelt oldalon ok olyan modell van ami már kifutott így nem mérvadó a típusválaszték. Fisher= Midea vagy Gree önálló magyar brand név alatt. Mivell hűtésben leszáll a hidegebb levegő könnyebben keveredik valamennyit érezni is fogsz belőle a többi helyiségben de nem lesz érezhető teljes mértékben. A Fisher áráért japán gépet is el tudsz érni. Ez a Fisher modell Midea gyártású gyakorlatilag a Midea Blanc modellcsaláddal egyezik meg.
-
asha07lcc
tag
Tegyük hozzá a "fűtésre optimalizált" kfejezést legtöbb esetben egy olcsó fűtőszál és annak a kültéri elektronikából kijövő vezérlése jelenti. Inkább a gép paraméterei a lényegesek alacsony külső hőmérséklet esetén mekkora a fűtőteljesítmény és a hatásfok ami tipikusan a COP . Ugyan számolhatunk SCOP-t is(illetve a gyártó) de annak adatait én kételkedve fogadom ha a pillanatnyi cop gyenge ill nincs jelentősebb fűtőteljesítmény.
-
Gömbike
senior tag
válasz
gombi01 #35329 üzenetére
Erre a célra, hasonló légtérre én ezt használom: [link] Teljesen elégedettek vagyunk vele. Nyilván ekkora teljesítményű nem a halk kategóriába tartozik, de nem is vészes, nálunk fűtésre van befogva és nem zavaró.
2018 augusztusában tették fel, akkor volt rá akció, 200+45 felszerelés volt az ára.
A japánokkal nincs összehasonlítási alapom, az ismeretégi körömben, ahol klímával fűtenek, ott kinai van mindenütt. Van ahol Gree, van ahol az egyik klónja a Cascade, a munkahelyemen Fiserek vannak. (Tudom, az engem minősít
)
A húgomnak Daikin van, de ők nem fűtenek vele.
-
-
gombi01
tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
mint márkát/típust nézve a Gree comfort x-et néztem első körben, laikusként az árukeresői véleményre hagyatkozva azt nagyon dícsérik.
#35330 windy: a Mitsubishi MSZ/MUZ-HR50VF-re gondoltál?
#35331 edk: a Daikin szinte egy árban van a comfort X-el, minőségben sokkal jobb lenne szerinted?
-
windy
tag
válasz
gombi01 #35329 üzenetére
Ebben az összegben "fűtésre optimalizált" berendezést, csak kínai gyártmányt fogsz kapni. Gree vagy Gree valamelyik klónját érdemes választani, én a Mideát hanyagolnám, a többi kínait még inkább. Ebbe a keretbe belefér a Mitsubishi 5 kW-os gépe, ami már bizonyított fűtésben is és hűtésben is. Ha szükséges, egy tálcafűtéssel kombinálva szerintem többet ér, mint bármelyik "fűtésre optimalizált" kínai gép.
-
gombi01
tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni abban, hogy 5kW-os kategóriában melyik klímát ajánlanátok ami legfőképpen fűtésre optimalizált.
Kiegészítő fűtésre használnám egy kb 50m2-es nappali + étkezőben.
Árban kb 300eFt lenne a keret.
Előre is köszi a segítséget! -
edk-
őstag
válasz
csemberlen #35325 üzenetére
Olvasztáskor pont hogy hideg a cső.
-
edk-
őstag
válasz
sanzi89 #35322 üzenetére
Nem jól értelmezed. A fűtőszál ellenállása a hőmérséklet növekedésével nő, így az felvett teljesítmény csökken. Az egyensúlyi hőmérséklet ott áll be, ahol a környezetbe elvezetett hő megegyezik a felvett teljesítménnyel. Ez magasabb lesz, mint 10 fok. Szobahőmérsékleten 60 fok fölött, fagyban nyilván kevesebb, de szerintem legalább 40-50 fok.
-
sanzi89
addikt
Ha jól értelmezem, akkor 10 fokot szeretne elérni a fűtőszál, és ehhez használ annyi elektromos teljesítmény fűt el (a maximálisből) amennyire szükség van. A termosztáttal azt szeretném elérni, hogy pl. 3 fokig ne történjen semmi, így spórolva kicsit a fogyasztáson. De biztos fogom tesztelgetni így is, úgy is, ha majd megérkezik.
Amúgy meglepődtem, hogy nincs részletes how-to, vagy DIY Youtube videó a problémára.
@tibibi
1,6 méter hosszú az elvezető cső. -
LanyUs
senior tag
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #35314 üzenetére
Kinéztem egy thermosztátot, meg két méter előre szerelt fűtőkábelt. A thermosztát kap valami kültéri szerelődobozt, két tömbszelence és remélem működni fog a dolog.
-
LanyUs
senior tag
Igen! Hasznos dolog ha a tálca is fűtött és nem csak az elfolyó. Régebben írtad, hogy nálad a tálca is fűtött. A Te gépeid ászok fűtésre. Csendesek + megbízhatóak. De konkrétan azt a típust már nem kapni
Amióta megtapasztaltam milyen is egy gép ( Stylish ), ami csak akkor olvaszt ha kell ( tehát egész éjjel 2 dl víz, napközben meg semmit ) és tegnap a legfontosabb időpontban, amikor épp kiszálltam a kádból olvasztott feleslegesen a Sensirám jöttem rá, hogy a spórolásom áldozattal jár. A Sensira legalább még a szuper csendes példányokból való. Én a 24,5 fokos gáz mellett még durrantom a klímát is 30 fokon fürdéskor.A Comfora helyett viszont lehet ráfizetek +400e Ft-ot és veszek a melléképületre egy Daikin FTXTM40M / RXTM40N Perfera gépet. Ezt még átgondolom, kell-e oda ilyen gép, azért mégis csak egy szaros melléképület... de naponta lejön 20 liter víz + jelenleg 28kw/nap a fogyasztás ( igaz teszt üzemként 2 fokkal csökkentem naponta 30 fokról a beállított hőmérsékletet, a mai nap 28-on áll ).
-
tibibi
őstag
válasz
sanzi89 #35305 üzenetére
szerintem itt jóval olcsóbb Ja közben látom más is írta. Szerintem rakd vissza a dugókat és a lefolyóban végig dugd fel a fűtést 32 pannonpipe csővel elvezeted . Esetleg veszel hozzá egy sonof t16 hőmérséklet szenzorral . Mire ezek megjönnek itt a a tavasz
-
sanzi89
addikt
Nekem nem a tálcában fagy meg, hanem az elvezető csőben (fagyna meg ha be lenne kötve, de nincs, ezt meg nehezen bírjuk idegekkel). Az elvezető csövet szeretnénk fűteni, hogy ne fagyjon bele a víz. A 90 fokos könyököt is körbetekerem a fűtőszállal, és remélem tálca fűtés ide vagy oda, nem fog megfagyni itt sem soha.
@tibibi
Köszönöm, már mások is írták. -
pjen
félisten
válasz
csemberlen #35312 üzenetére
Nem mindegyik fogyaszt sokat.nálam csak akkor megy ha olvaszt.
-
LanyUs
senior tag
válasz
sanzi89 #35309 üzenetére
Én 4,5 métert vettem 15-ért. Kellett mellé még egy termosztátot 8e-ért és egy vízcső mellé tettem szintén csőszigetelésben. Piros led világít, ha 5 fok alatt aktív a fűtés. Lehet on/off ként is kapcsolóval használni. A fontos, hogy az egyik végét vízzáróként szigetelni kell ( a két vezetéket nem kell összekötni, mert az zárlat ).
Más: a műanyag idom a kültéri alján ki van véve, ennek ellenére belefagyott a víz! Most fordult elő ilyen először!
-
sanzi89
addikt
Köszi, eszembe se jutott az Aliexpress. Amúgy csak szemléltetésnek linkeltem a terméket, én is méterre akartam venni amennyi kell, így emészthetőbb az ára.
-
dugo_
veterán
Sziasztok,
Az alábbi készülékek közül melyekkel vannak jó tapasztalatok?
http://www.klima-klimaszereles.com/oldalfali_split_klima_huto_13Egy 3,5kW-os Fishert ajánlottak. Van rá esély, hogy a nappali + 2 szobát le lehet hűteni vele? ~58m2, ~156m3, BB-s energetikai besorolású épület.
Piros a klíma helye, előre be van csövezve.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #34935 üzenetére
Eddig bírtam a vödrözést, főleg, hogy néha megjelennek kis jégcsapok, és nem a lyukon csepeg le a víz, hanem a kis jégcsapon, ami miatt nem a lyuk alatt lévő vödörbe megy a víz hanem mellé, ami ráfagy a járdára. Kész kabaré az egész, hogy ezt gyárilag nem lehet normálisan megoldani.
A járda felett van egy kb. másfél méter hosszú áthidaló cső, ami egy sima MÜII cső. Erre gondoltam, hogy teszek egy önszabályozó fűtőkábelt, és az egészet bevonom csőszigeteléssel.
A kérdés már csak az, hogy hány watt teljesítményűt érdemes venni? 10-40W/méter között van minden.
-
brummmogo
tag
Sziasztok!
3 db, emeleti (családi ház) 15-20 nm-es szoba nyári (CSAK) hűtésére keresek megoldást. Eddig úgy néz ki, hogy a szobák tájolásából eredően 3 beltéri + 3 kültéri egység lesz a befutó.
Nézegettem már klímákat a neten és ár érték arányban Daikint találtam a legjobbnak. Mivel a szobák <20nm ezért az FTXB20C+RXBC20 kombót gondoltam ki.
Ajánlott még az FTXB sorozat?
Gondolok itt az R410A Vs R32 témára. Ha lehet akkor olyan készüléket választanék, amelyik kímélőbb a környezetre és nem lesz gond az elszökő gáz pótlása 10 év múlva sem.
Van most ajánlott vétel a fórumon?
Van még egy helységem amit szeretnék hűteni, ha ezt is beleveszem az ajánlatba és ha nem szeretném, hogy elszálljanak a költségeim akkor meddig érdemes lemenni? Gree szóba jöhet még?
Vagy megéri még nézegetni Fujitsu és Toshiba irányvonalon, hogy ne legyen jóval drágább a végösszeg? -
Orlin
addikt
(Van itt a buszmegálló melletti boltban egy Cascade klíma.
Nagyon durván hangos.10 méterről már hallani.)
Éjszaka amúgy, szokott menni nálatok a klíma?
Ha nem megy mennyire hűl vissza a lakás.
Nálunk most 16 fok van a folyosón.
Oda akarok majd klímát... -
LanyUs
senior tag
Tegnap éjjel hallottam, hogy bekapcsolt a gázkazán. Nem szokott, de nem foglalkoztam vele. Napközben belépek a daikin appba és látom, hogy a gyermek véletlen szárítás módra ( auto 22 fok ) tette az emeleten a mennyezeti klímát. Lent meg párásítunk olyan száraz a levegő
Új hozzászólás Aktív témák
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Home server / házi szerver építése
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest