Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
<MZ/X>
őstag
Azt viszont nem értem hogy miért ne lehetne játékra? Egy realtek ac'97-el nem szólt ugyan gyönyörűen de egész tűrhető volt.
-
frankie!
őstag
Emberek és az A2 Value? Az elvileg támogatja a hardveres EAX-ot!
-
<MZ/X>
őstag
Köszönöm szépen number! Viszont ahogy így nézem az X-fi Xtreme Audio elég ratyi és játékhoz sem ajánlják és az audigy4-et nem lehet kapni. Egy x-fi xtreme music túl drága lenne nekem és a gamer se lesz olcsóbb valószínűleg.
Így viszont az alsóbb árkategóriába kezdtem el gondolkodni és ajánlottak nekem egy olyat hogy:
Creative Sound Blaster Audigy SE OEM (PCI)
Az lenne a kérdésem hogy ez játékra megfelelő lenne? Nem kell hogy különlegesen szépen szóljon de azért legyen hallható különbség az ac'97 és e között. Előre is köszönöm! -
Geli
senior tag
válasz
oettinger01 #190 üzenetére
de olvastam, és ki is próbáltam...de Ti komolyan gondoljátok hogy egy hardwareből másik driver után más hardware lesz?
lol... maximum szebb hangja lesz vmivel...
[Szerkesztve] -
<MZ/X>
őstag
Sziasztok!
Az Alien Computers-ben 13.500 ft volt az audigy 4 de azt írták az email-emre hogy ez elfogyott és nem is tudnak belőle rendelni. Viszont ajánlották ezt a típust:
- SB X-Fi Xtreme Audio OEM 10,500 Ft + áfa
Van valakinek véleménye róla, esetleg birtokolja ezt a hangkártyát?
Úgy látszik ugyanabba a cipőben járok mint number...
[Szerkesztve] -
number666
tag
HELP! Egész eddig abban a tudatban voltam, h veszek egy Audigy 4 OEM-et és jajde jó lesz nekem. Egy problémám van: sehol nem lehet kapni :S, ugyanis már jóformán egyik nagyker sem szállítja. Helyette javasolták az X-Fi XtremeAudio-t vmi 10k-ért (lásd: aliencomputers). De, amennyire én tudom, ez ugyanúgy terheli a procit, mint a mostani integrált (hadd ne minősítsem milyen) hangkártyám. Köv. lépcsőfok az X-Fi XtremeMusic viszont ez 21k :S:S.
Ami érdekel:
- miben jobb az Music az Audio-nál annyival, hogy 2*es ára legyen?
- tényleg nem lehet Audigy 4-et kapni OEM kiszerelésbe?
- miben tér el az Audigy az X-Fitől, attól eltekintve, h újabb technológia?
- melyik mennyire terheli a processzort?
Ehhez az egészhez hozzá tartozik, hogy elsősorban játékok miatt akarok új hangkártyát egy Sennseiser PC160 mellé. Minden építő jellegő vélemény érdekel! PLS HELP! -
Ver1taS
tag
Lehetőségem nyílt egy használt dobozos, aranycsatis Audigy 2 megvételére. Ára: bruttó 9000 HUF. Nincs igazán időm utánajárni a dolgoknak ezért a segítségeteket kérem. Ha modern létező és jövőbeli játékok miatt vásárolnám meg van -e max +5000 HUF ráfizetéssel jobb alternatíva. Akár használtan is.
A segítséget előre is köszönöm -
Winzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ijen M-Audio revolution 5.1 kártyám eladó[link]
lécci vegyétek meg!
köszi!=)
MOD
Ja meg egy Trust sc-5250 is van, ez csak kiprobálva volt, ezt is vegyétek meg köszi=)
MOD
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
<MZ/X>
őstag
Én egyelőre egy Spy márkájú 2.1-es hangfallal rendelkezek. Azért remélem érezhető lesz a különbség a Realtek AC'97-es hangkártyához képest. Ugye az oem változatban mellékelnek driver cd-t?
-
<MZ/X>
őstag
!UP!
-
<MZ/X>
őstag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy ha olyan 13-at akarok ráfordítani a hangkártyára és az a lényeg hogy szép hangja legyen(játék, zene) akkor milyen hangkártyát érdemes venni? Szép hang a lényeg, Előre is köszönöm!
-
mazda626
addikt
Sziasztok!
UP a #161 hsz-nek. Szóval ilyen hangkártyát tudnék olyan árban venni. Zenehallgatásra használnám, és némi játékra néha.Nem várok egetrengető basszusokat, csak szépen szóljon. Kinyo HT-600-at kötnék rá + Technik fülest. Sürgős lenne, több érdeklődő is van már a kártyára! Előre is köszi!
-
szpepus
csendes tag
Tud valaki valamit erről a hangkártyáról?:
Trust sc-5500p külső usb 5.1 hangkártya
előre is kössz az infot -
szlosi
tag
-
Anthony28
őstag
Szerintetek Audigy 2 platinum mennyit ér manapság? Lenne egy vétel 12k szeretne az ember.Fingom sincs mennyire jó vagy rossz ez a kártya.Tudtok róla mondani valamit?
ZS-től mennyiben különbözik?Azt hallottam viszont hogy az Audigy 4 nem jobb egyértelműen mint az Audigy 2.Illetve nem hallható a különbség.Ha jó áron meg tudnám szerezni lehet megvenném ezt a 2-est. -
Anthony28
őstag
Mondjuk a távirányító helyett jobb lenne egy előlapi panel.....
de olyan kari tuti nem fér bele ebben az árban.Lehet megpróbálkozom az OEM Audigy 4-el.......remélem nem fogok benne csalódni.Attól függ mennyiért megy el a mostani hangkártyám...mert ha jól el tudom adni akkor XFI lesz belőle.
-
mazda626
addikt
Hali! Korábban már jártam itt hangkártya kérdésben. 5300Ft ugye jó ár egy Trust SC-5250-ért?
Előre is köszönöm! -
Anthony28
őstag
Nézegettem az A 4-es karikat. Ezeket találtam:
SB AUDIGY 4 HANGKÁRTYA (OEM) 14e.
SB AUDIGY 4 HANGKÁRTYA DOBOZOS + TÁVÍRÁNYÍTÓ 20e
Érdemesebb OEM-et venni? A dobozos az csak a távirányító miatt kerülhet többe?Mert a távirányító annyira nem fontos nekem.
Szóval a kettő közül melyiket? -
CortezX
aktív tag
válasz
Anthony28 #156 üzenetére
Audigy 4. Vagy talán az X-Fi Xtreme Audio de abba nincs semmijen hardveres gyorsítás. Mind2 kari 15k körül mozog, de én az Au4-et venném. Vagy esetleg X-Fi Xtreme Music de az már nincs 20k alatt. Mindegyiknek van rendes támogatottsága, ha nem hiszed nézd meg itt: [link]
-
Anthony28
őstag
Tudtok nekem ajánlani olyan hangkártyát amihez van Xp X64 és Vista driver? 5.1 rendszerem van.Nem akarok túl drága kártyát venni...max.20e szánok rá.Bőven elég lenne egy olyan ami a mostani Terratec SixPack 5.1 kártyámmal egy szinten van.Csak legyen driver támogatottsága!
Hihetetlen hogy azért kell ''kidobnom'' egy jó kártyát mert megszünt a driver támogatottsága. -
CortezX
aktív tag
válasz
Winzsolt #147 üzenetére
Elvileg minden audio jelet átenged mivel azt a kimenetet használod. A digitális jel pedig értelemszerűen jobb. Mondjuk az erősítődről nem sokat tudok.
A procimat eddig ''csak'' 3,6-ra húztam és stabilan ment alapfeszen gyári hűtővel, a 400W-so Chieftech pedig több mint elég a rendszernek. -
Winzsolt
aktív tag
És ez mp3-nál és dts hangsávnál is ugyan igy van?
épp van egy M-Audio rev. 5.1 kártyám, akkor használjam analógban, vagy a pioneer vsx-515 erölködö dekodere jobb lehet digitalisan?
Nekem a digitalis jel naon tecett, lehet h meg is valaszoltam ezzel a kerdesem
Látom d805....probálkoztál vele tuningot gondolom, meddig? Elég neki a 400w táp? -
Winzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Lenne 1-2 kérdésem:
Ha hangkártyán s/pdif passtrough-t használok akkor mindegy hogy ez egy alaplapi kártya,trust 5.1, vagy m-audio revolution 5.1, a minöség ugyanolyan lesz?
Hallottam ugyanis olyasmit, hogy s/pdif passtrough az olyan, hogy a hangkártya nem dolgozikcsak átengedi a hangot az erősítőnek.
A többi kérdés majd később -
Raymond
titán
válasz
number666 #141 üzenetére
Az A4 tenyleg a veget jarja, a nemreg bemutatott X-Fi Xtreme Gamer lesz a belepo szintu ''fullos'' (hardveres gyorsitas) hangkartya. A legalacsonyabb az X-Fi Xtreme Audio amely gyakorlatilag ugyanaz jatekok szempontjabol mint az Audigy SE - nincs hardveres gyorsitas, csak szoftveres EAX3.
-
-
number666
tag
Hi all!
Egy Sennheiser PC160 fejhallgató vételét tervezem, és úgy gondoltam, hogy ehhez már egy jobbfajta hangkártyára is érdemes beruházni. SB Audigy 4 OEM-et szemeltem ki magamnak, de egyik boltos srác az mondta(nem volt túl meggyőző), h ezeket már kivonják a forgalomból. Igaz ez(ha igen mi lehet ennek az oka)?
Van valami Audigy SE cucc is, de túl olcsónak tűnik
. Mi a különbség a két hangkártya között?
-
tökfey
tag
Sziasztok,
mostanában elbabrálgatok a reasonnal és valami hangkarit szeretnék vásárolni. Stereora és főként zeneszerkesztésre, hallgatásra kéne. Segíthetnétek, mert tényleg lama vagyok ilyen téren. Milyen hangkártyát vegyek? Köszönet előre is! -
Jared
aktív tag
Ciao! Nem vok az a kimondottan vájtfülű...Játék, zenehallgatás(ape, flac).
Egyébként hol lehet ilyen olcsón beszerezni a 2ZS-t??
De szerintetek melyik kártya a jobb? -
Jared
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a választásban:
Két jelöltem van:
Terratec Aureon 5.1 PCI
Creative Audigy SE 7.1
Sajnos a keretösszeg eléggé behatárolt (max 6k).
Üdv
Matt -
DeadMeat
nagyúr
Sziasztok
Van nekem 1 sb live 5.1-es hangkarim,es a lapomhoz kapott karjan audio ''modul'' realtek alc882-es chippel.
A kerdesem az volna,h melyiket hasznaljam?
Jah igen amire hasznalom:jatek,zene film.
[Szerkesztve] -
PuFFoK
tag
üdv
Gondolkodok két hangkarin az egyik az x-fi platinum, illetva van most egy új a terratect-nek az universe. Szerintetek melyiket érdemes megvenni. Főlleg zenét hallgatok, de szertnék fejleszteni pl erősítőre kapcsolni, és valami jófajta hangfalat venni.?
Segítsetek választani pls, most van zsém rá. -
Noddy
senior tag
Kifejezetten zenéhez és filmhez tudtok ajánlani sztereo hangkártyát, ami még jó de nem túldrága, tehát minőség : ár aránya kedvező. nem tudom, hogy ilyenbe van-e olyan ami kivezethető előlapra, mert az egy plusz pont lenne. Elegem van már az integrált sercegéséből
[Szerkesztve] -
<MZ/X>
őstag
Sziasztok! Szeretnék tőletek tanácsot kérni hangkártya vétel ügyében. 10e ft-ot szánok a kicsire. Főleg játszok, és néha zenét hallgatok, és term. 5.1-s kártya kéne. Melyiket ajánlanátok?
Előre is köszönöm. -
PuFFoK
tag
Üdv
A terratec universe-ről van tapasztalatotok, mert egy ilyenen gohndolkodok x-fi helyett?
puffok -
eL Geri
őstag
Sziasztok
Nekem egy gyors segítség kéne, hogy melyik hangkártya tud ilyet:
''teljes kétirányú átvitelre képes hangkártya''.
Nekem alaplapba integrált hangcucc is jó lenne, nem fontos a sokhagszoros csatolás, dekoderek, meg ilyenek, csak a fenti kritérium minnél olcsóbban, de megbizhatóan.
Tudtok kokrét kártyát vagy 939 illetve AM2-es alaplapot ajánlani amin ilyen van?
Köszönöm! -
válasz
Oliverda #119 üzenetére
Valszeg egy DD dekódolót szerzek valahonnan, vegy pedig egy DD-s erősítőt, aminek rossz az erősítő része, és kiszedem belőle a DD dekódolót, mert az erősítőt én akarom megtervezni, és elkészíteni. Csak elöbb meg kell venni a cuccot (ami sajna csak Karácsony után jön össze...
), hogy tudjam a pontos kimeneti adatait a DD dekódolónak. Már van elképzelésem, hogy milyen végfokot akarok, de hogy mi lesz a dekódoló, és a végfok között, azt még nem tudom...
-
Oliverda
félisten
Ha van egy DD-t és DTS-t támogató házimozi erősítőd, akkor az dekódolja a filmek hangját, és teljesen mindegy hogy milyen kártyából jön neki a tömörített jel, mert ilyen esetben mindent az erősítő csinál. Persze az már más helyzet ha közvetlenül a hangkártyára kötsz egy 5.1-es analóg hangrendszert. Ha nélkülözni tudod az EAX 3-4-5 -öt, és tudsz szerezni egy legalább Dolby Digital-t támogató, optikai digit. bemenettel rendelkező erősítőt, akkor neked is ezt ajánlanám: [link]. Így egy szál optikai kábellel átviheted minden alkalmazás (film, játék, zene) hangját, jó minőségben.
Egy elméleti kérdés: Mit tudnak más cégek által készített komolyabb hangkarik, amit pl. az X-Fi nem tud? (Terratec, Turtle Beach, Audiotrak Prodigy, stb.) - Mondjuk azt hogy a játékok hangját betömörítsék DD-be, és átküldjék az erősítő felé. Na ezt a drága Creative még nem volt képes összehozni, a többi gyártó viszont igen. (Dolby Digital Live) Amúgy a kérdésed erősen tipus függő. -
dabadab
titán
SPDIF + jatek talalkozasanal van meg egy szempont, ami fontos lehet: nevezetesen az, hogy tamogatja-e a kartya ilyen esetben az 5.1-et. A legtobb (beleertve az osszes Creative kartyat) nem kepes erre.
A high-end gyartok hangkartyai igazabol harom dolog miatt jok: az analog reszuk, az alacsony kesleltetes (vagyis ha valami hangot rakuld egy program a hangkartyara, az mennyi ido utan szolal meg - bar itt a drivernek es az OS-nek is nagy szerepe van) es a sok ki- es bemenet.
Ja, a DD meg a DTS azok igazabol tomoritett hangformatumok, gyakorlatilag pont, mint az mp3, azzal a kulonbseggel, hogy nem sztereo, hanem 5.1-es hang van bennuk. -
válasz
Oliverda #112 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
Ezek szerint csak azért érdemes külön hangkarit venni, hogy az általa támogatott fícsörök érvényesüljenek játék, és filmek alatt. (a hangminőség kilőve az SPDIF miatt)
Így már tisztábban látok.
Egy elméleti kérdés: Mit tudnak más cégek által készített komolyabb hangkarik, amit pl. az X-Fi nem tud? (Terratec, Turtle Beach, Audiotrak Prodigy, stb.)
Köszi! -
Oliverda
félisten
''azt mondták hogy ha S-PDIF-en keresztül kapcsolódok a kártyára, akkor az alaplapi kártya is ugyanúgy szól, mint egy profi cucc'' - Jól mondták.
Játék közben az X-Fi kevésbé terheli a CPU-t, viszont ha filmet nézel, és SPDIF-en kötöd össze egy házimozi erősítővel, akkor az X-Fi is pont annyira (nem)terheli a CPU-t mint egy akármilyen alaplapi cucc. Tudtommal a HD-DVD lemezeken is DD vagy DTS hangsáv lesz, tehát semmivel nem kell majd többet tudnia a kártyának mintha egy DVD filmet játszanál le vele.
Az EAX 1,2,3,4,5 a játékoknál tud igen jól jönni, viszont EAX 3-4-et már csak az Audigy-k, 5-öt pedig már csak az X-Fi támogat. Az összes többi kártya max. csak az EAX 1-2 -őt ismeri. Dolby és DTS a filmeknél hasznos különösen.Ha az adott szabványt (legyen az EAX vagy Dolby) hardveresen támogatja az adott kártya, akkor jobb lesz a hangminőség és a procit is kevésbé terheli, na meg az orrodat is tiszticcsa.
Változó hogy mit tud egy alaplapi hangcucc, mielőtt megveszed a lapot, érdemes megnézni a rajta lévő chip specifikációit.
-
Oliverda
félisten
válasz
Sándor -P20- #109 üzenetére
Nincs mit.
A Vista támogatottságról nincs info, de a Terratec azért egy elég jó nevű cég, nem hiszem hogy ne adna majd ki alkalom adtán a kártyáihoz Vista drivert.
-
Sziasztok!
Hamarosan új gépet veszek. Az lenne a kérdésem, hoyg egy alaplapi hangkártyánál miben jobb, mondjuk egy X-Fi kari?
Tudom, hogy elég hülye kérdés, és gondolom, hogy sokkal többet tud, és jobban szól, de ez a használat során miben nyilvánul meg? Nekem elsősorban zenehallgatásra kellene, és azt mondták hogy ha S-PDIF-en keresztül kapcsolódok a kártyára, akkor az alaplapi kártya is ugyanúgy szól, mint egy profi cucc. Igaz ez???
A másik két dolog, ami foglalkoztat, hogy melyik kártya mennyire eszi a CPU-t játék közben, és az, hogy HD-DVD-lejátszásra mit kell tudnia egy hangkártyának?
Kicsit sok a kérdés, bocs...
Köszi a válaszokat előre is!!
ui.: Még eszembe jutott, hogy mikor jönnek jól, és miben javítják a hangvisszaadást az EAX1,2,3,4,324, és a Dolby, DTS, bla, bla szabványok? Tudom, hogy ezek egyike játékra, az utóbbiak meg a filmnézésnél kellenek, de javítják a hangminőséget, térhangzást, vagy csak tehermentesítik a CPU-t?? Az alaplapi kareszok is tudják ezeket??
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
Sándor -P20- #107 üzenetére
Ez kell neked: [link]
-
Sándor -P20-
senior tag
Lenne pár kérdésem, meg némi ajánlás sem ártana H kari témában.
Jelenleg egy SB Live 5.1 Digital borzolja a hangulatot, aminek szinte kizárólag a digital kimenetét használom.
Szal e helyett kelene valami modernebb.
Amit az újnak tudnia kell, illetve kellene.
Digital out. Min SPDIF, de ha optika is van, az még jobb lenne. Lehessen egy időben mikrofont, audio IN-t, és a digital OUT-ot használni. (X-Fi kilőve, FlexiJack...)
Analog kimenetek minősége nem számít, úgyis a digitet fogom használni.
Jó lenne, ha a digit kimenet nem csak sztereó lenne, vanem valós 5.1.
Ár? 30K környéke a plafon, de ki tudja...
És egy kérdés. Trust SC-5250-ről van valakinek valami infója? A digit csatlakozásai tetszenek, de egy kicsit puritánnak találom az egészet..
A digit kimenetektől etekintve, SB Live, vagy Trust? Esetleg más befutó? -
Gordiann
őstag
Üdv!
Szeretnék venni egy kártyát 7k Ft körüli áron.
1. Az lenne a kérdés, hogy a Creative-ok kimagaslóan jók, és mást nem is szabad venni, vagy azért más márkához is lehet nézelődni?
2. Melyik jobb, a belső, vagy az USB-s?
Köszönöm
Gordian
u.i.: Creative Inspire 5500 Digital 5.1 hangcuccom van.
Most egy OEM SB Live! 5.1 digital - om van, de ezt betenném egy másik gépbe. (csak a cd-n lévő driverrel hajlandó működni.
3. Ugye az újabb creative-ok nem ilyen ''retardáltak'' !?!
4. Ja és a mostani kártyámhoz képest hallható lenne a különbség?
[Szerkesztve] -
gallus
aktív tag
Sziasztok!
Van egy pár darab bakelit lemezem, azokat akarom végre
gépre vinni.
Milyen karit vegyek?
Audigy 2ZS-t nézegettem egészen mostanáig.
Már van Audigy 4 is.
Fontos lenne, hogy a lemez apró recsegését tudja szűrni.
Fontos volna tapasztalat is, ezért nem csak infókat nézegetek.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest