Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz audi100td #1698 üzenetére
Gondoltam, hogy így van, csak szeretek megnyugodni Elvileg lesz egy Audigy2 -ZS-m innen az apróhirdetések közül 8k-ért, remélem megéri, jókat olvastam róla.
CocooN-z: Mi a különbség a nyitott és a zárt között? (tudom, az egyik nyitott a másik meg zárt ), mármint úgy értem ez miben nyilvánul meg?
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
CocooN-z
őstag
Szia!
Én most cseréltem le sajnos egy Audigy 4 OEM et, az alaplapimra -ram szűkében voltam és erre cseréltem-, Egy Asus Formula Rampage alaplapom van, a hozzá adott Supreme FX II es "külső" hangkártyával... Iszonyat gagy... ugyan olyan mint az összes többi recsegő integrált.
Tehát igen, minimum egy Audigy 2 es és afelett. 10 alatti fejhallgatónak meg a HD202/201 es és társait ajánlanám, meg persze nem árt azt is figyelembe venni hogy nyitott v zártat akarsz (fülre érzékeny embereknek meg főleg!)
üdv!
ui: ha már énse vagyok megelégedve a hangkarimmal, ti mit ajánlotok mit vegyek? HD555/HD595 re?
Általában Stereo (75% ban lossless t!) zenét hallgatok meg CS1.6 van ami detto stereo.
[ Szerkesztve ]
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
PAtr0n
addikt
válasz audi100td #1687 üzenetére
Aha értem... szóval elég az Audigy is ha nem cserélek fülest. De gondolom egy alaplapi hangkeltőhöz képest azért nagyságrendekkel többet várhatok a Audigy-től is nem? Ha cserélnék fülest is akkor abból is csak a jót venném. Át is lépek a fejhallgató topicba megkérdezni mit ajánlanak 10e Ft-ig ...
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
audi100td
nagyúr
-
Daneeka
senior tag
válasz audi100td #1692 üzenetére
Ez a kis aranyos akkor is megállja a helyét ha később esetleg vennék valami komolyabb sztereó cuccot, vagy stúdió monitor hangszórókat?
Meg ennél az egyszerű hangszóróknál ami nekem van fogom hallani a különbséget? (ehhez viszonylag jó fülem van tehát ha van valami komolyabb fejlődés amit nem csak egy hangmérnök hallana meg akkor valószínűleg hallom én is)
[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
Hali!
Zenehallgatásra kéne egy külső hangkártya notebookhoz. Mostanság kezdek átállni a lossless zenehallgatásra.
Featúrák:
-Külső
-SztereóAzt hiszem ennyi elég. Van értelme megvennem egy ilyet? Tapasztalnék-e bármiféle javulást az alaplapi "hangkártyához" képest?
-
audi100td
nagyúr
Ha valami gyengébb fülessel küldöd akkor jó az Audio is, csak az a baj, hogy hülyeség lenne érte kiadni 10e Ft-ot, amikor ugyanazt nyújtja mint az 5e Ft-os Audigy SE.
Amúgy persze, hogy hallani a különbséget a gamer és audio közt... csak azért nem mind1 mivel hallgatod, ha nem szeretnél fülest cserélni akkor vegyél egy Audigy SE-t.
-
Zax1231
csendes tag
Csatlakoznék én is a témához. A napokban érkezett meg a Sharkoon X tatic 5.1-es fülesem, de kicsit csalódott vok, mert nem hallom azt amit kellene. Az az igazság, h jelenleg alaplapi hangkártyám van (Realtek HD audio 7.1) ami alapvetően zajos, illetve néha még extra zajok is hallhatók pl. mikor a Counter Strike-ot futtatom. A hangok valamennyire 5.1-ben szólnak, de igazából nem tudom eldönteni, h honna érkezik a hang (pl a fent említett CS-ben).
Ezért gondoltam, talán ideje lenne beruházni vmi normális hangkártyába ami estleg orvosolná a fent említett problémáim. Én az X-Fi Titanium-nál kötöttem ki (de lehet nekem is elég lenne a Gamer?), de igazából bármi érdekel, ami minőségi hangzást nyújt elfogadható áron. Természetesen filmeznék is és zenét is hallgatnék. Mekkora külömbséget lehet "érezni" egy X-Fi és az alaplapi hangkeltőm közt? Jelentős a külömbség?[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz audi100td #1681 üzenetére
Köszi a választ!
Azért érdekelne, hogy mégis mi plussz van abban a 7e Ft-ban Fogom azt hallani? Szinte csak és kizárólag fülest használok. A fejhallgatóm nem egy Sennheiser (valami Manta márkájú, én szeretem), gondolom azért kéne hozzá valami jó füles is.
Szóval vegyek gamert?"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
dolbyman
tag
sziasztok.
tudnátok ajánlani egy olyan hangkarit, amin optikai kijáraton megjelenik az 5.1.
Fontos lenne még az ár is ugyebárBandi
-
scorpy02
aktív tag
Üdv!
Olyan gondom lenne, hogy a TV-met ha összekötöm a hifimmel (jack-2RCA kábel), akkor csak az egyik hangfal szól normálisan. A másik hangfal baromi halk, és nincs rajta semmi térhangzás. Ha a hangfal AUX bemenetén (sajna csak ez az egy bemenet van rajta) megcserélem a piros-fekete végű RCA-t, akkor pedig ugyanez a probléma, csak persze fordított módon, tehát most a másik hangfal lesz halk. Megpróbáltam az összekötést 2RCA-2RCA kábellel is, de ezáltal még csak hangot sem tudtam kicsikarni a hifiből.
Mi lehet a gond?
-
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Hangkari vásárlás előtt állok, de a minőség mellet fontos az ár is.
Az X-fi xtreme audio-ra gondoltam először, de az xtreme gamer is szóbajöhetne, persze csak akkor ha megéri azt a +7000 Ft-ot. Mivel jobb a gamer az audionál? Leginkább jáccok, de azért fontos lenne a zene is.
Vagy esetleg mit ajánlotok ezek helyett, 10e Ft magasságában? Audigy?"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
LucifeI2
őstag
Rendeltem egy Sennheiser PC 350-et. Milyen hangkártya illene hozzá? Olvastam, hogy a legjobb hatást akkor nyújtja, ha nem az integrált hangkártyát használom hozzá, mivel még sosem volt másfajta hangkártyám, így nem nagyon értek hozzá.
-
rekid
addikt
Helllo!
Nemnagyon vagyok otthon a mostani hangkartyak temajaban igy pls segitsetek.
Notebookhoz szeretnek vmi (hp6910) szebben szolo (zene) taviranyithato hangkartyat 2.1 de elony ha 5.1 et is tud. illesztes kb mindegy. nyilvan usb elony. arkategoria: 15K
Udv![ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
audi100td
nagyúr
válasz asadasad22 #1673 üzenetére
A különbség hallható és ha már zenére vennél hangkarit, akkor Xonar az ajánlott.
-
asadasad22
őstag
egyébként körülbelül mekkora különbség lehet lossless (flac/audió cd) anyagot hallgatva, egy Sennheiser HD555 fülessel egy SB Live! 5.1 (jelenlegi), és egy X-fi Music/Gamer/Asus Xonar D1 között? ha jól tudom, az enyém 16 bites, a zenék, amiket próbálgattam.. nem szólnak rosszul, de néha úgy érzem, hogy lehetne ez még kicsit tisztább.
-
borix
őstag
SoundBlaster PCI 128 stereo hangkariról mi a véleményetek érdemes lecserélni egy audigy 2-re?Nem akarom hogy színezze a hangokat csak az eredetit adja vissza jó minőségben.
-
Daert
őstag
Köszi a segítséget,+ választ kaptam az Audigy2 topikban.
-
Daert
őstag
válasz audi100td #1665 üzenetére
Igen,nekem a Creative hangkarik megnevezései elég kaotikusak,nehéz eligazodni valójkában mit is takarnak.
Ha jól láttam itt a PH-n van 5-6K körül audigy2.
Egyébként szoftverügyileg mennyire időtálló az Audigy2?Tekintve hogy most Vistát használok és majd jó lenne a karit Win7 alatt is nyúzni. -
Stirbi
addikt
válasz antikomcsi #1652 üzenetére
hát külön szoftvere van ,de ennek a Hz mintavezetésnek még utána nézek
-
Daert
őstag
Hali.
Vki tudna ajánlani hangkarit,használt is nagyon megfelel;az alábbi szempontok alapján.
Vista alatt is működjön.Esetleg a majdani új Win-hez is készüljön rá driver.(nem túl régi karesz)
Jobb legyen az alaplapi ALC888-nál.
6K körüli árban megállhat használtan.
Természetesen csodát nem várok(nem vagyok vájtfülű),alapvetően játékok alá kellene és filmnézéshez.
Köszi. -
kungzi
veterán
az enyémre is valaki válaszoljon már kérem
-
csaky_87
csendes tag
válasz audi100td #1657 üzenetére
Mondjuk biztos van benne valami. Amúgy szeretem ma egy sb live 5.1-et. Már most ég és föld a különbség. Az előzőre vissaztérve az vuiszont nem lehet hogy a audigy se meg valójában egy mezei live?
Ezzel csak arra akarok kilyukadni hogy lényeges különbség tapasztalható az sb live illetve az audigy között? Mert ha igen akkor nem fogom rá sajnálni azt az 5-6 ezret. Amúgy miyen ötleted lenne arra hogy analóg kimenten vana 2.1 de a 2.1 fejhallgatókimente szar. ezért ugyan azt kéne használnom. csak a jack elosztó megoldás van?(mert abba meg az idegesítene hogy ugye akor folyamatos hangerőn mene a fülecs akkor is amikor nem használom, mivel nincs rajta hangerőszabályzó) -
csaky_87
csendes tag
válasz audi100td #1655 üzenetére
Én Sb x-fi-t nézegettem 10e környékén. Szted számomra azt nem érdemes megvenni? Mármint úgyértem hogy hangzásbeli különbséget nem tapasztalnék fejhallgatón keresztül egy mezei audigy-hez képest?
Bár játszani is szoktam úgyhogy nem baj ha ahhoz is konyít a hang kari, de lényeg a zene. Filmhez nem igazán használom arra ott van a jó kis házimozi rendszerem. -
csaky_87
csendes tag
válasz audi100td #1198 üzenetére
Helló mindenkinek!
Most vettem egy akg k512es fejhallgatót. Eddig oké. Rádugom a jó kis realtec alc888 típusú int. hangkarimra és elkezdtem röhögni hogy mennyire szarul szól. Igazából ebben a témában nem vagyok otthon úgyhogy egy kis segítség kéne. Hangkártya kéne 10e forintig. Igazából engem a zenehallgatás érdekelne főleg fülecsről. Fejhallgatóerősítőm nincs, csak egy 2.1es Logitech Z3as hangcuccom. Hála istennek a fejhallgató kimenete olyan szar hogy kár volt leírni ezt a mondatot is érte.
Szal első szempont a zenehallgatás és az hogy kihozzon valamit erősítő nélkül is a fejesemből. Annyira nem érdekel hogy ilyet vagy olyat dekódol...mondom laikus vagyok a témában.Segítségeteket előlre is köszönöm.
-
kungzi
veterán
sziasztok, kellene egy hatalmas segítség:
van egy xbox360-om és abból az 5.1 dolby digital hangot csak az optikai kábelével tudnom megszólaltatni. Szóval szerintetek az lehetséges, hogy az 5.1-es optikai kábel az xbox360-ból belemenne a hangkariba, és onnan kapná meg a füles a 3db jack csatlakozón az 5.1-es hangot?
ez lenne az a külső usb-s hangkártya: [link]
remélem érthető a dolog, ahogy leírtam, a srác szerint akitől venném azt mondja, hogy megy, de inkább megkérdezek hozzáértőket is, nem akarom magamat behúzni a csőbe
előre is köszönöm szépen
SÜRGŐS
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz asadasad22 #1650 üzenetére
Helyedbe vennék egy Asus Xonar D1-et, hangminőségbe hozza a Music szintjét és kijön 18e Ft-ból.
-
asadasad22
őstag
válasz audi100td #1649 üzenetére
kösz.. hát igen, gondoltam, hogy X-Fi kell ahhoz, hogy komolyabb eredményt érjek el.. ebből milyet érdemes venni? XtremeMusic-ot ajánlanának, de ilyen ahogy látom már nincs, miben érdemes gondolkodni? Titanium már úgy tudom eléggé korrekt, van hasonlóan jó ár/érték arányú ebben a kategóriában/inkább lejebb kicsit?
-
audi100td
nagyúr
válasz asadasad22 #1648 üzenetére
Alaplapinál talán jobb, de még az se biztos, pl. a p35-ös Giga lapomnak jobb volt az alaplapi hangja, mint az 5.1-es Live-omnak.
-
asadasad22
őstag
egy szimpla régi 5.1-es SB live! hangkártya mennyire számít jónak? azon kívül, hogy ben tud olyan extra dolgokat, mint egy X-Fi, sima hangzásban egy komoly fejhallgatóval (HD555) mire lehet számítani vele?
-
őstag
Természetesen lehet. A lényeg hogy az alapértelmezett eszköznek az hangfalakra kötött hangkártya legyen kijelölve. Az előlapra rádugott mikorofon+füles kombó meg feltételezem skype, ventrilo és társaihoz van. Ott meg külön kiválasztod hogy nem az alapértelmezett hangkártyát használja, hanem az előlapra kivezetett alaplapit. Ennyi.
-
Geniust
tag
válasz sultansmith #1642 üzenetére
Oké,értem.Köszi.Akkor nem dobok ki pénzt az ablakon
-
sultansmith
senior tag
válasz Geniust #1641 üzenetére
Hát ez attól is függ, hogy mi van rákötve a PCdre. Nyilván szebben szólna, de ezt általában átlag felhasználók alig hallják ki, mert nincs elág jó hangcucc rákötve. De a válasz a kérdésedre: igen, ez jobb mint az alaplapid. Sokkal? Nem. Megéri? Sztem nem.
[ Szerkesztve ]
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
Geniust
tag
Hello.Vki tudna segiteni abban hogyha vennék 1 Ilyet akkor az alaplapi REALTEK HD audio izétöl mennyiben különbözne hangminöségben???Lenne vmi változás zenehallgatás stb téren????Ja és ez vmennyire zabálná a procimat??
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz antikomcsi #1635 üzenetére
üdv én az AUDIGY SE-t ajánlom, egyszerü olcso, de zenére is nagyon jo , alaplapi hangkari és ez között sok különbség van hangzásban
-
antikomcsi
veterán
Sziasztok!
Sajnos a hangkártyák terén nem vagyok járatos, ezért kérném a segítségeteket.
Egyik barátom szeretne játszani cod5-öt de természetesen xp-n nem tudjuk beállítani ahogy kéne a hangot. Milyen egyszerű kártyát ajánlotok, amin be lehet állítani egyszerűen a 24bit 48KHz-et?
Köszönöm.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Eladó a hangkártyám! Aki nem tud dönteni és most keres olyan kártyát ami nem csicsamicsa parasztvakítós, hanem teszi a dolgát=gyönyörűen szól, az nézzen be ide.
Köszi!
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Genius SoundMaker Value 5.1 hangkártyát.
Működik rendesen.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezen van olyan csatlakozó amire a házam előlapi füllhallagató és mikrofon aljzatát rá tudom dugni?
Köszönöm a segítséget!
-
Gomi_Wilde
csendes tag
Nekem van egy X-Fi Titanium ha érdekel! Apróban megtalálod
-
gYaLo
őstag
#1625 Segítsetek
iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!
-
14adam
addikt
Hello,4-5 körül érdekelne egy 5.1-es hangkártya.
-
dabadab
titán
Mostanaban az alaplapi cuccoknak is szinte kivetel nelkul van SPDIF kimenetuk, bar teny, hogy altalaban koax, nem optikai. Ha nalad is ez lenne a helyzet (es egyeb kikoteseid nincsenek), akkor gyakorlatilag azt valasztasz, amit akarsz, csak legyen rajta optikai kimenet (ja, es 7.1 egyreszt tok folosleges, masreszt SPDIF-en csak 5.1 fog atmenni, mert mind a DD, mint a DTS csak azt tamogatja).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
jini13
csendes tag
Sziasztok!
Most készülök venni egy SAMSUNG HT-BD2 7.1 házimozi rendszert, és majd szeretném összekötni a PC-el.
Ez a szett következő bemenetekkel rendelkezik:
Audió sztereó aux bemenet
2 optikai digitális audió bemenetAlaplapra integrált hangkártyám van úgyhogy azzal nem nagyon fog menni ugye? Ha veszek egy olyan hankártyát amin van digitális audió kimenet azzal össze tudom majd kötni?
Ha igen esetleg tudtok is ajánlani egy ilyen 7.1 es kártyát?A válaszokat előrre is köszönöm.
-
gYaLo
őstag
Szijasztok!
Nagyon fontos,és sűrgős lenne a kérdésem!
Vettem egy Razer Barracudát (fülest),ami ugye 5.1-es!
Laptopom van,ezért PCMCIA is lehetne (External Card 54) de,az nagyon drága,így marad az USB-s megoldás!
Milyen hangkártyát vegyek ?
Max ár 20k...
Amiket nézegettem: [link] (nem tudom,hogy milyen castik vannak rajta) vagy [link] ,
Ezen kívül másmilyen is szóba jöhet,csak egyelőre ezeket találtam :S
Tehát a lényeg,hogy a Barracudam tökéletesen üzemeljen és minden kábelt betudjak dugni (nem értek audióhoz,azért írtam 1 éves szinten)iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!
-
MattX
tag
Szevasztok! 10 Ezer forintom lenne hangkártya vásárlására, és vista 32 biten használnám! Szerintetek mi a legjobb választás? Jelenleg Audigy SE van kinézve! Vmi jo tanács?
-
Stirbi
addikt
üdv ezt a hsz t az 5.1 es topikban olvastam
,,nekem audigy SE hangkártyám van, rákötve egy logitech x-540
szoftveresen megoldható az audigy->x-fi átalakítás, és a végeredménnyel én nagyon meg voltam elédegve
a szobámat bőven kitölti 1/3-ad hangerőn a cucc, hangosabbra nem is merem feltekerni, mert az egész bérház hallaná,,
elmondanátok légyszives pontosan ,hogy hogy is lehetséges ez a szoftveres tuning?
-
őstag
Valószínűsíthető hogy az áll emögött, hogy könnyebben meg tudják szűrni az amúgy audió célokra leginkább alkalmatlan kapcsolóüzemű tápegység által szolgáltatott feszültséget. Én szerintem tökéletesen alkalmas lenne erre az az áram amit az alaplapon át szedne fel, azt is agyon kell szűrni ahogy a közvetlen tápot is a tápegységről.
De röviden: az állítólagos jobb minőség miatt -
kobe24
tag
Milyen hangkártyát ajánlotok a lehető legolcsóbban egy z5500-hoz?
-
CséZé
őstag
Hi!
Milyen hangkártyát ajánlatok zenehallgatásra? És milyen árkategóriában érdemes nézegetni? Általában fülessel szoktam hallgatni (AKG K99), úgyhogy valami olyan kéne ami maximálisan kihozza belőle azt ami van még ha esetleg upgradelek is.
Néztem az ASUS Xonar DX-et, Erről mi a vélemény? Esetleg valami más alternatíva? Ezzel a Xonarral az a baj h kell rá külön tápcsati
mod: most nézem a DX és a D1 ua. csak az egyik PCI-s a másik meg PCI-E-es?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok,
van már olyan kártya 20 alatt, ami tudja a DD live!-ot?
mert én még nem találtam olyat...
és most ezzel meg is válaszoltam a kérdést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest