Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálam is szebben szólnak a külsők, legjobb az X-Fi surround 5.1 pro, bár a belső Audigy2ZS platinum pro a külső egységével sem kutya. Az Audigy2NX- et meg azért tartom mert még Win98 alatt is működik. Win98 -- Win7- ig .
Láncom kiépítve teljesre: Aiwa, Sharp, Technics kazettás deckek, Akai GX4000D orsós deck, két Hi-Fi Video, Hitachi és Taya bakelitjátszók + ortofon VMS30 hangszedő, Revox és Kenwood RIAA korrektorok, Regal DVD, Kenwood KRF-V5070D erőlködő, 5.1 dobozok, front: Siemens, Satellitek: Orion, Center: SAL, Sub: Genius.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16098 üzenetére
Ideglenesen vannak ott állványon lesznek. Még nem találtam számomra megfelelő yamaha hangfalpárt. Ez a két kicsi front most a sztereó erősítőn van. Tegnapi szerzemények. Viszont ez a sounblaster play usb odaveri a reacon 3di-met hangzásba simán és sistergés sincsen. Csodálkoztam is milyen szépen szól el sem adom pedig fent volt.
Még hátra van 2 hátsó, egy aktív sub, És egy stereo hangfalpár beszerzése. Persze csak yamaha. (Hosszútávon meg a midi hifi bővítés a megnem lévő dolgokkal mint pl minidisc stb. Jelenleg a kazetta deck, Stereo és az 5.1 erősítő, és a cd lejátszó van a képen.
[ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Jól néz ki az összeállításod de a hangdobozokat sztem vedd le a HiFi komponensekről, a basszus szétrázza őket. Szereld fel a falra pld.
Összkép : nálam már úgy néz ki a bűnbarlangom mint a Mátrixban a hajó belseje, megsem próbálnék összképet adni neki, rendszer van benne de kábeldzsungel az egész
A 3 test probléma nem megoldható.
-
FID
őstag
válasz DarthSun #16094 üzenetére
Köszönöm akkor gyártok egyet. Mert az extigynek elől van az optikája és nem akarom vele elrontani az összképet. Hangkarimon meg van rca és az extigybe meg jack kell spdifen. Ráadásul az extigy jó lesz erősítőt okosítani, amíg nem találok jobbat.
-
-
eszakas
senior tag
válasz ergepard #16086 üzenetére
Szia.
Nekem egy ASUS ROG Xonar Phoebus kártya csinálta ugyan ezt. Nem értették mit beszélek a háttérzajtól.
Most egy SB-t szeretnék venni csak nem tudom megéri-e.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
-
FID
őstag
valakinek nincsen egy fölös spdif kábele pesten? egy jack és rca a másik fele.
Ha nincs akkor feltenném a kérdést, hogy mono jack a jack fej iga?
-
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok! Meghalt az alaplapi hangkártyám és kellene gyorsan egy filléres 5.1-es kari amire 2-3k-t szánok használtan. Szerintetek használt kategóriában mit érdemes venni? Leginkább Genius 5.1-es valamint SoundBlaster Live-okat hirdetnek. Egy Logiteck X-530-asat kellene meghajtania. Leginkább filmre és zenehallgatásra használom. Vagy szánjak rá többet? Bár amit most használtam az egy ASRock alaplapi, ami a minőségtől messze áll sztem... Soha ne spóroljatok alaplapon
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
jelenleg egy soundblaster x-fi extrem music hangkártyám van. Olyat csinál játékba, hogy alacsony hangerőn ilyen rezgést ciripelést hallok, mintha ventilátor lenne. Átraktam másik slotba és megszűnt ez a probléma.
Gondolkoztam, hogy lecserélném. Az lenne a kérdésem hogy melyik gyártó milyen típusa ajánlott ami hangminőségben előre lépést tudok elérni. Lehet drága is de első körben 30 rugóig mennék el. Csak akkor cserélném ha előre lépés lenne hangminőségben. A másik, hogy az extrem music nagy problémája, hogy egy kimeneten van digital coax out és mikrofon.
Amire használnám:
2.0 zene hallgatás digitális kimeneten
5.1 film digitális kimeneten.Az erősítő kódolna. Optikai és koax is mehet neki.
Erősítő: Marantz SR 7000
Hangfalak: Swans Diva 4.2F + hozzá való center és bipol háttér. -
cescenet
csendes tag
Egy gitárhoz szánt külsőhangkártya mennyire marad el hangban az itt általában 20000ft környékén ajánlott hangkártyákhoz képest?
Konkrétan ezt néztem ki: Line6 POD STUDIO GX
Az hogy nincs rca kimenet például hátrány?[ Szerkesztve ]
-
Tails111
aktív tag
Adott 25K vagy ha kell kicsit több. Külső hangkártya főként fejeshez. 7.1 nem muszáj.
Vélemény ki mit sztárol? -
ergepard
tag
Még mindig a sistergő mikrofonom miatt lenne egy kérdésem. Asus xonar D1 vagy egy Audigy rx?
Még valami.
A mikrofont megnéztem egy laptopon és ott teljesen érthető voltam benne és nem volt sistergés a hangom mellett. -
FoLey-v
addikt
válasz RetepNyaraB #16083 üzenetére
Akkor mégsem teszem meg a lépést,nekem így is tökéletes átlagnak.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
FID
őstag
válasz jézusom #16081 üzenetére
Nem néztem még. De most úgy van mivel nincsen 3m rca kábelem, hogy a kis soundblaster play viszi a stereot usbn. Szép hangja van vele. Csak a másik verzión egy kábel megy a gépig ami digitális ha meg rca akkor kapásból 3+. Ha más nem marad digitálisra az extigy+Reacon3Di és sztereóra az usb play. Csak rühellek váltogatni. Bár annyira nem nagy érvágás mert csak filmnél kellene váltogatni az meg csak akkor van, ha szabadnapos vagyok.
Valakinek nincsen elfekvőben egy mono jack kábel aminek egy rca vége?
RetepNyaraB: Optikán nálam nincsen különbség Realtek és Creative között. Sőt a realtek driver még okosabb is!
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz FoLey-v #16078 üzenetére
Nagyon sok realtek kodeket tamogat, de meg kell nezni szam szerint.
A hangtol ne várj csodakat, tehat mashogy lesz szar, mint eddig. Zenere pl. borzalmas, igazán. En leszedtem par honap után és NAGYON nehezen sikerült visszahegeszteni az eredetit, mert a hack elqrja a driver alairast es nem akarja a gyarit elfogadni a gep![ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
FID
őstag
Ma megjött a hifim. Ami a képen van az egy sztereó erősítő, normális hangfalam nincsen hozzá még.
De viszont a héten érkezik ennek az erősítőnek az mk2 változata ami 5.1 így le van tudva a sztereó és a házimozi is. És még illik is a toronyba mert ugyan így néz ki. A tetején van a creative extigy. Mennyire életképes ötlet, hogy coaxon belemegy az extigybe a digitális hang abból a 3jack rca végű kábelek belemennek az 5.1be és a fronthangfal zsinórját leduplázom a sztereó erősítőbe?Csak mert így megúszok egy csomó vezetéket az erősítők és a gép között.
-
törölt tag
Sziasztok.
Csak közben felmerült bennem egy kérdés. Korábban valaki javasolta, hogy cseréljek hangkártyát, egy ESI MAYA44 interfészre, a mikim állandó, kb 30ms delay-a miatt.
Igen ám, de ez USB mikrofon, votaképp saját audioeszközt telepít fel (C Media akármi)
Ebben az esetben is jó ötlet a hangkártya vásárlás, ha nem konkrétan ahhoz lesz illesztve?? -
top3
tag
Sziasztok .
Alkalmi hangositàshoz keresnék laptop mellé külső hangkàrtyàt .
Hatàr kb. 30 k
Köszönöm . -
-
ergepard
tag
Hali mindenki!
Hangkártyát vennék,mivel a mikrofonom nagyon sistereg és mindenhol azt tanácsolták,hogy a hangkártyám lehet az oka.Maximum 15-20.000 Ft-ot szeretnék rászánni.
Előre is köszönöm!
-
jézusom
addikt
válasz Kékes525 #16063 üzenetére
Bocsi, sajnos nem értek a DAC-okhoz.
Én belső PCI kártyát használok, volt egy Audigy2zs, aztán mégegy mert meghalt, most xfi extreme gamer van, és nem tapasztaltam belső zajt.
Ettől függetlenül biztosan jobb a külső, de ugye eleve drágább, és hallottam valami usb órajel csúszásról is, de nem jártam körül a témát.
-
Kékes525
félisten
válasz jézusom #16060 üzenetére
Bocs lemaradtam a szerkesztési időből.
Tudnál csak mono és sztereó zene (beat, rock, blues, jazz, komoly) max. 24bit-192Khz, PCM és DSD (iso vagy DFF) lejátszása foobar2000-el valami külső DAC-ot ajánlani 50, illetve 100 ezer forintig? ASUS_P8Z68-V PRO_GEN3A alaplapom van. A füles, amit meg kellene hajtania Sennheiser HD 650 illetve Sennheiser RS 220. Egyáltalán ezekkel a fülesekkel ki lehet használni a 100 ezres határt?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
FID
őstag
válasz nemethbalazs #16057 üzenetére
Tök fölösleges ez miatt venni ha csak nincsen az alaplapodon optikai vagy a másik kimenet, Mert a hangkártya átengedi kezeletlenül a hangot. És az erősítő dekódolja.
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a legújabb alaplapi audio chippek hangminősége (a legjobbaké) eléri e a Creative SB X-Fi XtremeMusic hangkártya minőségét? Ha alaplapot cserélek, akkor érdemes e a hangchip minőségére figyelnem, vagy a X-Fi még mindig jobb?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
jézusom
addikt
válasz #48613632 #16052 üzenetére
Konkrét tapasztalatom nincs, de valószínűsítem, hogy a liszenc ára miatt kihagyják.
Egyébként úgy vagyok vele, hogy analóg 6ch bemenet nagyon jól szól nálam. A digitális bemenet vége azt hiszem 48Khz, vagy talán 96 nem is tudom, de van pl zeném ami 192 KHz, ami meg élből ellehetetleníti a digi outot.
Ha jól emlékszem már Doom3 meg Battlefield2 is brutál hangminőséget produkált, ja és igen ilyen realtime kódolásoknál én is félek a laagtól.
Következő lépés a HDMi képes erősítő lesz, azt meg a videokártyával összekötöm, hátha ad valami pluszt az AMD 260x.
[ Szerkesztve ]
-
nemethbalazs
tag
Ahogy olvasgatom, ezek Xonar-ok sem olyen jók mint elsőre gondoltam. Valóban vannak amik sima mezei chipeket használnak némi körítéssel. Emiatt a DD és DTS dolog miatt szeretnék valamit venni, de az sem lenne baj ha jól szól mert hamarosan érkezik egy múzeális THX-es 30kg-os Denon A11SR szörnyűség. alapvateően teljesen belekeveredtem, hogy a rengeteg xonar között mi a különbség. De igaz ez az X-fi kártyákra is
-
Tomacko
őstag
válasz #48613632 #16016 üzenetére
Szia. Asus Xonar DS-t csak akkor vegyél, ha fillérekért jutsz hozzá. Alapból nagyon ratyi a hangja. Nálam mivel elég jó a táp a pc-n így sem az alaplapi sem a Xonar DS nem szed össze "zajt", jól hallani a különbséget. Az alaplapi Realtek ALC 887 simán jobban szól mind a Xonar DS. OPA-t kelll rajta cserélni és akkor már jobban szólhat. Én bkercso fórumtársunk által gyártott OPAGREEN-t tettem rá.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
törölt tag
válasz jézusom #16051 üzenetére
Nem tudom, vakon vagyok, csak próbálok utána olvasgatni. Akkor ha veszel egy Xonar-t azzal megvásárlod a licence-t is?
Egyébként sima 5.1-es karin, akár alaplapin, hogyan tudod DD vagy DTS-be kirakni optikain? Mi ennek a metódusa? Mert szerintem nem lehet ... de a tévedés jogát továbbra is fenntartom. -
FID
őstag
válasz #48613632 #16047 üzenetére
Nekem Creative inspire digital 5700 erősítőm van. Optikán van összekötve a géppel. Filmnél (Divx) automatikusan átkapcsol 5.1 dolbira. Ha a film hangsáv dts akkor arra ezt egy led jelzi, hogy éppen milyen hang jelet kap. Viszont játékoknál ami 5.1 nem kapcsolt át még soha. Csak lenyomta a sima 5.1et Ami a hangkártya driverekbe van audigy, vagy x-fi-nél digitális kimeneten és bepipálod a dolby digitalt az csak egy emuláció hogy a stereo jelet lekeveri 5.1be (aszem) Creative-nél lehet még így jelölve: cmss audio ,cmss movie.
-
törölt tag
válasz nemethbalazs #16041 üzenetére
Na, EZT találtam, szerintem elég meggyőző. Én, a biztonság kedvéért, ráírnék a kollégára, hogy támasszon alá, vagy cáfoljon.
-
Julot
aktív tag
válasz nick_kell #16044 üzenetére
Szia!
Arról nem esett szó, hogy milyen árkategóriában mozognál, de van PCI express-es megoldás is, és nem is olyan ritka mint a fehér holló. Ha digitalizálásra is használnád a kártyát, akkor szerintem ez egy nagyon komoly alternatíva: ESI Maya44xte Bár nem olcsó az tény, de nagyon megéri! Itthon újonnan is beszerezhető, de a használt piacon, külföldi aukciós oldalakon is érdemes körülnézni!
Üdv.:
Julot[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
nick_kell
újonc
Sziasztok!
A fórumban teljesen nulla (idő, belépések száma, hozzászólások, stb.) mutatókkal, vagyis most regisztráltként kérek segítséget e közösségtől:
D2990-A21 alaplapomon az integrált hangkártya kissé megadta magát. Van ugyan hang, de a hálózati 50 Hz búgófeszültség ott van mindenhol. (És el is nyom minden mást.) Mivel az alaplap csak PCI express slot-tal rendelkezik, egy másik hangkártya beszerzése bizonytalan. (Ilyen csatlakozású kártyához képest a fehér holló tucatáru. )
USB-kártyát ajánlottak; a Sabrent-USB-SND8 állítólag jó lenne.
Mint vájt fülű, de hardveresen láma régi zenék digitalizálására használnám.
Ami kell: 1 line-in stereo, 1 line-out stereo (ezek a magnóhoz), 1 mic-in stereo (vagy 2X mono, akkor nem közösítővel oldom meg; a lemezjátszóhoz ez kell, mivel a tűzajok miatt kb. 1/100 az impedancia a vonalbemenethez képest), 2 audio out stereo (hangszórókhoz és a fejhallgatóhoz; de ez egy is lehet, majd dugdosom).
Kérdés, hogy az ajánlott eszköz tudja-e ezeket? (Más területen biztos erős, pl. surround-házimozit varázsol a gépből, de ilyen igényem nincs.) Vagy milyen eszköz lehet alkalmas?Ha tudtok tanáccsal segíteni, előre is kösz!
Üdv mindenkinek!
nick_kell -
törölt tag
Asus Xonar DX hangkártya és a windows hangkezelése, meg egy Yamaha RX-V377 és az S/PDIF digitális csatlakozás kapcsán megtörtént fejleményekről és egy megoldásról írnák néhány sort. Ha nem érint valakit vagy nem érdekel a téma nyugodtan hagyjátok figyelmen kivül. Majd egy héttel ezelőtt nyugodtan filmeztem, játszottam és használtam a PC-t és hangtechnikát gondtalanul. Aztán váratlanul elkezdödött a BSOD sorozatos random előfordulása. Böngészés, filmnézés vagy csak simán a windows feladatkezelőben használtam az egeret vagy fájlokat helyeztem át. Gondoltam tápegység. A Chieftec 550W-os tápegység majd egy éve került hozzám és nagyjából 60-70%-ra voltam képes leterhelni játék közben, de ez a tápnak nem okozott akkora terhelést hogy letiltsa a 12V-os ágat és hüvősnek és halknak is nevezhetem nyugodtan. Azért szereztem egy Corsair HX650 tápegységet (90% hatásfok és minimális feszültség ingadozás erős terhelésen) és ezzel is jöttek a BSOD fagyások. Adtam neki egy friss windows telepitést, majd elkezdtem visszarakni a drivereket és programokat: 14.12 Catalyst driver és a Leadtek PVR 2100 tévétuner dolgainak telepitése után megint BSOD. Majd egy felismerés a Net-en kutakodva (ez nálam egy Windows hiba). Optikai kábelen megy az 5.1-es hang és ez eddig nem okozott gondot nálam. Majd feltünt, hogy tv nézés után a windows-ban egyáltalán nincs hang. MPC-HC filmnézés közben minden rendben (DTS és DD 5.1-ben dekodolta a hangot). ASUS Audio Centerben átirtam DD Live-ra az S/PDIF kimenetet, majd az AIMP3 erre nem adott hangot és minden forrásból csak Dolby Digital jel érkezett. Majd két nap állitgatás következett... és BSOD... megint friss windows 7 telepités. Most itt megadtam egy a régitől merőben eltérő beállitásokat a PC-re és most megszüntek a fagyások és az erősitő is a forrásnak megfelelően kódolja le a hangot. A windows hiba forrása a két csatornás hang kezelés alapértelmezése, ami esetenként a S/PDIF Pass-through beállitást is letiltja vagy magszakitja. Erre az esetemben ezt a megoldást ajánlották: alapértelmezett Hangszórók lejátszóeszközök és Asus Audio Centerben DD Live. MPC-HC lejátszóban az S/PDIF Pass-through most megy forrásnak megfelelően kódolva a hangot. Nem tudom miért lett egyik napról a másikra használhatatlan a PC, és ezeket a beáálitásokat már véglegesnek tudhatom-e...
-
törölt tag
válasz nemethbalazs #16041 üzenetére
Na akkor ...
Annak kellene utána nézni, kicsit később meg is teszem, hogy ezek az Asus karik, amik DD vagy DTS szabványt ismernek, egyértelműen a térhangzású hangokat átkonvertálják e DD vagy DTS szabvánnyá?Amennyiben igen, úgy használni fogod a rendszered, ha meg nem, hát nem. Most van egy kis dolgom, de ha nem sürgős, utána nézek ennek a kérdéskörnek, mert voltaképp engem is érdekelne. De most mennem kell, estefelé leszek, ha megfelel.
Amúgy meg szerintem jönnek majd olyanok, akik csuklóból vágják ezt a kérdést, illetve ismerik a Xonar sorozatot. -
törölt tag
válasz nemethbalazs #16039 üzenetére
Az RCA digitális lesz a digitális koax
12 éves házimozi erősítő, az nem mond sokat. Tudja DD 5.1 esetleg DTS-t digitális bemenetről? -
nemethbalazs
tag
válasz #48613632 #16038 üzenetére
Egy 12 éves házimozi erősítő, amin nincs analóg 5.1 bemenet, csak optikai és az rca-digitális, annak nem tudom mi a neve Valamint rengeteg sztereó analóg rca. vannak hozzá tisztességes hangfalak is, és mélynyomó. Nagyon szépen szól. Ezért szeretném megoldani, hogy ha játszok, legyen már térhatású hang
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nemethbalazs #16037 üzenetére
Ehhez tudni kellene, mi van a kábel másik végén
DD vagy DTS hangkártyára akkor van szükséged, ha a kábeled másik végén ennek megfelelő erősítővel rendelkezel.
Azonban ha sima PC cucc, pl Genius, Logitech, Altec Lansing ... stb van, az nem fogja tudni dekódolni a DD vagy DTS jelet. (Kivéve, ha ezt külön jelzik rajta)
De mondom, nem vagyok profi a témában, csak ez így logikus. -
törölt tag
válasz F_Zolee #16035 üzenetére
Igen, ez elképzelhető, de belegondolva, a Dolby szabvány nem alkalmas egy hangforrás térbeli meghatározására, mindössze arról van szó, hogy a digitális adatok tartalmazzák a csatorna számát és hangerejét, illetve még pár adatot.
Azt hiszem térbeli pozicionálásra a Dolby Atmos képes csak, egyelőre.
Amit Te mondasz, az az lehet, hogy a digitális jel egy Dolby szabványú erősítő rendszeren képes a játék hangját térben megszólaltatni.De ebben az esetben ezt a számítási manővert már elvégezte egy API vagy subrutin ... akármi.
Ezen feature nélkül pedig 3db stereo jelet kapsz, amit egy PC speakeren keresztül tudsz megszólaltatni, így Dolby/DTS erősítő nem használható digitális jelen keresztül.De a tévedés jogát fenntartom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem akarok belekotyogni, de szerintem a játékok nem Dolby vagy DTS szabványokat használnak a térhangzás előidézésére.
Mintha a SB alkalmazta volna az EAX-ot (korábban futottam bele a témába, így ez lehet, hogy már nem aktuális adat)
Az Aureal pedig az A3D-t, ám ez utóbbi, piaci problémák miatt tönkrement.
A Dolby Labs és a DTS szabványai szerintem filmek hanganyagának a dekódolására vannak, semmi közük a játékokhoz, vagy csak ritka esetben. -
nemethbalazs
tag
válasz RetepNyaraB #16032 üzenetére
Ohh nagyon szépen köszönöm a segítséget. Ezért szeretem a prohardvert, mert segítőkészek vagytok.
Még kicsit olvasgatok aztán veszek valamit -
RetepNyaraB
veterán
válasz nemethbalazs #16011 üzenetére
Utána néztem, mert gyanús volt: a DG/X hivatalosan NEM tud DTS-t, az a DS/X-től felfele van Asus vonalon!
De feltehetően kinyomja spdif-en a szignált, azonban erre ne építs, csak ha valaki megerősíti"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Yllgrim
őstag
Sziasztok, egy Beyerdynamic MMX 300 at neztem ki magamnak, ehez keresek valami hangkartyat, adatlapomon a jelenlegi kartya, ha ennel jobbaat ajanlotok, melyiket javasolnatok? Innen tudunk szemezgetni.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
smiti
veterán
Köszönöm mindenkinek!
Végül is úgy gondolom, hogy 7k nem túl nagy kockázat és ha nem válna be minimális bukóval ki lehet belőle szállni.
-
trufa12
addikt
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
törölt tag
Találtam is egyet Köszönöm. Egyébként játékok is megszólalnak dx-en keresztül? Sima stereo elég, nem kell térhangzás.
F_Zolee
Köszi, Dolby/DTS nem annyira szükséges, ám DS tud DTS-t. Akkor ez kizárja a Dolby-t?[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz #48613632 #16016 üzenetére
Megfelelő eszköz. Xonarral ne bohóckodj jelen esetben. De akár egy olcsóbb firewire vagy usb interfész is szóba jöhetne.
(#16015) smiti: Akár már a DG is hozhat javulást.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok, hangkártyát szeretnék vásárolni, ehhez kérnék tanácsot.
A jelenlegi integrált hangkártya (valamilyen Realtek, gép az adatlapomon) mikrofonos hangfelvétel esetén legkevesebb 30ms delayt produkál, real time monitoring közben.
Szoftver: Adobe Audioton CC
Hankártya vásárlását ajánlották, illetve fórumok lapozgatása közben jutottam erre a következtetésre.
A kiválasztottam egy Asus Xonar DS PCI foglalattal. A PCI-E nem tökéletes, mert a kártya, nagyságtól függően, betakar a hűtésemnek a VGA-n, ami egy MSI HD7950, téglahűtős, középen 1db hűtőventivel.Használt kari is tökéletes. ha esetleg van valakinek valami, az UK-ban élek.
gép az adatlapomon
Köszönöm (Nem vagyok profi)szerk: jelenleg van egy SB1040, ami nem akar megszólalni, de rendes drivert sem találtam még, viszont nem látszik az eszközök között, és a Driver Genius 14 sem találja. (legális)
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Egy Creative X-Fi XtremeMusic és egy Asus Xonar DGX hogyan viszonyul egymáshoz? Melyik a jobb hangfalas használathoz? Érdemes esetleg 7k-ért megvenni az Asust, hoz érdemleges hangzás javulást az alaplapihoz képest?
Egy Modecom MC-SHF120U-t hajtanék vele. -
trufa12
addikt
Sziasztok van egy gigabyte z97x g1 gaming lapom, amin cserélhető a műveleti erősítő,
azt szeretném megtudni hol tudok vásárolni, és melyik típus az ami lágy hangokat ad , legyen rajta szép mély, kevesebb magas....gondolom ezért felel a műveleti erősítő , ha tévedek akkor valaki világosítson fel v irányítson át ha van ennek foruma. Előre is köszönök mindent .!
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
piRate_nEx
aktív tag
Akad itt egy Xonar DG, aminek a zöld jackje meghalt, többi jó. Első kérdés: mennyire az én hibám? Hangfalból kihúztam az RCA-t, miközben be volt dugva a jack. Azóta elég jó kis zajokat ad ki.
Második kérdés: megéri lecserélni az alaplapi Realtek ALC889-et egy 10-15 ezres hangkártyára? Ezt a Xonar DG-t 3000-ért szereztem még anno, akkor nem is gondolkoztam rajta.
[ Szerkesztve ]
The glass is already broken.
-
FID
őstag
válasz dreizwanzig #16006 üzenetére
Ment pű! Van egy extigy-m fölös.
-
nemethbalazs
tag
válasz RetepNyaraB #16010 üzenetére
Persze alaplapi HD szutyok. Meg egy agyon hackelt Audigy II, de elég vacakul működik Win8 alatt. Szóval a Xonar DGX fogja és DTS-ben kitolja a hangot? Nem tudtam, ezért is kérdeztem, köszönöm a segítséget
-
RetepNyaraB
veterán
válasz nemethbalazs #16009 üzenetére
Tehat alaplapi kartyad van? Az többnyire nem tud DTS-t még optikain se kitolni, ami a jatekokhoz elengedhetetlen volna. Viszont jo hir, hogy mar a legolcsobb Asus Xonar DGX, is megfelel erre a feladatra. Akar hasznaltan. Nem egy titan, de 5.1-et kapsz belöle.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nemethbalazs
tag
válasz RetepNyaraB #16008 üzenetére
Ezek szerint nem voltam érthető
Igen, pc-m van. És azzal játszom. És szeretném ha a játékok 5.1-ben szólnának, nem sztereóban. Mindezt digitális kapcsolaton. De jelen formájában csak sztereóban szól digitális kimeneten, mert pcm-et kap. A sztereó jelből nem lesz sem DD sem DTS, semmi 5.1-es. Max. Pro Logic. -
RetepNyaraB
veterán
válasz nemethbalazs #16007 üzenetére
Nem nagyon ertelek. Pc-d van? Abba kell a kartya? Mar az alaplapi redva is kepes (többnyire) optikain kitolni a nyers digit adatfolyamot, melyet aztan a HM erösitöd szepen oda konvertal, ahova akarja es tudja. Ez mindig igy fog müködni, hacsak nem a hangkartya analog kimenetet hasznalod es az erösitö analog bemenetere kötöd, de akkor az sztereo lesz es a kartya kodolja az adatfolyamot az erösitö helyett. Akar DTS, vagy DD vagy barmi mas formatumbol, sztereoba. Persze az erösitön at lejatszhatod 5.1-en, de az akkor is sztereo jel marad.
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy házimozi erősítő, 5 darab méretes hangfallal és egy mély ládával. Az erősítőn nincs analóg 5.1 bemenet, így szeretném a digitális kábelen összekötni úgy, hogy működjön a játékokban, filmeknél az 5.1. Azt hiszem addig értem, hogy ezek a digitális szabványok csak a sztereó hang tömörítetlen átvitelére valók. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan hangkártya, ami a hangot a CPU terhelése nélkül realtime betömöríti DD vagy DTS formátumba amit az erősítő értelmezni tud. Ha jól tudom az ezer és egy éves PS3-am is így működik, ugyanis digitális kábellel DTS vagy DD hangot kap játékfüggően. Remélem nem írtam, kérdeztem nagyon láma dolgot. Előre is köszönöm a segítséget.
-
F_Zolee
veterán
válasz dreizwanzig #16004 üzenetére
Ezekhez kell pc.
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
Olyan dolgot szeretnék megvalósítani, hogy egy 5.1-es SPDIF-en jövő hangot szeretnék kinyomni 6db RCA-ra (vagy 3db jack-re). Az xbox 360-on csak optikai kimenet van, de a házimozimon meg RCA a bemenet. Kérdés, ogy egy külső hankártya tud ilyet? erre gondoltam konkrétan. USB-n adnék neki tápot, egy hálózati adapterrel, de vajon PC nélkül is képes ez üzemelni? Egyáltalán használható ez erre, vagy teljesen vakvágányon vagyok?
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz gyenesmartin #16002 üzenetére
Valami magyarazat, hogy miert?
Amugy mostmar mindenkeppen marad az USB 2.0-as portban, nincs a serceges meg pattogas."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest