Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- OLED TV topic
- Amazon Kindle
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
-
perecKING
senior tag
válasz
Inc.corp. #20096 üzenetére
Rengeteg itx gaming alaplapom volt már.....és nem az volt a kérdés hogy miért találták ki az itx lapokat.(csak megsúgom hogy a helytakarékosság miatt hsználnak az emberek itx-et)
Az ebay tele van ilyen átalakítókkal. Ha nem értesz hozzá, ne adj tanácsot senkinek!!!
Nyilván a 16x csatlakozóban videókártya van.
Ennyi rővel én is jöhetnék ide "szakérteni"....persze én nem ajánlanék itt usb fejest az embereknek....stb... -
Inc.corp.
tag
válasz
Solymi81 #20097 üzenetére
Minden fej/fül hallgatónak van egy ellenállásértéke(impedancia),ezt Ohm-ban adják meg.Minél nagyobb ez az érték,annál inkább szükség lehet a teljesítmény erősítésére,amivel alapból a PC-s hangkártyák/alaplapi chipek nem mindegyike rendelkezik.Egy középkategóriás hangkeltő eszköz kb.150 Ohm-ig biztosít megfelelő hangerőt.Ez nem jár együtt rögtön a minőség növekedésével is.
-
Inc.corp.
tag
válasz
Solymi81 #20094 üzenetére
Solymi81 :A folyamatos csatlakoztatás DX-ről csak előlapi kivezetéssel oldható meg.A jack elosztót nem javaslom.Ebben az esetben a fejes hátra,mivel az előlapin nem működik a fejhallgatóerősítés,és a hangszórók előre.Vagy USB-s fejes,vagy újabb(drágább)megoldás,Creative Z-ASUS Strix (rajtuk van külön fejes kimenet)és ezek változatai,vagy külső kártya pl : ASUS U3,U5(az U7-et inkább nem javaslom) Creative X-Fi HD,Omni,M-Audio,Focusrite ezen ársávban(ok..egy kicsit magasabb-ban)
perecKING:Az ITX-es lapokat általában HTPC-hez vagy irodai munkához és a kis fogyasztás miatt használják (sok/folyamatos üzem/kevés hardver igény pl :torrent),ezért a "csatlakozóhiány".Ebben az esetben a digitális kimeneteken (toshlink,HDMI,SPDIF)szokták a hangot "kivinni" a gépből.Átlagos felhasználásra teljesen megfelelnek az alaplapi kivezetések is.A PCIe csatlakozós hangkártyát el lehet helyezni a "hosszú PCIe"(VGA)aljzatba is.Nálam a "nagy"gépben is abban van a jobb szellőzés miatt(Creative Z).Átalakítóról nem tudok.[ Szerkesztve ]
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
SB ZXR-t szeretném egy itx-be bevarázsolni. Létezik használható mini PCIe/ PCIe átalakító?
A wifi kártya helyére kötném valahogy. A helyet valahogy találnék neki..... A fő gépem most adom el de a hangkártya marad.A lapon is van integrált SB hang
...de az nem olyan.
-
Solymi81
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék hangkártyát venni zenehallgatáshoz, filmezéshez illetve online/sima játékhoz.
Alaplapi (MSI B150M Mortar) kártya egy Realtek ALC892 Codec, 7.1-Channel HD Audio.
Csatlakozó: 1 x PCIe 3.0 x1
Hangfal: Genius SP-HF1250B
Fejhallgató: Jelenleg még válogatás alatt, mikrofonos lesz. Kinézett darabok: HyperX CloudX / Superlux HMC681EVO vagy ilyesmi, majd a topikjában segítenekJó lenne ha a fülest és a hangfalat egyszerre rá lehetne kötni és szoftveresen váltogatni.
Ár: 10-20K körül, jöhet használtan vagy külföldről is. Aprón és itt-ott szoktam látni ASUS XONAR-DX-et olyan 15K körül.
[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
válasz
Inc.corp. #20092 üzenetére
Creative Sound Blaster X-Fi 5.1-et néztem ki magamnak. Az lenne még a kérdésem ezekkel az USB-s kütyükkel kapcsolatban, hogy mennek driver nélkül is? Gondolok itt arra, hogy össze lehet kötni telefonnal / konzollal (már ami támogatja az usb hangot.)?
Mert vettem gyorsba egy ilyen 1500ft-s usb "hangkártyát" és az megy még androiddal meg ps4-el is simán.
Nem igazán szeretnék pci kártyát venni, mert az ugye csak PC-vel megy és kell driver, ami persze nem lesz kövi windowsra.
[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlást tervezek (~20k körül, még nem tudom mit.) Érdemes lenne vennem egy hangkártyát? Arra is kb 20k lenne.
Jelenleg alaplapit használok, ami azt hiszem VIA VT2021.Fejhallgató mellett egy 5.1-es cuccot is használnék (nem egyszerre.)
Az lemaradt, hogy játék + filmezésre kellene.
[ Szerkesztve ]
-
T1k3
tag
SBZx margójára:
Sennheiser fejhallgatóval teljesen jól működik.
Az összes többi fejhallgatóval csak és kizárólag akkor, ha nem dugom be teljesen. Tehát ha elhagyok annyit, amekkora eltartás a Sennheiser-en van.
Nem is láttam még ilyet. Pedig 4 hangkártyával és 6 fejessel próbáltam ki a hétvége folyamán.illes0102: köszönöm szépen, azt is próbáltam végül.
madrac: necces, necces.
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Megpróbálom itt is, hátha van valaki aki járatos midi billentyűzetek pc-hez csatlakoztatásában.
Üdv, Tibor
-
illes0102
aktív tag
SBX-ben próbáld meg a surround csúszkát lejjebb venni, nekem 50-60% között tökéletes, teljesen felhúzva én is össze vissza hallom a hangokat viszont így, hogy csak az oldalsók és elsők illetve a ceneter jelenik meg mint a képen is teljesen jó.
A mikrofont is lefényképeztem én hogy állítottam be omnin(sajátját használom) , bár nem tudom a ZX-hez milyen mikrofon jár/ vagy milyen mikrofonod van. -
T1k3
tag
Sound Blaster Zx, frissen telepítve a következőket produkálja. Hibás a termék vagy csak én nem állítottam be valamit?
1) HyperX Cloud: az ének teljesen el van fedve, nagyon halk. Játékban úgy tűnik, hogy teljesen random a hang. Mindent hallok, azonos hangerővel szinte, így beazonosíthatatlan.
2) Xiaomi: recseg-ropog.
3) 2.1: Semmi probléma. Szépen szól.
4) A mikrofon csak akkor használható ha konkrétan fölé hajolok. -
peti_s
addikt
Üdv! Digitalizáláshoz keresek hangkártyát, fontos a minél tisztább hangminőség, a kimeneti nem annyira érdekes, arra már megtaláltam a tökéletest. Illetve két hangkártya tud együtt működni a gépben? Árban toleráns vagyok, csak legyen értelme.
Köszönöm előre is, üdv. peti_s
[ Szerkesztve ]
-
Inc.corp.
tag
válasz
AXisBOLD #20074 üzenetére
Természetesen van Digital Analog Converter mindegyik kártyában,különben nehézkes lenne analóg (az emberi fül számára hallható) hangot előállítani.Viszont ezen DAC-ok minősége nem mindegy,hogy milyen.Röviden: mekkorát "tévednek",milyen fokozatú a hibajavító képességük, mennyit "hazudnak",mit vesznek figyelembe,mit hagynak figyelmen kívül stb.A DAC-ok csak azokat az audió jeleket képesek átkonvertálni analóggá,amik még megvannak.Egy sz.rrá tömörített veszteséges mp3-mal, amiben kis túlzással már nincs meg a valós forrás fele sem,ők sem tudnak mit kezdeni,bármilyen csiri-biri minőségűek is.Persze vannak jó minőségű mp3-ak is,és egyéb tömörítések,amiknél nem hallod meg kirívóan a különbséget,és erre való a középkategória.Nem fogsz hasgörcsöt kapni ha pl :nem hallod meg Ophélie Gaillard levegővételét,meg a ficergését a széken, miközben Bach, Prelude, Cello suite n. 1-ét játsza,mert szépen összemossa a cuccos.Engem mondjuk ezek a részletek kifejezetten zavartak egy fullfull szetten hallgatva.A 256-os mp3-om folyamatos csilingelése/sercegése/hanghiánya viszont még AC/DC alatt is idegesítő.Ezek a dolgok persze teljesen egyéniek,hallás,igény,pénztárca függőek.
A Creative nálam inkább megszokás,egészen az ISA buszos AWE32-től az Audigy 2ZS Platinum Pro-n át az SB Z/X-Fi HD-ig,bár volt egy-két csúnya húzásuk,mint minden multinak.A "kommersz" kategóriában nekem és a hallásomnak/eszközeimnek megfelel. -
-
yusukee
aktív tag
válasz
pulutodurumo #20076 üzenetére
Igen, sejtettem, hogy nem lesz egyszerű, de így már elég drágának hangzik
Akkor azt hiszem marad a mostani rossz minőségű megoldás.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
yusukee #20075 üzenetére
Ez nem hétköznapi igény az biztos. Olyan eszközök vannak (Toslink Digital Optical Audio Switcher) amikkel lehet több bemenet közt váltani. Ahhoz hogy egyszerre halld a két forrást, kell (minimum) két DAC chip, aztán egy analóg keverő. Mindezt egy ezközben megtalálni... Talán valami stúdiós kütyü tudja.
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a hangcuccok terén, igazából azt sem tudom hogy hangkártya kell e nekem, remélem át tudtok irányítani a megfelelő helyre.
A probléma a következő:
Van 2 digitális outputom (1 PC és 1 PS4). Ezt a két forrást szeretném egyszerre hallani hangfalon / fejhallgatón.Remélem tudtok segíteni, mert én már elvesztem a sok cucc között
Köszi.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Inc.corp. #20073 üzenetére
Igen, más is mondta már, hogy hagyjam a Q1-et, csak bedobtam a kérdést.
Solar: ok, nyilván nem a +tápcsati fogja eldönteni a kérédst
Nincsenek hatalmas elvásások, nincs abszolút hallásom, csak legyen érezhetően jobb az alaplapinál (az meg annyira nem nehéz).
"És akkor még nem említettem magát a forrásanyagot,a DAC-ot,az erősítőt,a hangszórókat,a hangmérnöki munkát,a keverést stb." --» a forrásanyagra már figyelek, FLAC-zene, HD-filmek, / ezekben a PCIe kártyákban már van beépített DAC vagy rosszul értelmezem? / azért se keresek csúcskártyát, mert nem olyan a jelenlegi hangrendszer / a többit kihagynám a képből, az már tényleg nem az én kategóriámUtolsó kérdés, Creative Z-t választottad, mi szól mellette a Solar ellenében?
(#20072) Tim82: képek alapján annál egy kicsit nagyobbnak tűnik, de mindegy is, elsősorban nem ilyet keresek.
[ Szerkesztve ]
-
Inc.corp.
tag
válasz
AXisBOLD #20071 üzenetére
-Fiio Q1 :a pendrive kialakítású külső kártyák elsősorban laptopok+mobilitást+egyfajta minőséget lennének hivatottak kiszolgálni.Ezek közül leginkább a Dragonfly (black)tetszett,de az ~30K felett van.A red meg ~60K felett.
-ASUS Strix Soar:lévén a sorozat legkisebb tagja,a plusz táp inkább gyártástechnológia előkészítés a második,RAID PRO (külső vezérlős)kivitelnek.Tény,hogy nem néztem be az adott gépbe mikor meghallgattam,tehát lehet,hogy az "alap"kártyának is szüksége van rá.
-A középkategóriában nagy különbségekre ne számíts,egyik sem jobb vagy rosszabb,csak egyszerűen másképpen szól.Egyiknek alapból szélesebb a tere,a másik a magas hangoknál szebb,a harmadiknak alig van közepe,a negyediknek túl van húzva a mélye stb.És akkor még nem említettem magát a forrásanyagot,a DAC-ot,az erősítőt,a hangszórókat,a hangmérnöki munkát,a keverést stb.
-Egy kártyáról csak egy kimenet választható egy időben(kivéve egy-két stúdió kártyát).A fizikai elosztást pl : jack elosztó nem javasolnám (teljesítmény és minőségvesztés).
-Nekem a Creative tetszik jobban,én a Z-t választanám(választottam).[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Inc.corp. #20070 üzenetére
Szia,
köszi a tippeket.
Focusrite Scarlett Solo --> felesleges a tudása
M-Audio M-Track 2x2 --> szintés felesleges amiket tud és túl nagy, nem tudnám hova tenni
FIIO E10K --> én is néztem ezeket a portable DAC/AMP-okat, lehet a végén ez lesz, de akkor már Fiio Q1, arról vélemény?
Creative Sound Blaster X-Fi HD --> ez teljesen rendben van, letisztult, azt tudja ami nekem kell, kisebb is, viszont ellene szól, hogy vagy portable külső vagy belső hangkártyát keresek inkább
Sound Blaster Z --> adott a minőség, talán az optikai kimenetek feleslegesek és ahogy látom ez játékra és filmekre van kihegyezve
ASUS STRIX SOAR --> az összes közül eddig ez a leginkább szimpatikus, nem értek hozzá, de hogy +energiaforrás kell neki még megbízhatóbbá és minőségibbé teszi, de komolyabban, a speci között említik a fejhallgató erősítőt és a DAC hifi minőséget, de itt is a játékok támogatását érzem az első helyen.
Utóbbi kettőnél működne az egyszerre rádugott fejhallgató / 2.1-es hangfal kombó valamint az ezek közötti váltogatás a kontroll panelből?
Amit szintén nem írtam eddig, zenehallgatásra és filmezésre kellene, játék másodlagos. Ezek függvényében és ha maradunk a PCIe csatolónál Sound Blaster Z vagy STRIX SOAR a megfelelőbb?
[ Szerkesztve ]
-
Inc.corp.
tag
válasz
AXisBOLD #20069 üzenetére
A lapodon egy Realtek ALC883 7.1 HD audiochip van, aminél egy középkategóriás hangkártya mindenképpen jobb.A kitételeknek mostanság pl :belsőből egy Creative Z (PCIe) vagy ASUS Strix Soar(PCIe) kártya felelne meg,mivel van külön fejhallgató kimenetük hátul,de árban drágábbak mint az általad meghatározott.Vagy OEM Z lehet a megoldás,vagy használt.Külsőben sem sokkal jobb a helyzet árban legalábbis, egy X-Fi HD vagy M-Audio M-Track 2x2,FiiO E-10K,Focusrite Scarlett Solo 2nd mind drágábbak.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Supermicro x8sax rev 2.0 alaplapi hangkártyájánál szeretnék egy kicsivel jobbat. Szándékosan fogalmazok így, nem akarok csillagászati összegeket költeni rá, ugyanis egy Logitech X-230 és egy Panasonic RP-HJE120-al lenne használva, a fülhallgató később minőségibb fejhallgatóra (Pioneer SE-MS5T a kiszemelt) lenne cserélve.
Nem vagyok képben mik az ajánlott márkák és mi a stabil középkategória (értsd: megfizethető, de minőségi hangot produkál), szóval nem filléres terméket keresek, de nem is high-end cuccot.
Szóval konkrét termékek ajánlását vagy iránymutatást is megköszönnék.
szerk.: ami kimarad, kb 15k körül, PCI / PCIe, 2.0 / 5.1 is lehet és ami még fontos lenne, hogy a 2 kimenetet (hangfal, fejhallgató) külön kezelje, esetleg úgy, hogy mind a kettő a kártya aljzatába legyen bedugva hátra.
[ Szerkesztve ]
-
Inc.corp.
tag
válasz
Borzika #20066 üzenetére
Ha kell a sokpontegy,akkor az U5,de nekem inkább a Creative-ok tetszenek jobban,tehát akkor SB Omni,ha nem, akkor az X-Fi ebben a kategóriában.Egy kártya mindenképpen javít a minőségen, valamint minél jobb a forrás,annál többet tud segíteni.Ez leginkább a 24/192-es feltöltéseknél jön elő pl :ez itt,bár az ottani hsz-ekben azt is olvastam,hogy a YouTube feltöltéskor átkonvertál 128kb/s-ra,de akárhogyan is van, az ilyen anyagok nagyon másképpen szólnak még az én hangszórómon/fülesemen is.A korrektül elkészített mp3 is tud szépen szólni.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok, szeretnék zenehallgatásra egy pci hangkártyát, fejhallgatóval szeretnék zenét hallgatni, és fontos a hangerő is, mit javasoltok? (Árba kb 20000ft t szánnék rá)
-
Borzika
csendes tag
Üdv! Segítségetekre lenne szükségem. Jelenleg egy Microlab Solo6c hangfalat használok Alc 887tel.
Zenét Youtuberól hallgatok.Kérdésem: lenne értelme nekem hangkártyát venni az alaplapi helyett, vagy a videomegosztóra feltöltött mp3k minősége miatt csak felesleges pénzkidobás?
Külső kártyán gondolkodom: Asus xonar u5. Nem tudom az u7 vagy az xfi hd megéri-e ehhez képest a felárat ill. az u7nél sokan írtak itt is néhány év után előjövő meghibásodásról, ami számomra elrettentően hat.
Csak zenehallgatásra kellene és csak a Solo6chez, persze csak ha volna értelme és lenne érezhető javulás.
Sajnos nem vagyok hozzáértő válaszaitokat előre is köszönöm. -
Inc.corp.
tag
válasz
Tomacko #20064 üzenetére
Ezt találtamwin10 driver ügyben,nem tudom hogy jártál-e már itt.A használathoz nem tudok hozzászólni.
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Arra lennék kiváncsi, hogy van-e valakinek Audiotrak Prodigy 7.1 hifi hangkártyája, és hogy az működik-e és mennyire megfelelően win 10 rendszerten? A honaljukon látom, hogy win 8 szintig van támogatva driver téren. De van sok más kártya is ami jól működik ettől függetlenül, hogy nem írtak rá win 10 drivert.
[ Szerkesztve ]
-
Inc.corp.
tag
válasz
Gabesz201 #20061 üzenetére
A választott kártya jó,a Geniusnak jót fog tenni.A későbbi felhasználás gondolom digitális kimeneten fog majd történni.Ezzel kapcsban fusd át a 20047/48-as hsz-t.Bár én nem tapasztaltam különbséget,a bő egy éve alaplapi optikai kimenetről használt HTPC-be (AsRock QC5000M-ITX/PH)beleraktam próbaképpen az SB Z-t,de nem hallottam változást a két kimenet között.Tehát ha most befektetsz egy hangkártyába,az is benne van hogy később "feleslegessé" válhat.Valamint,ha HDMI-ről történik majd az audió jelátvitel akkor pedig szerintem végképp.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz201
csendes tag
Sziasztok!
A szakiktól kérnék tanácsot hangkártya vásárlás (?) témájában.
Adott egy MSI Z77 MPOWER alaplap beépített Realtek® ALC898 hangchippel.
A kiadott hangot Asus ROG Orion headseten és Genius 5.1 3600 hangfalszetten hallgatom (ez utóbbit váltja egy éven belül egy 5.1/7.1 erősítő HK vagy Onkyo)A kérdésem, hogy ezeknek fényében ajánlott-e hangkártyát vennem?
Kinéztem már az Asus STRIX Soar-t. Egyébként a keret 30k-nál tetőzik.
Mi a véleményetek?
Előre is köszi mindenkinek!
üdv
Gabesz -
puszpang
csendes tag
válasz
Merciless #20043 üzenetére
Üdv! Én azt csináltam, hogy letiltottam szoftveresen minden bemenetet (Line-in, Mic-in stb.), és kimenetből is csak a Line out-ot ("Hangszórók" néven is megtalálható) engedélyeztem és okés lett. (SB Audigy SE) De az alaplapit is sikerült belőni (elkussoltatni a zajokat) ugyanígy. (Realtek ALC 887)
Ha már volt ez a tipp, bocsánat. -
lazatt
csendes tag
Hello
Alaplap: Gigabyte h97-D3H /Realtech ALC 1150/
Fülhallgató: Sony MDR EX 110 LP
OS: Win 10 ProSistergést hallok, játékok alatt erősebben.
Régebben egy Razer Tiamat 2.2-t használtam úgy is hallottam, de kevésbé volt zavaró.Egy hangkártya segítene?
Ha igen melyiket ajánljátok?
Nagy igényeim nincsenek.
A külső USBsek is jók vagy érdemes PCI csatlakozósat venni?(Szerintem a táp /XFX XTR 650/ vagy a videókártya /Gigabyte GTX970 G1/ okozhatja, ezért hangosabb játékok alatt)
Én Asus Sonar U5re gondoltam, mivel ezt kellően messze lesz a gépháztól és remélhetőleg megszünik majd a sistergés. -
illes0102
aktív tag
-
T1k3
tag
Jelenleg egy Xonar DS-em van (OPA2604). Mivel főként játszani szoktam de az esetek 1/3-ában zenét hallgatok és/vagy filmet nézek... így gondolkodom, hogy lecserélem a hangkártyát. Az SB Omni-val, illetve a Z/Zx-el szemeztem. Mi a különbség a kettő között? Megérné lecserélni, ha igen akkor melyikre és miért? (Az esetek 90%-ában fejhallgatót használok: HyperX Cloud 1-et vagy Revolver-t hajtana meg, előre láthatólag.)
-
krissz84
újonc
Hello!
Hozzáértők segítsetek!
Hangkártyát szeretnék vásárolni, az élvezhető minél jobb hangminőség érdekel elsősorban, a kimenetek nem fontosak. A focusrite (2gen) 2i2-őt ajánlja mindenki meg a másik véglet a steinberg ur22 mk2.Elsősorban zenehallgatáshoz, másrészt zeneszerkesztéshez kellene.
Ami még fontos a stabil driver.[ Szerkesztve ]
-
Levi's
tag
Iletve ezt nézegettem még: M-Audio M-Track Hub
Erről esetleg vélemény? (Egyébként az nem tudom működik kizárólag usb-ről is? Márt gondolom a HUB rész nem de maga a hangkártya?) -
Levi's
tag
Üdv!
Egy Creative SB Audigy SE hangkártyát érdemes lecserélni Asus DGX-re vagy DX/XD-re? (Elsősorban BX5 D2-höz használnám)
-
Tomacko
őstag
Sziasztok.
Nézelődtem pár irányba már, de konkrétumot nem találtam. Szóval adott a lent nevezett hangkártya. Ha vlaki tudja, hogy ez működik-e és, hogy mennyire megfelelően Win 10 64-bit rendszeren az legyen oly kedves meg válaszolni ezt a kérdést nekem. Google nem volt most a barátom, pedig "szeretem" használni
AUDIOTRAK PRODIGY 7.1 HIFI
-
válasz
illes0102 #20047 üzenetére
Pedig azt hittem optikai/optikai között nem lesz különbség.
Ezt próbáltam én is hangsúlyozni, a digit kimenet is jobb egy normális dedikált kártyán. Sokan mondják hogy mindegy de nem mert a digit jel is torzulhat/veszteséget szenved egy gyenge digit egységen, aztán azt már egy jó DAC sem tudja helyrehozni.
Az optikai kimenetnél egyébként a koax/RCA digit még kissé jobb eredményt ad.
-
illes0102
aktív tag
válasz
illes0102 #20038 üzenetére
Végül Creative SB Omni 5.1 mellett döntöttem.
Eszméletlen, hogy milyen különbség van egy "gamer alaplapi hangkártya" és ez között.. Sokkal tisztább és kellemesebb a hang, bár az alaplapin is volt fejhallgató erősítő csak éppen annyira felerősítette, hogy már már hallgathatatlan volt viszont alacsonyabb szintre véve elveszett a basszus.
HyperX Cloud gyönyörűen szól most már, állítgattam a basszuson is, alacsony szinten is szépen kiadja.
Ami legfőképp érdekelt az a térhangzás volt, amin meglepődtem hogy nem fulladt ki abban hogy "on/off" hanem lehetett választani mennyire húzza(?!) szét a teret. Ahogy a csúszkát húzod megjelennek + virtuális hangfalak, és kicsit változik a térhangzás. Amit próbáltam nagyjából középen, megjelent már a frontok és hátsó hangszórók mellé a center is. A csúszkát fullra húzva kicsit soknak éreztem már játék közben átláthatatlan volt.G633-at rákötve Jack-en keresztül viszont nem sok minden történt, nem volt különösebb hangzás változás sőt még gyengébb volt mint USB-n keresztül. De gondolom nem is arra tervezték a jacket csak PShez Xboxhoz meg telefonokhoz.
Viszont ezzel hangzásban már már inkább ismét a Cloud felé hajlok, lehet hogy a G633 kerül eladásra, vagy a polcra.
Optikain keresztül rákötöttem az erősítőmet is valamiért, az is sokkal hangosabb lett és érezhetően több mélyet ad akkor amikor kell. Pedig azt hittem optikai/optikai között nem lesz különbség.
Mindent egybevetve örülök, hogy ez mellett döntöttem a SB Z helyett, arra amire nekem kell bőven elég, talán sok is. -
skL86
tag
Sziasztok, vettem egy Asus Strix Soar hangkártyát, betettem a pci-e slotba, rátettem a tápcsatlakozót, de a Windows ismeretlen eszközként kezeli, driver is azt írja nincs ilyen device nem tudja feltelepíteni a drivert, van vkinek tippje mi lehet a baj, mielőtt visszaviszem szervízbe?
-
katt2
újonc
Sikerült XBandi segítségével beszereznem egy Audiophile 192-es kártyát. Valóban tudja a 96 kHz-es sávszélességet. A képen 192 kHz, 24 bit, flat súlyozással ( vagyis semmilyen súlyozást nem használ ) a kártya a saját zaját mutatja. A bemeneten a 0 dB-es szint 1 Vrms. Az összes poti feltekert helyzetben van. Azért elgondolkoztató, hogy 300 Hz és 30 kHz között a kártya zaja -150 dB körüli.
Tehát, ennek a kártyának nincs a bemenetén aluláteresztő szűrő, mint például az E-Mu-knak. Csak ajánlani tudom, ha valakinek hangfrekvenciás mérésekhez kell.
-
Merciless
csendes tag
Akkor itt is a temaba vago kerdesem:
Microlab Solo 6c-hez szeretnek hangkartyat Asrock M3A790GMH/128M lapba. Foleg zenehallgatasra hasznalom (metal, jazz, komoly, elektronikus, ebben a sorrendben), de filmeket is nezek eleg gyakran, neha jatszom is. Tervben van fejhallgato vetele is, valoszinuleg egy Beyerdynamic 770 pro lesz, de ezt nem fogom annyit hasznalni, boven tobb mint 90%ban a Microlab fog szolni.
Az itteni hozzaszolasok alapjan a Xonar D1 es a Soundblaster Z a legszimpatikusabbak eddig, szerintetek melyik lenne jobb nekem? Mas is szoba johet amennyiben nem dragabb ezeknel (itt kb 50 font korul megkaphato ujonnan mind2, hasznaltam nem talaltam) -
Merciless
csendes tag
válasz
ViZo72 #20042 üzenetére
nem volt semmi elozmenye...
Kiprobaltam a rear speaker kimenetbe (fekete) bedugni a hangfalakat, erzekelte is hogy becsatlakoztattam valamit de hang nem jott (nincs ilyen kivalaszthato opcio hogy front speaker vagy mas, de stereo speakersnek erzekelte).
Az elolapi csatlakozot hasznalom most, de ez hosszutavon nem megoldas mivel ez elvileg rosszabb minoseg (most nem erzekelem mert szutyok hangfalak vannak rakotve, de pont a napokban terveztem venni egy komolyabb fejhallgatot, illetve par honap mulva a "rendes" hangfalaim is ra lesznek kotve).
Egy valamivel komolyabb hangkartya amugy tervben volt valamikor a jovoben, ugy nez ki azt kenytelen leszek igy elorebb hozni, hamarosan fel is teszek itt egy kerdes valoszinuleg nemi olvasgatas utan -
ViZo72
tag
válasz
Merciless #20036 üzenetére
Ha mindent megpróbáltál akkor tényleg lehet, hogy a hátsó jack csatlakozó ment tönkre.
Bár azok nemigen szoktak egyik pillanatról a másikra tönkremenni, általában van valami előjele, pl. kontakthibára utaló recsegés, zaj, stb...
Mondjuk előfordult olyan is, hogy valaki beletörte a csatlakozó végét az aljzatba...Még annyi jutott eszembe, hogy ha több csatornás alaplapi hangkártyád van akkor meg lehetne próbálni másik hátlapi csatlakozót használni a "szokásos" zöld kimenet helyett.
Persze ezt a hangchipnek és szoftverének is támogatnia kell.
(Ha csak 3 csatlakozód van hátul, ez valószínűleg nem működik.)Kb. így nézne ez ki hátulról:
[link]Nálam pl. a zöld kimeneten szól a fejhallgató (zenéhez, játékhoz), a fekete kimeneten meg párhuzamosan megy erősítőre a hang (pl. filmnézéshez).
A hangkártya szoftvere megkérdezte mit csatlakoztattam a zöld és fekete csatlakozóra én pedig mindkettőre kiválasztottam, hogy "front speaker".
(Mondjuk ez VIA chip, nem Realtek.)Ha nem tud ilyet a kártyád vagy így sem működik, akkor vagy használod az előlapi csatlakozót, vagy veszel valami gépedbe illő hangkártyát.
Ha csak valami alap kártya kell, gondolom 4-5.000 Ft-ér megkapod valami közeli számtech. boltban, ha komolyabb kell, akkor meg olvasgass itt tovább oda/vissza...
[ Szerkesztve ]
-
katt2
újonc
Spectrum analizátorhoz keresek hangkártyát. A kártyák többsége csak 20 kHz-ig megy el, holott tudnak 192 kHz-es mintavételezési frekvenciát, ami lehetővé tenné a 96 kHz-es audio, analóg jel digitalizálást is. Talán az M-audio Audiofhile 192-es kártya tud 80 kHz-ig elmenni, de ez sem hitelt érdemlő, mert különböző helyeken, különböző adatok vannak leírva...
Itt egy kép egy USB-s gyufásdoboz méretű hangkártyáról. Látszik, hogy 20 kHz felett meredeken vág. Olyat keresek, ami ezt 96 kHz körül teszi csak meg. Van valami ötletetek?
-
pulutodurumo
őstag
A gyakorlatban keveset jelent. Felkonvertál 48kHz-re és úgy oldja meg.
"A zenéket a lejátszó programban egy jó minőségű újramintavételezővel (SoX resampler) kell átalakítanod 48kHz-re, mert alapértelmezett beállításokon gyengébb hangminőséget kaphatsz az operációs rendszer beépített újramintavételezője miatt, illetve, ha beállítod, akkor direktben történő hangkártya kommunikáció esetén nem kapsz hangot, mert a 44.1kHz nem megy át. Filmeknél nincs gond, azok 48kHz-esek
"
INNEN -
nrbx
tag
Hello, hasznaltan vennek SB X-Fi HD-t, olvastam itt (meg mashol is), hogy "USB-ről nem tudja a 16/44.1-et". ez mit jelent a gyakorlatban?
HTPC-n hallgatnek FLAC-ba rippelt audio CD-ket, mert a CD lejatszom mar nehezen olvassa a lemezeket. Jelenleg OpenElec van fent, de lehet valtok Windowsra.
-
illes0102
aktív tag
válasz
Inc.corp. #20037 üzenetére
Értem, hát elgondolkozom akkor rajta. Sajnos nincs ismerősöm akinek ilyen kártyája lenne, csak annyit tudok, hogy a gamerfüleses fórumon és a sima fejhalgazóson is a Cloudok mellé ezt ajánlgatták mindenkinek általában játékhoz. Zenéhez egyébként sztereóban mind két füles jól teljesít, talán USB-s hangkártyát kihagyva a Cloudot egyből a integrált hangkártyára kötve le is körözi sztereóban a G633-at. Igazából csak a játék része érdekelne, hogy sztereóban és térhangzásban mit mutatna a Z. Bár a g633 on is van jack bemenet telefonokhoz, lehet azt is meg lehetne zörrenteni hangkártyáról.
Lehet még az Onkyo TX-NR609et is rákötném próbaképp -
Inc.corp.
tag
válasz
illes0102 #20034 üzenetére
Játéknál számottevően sokpontegyben nincs különbség,zenében talán(a forrástól is függ persze)"hangosabb"és pontosabb stb.lenne,de az is csak analóg módban.Optikai kimeneten szintén nem.Illetve a biztosan kapcsolható 2.0/2.1 amit tud a Z(pl.5.1-es hangszóróknál),de arra meg nincs szükséged.Összességében többet tud a Z,de amiben jobb lenne mint ami van,arra nem használnád.Próbálj szerezni kölcsön egy kártyát vagy meghallgatni vásárlás előtt.A térhatású fejhallgatók zenéhez való használata sztereó módban egyéni döntés,kinek melyik és mi tetszik jobban.
-
Alaplapi hangkartyán hallom ahogy cicereg a vga kártya tápja. Usb-s hangkártyával ki lehet ezt küszöbölni?
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Asus Maximus VII Ranger alaplapi hangkártyát használtam eddig.Épp 2 fülhallgatót tesztelek, hogy melyiket tartsam meg az egyik egy Cloud2 a másik egy Logitech G633.
Ugye a G633-nak semmi köze nincs a hangkártyához mert sajátot használ. Eddig így jobb hangzást értem el vele mint a Cloud2-vel ami szintén a saját USB-s kártyáját használja, viszont az USB hangkártyát kiiktatva rádugtam simán a hangkártyára és érezhetően jobb volt, mint előtte. A surround amit az alaplapi kártya generált sokkal jobb volt, mint a Cloud2 USB-s kártyájáé viszont a G633-at sima sztereó hangzásban nem veri le játék közben, csak zenében.Cloud 1-hez legtöbben a Creativet Sound Blaster Z-t ajánlják és gondolkozom egy ilyennek a beszerzésén. A kérdés az, hogy lenne-e számottevő különbség az alaplapi hangkártyám és a SBZ között? gondoltam egy anno 30-50 ezerbe kerülő alaplap hangkártyája valamire való lehet ezért félek hirtelen megvenni a SBZ-t.
Kizárólag játékra lenne használva(Cloud fejhallgatót hajtva), minden másra az Onkyo erősítőmet használom, amit optikain keresztül csatlakoztattam. ha jól tudom akkor nem lesz változás ennek a hangzásában az SBZ esetén?
Ha esetleg ez után is a G633-hangzása győzne meg akkor is legalább lenne egy jó hangkártyám a későbbiekre
-
ViZo72
tag
válasz
Merciless #20032 üzenetére
Csak tipp.
Ha PC előlapi csatlakozó kontakt hibás, az okozhat furcsaságokat, még ha onnan egyébként szól is a hang.
Először próbáld kikapcsolni az előlapra dugott eszköz detektálását szoftverből.
Valami ilyet keres:
Egy lehetséges hardveres megoldás:
Vedd le a PC oldallapját és húzd le az alaplapról az audio csatlakozót, ami az előlapi csatlakozóktól vezet az alaplaphoz...
[link]Ha ez megoldotta a problémát akkor valami az előlapi csatlakozókkal van.
Ha ez sem megoldás, akkor még mindig lehet valami szoftveres beállítás/elállítás amit nem vettél észre, vagy a hangkártyáddal történt valami.
Esetleg még hangkártya szoftver törlése és újratelepítése, ha nagyon nem találod meg a rossz beállítást.
[ Szerkesztve ]
-
Merciless
csendes tag
Sziasztok!
Eloszor is elnezest hogy ide jovok a problemammal, de meg ebben a topikban latok legnagyobb eselyt valaszra:
A kovetkezo tortent: bedugtam egy fulhallgatot az elso panelba par percre (ezer eve nem csinaltam ilyet, nem nagyon szoktam hasznalni). Azota a hatso panelba bedugott cuccoknak (barmi) csak a bal hangszoroja szol, a jobb nema marad. Az elso panelbol rendeltetesszeruen mukodnek tovabbra is. Nem allitottam at semmit, control panelban meg realtek audio managerben atneztem minden letezo beallitast, de semmi rendellenesseget nem talaltam. Sima alaplapi hangkartyam van. Nincs valami otlete valakinek hogy ez mi lehet, illetve mi a megoldas?
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok.
Milyen hangkártyát ajánalátok?
Max 15 ezerig.Aztán lépkedek felfelé jobb darabokért.
Jelenleg egy Realtek® ALC892 használok.(integrált)Jelenleg leginkább fejest használok egy superlux hd681-evot ami nem lett modositva.
Leginkább Rock ot hallgatok egyszer kétszer, ilyet katy perry, meg a rákfene tudja,de legyen nagy a hangerő, meg valamivel a minőség is nem gond ha jobb.Ezeken kívül nincs más elvárásom felé.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
válasz
pulutodurumo #20024 üzenetére
Köszi szépen a tippet!
Ez barátibb... -
Inc.corp.
tag
válasz
haverkulum #20026 üzenetére
Akkor sanszos,hogy egy belső hangkártyával is ezt csinálja.Vásárlás előtt próbálj ki egyet ha van rá lehetőséged.Nem hinném,hogy azok az EVGA erőművek bekavarnának (VGA,táp),de valami nálad nem stimmel mégsem.Legrosszabb esetben marad a külső hangkártya.
-
Inc.corp.
tag
válasz
haverkulum #20023 üzenetére
Nem feltétlenül a kártyával lehet gond,nem írtad a mikrofon típusát vagy a mikrofonos fejhallgatóét.Valószínűleg a házból szedi össze az elektromos zajt.Egy-két "jóárazott"kivitel tud ilyen gondokat egy egyébként földelésileg rendben lévő gépnél is.Én állványos alsó kategóriás dinamikus mikrofont használok,ilyen problémáim nem voltak vele.A Supreme FX egy jól árnyékolt integrált eszköz,sacc/kb a Realtek 1150-el egyszintű, csak jobb szoftverkörítéssel.Az általad kinézett Creative Z az FX-hez képest javítani fog a minőségen,nálam jól működik és elégedett vagyok vele.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
TigerCat #20022 üzenetére
Ha olcsóbban akarod megúszni, akkor még a DSX is szóba jöhet. Cserélhető rajta a műveleti erősítő, így lehet kicsit játszani a hangkarekterével.
De az SB Z OEM is kedvelt darab, kicsit a Soar ára alatt.
Az a baj, hogy igazán jó sztereó belső cuccok már nem nagyon vannak. Ez a Soar is gamer 7.1 csoda, de jó alkatrészekből van összerakva, nem lesz gondja a zenével sem. -
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, adott egy Asus Maximus VII Hero a marketingjük által egekig magasztalt SupremeFX integrált zajkeltővel. Eddig nem volt szükségem rá, USB-s mikrofont használtam, viszont most rákényszerültem az alaplapi csodára, aminek a mikrofon bemenetén valami folyamatos statikus zaj van. Próbáltam már kiszerelni a gépházból, külön földelt konnektorba dugni, lekötni minden más perifériát, levenni a cpu húzást, semmi nem segített (még ha csak egy szigetelt 1.5 méteres jack hosszabbítót is kötök rá, audacity-ben már látom felvételnél a zajt), esetleg valakinek van ötlete mi lehet a probléma? Egyéb esetben szeretnék beruházni egy külön hangkártyára, eddig a Creative SB Z kártyát néztem, abból is az EMI pajzsos változatot, erről vélemények? Elsősorban játékra, zenére és VoIP-ra használnám. Néztem a külső SB hangkártyákat is de valamiért jobban húzok a belső megoldások felé, természetesen a jó szót meghallgatom, mindenre nyitott vagyok
Ársáv kb 20-30k körül gondoltam, túl sokkal többet nem költenék rá
-
válasz
Kean_Sorbo #20021 üzenetére
Fülessel nem próbáltuk, csak másik hangfallal. Egyébként ugyanez teljesen jó egy MacBook Pro-ra csatlakoztatva.
Köszi a tippeket!
Ezt néztük ki: ASUS Strix Soar
Hátha nem lesz zajos és még árban sem olyan vészes...
Csak belső eszköz jöhet szóba. -
Inc.corp.
tag
válasz
TigerCat #20016 üzenetére
Akkor esetlegesen a földeléssel is lehet gond és az miatt van a statikus zavar.Ezek a hangfalak szabvány PC-s tápkábellel(földelt) vannak szerelve,a PC-s hangfalak pedig nem.Próbáld a Yamahákat másik (mint amibe a PC van)és tuti földeléssel ellátott aljzatba csatlakoztatni ideiglenesen és úgy megpróbálni hogyan működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
dsbhg
csendes tag
Sziasztok. Egy PCI -E 1X hang kártyát bele tudok rakni a hosszú X8 vagy X16 os PCI -E slotba az X1 helyett ?Nem romlik el ,vagy egyéb probléma nem lesz ? Köszönöm
-
Sziasztok,
A gépes topikból irányítottak ide...
Összeraktunk egy új gépet, de sajnos rendesen hallani lehet mindent a hangszórókban. Erősen súg és még az egér mozgatását is felerősíti. 2db Yamaha HS5 stúdió monitor van rákötve a zöld kimenetre, jack dugóval. Ugyanez a szett ugyanezzel a kábellel egy MacBook Pro-hoz csatlakoztatva teljes csendben van, nincs alapzaj.
Milyen megoldást, vagy hangkártyát javasoltok? Csak zenehallgatásra lesz használva, sztereóban. Nagyon-nagyon maximum 50 ezret szánnánk rá.
Jó lenne, ha a billentyűzeten levő dedikált hangerő gombbal tudnánk hangerőt állítani és nem egy külső tekerentyűvel...
Teljes konfig: ASROCK B250M Pro4, INTEL Core i5-7500 3.40GHz, BE QUIET! Pure Rock, HyperX 8GB FURY DDR4, SAMSUNG 850 M2 SSD 500GB, GIGABYTE GTX 1050 Ti 4GB, FSP Hexa+ 500W, CORSAIR Carbide Series 200R Fekete, Windows 10 64bit
Köszi!
-
jackooo84
tag
válasz
pulutodurumo #20009 üzenetére
Az M-audio m-track 2x2 miért nem jó... nekem jobban tetszik mint a focusrite már csak kezelőfelülete miatt, van esetleg tapasztalatod erről a kariról?Logilink-et nem találom.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
jackooo84 #20007 üzenetére
A Focusrite jó cucc veheted. Ha meg M-audio, akkor inkább a LogiLink amit korábban írtam. Ugyanis az egyenlő ezzel. Csak olcsóbban megkapod ha találsz belőle. Úgy látszik az ezüst festék olcsóbb mint a fekete.
-
hugi0
őstag
válasz
Inc.corp. #20006 üzenetére
Koszonom a segitseget.
Szerintem ujab 17 evet elment volna, ha a gyerek nem a szobaban focizik.Ocsemnel a padlason talaltam egy sb Live-ot
- kX driverrel popec (W7).
3,5 jack Monster Cable (IC ?) - Yamaha M45 - Monster Cable Z2 - Infiniity KAPPA CS1A X4 (DIY).
Egy kis kedvcsinalo : Two Steps From Hell
Szerk.: a melytartomany tamogatasaert felelos: (TPA3116D2) JL 13W7
[ Szerkesztve ]
-
jackooo84
tag
sziasztok melyik lenne jobb vétel microlab 7c-hez.
https://www.friendlyhouse.hu/hu/studio/usb-interface/m-audio-m-track-2x2.html
https://www.muziker.hu/focusrite-scarlett-solo-2nd-generation
Vélemény? thx
-
Inc.corp.
tag
válasz
Kabel15 #20003 üzenetére
Kabel15:A sokpontegyes PC-s eszközökben már benne van az "élmény",amit csak költségesebb módon lehet még fokozni(esetleg,talán).Az USB-s fejhallgatókhoz adott vagy a bennük lévő kártyákat senki nem tesztelgeti különösebben,mert arra mindegyik megfelelő amihez alkották:térhatású hangot imitálni.A különbségek egyéniek.Én maradnék ennél a fülesnél USB-n, és próbák nélkül(ha van rá lehetőség) nem vennék meg ajánlatra vagy tesztre alapozva semmilyen hangkártyát,mert lehet hogy felesleges.
dudLee:A 887-eshez képest egy középkategóriás hangkártya mindenképpen jobb.Részemről a Z a javaslat,bevált és jól működik(Senn HD555,Genius 6000), viszont inkább zenét az X-Fi HD-n hallgatok fülessel,de 2.1-ben a Genius-al is jól el van a Z zenénél.A Soart fej-fej mellett hozzák vele általában.Külsőben: az Omnit nem ismerem,de inkább játékra szerkesztették a leírások alapján,az ASUS U7-et meg már nem merem mondani(mondjuk nem is írtad).Az FX,RX-et kihagynám,annyival nem olcsóbbak,mint amennyivel kevesebbet tudnak.A Z-ből létezik OEM verzió is,nincs E.M.I.pajzs és nincs led,vmint ezek miatt olcsóbb.
hugi0:Ha gonosz lennék (de nem vagyok)akkor azt írnám,hogy ilyen kártyát a németek használtak még Moszkva alatt(kész csoda,hogy eddig működött)Ezek az újak már nem fognak eddig,legalábbis driver biztosan nem lesz hozzájuk.A válaszom: BÁÁÁÁRMILYEEEET!...Tehát komolyabban:Az MX300 nagyon jó kis kártya volt annak idején,nem mennék középkategória alá.Nem írtál oprendszert,alaplapot,erősítőt,hangszórókat,fejhallgatót,zenét,forrást,hogy mivel és mihez is használnád és,hogy mennyi is az az alacsony kiadás?Ha van hosszú PCI-od,akkor pl.az aprón találsz használtan ASUS D1-et (8-9K)ez jó vétel, újonnan (kb.18-20K).Ehhez van win10-es driver is, ha számít.Az idősebb kártyáknál érdemes a driver ellátottságot is megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
hugi0
őstag
Uraim !
Megnyekkent a hon szeretett Dimond Monster MX300-as kartyam. ;(
Csak sztereo erdekel ! - mit erdemes alacsony anyagi kiadas mellet venni ? -
dudLee
tag
Sziasztok!
Az alaplapi hangkártyámat szeretném upgradelni (ha megéri szerintetek). Ez egy Gigabyte H97 HD3 Realtek® ALC887 codec (Win8.1) és egy Sennheiser PC 360 Special Edition-nal használom játékra filmre és flac zenére.
A kérdésem az lenne, hogy mi az a hangkártya amire már érdemes lenne megvennem. Minimum 5.1-re azért szükségem lenne és max. 30k ig mennék el, ha megéri azt a plussz pénzt. Külső vagy belső az mindegy.
Első körben ezeket találtam :
-Creative Omni (55Euro)
-Creative Fx vagy Rx (32 és 55 Euro)
-Creative SB Z (71 Euro)
-Asus Soar (80 Euro)
vagy ha esetleg tudtok másik Asus-t mondani akkor bármi érdekelEsetleg, ha mindegyikről írtok egy kis véleményt akkor azt is megköszönném
Előre is köszönök minden segítséget -
Kabel15
aktív tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy ASUS P8H67 alaplap.
Jelenleg egy Genius SW-G 2.1 3000 hangfalam van, ezen szól a zene filmek játékok.
Viszont az esti játékokhoz ma vásároltam egy Logitech G430 as headset et.Azt olvastam pár tesztben, hogy a hozzá adott hangkártya nem az igazi.
Tudnátok esetleg ajánlani egy olyan hangkártyát ami sokat dobna az élményen?
Ha jól látom a külső kártyák drágábbak, viszont nekem lehet hogy ez a verzió jobb lenne mivel cserélgetném a hangfal és a headset et ezért jó lenne ha nem kéne minden alkalommal a gép mögé mászni.A headset elvileg tud 7.1 et. (vagy valahogy úgy csinál mintha az lenne) ezért gondolom olyan kártya kéne ami támogatja ezt.
Első körben ASUS táján nézelődtem, de nem nagyon értek hozzá.
Kert első körben 25.000ft. De ha azt mondjátok, hogy egy 30.000ft os megváltja a világot akkor hát legyen.Előre is köszönöm
-
Inc.corp.
tag
válasz
Th3Ac3 #20000 üzenetére
Az általad megadott kereten belül akkora változást nem hozna egy hangkártya ehhez a Realtek-hez képest,hogy megérje,legfeljebb a fejhallgatónál és a mikrofonnál.Ha mindenképpen venni akarsz,akkor középkategória vagy az felett érdemes(a fejes miatt esetleg),ill.még külső kártya érné meg,de azok meg 30K felett vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Fotók, videók mobillal
- Linux haladóknak
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest