- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
prolad
addikt
Sziasztok
Erősen gondolkodom egy Razer Viper ultimate vásárlásán. Van itt valakinek hosszabb távon tapasztalata ezzel az egérrel? Nagyon szimpatikus darab, csupa jót olvastam róla a teszteken, de a Razer termékek tartósságáról már általában már kevésbé.
Plusz azt jól értem, hogy ha a Synapseban beállítom amit szeretnék, akkor azt megjegyzi az egér és utána akár le is törölhetem teljesen (nem csak azért lenne hasznos, hogy ne fusson +1 szoftver, hanem mert home office miatt a munkahelyi laptophoz is használnám és ott nincs lehetőség extra szoftvert telepíteni). Sajnos Logitech oldalon (legalábbis a Master vonalon) ezt még nem sikerült megugrani.
-
Halley
tag
Sziasztok !
Két kérdésem lenne.
Logitech G102 Prodigy ( [link] )
LOGITECH G102 LIGHTSYNC ( [link] )
Van közöttük lényeges különbség?********************************************
ASUS TUF GAMING M3 ( [link] )
ASUS TUF Gaming M5 ( [link] )A kettő közül melyiket választanád és miért ?
Összességében a 4 közül vennék meg egyet., melyiket?
-
gorgo
őstag
válasz
ADAM1337 #81687 üzenetére
A helyzet javult: eddig a vevője a monitor szélébe volt dugva, most áttettem a gép hátsó usb aljzatba. Most már csak rövid kimaradások vannak (fél sec) nem pedig 3-5 másodperces.
Folyamatos mozgás közben jelentkezik, nem pedig a gép ébredését követően. képernyő jobb szélétől bal széléig áthúzom a kurzort, közben megakad, majd 10 cm-t ugrik és "utoléri magát". Azaz megszűnik a kommunikáció pár tized másodpercre? Vagy valami zavarja, interferál? Fene tudja, manapság már minden szar 2.4GHz környékén megy. Viszont nincs semmi opció a szoftverben sem ,hogy keressen más csatornát, stb. KIAKASZTÓ, kiábrándító, hogy már egy Logitech sem képes stabil terméket készíteni... -
Zaied
addikt
NightGT
Nem hinném hogy egy vonalzós beállítás mellet sok különbség lehet, viszont lehet érezni a különbséget használat közben. Ebbe az esetben inkább a talp formájának és méretének tudnám be a dolgot. Lehet a szenzor beállítása közt is ekkora különbség, azért van az hogy egy jó szenzor csak 1 dolog. Én nem éreztem ekkora különbséget ilyen téren.premierpark
Razer DeathAdder V2 Pro
Logitech G703-mal előfordulnak görgő bajok.DEJVID
Kellene egy kézméret cm-ben és hogy hogyan fogja az egeret. Az MX Mastert hanyagolnám. -
NightGT
senior tag
válasz
xEon1337 #81683 üzenetére
Egérpad változott? Az tehet ekkora különbséget
@BMS: 3389 nekem szubjektíven jobban tetszik, de ott maga az egér is jobban illik a kezemhez. Úgy tudnám leírni, hogy a 3360-nál kicsit élesebb, pengébb, érzékenyebb, legalább szubjektíve. Mintha a 3360 kicsit "simítva" lenne ehhez képest. De félre ne érts, ez nem objektív különbség. Nehezen mondanám, hogy jobb nála, nem is vagyok akkora prógémmer - de _nálam_ szubjektíve jobb a 3389
-
BMS
őstag
válasz
xEon1337 #81691 üzenetére
Nekem eddig a legkomolyabb egerem egy SS Rival 300 volt ami 3310-es ha jól emlékszem de az nagyon bejött fogásra is pedig nincs akkora kezem.
Eddig inkább a szenzort vettem figyelembe azért nézegettem a razer razer deathadder v2-t,de ha nem szűmít ennyit a szenzor akkor lehet a rival 310 lesz mert annak is hasonló fogása van mint a 300--nak . -
BMS
őstag
válasz
xEon1337 #81689 üzenetére
Értek.
A linken az IPS érték a leírásban szereplő FPS-nek felel meg?
ennek: FPS: Frames Per Second; ez gyakorlatilag azt a számot jelöli, hogy a szenzor által a felületről készített képeket az egérben lévő DSP (Digital Signal Processor - Digitális Jelfeldolgozó Processzor) milyen rátával dolgozza fel másodpercenként. Elvileg minél nagyobb, annál jobb - gyakorlatilag önmagában nem jelent semmit. -
BMS
őstag
Sziasztok.
Az egérajánlóban nézegetek egereket a 21-26+os kategóriákat nézem.
Van érezhető különbség a PMW 3360 és a PMW 3389 között?[link]
Itt nézegettem még a szenzorok tulajdonságait. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kérni tőletek segítséget egér választásban.
Méretben a Razer Deathadder 2, illetve a Steelseries Rival + Logitech g703 nagyon kényelmes nekem.
Valami hasonló egeret keresek amit vezeték nélkül a MacBook-ra tudom kötni.
Mit érdemes megnézni szerintetek? Mi az ajánlott?Köszönöm szépen!
-
gorgo
őstag
Még nincs meg 2 hete az M720 Triathlon, de ma folyamatosan gondok vannak vele. Lefagy a kurzor, 2-3 sec, nem mozdul, se katt, se mozgás se semmi. Aztán látom, hogy villog az egér tetje, meg a szám, amely az eszközpárosítást hivatott jelezni. EGYETLEN eszköz, egyetlen vevővel. Valamivel összeakad a szemétláda.
Még jó, hogy minden lószar 2.4 GHz-en kommunikál, így csak tucatnyi szarral akadhat össze. Másnál volt hasonló? 20k-s egér lehetne annyira intelligens, hogy keres magának egy olyan frekvenciatartományt, amit csak ő használ. Halál idegesítő!
-
Lavar
aktív tag
Átvettem ma a DA v2-őt, gondoltam offban véleményezem röviden, mert nagyon tetszik.
Tavaly novemberben vettem egy DA Elite-et, azt is akcióban, de kb. 2 hónapig bírta. A bal klikk duplázott, a boltban már elfogyott, így visszaadták a pénzt.
Vagy kifogtam egy jobb darabot ebből a v2-ből, vagy sokat javítottak rajta, mert sokkal jobban össze van rakva ahhoz képest.
Az Elite-en a főgomboknak volt horizontálisan egy kis holtjátéka, amit meg lehetett szokni, de nem volt az igazi. A kattintás érzet kicsit "kásás" volt, ez inkább zavart, de még ezt is elnéztem anno, nem vittem volna vissza ezért. Továbbá az oldalsó gombok kicsit lötyögtek. Szenzorban hibátlan volt.
Ez a v2 nem lötyög sehol, a click feel is jobb lett, nem olyan finom puha, mint az apróról vett japán omron ami a strix claw egeremben van, de határozottan jobb, mint az Elite-ben. Remélhetőleg tényleg tovább bírja ez az új optikai cucc.
A jobb talpak, kábel, gumi elhagyás stb. ki lett párszor tárgyalva, arról nem írok, rendben van az egér szerintem.
A másik nagy pozitívum ez a ~80gr-os tömeg nagyon észrevehető a 110gr-os strix claw után, pedig azt évekig használtam és sosem zavart a súlya. De most, hogy itt van ez hasonló nagy méretben, mégis könnyebben, kellemesebb emelgetni.
Csak kettő dolog nem tetszik benne, az egyik a dpi váltó gombok nem matt fényezése, nekem az Elite szolídabb gombjai jobban bejöttek.
A másik pedig, hogy továbbra sem lehet elmenteni a világításmódokat rajta, vagy fut a háttérben a szoftver, ha egységes színt szeretnék, vagy nem, de akkor szivárványként világít.
Összességében egy egérért sem lennék hajlandó 20k-nál többet költeni, legyen akármilyen jó, régebben még a 10-et is sokalltam volna, de ez most megérte a 18-at most így, mert az Elite-nél bejött a forma. Remélem sokáig bírja. -
Az hogy lehet, hogy a Model D-t is 800 dpi-n használtam, most a Sköllt is 800 dpi-re tettem, de egyértelműen magasabb utóbbival a sensitivity.
CS:GO-t próbáltam előbb, eddig 2.4 volt a sens, most le kellett vennem 1.4-re, hogy ~ugyan azt a sebességet elérjem. WTF? -
válasz
ADAM1337 #81678 üzenetére
Elképzelhető, hogy ez a példány lett valamiért silányul összerakva.. bár nehezen hiszem, hogy ekkora szórás legyen a gyártásban. Abban a 2 napban, amíg használtam, szabályosan rossz volt már hozzáérni is.
Munkában MX Master 3-at használok, lehet sok rosszat mondani erre az egérre, de minőségben azt hiszem, hogy nehéz belekötni. Nálam nagyjából ez a mérce és a Sköll hozza, ahogy a G403/G603 is hozta (meg régebben az MX518).
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
xEon1337 #81665 üzenetére
Nekem speciel most az van azért kérdeztem, és nálam volt g903 is az elmúlt évbe, meg G60x/g70x is valamint zowie ec2a.
Nálam nincs ilyen lötyögés probléma nem rosszabbul összeszerelt mint egy G903 a viper ultimate, kb azonos szint mint bármelyik mostani felső közép kategória logi > g60x/g70x.
Én mondjuk egyik egeret se istenítem majd az idő alatt kiderül, hogy megérte-e.
(Nekem 38k-ba volt dokkolóstúl mindenestül 2 év garival) -
copass
veterán
akkor nem volt nagy választék egérben, egy minőségi egér volt az ms lézerese volt eszetlen áron.
amikor már volt választék én évente vettem új ms intellimouse explorer 3-at asszem 7k környékén volt 2000ben. ugyanazzal a hibával száll el mindig, bal klik megadta magát. de a második után elengedtem, visszatértem az a4techez az 2 évet kibírt. -
F-ECT$
titán
válasz
szkuvi #81671 üzenetére
A logikád nem biztos, hogy értem: van egy 14k-s egered, és amíg az szervizben van, addig veszel egy olyan tartalék egeret, amit 20k körül van alapesetben? (Bár a pót szót idézőjelbe tetted.)
14k-t egyébként megér az egér, nekem volt korábban is MX518-am, így teljesen meg vagyok vele elégedve, a görgőjét szokták nem szeretni a hangja miatt, de nekem azzal sincs különösebb bajom.
-
szkuvi
tag
Sziasztok,
kb 2 hónapja vásárolt CoolerMaster MM531 egerem görgője úgy tűnik megadta magát (lefele scrollozásnál random ugrik 1-1 sort felfele, visszafele ugyanez), így szerintem meg gariztatásra a szigetes webshop-nak. (vagy ennek orvoslására létezik valami házi praktika - a szétszedésen kívül??)
Viszont addig sajna a gép használhatatlan lenne egér nélkük, ezért gondolkozom egy "pót" egeren.
14k-ért az MX518 jó dealnek számít? Kinek milyen tapasztalata van vele??
Kezem kb 19x10 cm, a fogásom pedig palm.
-
Mclovin
senior tag
válasz
xEon1337 #81663 üzenetére
Nekem meg Viper Mini van, de kb ilyen jó egerem nem volt soha. Minimális mozgása van horizontálisan főgomboknak, viszont az új kapcsolók nagyon bejönnek, nálam nem könnyebb lenyomni a görgőt mint bármely másik egeremen. Emellett ott van a paracord szerű flexibilis kábel, gyári PTFE talp, könnyű egér, anélkül, hogy 'lyuggatva' lenne.
-
Zaied
addikt
válasz
copass #81668 üzenetére
+1
Azért az se kell elfelejteni hogy egy késöbbi gyártású egér ugyan abból a modellből jobb lehet (van rá példa)!
Ha meghalgatták a vásárlókat, lehet bőven javítani a gyártáson akár apróságokkal is...Ez a könnyű egér téma gyártás szempontjából eléggé gyerekcipőbe van még, egy hagyományoshoz képest. Nem kell tőlük csodát várni, főleg ha egy sima egér is lehet ugyan olyan vacak.
-
copass
veterán
kinek mit jelent a minőség. van akit minden zavar, van akit már ugyanaz a jelenség nem annyira.
gwolves, dream machines szerintem hulladék kategória más meg isteníti. A4techet én nagyon sokáig istenítettem, aztán kiderült hogy van ami bőven jobb.
razer DA v2 két hét után elkezdett recsegni a talpánál, mint kiderült gyártási hiba.
xtrfy m4 3 hónap után a hüvelykujjnál elkezdett recsegni nyomásra, mögötte vmihez hozzáért vmi!
ezeket nem lehet előre megjósolni, mert csak hosszú használati idő után jön elő és nem mindenkinél.
de ezzel együtt tudok élni.
aki meg azt mondja hogy régen minden jobb volt, annak itt egy kép egy pici iroda ~ 5 év közben elfogyasztott egerei. évente cseréltük az egereket... -
Xelo
addikt
válasz
én két basilisk x hyperspeedet küldtem vissza, és szó szerint ugyanezt írtam... itt meg megkaptam hogy az ultimatet kellett volna vennem és elégedett lennék, meg biztos rossz szériát fogtam ki. valahogy kételkedtem..
szerintem nagyon különböző a fórumozók ingerküszöbe a jó minőséget illetően.
-
dannyl
addikt
válasz
De te ugye nem tekersz bele dugóhúzót azért?
Valószínűleg azért, mert az elektronika jó benne (csak tippelek), és nem hosszútávú tesztet csinálnak vele, hanem méréseket végeznek.
Hozzáteszem a deathadderem minősége se valami penge. Én is úgy vagyok, hogy ennyiért többet várna az ember. De ugye avulástervezés van itt is. -
Elmúlt egy év tapasztalta összegezve: Razer Viper <<< Glorious Model D < G-Wolves Skoll
Január óta használtam egy Glorious Model D-t, az első pillanatban nagyon gagyi érzetet keltett az előtte használt G403/G603-ak után, de aztán idővel hozzászoktam.
Aztán év közben párszor az alzában "ráfogtam" a kiállított darab Razer Viperre és nagyon motoszkált a fejemben, mert kényelmesnek tűnt, bár a palmos fogásomhoz féltem, hogy lapos, de egy kollégától múlt héten beszereztem egy pár napos példányt jó áron itt a HA-n.
Az egy dolog, hogy mégsem kényelmes, de az összeszerelés minősége annyira gagyi, hogy állítom, egy 2000 forintos Aliexpresszes egér is komolyabban van összerakva. Mocorognak a főgombok horizontálisan, holtjátékuk van vertikálisan, az egész egér nyekereg, a görgőt túl könnyű lenyomni, ezért akaratlanul is gyakran sikerül. Eddig sem volt ettől a gyártótól egy termékem sem az előítéletem miatt, de most már biztos, hogy nem volt alaptalan a dolog.Ellenben a G-Wolves Skoll egy k*rva jó egér. Persze sokat segít rajta, hogy a főgombok a ház anyagával "egyben" vannak, de ettől függetlenül is nagyon minőségi portéka, nagyon ajánlom mindenkinek!
-
Amerigo57
őstag
Akit érdekel , a Black Friday akcióban a mai naptól itt , az alábbi egerek árai csökkentek.
Logitech G502 HERO
Logitech G502 LightSpeed
SteelSeries Rival 310
SteelSeries Rival 3
ASUS ROG Gladius II Wireless
Logitech G305 Lightspeed
Link: -
copass
veterán
-
nuke7
veterán
az acer predator ajánlott egér? Úgy látom annak lehet jobb oldalára ujj-támaszt rakni...
-
Zaied
addikt
Legjobb eseményekről mostanában mindig lemaradok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Gitáros topic
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early2013 - i7 I 8GB I 500SSD I 13,3" Retina I OS X Catalina I Cam I Gar
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest