- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Micro Four Thirds
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sev5g3
csendes tag
Ezeket próbáltam: Trust Carbon Laser Wireless, Microsoft Natural Wireless Laser 7000, Logitech M305, M505, de a media marktban szinte az összes elérhetőt kipróbáltam.
Hosszúak az ujjaim, és szinte az összes egér rövid nekem (úgy szeretem, ha teljesen ráfekszik a tenyerem az egérre). Az aszimetrikus, magas és széles egereket szeretem, legalábbis jó régen egy ilyenem volt, csak nem tudom a márkáját (meg persze az még görgős volt). -
sev5g3
csendes tag
Tippet kérnék tőletek!
Egy nagyméretű, kényelmes egeret keresek 10-12 000 ft-ig. Napi 10-12 órát ülök gép előtt munka miatt, és már hónapok óta keresek egeret, de nem találok olyat, amiről nem lógnak le előrefelé az ujjaim. NAGY KEZEM van, és hiába próbáltam végig mindent a 25 000-es csodákig, egy sem volt kényelmes.
Ötletek?
-
priti
addikt
Az MX nekem is rövidnek tűnt, nézegettem azt is. A G500 hosszát nagyon eltalálták, az tökéletes, pont jó magas is, tök jól elférek rajta, csak a bal elejét nem értem miért csapja le a logi az egereinek, ha nem lenne így belemarva ez az ív, hanem kidomborodna pont facán fel tudnám a domborulatra akarsztani a kisujjam oldalát annyira, hogy éppen ne essen le. Olyan kevesen múlik és mégis elcseszi az egészet, most azt hogy a három oldalsóból csak kettőt lehet használni kényelmesen még pont lesajnálnám, nekem kettő bőven elég, vagy ha nagyon nem akkor még mindig ot van még kettő elöl amivel a DPI állítható, max átprogramozom másra aztán szevasz. Mondjuk böngészni szerintem tökéletes a G500, csak arra szeintem horror drága. Ez a kiakasztós görgő nekem is tetszik, lehet vele tekerni rendesen. Ez egy jó találmány.
-
nyunyu
félisten
Azert a Logitech elegge ludas a dologban, egyre rovidebbek az egerei.
Kivancsisagbol felsorakoztattam 13 evnyi MouseMan generaciot (*) libasorba, hogy a gorgoik tengelye egy vonalba essen:
Jol latszik, hogy a 97-es MouseMan+ masfel centivel hosszabb hatrafele, mint a legujabb Performance MX. (11 cm vs 9.5 cm)
Meg az is sokat szamit, hogy a MM+-on a huvelykujj helye alul volt, igy kenyelmesen elfert az eger tetejen 3 ujj, nem tolodott jobbra le az ember mancsa rola, mint ahogy a '02-es MX500/700 ota egyre jobban.
Performance MX-en pl. jo fel centivel magasabban van a Mouse4/5 gomb, mint az MX Revo-n, igy meg jobban lelog oldalra az ember keze rola
MX Revo-n egeralatettol 37mm-re van a Mouse4/5 kozti res, Perf MX-en 43mm-reEmiatt nem lehet rendesen megfogni az egeret, hogy egyszerre kenyelmesen elerd huvelykujjal a Mouse4/5-ot (bongeszesnel alap!), mutatoujjal a bal gombot es a gorgot, kozepsovel meg a jobb gombot, gyurus plusz mutatoujjat mar nincs hova tenni, elfogyott keresztben az eger.
Raadasul beraktak a hasznalhatatlan kereso gombot a Mouse 4/5 ala, igy az ember huvelykujja akaratlanul is beleakad...Igy szamomra hasznalhatatlan a Performance MX.
Vagy megveszi valaki, vagy atepitem a MouseMan hazaba.
Utobbi esetben legalabb lesz egy tenyleg kenyelmes, modern egeremBar a SmartShift elsporolasaert meg mindig zabos vagyok.
*: nem teljes, '99-00-as iFeel MouseMan-om (kepen a vilagosabbik a tenyermasszirozo iFeel, sotetkek a vibrator nelkuli tesoja) mar nincs meg, '01-es Cordless MouseMan Optical-om (ennek a drotnelkuli tesoja) osszesen fel napig volt.
-
priti
addikt
Az uccsó elég szimetrikus felülről, a kétkezesek szoktak ilyenek lenni, hogy mindenkinek jó legyen. Én nem a spec-re értem, hogy üti őket, hanem a szerintem fontos szempontokat nézve, ez a része hogy hány gével gyorsul meg hány DPI-vel több mint 5000 stb. stb. ez számomra ilyen "jólvan, hagyjuk már Ibolykát, nem hót mindegy?" szint. Én csak egy olyan tenyeres patkányt akarok, ami kényelmes, odébb lehet tenni normálisan és ha már újat veszek, akkor lézer. Innen jutottam el a G500-ig és ez is csak majdnem.
Nem azért választottam, mert ez milyen hű de gamer, ha találtam volna 3000Ft-ért valami tök noném szart ami ennek megfelel azt vettem volna, de nincs. A golyós egerem 2100DPI -t tud, nekem elég az is, de a mostani olcsó egerek fél méter magasból letapizzák a padot, belenézel megvakulsz olyan, szóba se jönnek, nem lehet felemelni, mert össze-vissza elmászik, használhatatlan játékra, melóban netezni bőven jó, de itthonra nem kerül szóba -
priti
addikt
Szerintem ezeket üti a G500, egyik se különb. A kudos kényelmes lehet így formára, de ugyanaz a kisujjcumi van ott is, mint ennél ahogy látom. Érthetetlen, persze valszeg a fiatalság már karomfogásban adja elő és így mi el lettünk felejtve. Szerintem kétkezes egeret ne vegyél, nekem a razer olyan, nem kényelmes hosszútávon, inkább jobbosat nézzél. Remélem kiszúrsz valamit amire én nem gondoltam, mert nekem már nincs ötletem.
-
ViTaZi
aktív tag
Nálam most ezek jöhetnek szóba:
Gigabyte GM-M8000
Razer DeathAdder V2
Microsoft a SideWinder x5
Speed-Link Kudos
Roccat KovaHa lesz valami akkor szólok h melyik válik be!
-
priti
addikt
Amúgy ha a page up, page down-t programozod a gombokra az egér szoftverében akkor megy játékban is az összes gomb. Valamiért ha csak sima funkciógombként van amit az alkalmazás definiál akkor nem mindegyiket lehet használni, valszeg a COD4 régi és még nem támogatja az n-nél több gombos egeret.
Milliók vannak amúgy elájulva ettől a rágcsálótól, akinek még soha nem készült el a csuklója az nem is érti, hogy nekem mi a nyomorom csak olvas és azt mondja, hogy "ház ez hülye", én is ezt mondanám nyilván, szóval én nem akarlak lebeszélni róla.
A másik egerem Razer egyébként, ahogy fenntebb írtam, nincs semmi gond a minőségével, szerintem tartósnak mondható. Persze inkább érdemes konkrét típusról beszélni, mint általánosságban gyártóról. Műszakilag szerintem már 8k-tól felfelé mind tökéletes.(#5585) ViTaZi
ha találsz valamit ami beválik írd már meg a típusát légyszi, mert én egyszerűen egyetlen egyet se találtam egyik gyártótól se, aminek elöl van a szenzora, tehát odébb lehet az egér hátsó élére állítva tenni anélkül, hogy beletaknyolna, elég nagy ahhoz, hogy elférj a hátán és ha a tenyeredben van elég elöl vannak az oldalsó gombok ahhoz, hogy a hüvelykujjadat ne kelljen túlságosan hátrahúzni kábé görcsbe
Ez amúgy jó lenne, mert a három oldalsóból kettő kényelmes tenyérben is, csak a kisujj alá nem tettek semmi, nem is kell mert bármire fel lehet tenni, ha domború az íve az oldalának az már elég is nekem, de ez pont homorú, holott semmi értelme, egyszerű vonalvezetési hiba, valamelyik buzi dizájner agymenése ...annyira duhítő -
ViTaZi
aktív tag
Igen én is így használom és fogom is az egeret mint te a 3. képen . De az egér formájából is látszik h ez nem olyan típusú egér amelyet te szeretnél.
Ezt leírás a Gamestar cikkból vágtam ki: (és szerintem igen fontos egérvásárlásnál)
Hogyan lehet fogni az egeret?
Az érzékenységes témánál már említettem, hogy a különböző sens-el játszó játékosok máshogy fogják az egeret. Ennek hatalmas jelentősége van profi rágcsáló választásakor, és sajnos ebből adódik a legtöbb félreértés is, ugyanis egyesek simán azt mondják egy egérre, hogy használhatatlan, kényelmetlen vacak, pedig csak nem nekik való, nem az ő stílusukhoz illik. Ebbe a hibába különben még komolyabb - illetve magukat komolynak tartó - teszterek is rendszeresen beleesnek.
Nos, összesen háromféle módon lehet fogni:
- Palm grip, azaz tenyérbe fogás: Ez a fent említett low-sens játékstílushoz illeszkedik, ilyenkor a tenyerünk az egér hátán fekszik, könyökből mozgatjuk az egeret, csuklóból csak apróbb igazítások történnek. Az ergonomikus, direkt jobb vagy balkezes egerek valók az ilyen játékosoknak; ha pedig egérpadvásárlásra adjuk a fejünket, mindenképpen jó nagyot vegyünk, szükség lesz rá. Jellemző a gyakori emelgetés, mikor a játékos visszarakja az elkalandozott egeret a pad közepére. Ezt tartják a legkényelmesebb módnak, a játékosok többsége így játszik, már csak azért is, mert a korai nem-gamer egerein erre volt kötelezve, így rászokott.
- Claw grip, azaz "karomfogás": A tenyér nem, vagy csak ritkán érinti az egér hátát, a nagyobb mozgások általában csuklóból indulnak, végül az ujjak pozicionálják az ellenfél fejére a célkeresztet. Ez jellemzően a high-sens stílus egyik formája. Itt már semmi szükség hatalmas lepedőkre, könnyedén el fogunk férni egy normális, esetleg kisebb méretű padon is, attól függőn, hogy mennyire magas is az a bizonyos magas felbontás.
- Fingertip grip, azaz "ujjbegyfogás": A játékos csak az ujjbegyeivel érinti az egeret, a tenyerével soha. Kis méretű egerekkel szoktak így játszani, szintén többnyire high-sens-el.
Nyilvánvaló, hogy a három különböző fogási mód legalább három különböző egértípust jelent, amik bizony csak az adott stílus kedvelőinek lesznek kényelmesek. Például egy nagy, ergonomikus palm grip egér, hiába kényelmes, nem alkalmas claw vagy fingertip stílusra, hiszen nem szimmetrikus és túl nagy. Mint említettem, a játékosok többsége palm grip-et használ, ebből szoktak adódni azok a félreértések, hogy a nem nekik készült egereket egyszerűen kényelmetlen nevezik, és jól lehúzzák. Ne hallgassunk rájuk, találjuk ki, hogy mi a jó nekünk, és vegyünk olyat.
-
priti
addikt
Ha így fogod akkor tökéletes ez, csak én olyat szerettem volna, ami gyógy a csuklómnak, ami ergonómikus, na most ez az, csak ha így fogod, akkor konkrétan semmi értelme annak, hogy ergonómikus, mert a kézfejed a csuklód tartja és nem az egér háta. Én olyat szerettem volna amit játék közben így lehet fogni, na ilyen konkrétan nincs. Egyáltalán nincs.
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a legjobb a felhozatalból.
A többi négyszögletes, túl kicsi, túl keskeny, túl lapos stb. stb., gondolhatod, hogy nem a szart akartam magamnak. A létező legjobbat akartam. -
ViTaZi
aktív tag
Látom már ki is írtad h az egér eladó. Én is pont ezt az egeret néztem ki de ezek szerint nem ö lesz az én választásom. Ennyi pénzért azt hinné az ember h tényleg egy professzionális egeret kap erre tessék... :
Ezt néztem most ki : Razer DeathAdder V2
Esetleg valakinek valami tapasztalata van már róla? Mennyire jók ezek a Razer egerek?
Elöre is köszönöm a választ!
-
priti
addikt
de szar hogy az elején a jobb oldala nem jön ki egy picit se, így ha szabályosan fogod egyáltalán nincs hová tenni a kisujjad végét és állandóan letapad a kisujjhegyem a padra, amint egy picit nedves lesz és ez pont elég ahhoz hogy folyamatosan idegeljen, hát beleakadok a saját kezembe állandóan egy majdnem 14k-s egérrel
Ezt nem hiszem el, teljesen felbac, hogy egyik egér szarabb, mint a másik. Ilyen nincs.
Komolyan mondom hogy ez hihetetlen. Ezt is csak ujjhegyekkel lehet fogni, különben szar, egyszerűen nem tudod rátenni a tenyered mert ha ráteszed, ahogy orvosilag kéne hogy ne készüljön el a csuklód, akkor az oldalsó gombokból a hátsót egyből nem éred el, csak ha kitöröd a hüvelykujjad, a középsőre nem engedett játékban rátenni semmit, hiába nyomkodtam
(ezt még megnézem, hogy ezzel lehet e valamit csinálni a driverben)
maradt egy, faca.
de ha meg ujjheggyel fogom akkor meg ugyanott vagyok ahol voltam, úgy nem támaszt ott ahol kéne, hát durva mindegy mi van a kezem alatt ha a tenyerem a levegőben van, akár krumpliformája is lehetne...a qrva életbe... de hogy mi a szent szar olyan hatalmas dolog abban egy milliárdos világcégnél, hogy addig gyártom az öntőformákat, amíg az egyik tökéletes nem lesz, nem igaz hogy egyik droidnak sincs kisujja a tesztelők között.
mi az Istent csinálnak a fejlesztőmérnökök? A Lézerrel játszanak évek óta fogadjunk ... hogy üveglapon is jó legyen, aaaz fontos.
Teljesen arra van kialakítva, hogy játék közben nem teszed rá a tenyered, így utólag az oldalsó gombok elhelyezéséből is tök egyértelmű, hogy elöl van az egér a tenyerem meg mögötte a levegőben, a csuklóm meg dögöljön meg, tartsa az első ganglion-ig.
Ja kérem, hát így a golyós Boomslang 2100 se nyom. Ráadásul azon legalább van hová tenni a kisujjam. ...kapjátok be, a nagy gamer egér, ez mind? kössz a semmit, ez is egy kalap szar, használtam vagy két-három órát... Ezeket a súlyokat meg nem is értem, mint ha valami utolsó professzionális precízió lenne, hogy hány gramm legyen, közben meg ha megfogod rendesen asszed kényelmes, játék közben meg egyből egy kalap szar.... -
priti
addikt
válasz
dudika10 #5580 üzenetére
Megvettem a G500-at, eddig ez az első nem golyós egér, amit nem vetettem el az első 5 perc FPS után. Többet kutyul bele sajnos ez is emeléskor és visszatételkor egy golyó mozgásánál, ami egyenlőre zavar, de azért korrigálhatónak tűnik. Egyenlőre fogjuk rá, hogy megszokom. Aztán lehet a végén ez se lesz nálam sokáig... Pontos, érezhetően pontosabb, mint a korábbi patkányom.
A hüvelykujjas gombokból kettő kényelmes, a hátsó túl hátul van, az semmire nem jó szerintem. A görgő remek, a nagy gombok szerintem hangosak, de határeset.
Messze nem ér annyit, amennyiért adják, de kényelmes, nem túl kicsi, nem túl nagy, rendben van, nálam ez fő szempont volt, mert az egyetlen bajom a régivel, hogy kényelmetlen.
Ha alacsonyabb lenne a LOD-ja azt mondanám tökéletes, szerintem így, ezzel a LOD-dal nem az. Ez van, jobb ötletem nem volt. -
dudika10
veterán
Logitech M500 esetleg?
priti: A szövet padot (Qck) a WMO és az IMO is 2mm felett elengedi. Az üvegen úgy 3mm kell a WMO-nak. És ezeket elég sokat kell emelgetni, mert alacsony felbontásúak. Én tökéletesen tudok velük játszani és nagyon sokat emelgetem őket. Egyébként szerintem picit túlliheged ezt a LOD problémát. Én mindig alacsony DPI-n játszom pörgős FPS-eket is ebből kifolyólag szinte többet van a levegőben az egér mint az asztalon, és mégse volt szinte egyik egérrel se ilyen problémám.
-
priti
addikt
Aki olyan őskövület, mint én, hogy még mindig úgy fordul játékban, hogy emelgeti az egeret olyat keressen, aminek elöl van a tapizója.
Aminek középen vagy hátul van az elből necces a DOF miatt, én erre jutottam, mert amikor játék közben emelem az egeret csak az elejét emelem meg és a feneke az egérpadon marad egy csomószor, nem veszem észre, de hirtelen fordulatoknál mindig így van, kinyomoztuk. ...szóval ha hátul vagy középen van a lézer az egér alján, akkor nem emelkedik el eléggé és beletaknyol az egér a "levegőből" a mozgásba.
Állítólag van egy pár patkány már, ami 2mm alatti távolságból is elengedi az egérpadot, ami már elégnek tűnhet, de igazából nem garancia ez semmire, mert döntően emiatt az számít, hogy hol van fizikailag az egér alján a tapizó, az alacsony DOF csak arra kell, hogy az emelés pillanatában (mivel sréhen emeled oldalra) mennyit mászik el, amíg el nem engedi a padot. Szóval vagy le kell szokni az emelgetésről, vagy magas felbontású golyós, vagy elég keményen zsebbe kell nyúlni én úgy látom...Asszem egy G500-at vizsgálok be tartósabban az említettek miatt hátha beválik, aztán ha ez sem akkor marad a golyós Boomslang 2100 pedig nem kicsit kész van tőle már a csuklóm. Sajna inkább afelé mentek el ahogy látom még a gamer egereken is, hogy kapcsolható legyen a DPI míg a szenzor sokszor középre kerül.
Szerintem azt képtelenség megszokni egy pörgős FPS-ben, hogy egyszer így mozog az egér aztán nyomok egy gombot amitől meg amúgy mozog, azzal megfordulok, aztán megint átváltok alacsonyabb DPI-ra
Max azt tudom elképzelni, hogy be van állítva az a DPI amivel tökéletes a célzás és nagyon ritkán egy-egy távoli cél esetén egy picivel mégalacsonyabbra váltok a két DPI közötti minimális eltéréssel.
Max esetleg az lehetne még, hogy amíg nyomvatartod hüvelykujjal az oldalsó gombot addig van magas felbontáson és amikor elengeded automatikusan visszavált a beállítottra, ezt meg tudnám talán szokni az emelés helyett. Ilyen opció van valamelyik egeren? Vagy a váltás-visszaváltás mindig két gombnyomást igényel egyenlőre az összes típuson?
-
mhn
tag
sziasztok!
szeretnék egy megbízható, pontos egeret:
ami fontos:
- min. +2 gomb a hüvelykujjnál, de nem baj ha több is van
- alapvetően munkára használnám, szval nem egy gamer kategóriára van szükságem
- vezetékes
jelenleg egy logitech vx revo van, de ez 1 év után olyan kihagyásokkal dolgozik, h munkára se lehet használni.
majd megy vissza szervizbe, de tulajdonképpen az elején se működött úgy mint egy 2ezer forintos vezetékesami miatt most ismét logitech-et vennék, az az "akadásmentes" görgő (nem tudom mi hivatalos neve).
de nem ragaszkodok a logitechez, szval más gyártóknak van vmi hasonló megoldása a gyors görgetésre?néztem a geniusnak is van vmi turbo scrollos megoldása, de nem igazán értem, hogy hogy működik. vki esetleg próbálta már?
előre is köszönöm!
-
okay
aktív tag
Hello!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy hány méter kábelt visel el az egér/billentyüzet jelkésés nélkül? Meg szeretném hosszabbitani de ugy hogy a reagálási ideje ne nöjön.
Kb hány méter hosszu kábel lehet rajta? És függ attol hogy ps2 vagy usb, melyikre lehet hosszabbat tenni?
Köszi! -
Dizson
tag
Sziasztok! Elromlott a Razer DeathAdder-em, és szeretnék venni egy új gamer egeret. Néztem párat:
- Logitech G500
- Logitech G9
- SteelSeries XaiSzerintetek?
-
Jmedve
tag
válasz
Forceman #5564 üzenetére
Tegnap este kipróbáltam az egérkét Gears of Warr-ral, Batlefield Bad Company2-vel. Szerintem egész kassa volt. Könnyen lehet játék közben is DPI-t váltani. Az én Játék stílusomnak elég volt 1600 - 2000 DPI. az ettől alacsonyabb már olyan beállítás mint egy közel mezei egér. Az ennél nagyobb meg már engem zavart azzal hogy "nekem" túl érzékennyé vált. 2 óra játék után is kényelmes volt a fogása. PL a fiamnak van egy LOGITECH G500-as rágcsálója, de nekem az borzasztó kényelmetlen, pedig az már egy csúcs egér.
Összességében nekem bejött ez a típus. Persze azért nem kell ódákat zengeni róla, de ha pl., strapabíró is lesz, akkor az árát simán megérte. (szvsz. jobb az ár érték aránya, mint a LOGITECH G500-é. -
Jmedve
tag
-
priti
addikt
Engem. Nézd én elhiszem, hogy nem kell dobálni, de én lassan 20 éve úgy játszom ahogy, én már nem fogok megszokni egy más stílust. Én ha megfordulok akkor kiteszem az egeret az egérpad széle irányába és behúzom középre és az egér érzékenységét is úgy állítom be, hogy ez a mozdulat pont egy 180 fokos fordulat legyen, úgy nem tudok játszani, hogy odébbhúzom az egeret 5 centit és attól háromszor körbeforog. Nem tudom pontosan mekkora az a DPI amire valóban szükségem van, szerintem olyan 1000 körül lehet, a régi DTK (Logitech gyártotta)egeremet annó azért cseréltem le, mert az akkori alaplapomról lehagyták a PS2 csatit, most meg hogy újra van ilyen port meg már kevés lett (valszeg 600 DPI), megszoktam egyrészt a Razer Boomslang 2100 érzékenységét amit persze nem használok ki valszeg teljesen játék közben, másrészt meg a fullHD felbontású 40"-os kijelzőn meg már tényleg kevés a régi egér, mert ha a fennt említett mozdulathoz beállítom az egér érzékenységét a játékban a DTK-val, akkor az az egér már túl sokat megy odébb a legapróbb mozdulatra, nagyon "darabos" ami zavar a célzásban, nyilván túl alacsony már a DPI, 40 colon nagyon kijön az érzékenység, mert ami monitoron pár miliméter az egy ekkora kijelzőn már centikben látszik, de már megszoktam a nagy képet, ugyan egy picit gyengébb a képminőség FullHD-ban, mint a régi 20"-os monitoromon 1600*1200-ban, de nekem sokkal jobban bejön a nagy kép. Savanyú lenne már visszaállni monitorra...
Egyébként meg nem tudok úgy eljutni COD4-ben lvl40-ig, hogy ne bannoljanak ki a legtöbb szerverről csalásért. Ebben nyilván az 5.1-es fejhallgató van erősen benne, nyilván túlnyomórészt amiatt kiáltanak ki wh-snak, de nem gondolom, hogy a technikámmal baj lenne. Pici pörgős pályákon gyakran menet közben kibacnak, hiába tépem a számat, hogy nem csalok.
-
Napi kérdés: Mi az a LOD?
-
nyunyu
félisten
Teszel ra HyperGlide tappancsot, az egyreszt brutalisan csuszik, masreszt 0.8mm vastag, ennyivel emeli el a felulettol az egeret -> ennyivel csokken a LOD.
Egyebkent nem ertem, kit zavar a LOD.
Ha magas dpi-vel jatszol, akkor ugysem kell megemelni az egeret.
Nincs az az isten, hogy fel metereket lobaljam a dognehez MX Revo-t(btw, van egy zsiruj, 0km-es Performance MX-em elado, ha kell ra HyperGlide, az is akad.)
-
priti
addikt
válasz
dudika10 #5555 üzenetére
Az a gondom, hogy ez a LOD érték is lehet szubjektív, hogy mi az ami már zavaró, mert nyilván van aki magasabbra emeli az egeret nálam, ezért kéne valami táblázat legalább a népszerűbb egerekről, de elég kevés helyen találni ilyen teszteket, amik erre (is) ki vannak hegyezve. Én a melóból hazahoztam annó egy rakás fajtát, de mind belemaszatolt amikor odébbdobtam és játék közben nem tudom kontrollálni, hogy milyen magasra emelem, de olyan egy-két mili lehet az a távolság amit megszoktam, mert a golyó annyit dudorodik ki a sík felületből amikor megemeled és azon felül semmit nem emelek rá. Mondjuk mind optikai volt amit bennt találtam, lézer nincs a rabszolgáknak ugye. Próbáltam ilyen csuklótámaszos egérpadot, de túl kemény benne a zselé, nekem nagyon nem vált be, még rosszabb mint anélkül.
Formára az MX518 lehet orvosi szempontból előnyösebb amennyire ki tudtam hámozni a neten elérhető orvosi cikkekből, hogy hol kell hogy megtámasszon, hogy természetes legyen a kéztartás. Az a gáz hogy nekem se volt soha baja a csuklómnak 2-3 évvel ezelőttig, pedig annak idején amikor kijött a COD órákat multiztam zsinórban, rengeteget, mostanában ötödannyit se játszom, szerintem nem múlik el teljesen az a baj, rohadt egy dolog ez, nehéz tőle megszabadulni, ha munkában több órát netezel, szinte lehetetlen. Pihentetni kéne teljes szgép megvonással, de hol van még a nyári szabi...
(#5556) Forceman
Néztem, marhajónak néz ki, csak az Istennek nem találok róla LOD értéket, pedig rágugliztam, formára nagyon jó, már képről látszik, de amíg nem tudom biztosan, hogy nem magas a LOD-ja addig ennyi zsét nem merek kifizetni érte, mert használtan nehéz eladni drága egeret, aztán a guta üt meg ha elköltök egy kalap pénzt és még csak nem is jó.
-
dudika10
veterán
MX518, G9(x), G500
Egyikkel sincsenek nekem lod problémáim.
Azt sajnos viszont csak Te tudod, hogy melyik a kényelmes.
Jelenleg egy wheel mouse optical-t használok napi 7-8 órában és nincs semmi baja a csuklómnak.
Ez a kialakítáás az én kezemnek jó, de ha a Te kezed kisebb vagy nagyobb vagy más akkor már nem biztos. Szóval meg kéne tapogatni pár egeret és eldönteni, melyik a leg kézbarátabb. -
priti
addikt
Basszus nincs valahol egy normális összefoglaló táblázat LOD-ról? Nemigaz hogy a gyártók nem képesek írni egy normális specifikációt
Tudtok játékra egy piszok kényelmes jobbkezes egeret aminek alacsony a LOD-ja? Én nem találok olyat ami nem nyírja ki az ínhüvelyem a csuklómban, qrvára tud fájni és ha előjön marha nehezen múlik el, mert melóban folyton egerezni kell, nem tudom pihentetni. Már a pénzt leszarom, bármit megér csak gyógy legyen a csuklómnak és ha megfordulok FPS-ben akkor ne taknyoljon bele a levegőből, szóval valami 1 milis LOD lenne az igazi. Létezik egyáltalán ilyen egér ami tényleg orvosi szempontból ergonómikus és "gamer" is? Vagy az egérpaddal kell variálni, hogy ne fogjon bele az egér a levegőből, vagy hogy lehet ezt kivédeni, hogy magas a LOD? Gyűlölöm, ezértén egy Razer Boomslang 2100-ra váltottam annó, mert ez még golyós, de már 2100 DPI-t tud, de ezt meg nem bírja a csuklóm, mert túl nagy a segge vagy az Isten tudja, de kényelmetlen, eddig nem érdekelt, de kivéreztet a csuklógyulladás. Olvastam, hogy mára leesett a gyártóknak hogy a LOD miatt rengetegen utálják a lézert és gyártanak alacsony értékkel is patkányokat, de a spec-be meg nem írják bele
A fac kivan, hogy mindig azt hagyják ki ami alapján dönteni akarok, amikor LCD TV-t vettem az input lag értékkel ugyanez volt.
-
Forceman
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- World of Tanks - MMO
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Yettel topik
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest