Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViTaZi

    aktív tag

    válasz priti #5584 üzenetére

    Igen én is így használom és fogom is az egeret mint te a 3. képen . De az egér formájából is látszik h ez nem olyan típusú egér amelyet te szeretnél.

    Ezt leírás a Gamestar cikkból vágtam ki: (és szerintem igen fontos egérvásárlásnál)

    Hogyan lehet fogni az egeret?

    Az érzékenységes témánál már említettem, hogy a különböző sens-el játszó játékosok máshogy fogják az egeret. Ennek hatalmas jelentősége van profi rágcsáló választásakor, és sajnos ebből adódik a legtöbb félreértés is, ugyanis egyesek simán azt mondják egy egérre, hogy használhatatlan, kényelmetlen vacak, pedig csak nem nekik való, nem az ő stílusukhoz illik. Ebbe a hibába különben még komolyabb - illetve magukat komolynak tartó - teszterek is rendszeresen beleesnek.

    Nos, összesen háromféle módon lehet fogni:

    - Palm grip, azaz tenyérbe fogás: Ez a fent említett low-sens játékstílushoz illeszkedik, ilyenkor a tenyerünk az egér hátán fekszik, könyökből mozgatjuk az egeret, csuklóból csak apróbb igazítások történnek. Az ergonomikus, direkt jobb vagy balkezes egerek valók az ilyen játékosoknak; ha pedig egérpadvásárlásra adjuk a fejünket, mindenképpen jó nagyot vegyünk, szükség lesz rá. Jellemző a gyakori emelgetés, mikor a játékos visszarakja az elkalandozott egeret a pad közepére. Ezt tartják a legkényelmesebb módnak, a játékosok többsége így játszik, már csak azért is, mert a korai nem-gamer egerein erre volt kötelezve, így rászokott.

    - Claw grip, azaz "karomfogás": A tenyér nem, vagy csak ritkán érinti az egér hátát, a nagyobb mozgások általában csuklóból indulnak, végül az ujjak pozicionálják az ellenfél fejére a célkeresztet. Ez jellemzően a high-sens stílus egyik formája. Itt már semmi szükség hatalmas lepedőkre, könnyedén el fogunk férni egy normális, esetleg kisebb méretű padon is, attól függőn, hogy mennyire magas is az a bizonyos magas felbontás.

    - Fingertip grip, azaz "ujjbegyfogás": A játékos csak az ujjbegyeivel érinti az egeret, a tenyerével soha. Kis méretű egerekkel szoktak így játszani, szintén többnyire high-sens-el.

    Nyilvánvaló, hogy a három különböző fogási mód legalább három különböző egértípust jelent, amik bizony csak az adott stílus kedvelőinek lesznek kényelmesek. Például egy nagy, ergonomikus palm grip egér, hiába kényelmes, nem alkalmas claw vagy fingertip stílusra, hiszen nem szimmetrikus és túl nagy. Mint említettem, a játékosok többsége palm grip-et használ, ebből szoktak adódni azok a félreértések, hogy a nem nekik készült egereket egyszerűen kényelmetlen nevezik, és jól lehúzzák. Ne hallgassunk rájuk, találjuk ki, hogy mi a jó nekünk, és vegyünk olyat.

    braner00 kerüljétek!

Új hozzászólás Aktív témák