- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- ASUS notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
coffer
csendes tag
Szép estét mindenkinek!
Airsoftozás felvételére szeretnék használni valamilyen kamerát, azon belül is a 'távcsőben' látható kép felvételére. Találtam egy egész jónak tűnő megoldást, ahol a távcső felé szerelik fel a kamerát és beállítják a távcső alap zoomjára (nálam ez 4x). Mutatok róla egy videót, mert úgy talán egyszerűbb lesz
Amit szeretnék:
- Legyen olcsó...
- Elfogadható képminőség 4x zoomnál
- Lehetőleg kis méret
- Legyen alkalmas az ilyen rögzítésre
- Gyorsan bekapcsolható
- Több óra felvétel akksicsere nélkül
- Legyen alkalmas kültéri használatra.. (hideg/meleg idő, pára, pár csepp eső, kisebb ütődések, stb..)Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
http://youtube.com/watch?v=P6UgjLFEOhc
-
coffer
csendes tag
CX220-hoz szeretnék venni NP-FV100-as akksit. Tudtok ajánlani valamilyen márkát esetleg? Sony-val csak annyi a bajom, hogy drága
A másik, amit kérdezni szeretnék: Ha akksit keresek a CX220-hoz, akkor elég annyi tudnom, hogy NP-FV100? Mármint ez pontosan meghatározza, hogy mire van szükségem? Nem szeretnék belefutni valami olyanba, hogy mégsem kompatibilis a kamerával, vagy ilyesmiKöszi
-
Ottó58
senior tag
válasz coffer #11655 üzenetére
Az elmúlt napokban ezt írtam:
" most Sony CX-250es kamerát nyúzok már több, mint 2éve, vettem egy FV50-est és egy FV70-est, mert a 100-as nagyon kilóg.
Általában a 70-est szeretem és ezt vásárolom."- és innen vásárolok már jó pár éve.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
coffer
csendes tag
Köszönöm!
-
silboy
aktív tag
Sziasztok!Állványt tudnátok ajánlani ami elfogadható árú és minőségű?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
tsyl
aktív tag
válasz Perillustris #11662 üzenetére
Videóhoz én is sokáig Velbon márkájú DV-6000-es állványt használtam.
18 éve a PH-n....
-
silboy
aktív tag
válasz Perillustris #11662 üzenetére
Ezek "igazi" videós állványok,szépen,akadás mentesen mozognak minden irányban,nem akadoznak?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
narumon
őstag
Szerintetek egy ilyen kamera mennyit ér most? Mármint mennyiért lehetne eladni?
Samsung HMX-H106https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Dworkyll
tag
Sziasztok!
Canon LEGRIA HF R56 -al nincs valakinek tapasztalata? Ezen hezitálok, a CX330-al szemben. Ennek van 8GB beépített memóriája és érintőképernyője, de pont ezek nem annyira mozdítottak meg. Inkább a képminőség, a stabi és a használhatóság érdekel.
Valaki?
http://ekonyvolvaso.blog.hu
-
drnet
aktív tag
Jelenlegi Pana fullHD-s kamerámat szeretném lecserélni.
A csere egyedüli oka, hogy progresszívet szeretnék a jelenlegi váltott soros helyett.
Kinéztem egy JVC-t.
Ez már 50p-s, és tetszik az is, hogy a CMOS-a nagyobb (1/2,3" a jelenlegi 1/4,1" helyett), és hogy 35,7 mm helyett csak 29,4 mm-es az optikája, tehát szélesebb a látószöge.Az optikai zoomja ugyan csak 10x-es az eddigi 25x helyett, bár ez nem probléma, mert nem szoktam messziről videózni.
Esetleg van-e vkinek véleménye erről a kameráról, vagy ebben az árkategóriában tudnátok-e jobbat ajánlani?
Van-e valami amiben gyengébb a jelenleginél? -
Dworkyll
tag
válasz hollozoli #11668 üzenetére
Köszi. Valamiért ez más oldalakon is "alig visszajelzett". Érdekes lehet, hogy nincs olyan, hogy Canon bolt, ahogy egy Canon ügynökkel el lehetne beszélgetni a cuccaikról. Bezzeg a Sony boltban ;-) tök jó arcok vannak, szédületes dumákkal. Pl hogy a Canon magának gyárt lapkát meg optikát, a Sony meg mindenki másnak is.
http://ekonyvolvaso.blog.hu
-
hollozoli
tag
válasz Dworkyll #11670 üzenetére
Valami olyasmi lehet, hogy a Canonnak a fényképezőgépek mellett a videokamera gyártás csak mellék üzletág. Míg a Sony marha régóta szállít profi videos cuccokat nem egy TV társaságnak, amikor megvették a Minolta fényképezőgép gyártó részlegét, akkor lett a Sony-nak egy fényképezőgép melléküzletága.
A mobilarena oldalát olvasgatva pedig tény, hogy az összes új kínai mobiltelefon csodába a Sony szállítja az optikát.
Ha a Sony HDR-CX330 mellett döntenél, ami kb. ugyanannyiba kerül, mint a kinézett Canon, vannak fenn a fórumon tulajdonosok, akiktől kérdezhetsz.
Sok sikert!
-
Prego
senior tag
Sziasztok,
Rokonom bízott meg azzal, hogy nézzek szét videokamera ügyben, de még sosem foglalkoztam a kérdéssel, ezért nem tudom milyen paramétereket kell nézni egy ilyen eszközön. A felhasználás egy öregek otthonában lenne, rendezvények stb-k felvétele.
Gondolom optikai zoom-ot kell néznem, akkumulátoridőt, milyen memóriakártyát fogad, hogy lehet PC-re áttölteni.
Átfutottam argepen az ajánlatokat, ami szerintem tuti nem fog kelleni az a WiFi kapcsolat.
A keret 80-100e Ft (számla fog kelleni, úgyhogy alternatív útvonalak nem jönnek szóba).
Köszi.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
hollozoli
tag
Ha van videokamerára 100 ezer forintotok, nézz ki egy kamerát 100 ezer forintért!
Mondjuk én ezt venném.
Hybrid a kézremegés stabilizátora,
nagylátószögű az objektívje (egy épületnek nem csak a bejáratát fogod tudni vele venni), közvetlenül pendrive-ra, (külső) merevlemezre tudod másolni vele a felvételeket, a WIFI az már alapelvárás.
Az egyetlen hátránya, ha jól tudom, hogy pót akksi drága a Panasonic-hoz.
Ezt meg nem venném meg, hiába ilyen drága.
Ha viszont lényeges az ár is, akkor Sony HDR-CX330.
Sok sikert!
-
hollozoli
tag
Ja, igen és a Panasonic NFC képes, azaz közel tartva közvetlenül tudsz újabb típusú okostelefonra, tabletre kapcsolódni.
Az optikai zoom nagysága ilyen árkategóriánál szerintem mellékes. És a 10 megapixeles fénykép készítés is ennél az árkategóriánál elvárható.
Bár nem tűntették fel, de nagy valószínűséggel nem csak SDHC hanem SDXC kártyát is elfogad, ez is alapelvárás manapság.
Remélem segítettem! Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Én viszont inkább itt vettem SONY CX330-at:
Ha beírod a kép alatt levő kuponkódot 4LDRWG akkor további kedvezményt kapsz. Nekem ma szállították ki, és tényleg megkaptam 81.120-ért, és ráadásul a szállítás ingyenes volt! SONY központi szalonban borsos 89.900-ért küldenék, és a szállítás is fizetős lenne.
Rákérdeztem a SZONY központnál, a vásárlástól számított 1 éven belül lehet garanciakiterjesztést érvényesíteni, amit a központban meg is lehet venni. Tehát semmi hátrány nem számrazik belőle, ha 10ezerrel olcsóbban veszed
Ja és ez is WIFI-s, NFC-s. Oké, a panában van bébi monitor meg pár extra fícsör, de akinek megfelel a sima point&shoot, annak ez tökéletes ár és választás szerintem. Van optikai képstabilizátor itt is.
[ Szerkesztve ]
-
bdorci03
újonc
Sziasztok!
Még sose volt videokamerám, de most családi döntés alapján muszáj beruházni egybe, főleg mozgó eseményt, kutyás agility-versenyeket kellene dokumentálni. Max.100-110 ezer a keret, az alábbiak lennének szimpatikusak:
Sony CX330E
Panasonic HC V550EP
Panasonic HC V250EP
Canon Legria HF R56
Canon Legria HF R506Melyiket ajánlanátok? Ahogy olvasgattam a korábbi hozzászólásokat, majdnem mindenki Sony párti. A többi ennyire rosszabb minőségű lenne?
Ja, és fontos szempont, hogy eléggé remeg a kezem :-(Köszi a segítséget előre is!
-
hollozoli
tag
válasz bdorci03 #11677 üzenetére
Ha visszafelé olvasod a kommentelők cikkeit, akkor nem is kell semmit magyarázni.
Ha lényeges a készülék ára, akkor Sony HDR-CX330, ha nem akkor Panasonic HC-V550.
Végülis a Sony majdnem mindent tud, amit a Panasonic és olcsóbb (és olcsóbb hozzá a pótakkumulátor is).
Pl. én nem tudtam, hogy a Sony is NFC képes és azt sem, hogy 26,8 mm-es nagylátószögű objektíve van. A Sony HDR-CX330-nak is optikai a kézremegés stabilizátora, úgyhogy nem lesz vele gondod.
(Megjegyzem nekem is Sony van, de csak CX220-as)
Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
SALE OFF! 75.880 ingyen házhozszállítással most a digitalko-ban a SONY CX-330!
-
k!nG
aktív tag
Sony NEX VG-10-rol mik a velemenyek? Ha teszem azt, egy Pana GH2-vel versenyezne szanaszet verne kepminosegben, meg ugy amblokk, vagy mostmar ez is egy regebbi modell?
https://www.behance.net/vargadom
-
zovifapp111
senior tag
Sziasztok!
Legjobb ár/érték arányú full hd-s kamera 70-80K-ig?
KöszönömAlig várom a tavaszi zöldelést!
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy milyen kamerát ajánlotok 100eFt alatt ami most a legjobb, minden téren?
Köszönöm előre is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
hollozoli
tag
-
hollozoli
tag
-
agentJ
tag
Üdv !
Nem tudom jó topikba kérdezek-e,de akciókamera vásárlása elött állok,és segítséget szeretnék kérni,hogy az igényeim alapján melyik lenne a számomra legmegfelelőbb.
Amik szempontok:
-fullHD felbontás,ha lehetséges,akár 60FPS-el
-120fps felvétel alacsony felbontáson
-nagy látószög (150+)
-vízálló tok
-külső mikrofon bemenet(ez elég fontos lenne)
-timelaps mód40-45 ezer forintnál többet semmiképp se szeretnék rá költeni.
Tudom,így messze nem teljesülhet minden igényem.Milyet tudnátok ajánlani,ami az alábbi szempontok közül a legtöbbet teljesíti?
Köszi előre is
-
hollozoli
tag
válasz makoss #11690 üzenetére
Angol nyelvű tesztvideo-val tele van a youtube
https://www.youtube.com/watch?v=G1D0KO49n8Q
Az árukereső árdiagramja szerint 2014.04.09. az első adat a gépről.
De miért nem kérdezed inkább privátban a tulajdonosokat?
-
makoss
veterán
válasz hollozoli #11691 üzenetére
Köszi, de tesztvideókat nem jó nézni, nállam már régóta akadozik mind
Jobb volna egy magyar teszt!
Legfeljebb majd valaki megírja nekem privátban milyen, mit kell tudni a masináról...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
narumon
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem apróhírdetés, de én olyan nagyon nem szeretnék ezzel foglalkozni hátha van valaki akinek kell itt.
Szóval én egy csereüzlet keretein belül hozzájutottam egy kamerához, de az ég világon semmire nem tudom használni ezért tovább is passzolnám:
Samsung HMX-h106
64 GB SSD - de SD kártyát is fogad.
Schneider 10x optical zoom lens; optical image stabilizer
Full HD 1920 x 1080 - 60i vagy 30p video;
4.7-megapixel fényképező
2.7-inch wide LCD with touch screen
A doboza sajnos nincs meg de egyébként teljesen újszerű állapotban van és minden kábele is megvan.
Nem tudom mire használni mert nekem sokkal komolyabb kameráim vannak.
Kikiáltási ára: 65.000 - aki gyorsan viszi az alkudhat is!
Köszönöm a megértéseteket - valaki vigye el![ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
hollozoli
tag
válasz narumon #11693 üzenetére
Nekem is volt Samsung, egy HMX-Q10-es, ami 1280 x 720 / 50 p-ben tudott rögzíteni.
Bár volt rajta OIS (optikai kézremegésstabilizátor), remegett a képe, mint ősszel a falevelek.
Állvány nélkül értelme nem volt videot készíteni vele.Ha jól emlékszem 27 ezerért adtam el, az reális ár egy HD progressive kameráért.
Sok sikert!
-
narumon
őstag
válasz hollozoli #11694 üzenetére
27e egy FullHD SSD-s progressive (ugyebár a progressivenél nincs feljebb) kamaeráért ami 220.000 Ft volt? Szerintem csak az SSD ér benne ennyit. Itt fentebb is beszéltek ennél szarabb kamerákról több pénzért. Vagy nem értem a hozzászólásodat. Jó a 65 lehet, hogy irányár de azért ne 27e-ről beszéljünk már.
A fent említett Sony CX330 pl műszaki leírás alapján minimálisan tud többet nála és abban még SSD sincs, tehát oda még számolni kell egy 64GB SD kártyát.
No mindegy 27-ért szétszerelem inkább vagy odaadom rokonnak had nyomkodja, de nem hiszem, hogy ez a reális ára.[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz narumon #11695 üzenetére
Jah azt elfelejtettem mondani, hogy annó azzal reklámozták, hogy akár a fagyasztóba is be lehet tenni akkor sem áll le a felvétel - nagyon széles hőmérsékleti viszonyok között is működik - hátha valakinek ez érdekes lenne - valamint az OIS is jól teszi a dolgát, nem remeg, nem bengázik, teljesen stabil.
[ Szerkesztve ]
-
Chance
tag
Sziasztok!
Eddig nem nagyon foglalkoztam videokamerákkal, de most, ahogy cseperedik a gyerek, megszületett az igény, hogy felvegyük az "aranyköpéseit", produkcióit, később majd óvodás, egyéb dolgait.
A 60ezres kategóriát céloztuk meg, ezzel a 3 jelölttel:
Canon LEGRIA HF R 506
Sony CX 240
Panasonic HC-V130Eddig nálam a Canon vezetett, stabilizátor, felvétel színe, meg a 0,4 LUX miatt, de most olvastam, hogy a gyártó oldala szerint 4 LUX az, csak éjszakai módban 0,4....
Így melyiket éri meg legjobban megvenni, szigorúan családi események megörökítésére?
Köszi a választ előre is!https://www.flickr.com/photos/ch4nce/
-
hollozoli
tag
válasz Ottó58 #11698 üzenetére
Nem akartam megbántani a tulajdonost, de ha kiszedi a gépéből a 64GB SSD-t, az újonnan 12000 forintba kerül most, használtan olyan 6000-et adnának érte.
http://ssd-meghajto.arukereso.hu/kingfast/kf1307mcm-64gb-p153607605/
Nekem hosszú ideig volt Samsung HMX-Q10-em, de nem lehet a Sony-hoz hasonlítani.
-
hollozoli
tag
válasz Chance #11697 üzenetére
A Sony HDR-CX240-el az a baj, hogy belső akkumulátora van, és csak digitális a kézremegésstabilizátora (mondjuk az enyém is csak sima steadyshot és szép képe van)
Ha már 60 ezret ráköltesz, nem sokkal drágább a CX330.
Nagyon jók a fotóid. Amúgy a Nikon D3100-on is van Full HD felvétel, még ha csak FPS: 24 kép/mp is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Óra topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy ruhás topik