- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cdl
senior tag
válasz
Ricardo128 #43345 üzenetére
Ott pont láttam pár hete egyet.
Hátha... -
cdl
senior tag
válasz
Ricardo128 #43343 üzenetére
2 MM-ben is láttak Olympus EM 10 II 14-42 obival kiállított kiteket ennyiért.
Ezért az árért jó vétel lenne szvsz. -
válasz
Ricardo128 #39990 üzenetére
Szia, volt mindkét gép nálam min. 1 évig.
A 7d sokkal profibb, de ennek ellenére a 60d jobban kezelhető.
A 7d-nél egy probléma szokott lenni. A vázban lévő csavarok kilazulnak és kóvályognak. Ha megfogja a mágnes, akkor szerencse, ha nem akkor könnyen zárlat lehet a vége. Más gond nincs. A kereső nagyon szuper, jó a fogása.
A 60d kihajtható kijelzője nagyon hasznos és gombkiosztás miatt egy kézzel is kezelhető.
Képminőség ugyan az. Markolat mindkét vázhoz kötelező darab
Vedd kézbe minkét vázat, aztán kiderül. -
voriae
tag
válasz
Természetesen a 7D-t. Jobb AF, jobb kereső, jobban bírja a megpróbáltatásokat (állítólag, az enyém annyira nem bírta, ezért kicsit megutáltam), gyorsabb, joystick - cserébe nem kihajtható a kijelzője. Képminőségre kb egykutya.
De szvsz indokolatlanul drágán adják, mintha nem egy nyolcéves technika lenne. Ha nemcsak Canon játszik, az ilyen korú gépekben a Nikon szvsz jobbat alkotott. (Esetleg ennyi pénzért fejlettebb MILC vázat is lehet kapni.) -
Neck
veterán
válasz
Ricardo128 #39992 üzenetére
Jól van na, te írtad, hogy a pénz nem számít
-
Neck
veterán
válasz
Ha a pénz nem számít, akkor Sony a7R II.
DPReview szerint is -
kribe
őstag
válasz
Ricardo128 #32266 üzenetére
Csodálkoztam is hogy ebben a videóban nem dobták be a "tükör nélküli kamerák végre utolérték a dslr-eket minőségben -és méretben" poént. Már aktuális pedig.
-
Mirman
őstag
válasz
Ricardo128 #32254 üzenetére
Lehet hogy szakmailag nagyon ott van ez a csatorna , de szamomra a faszi stílusa miatt egyszeruen nézhetetlen.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Ricardo128 #27921 üzenetére
Keress rá pl a hot pixel plugin, vagy cleaning meg hasonlókra, ez pl direkt csillagosra való:
www.wizards.de/ahps/
De biztos lehet találni más területre is... -
MrChris
nagyúr
válasz
Ricardo128 #27918 üzenetére
Akkor sajnos nem marad más mint az utólagos szofveres bűvészkedés.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Ricardo128 #27910 üzenetére
Canonnál is mintha lenne pixelmapping, lehet hogy a menüben Manual Sensor Cleaning-nek hívják? Panánál Olynál volt. Arra már végképp nem emlékszem, hogy van e olyan funkciója, hogy hosszúexpós (1sec+) kép után rögtön készít egy redőnyzárt fekete képet ugyan olyan zár-iso értékkel és annak zaját vonja ki az előző képből. Igaz ez se megváltás.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Ricardo128 #27901 üzenetére
Azok a szenzor bugjai. Pixelmapingel lehet még segíteni, ha tudja a váz, meg vannak szoftveresek is erre utólag, de még nem próbáltam. Szintén térképet csinál sapkázott vázzal készített képből majd ezt kivonja, igyekezvén csak a bad pixeleket, mert egyszerű kivonás nem jó.
-
Ricardo128
senior tag
válasz
Ricardo128 #27901 üzenetére
Mivel RAW-ban is lekaptam, nem csak JPG-ben, így egy kis utómunkával részletgazdagabbá tettem a képet. Így már nem igazán szembetűnő a probléma, de a válaszokat még mindig várom, és meg is köszönöm.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Ricardo128 #27565 üzenetére
Én tegnap vettem egy helios 44-2 obit tanulási céllal. Csak manuális módban érdemes használni. Szerintem így a legjobb fotózni és kitapasztalni mit mikor hogyan állíts be.
És a legjobb hogy sokat nem lehet rajta bukni.Én most ilyan adaptert vadászok hozzá ami nem túl bumfordi, mert a mostani majdnem olyan hosszú, mint az obi
-
ccs2929
senior tag
válasz
Ricardo128 #27565 üzenetére
Szia!
Konkrétan m42-es topic nincs, de van manuál obis
A fix obik közt van jónéhány, amivel érdemes foglalkozni, de a zoomosok jellemzően nem igazán jók, legalábbis ami a képminőséget illeti.
Kitobi mellé esetleg tudok javasolni "olcsón" Helios 44-es sorozatú obik közül valamelyiket, Jupiter 37A-t, ezek elég jó képminőségűek. Az ellenfényt nem igazán bírják, de érdekes a képi világuk. Jupiterrel készült képek, Heliossal készült képek: 44-2, 44M-7
Persze ezeken kívül is vannak még jóféle manuál obik, mind más-más képi világgal, és persze más árakkal is -
pityutool
tag
válasz
Ricardo128 #27375 üzenetére
Teljesen világos. De felmerült az előreutalásos trükközés gyanúja. Amennyiben erre menne ki a játék, a személyes átvétel valamilyen okból kerülve lenne. De itt valami egyéb, nem értek hozzá kezdetű történetről van szó. Vagy az említett "lemaradt egy nulla".
-
bercsi
aktív tag
válasz
Ricardo128 #27349 üzenetére
Én kíváncsiságból írtam neki egy sms-t. Rögtön jött is a válasz egy visszahívós sms képében
Nem szabad vele foglalkozni. -
Studi
veterán
válasz
Ricardo128 #27349 üzenetére
Friss regisztráció, határmenti település, ahova ugye senki sem akar elmenni átvenni, és irreálisan alacsony ár. Szerinted?
-
törölt tag
válasz
Ricardo128 #27323 üzenetére
Milyen gép ? 40D ? És milyen mértékegységben kéred az írási sebességet ? Kép/mp, megabájt/mp vagy x133 többszöröseinek egyikében ?
-
Colonel993
senior tag
válasz
Ricardo128 #26299 üzenetére
Nyehehe... ha tetszik a 40D...
Rá se nézz az 50D-rePortrémarkolatot akkor vegyél, mikor úgy gondolod, hogy kidobhatsz fölöslegesen X-pénzt "optikai e-penis tuningra"
Kell neked 50mm fényerős; olcsó manuál vagy a dettó olcsónak mondható Canon 50mm 1.8 képében
Tele üvegnek, próbaképp egy Tamron 70-300 Di LD Macro... (ezt olcsón hozzád dobják és még van egy használható kategóriás 1:2 -es leképezésű makró obid is)Ezen párossal, és valami olcsó 18mm-es végű kitobival (tájképelés miatt) elég sokáig elleszel.
-
faki_
senior tag
válasz
Ricardo128 #26277 üzenetére
Volt belőle egy rossz széria, amikben 10-30e expó környékén elromlott a zár, garanciában javították. Érdemes már ilyenen átesettet vagy több expósat venni.
-
válasz
Ricardo128 #26277 üzenetére
A 40D jó választás, a ami kánonok sem jobbak sokkal semmiben, sőt.
-
daniduke
tag
válasz
Ricardo128 #26271 üzenetére
No, üdv itt. Van már kiszemelt áldozat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged