Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo128
senior tag
Üdv mindenkinek!
Jó barátomnak szüksége lenne egy új milc gépre, körülbelül 150ezer forintig. Egy ideje már nem vagyok olyan aktív a témában, hogy melyik lenne most az újak közül a legkézenfekvőbb egy utazgatós ember számára. Valószínűleg 14-42 és 42-150-re is szüksége lenne, de ha túl szűkösnek bizonyul a keret, akkor elég lesz neki az átlagos zoomtartomány (előbbi). Lelkes amatőrről lenne szó, aki szeretne ebbe belekóstolni, szóval legyen rajta elég sokszínű manuális lehetőség, de mégis kompakt és jó legyen. Nincsenek különösebb kritériumok, csak az ár, illetve, hogy új legyen. Miket érdemes most megnézni?
Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
Üdv mindenkinek!
Ha csak ez a két lehetőség van, és a pénz nem számít, akkor Canon 60D-t vagy 7D-t vennétek?
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz jjeahh #32259 üzenetére
Így vagyok vele én is. Kezdetben a sok hülyesége miatt iratkoztam fel, amikor ráönti a kávét a gépre, dobálja, széttöri a felszereléseket, mondom ez a csávó nem normális. Most pedig ott tartok, hogy próbálom mindegyik videóját megnézni, mert tetszenek. Aki sok szakmai tapasztalattal rendelkező fotóst akar látni, annak ajánlom Tony Northup-ot, ő nagyon ott van a szeren, feleségével egyetemben.
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
Üdv,
Ismerősöm szeretne használtan vázat, obit, kártyát (szóval all in one) venni, 40ezer körüli áron. A kompakt gépe valami förtelmes képet készít, ezért akar DSLR-t. Semmilyen speciális dologra nem lesz használva, csupán a szokásos családi fényképezésre. Jómagam Sony α200-at ajánlottam, ezek a kitek vannak ilyen árban.[link] [link] Mivel nem akarok rosszat ajánlani, így körbekérdeznék már az okosabbak körében is, hogy ti mit ajánlanátok ennyi pénzért? Márka mindegy.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz MrChris #27920 üzenetére
Csillagképnél még elég is néhány csúszka állítgatása PS-ben, de ha majd mit tudom én, valami tóról, folyóról, belvárosról szeretnék hosszú expós képet készíteni, akkor mit tehetek? Mert csillagoknál oké, állítgattam a színskálákon is, hogy a bugok igazodjanak a többi apró, pici ponthoz, de nem tehetem meg ugyanezt a fent említett példáknál. Mit ajánlasz?
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz MrChris #27916 üzenetére
Pont a tegnapi keresésemnél találtam egy ilyen videót, amit most a hozzászólásod után megcsináltam. Ebben a videóban ő is Manual Sensor Cleaninget javasolja. Sajnos nem oldotta meg a problémát, maradt a régi.
Elvileg a hosszú expós képzeknél van beépítve gyárilag "zajcsökkentő".
"Noise reduction will be automatically activated when noise is detected in any exposure over one second."
Bár ez szerintem, ahogy már írtad; szenzor bug lesz...
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz MrChris #27908 üzenetére
Köszönöm a választ. Ahogy néztem ez csak hosszú expónál jön elő, szóval nem halott pixel, hanem akkor ahogy te is írtad szenzor bug. Amit te javasoltál az hogyan működik? - gondolok itt arra, hogy: "ha tudja a váz". Szóval, ha jól értelmezem ez nem utómunkás kezelés, hanem a fényképezőgépben lehet babrálni valamit szoftveresen?
szerk: offba tettem a hsz-t.
[ Szerkesztve ]
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz Ricardo128 #27901 üzenetére
Mivel RAW-ban is lekaptam, nem csak JPG-ben, így egy kis utómunkával részletgazdagabbá tettem a képet. Így már nem igazán szembetűnő a probléma, de a válaszokat még mindig várom, és meg is köszönöm.
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
Üdv mindenkinek!
Tudom, hogy ez nem a megfelelő topic, ezért is írom OFF-ként, viszont ez a téma pörög a leginkább, és itt van a sok szaki, aki ért hozzá Nos, lőttem egy képet a fölöttünk lévő "világról", magyarán a csillagokról. Azt eddig is tudtam, hogy hosszú expónál a kép, úgymond zajosabb lesz, tudomásom szerint nem is tesz jót a szenzornak a több perces felvétel, ezért is készítenek többet, majd fűzik össze azokat. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a fent linkelt képen ennyire meglátszik. Ez hiba lenne? Vagy csupán a silány minőségű, olcsó objektív tehet róla? A képen egyébként a sok pici, apró, nagyítás nélkül is tisztán kivehető, kék, illetve piros pöttyökre gondolok.
Canon Canon EOS 40D
15/1s ƒ/3.5 ISO1600 28mmElőre is köszönöm!
szerk.: Minden egyes expós képen ugyanott helyezkednek el a pontok. Ez szenzorhiba lesz.
[ Szerkesztve ]
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
-
Ricardo128
senior tag
Először is köszönöm a múltkori válaszolóknak a segítséget.
Másrészt pedig, nem találok információkat a Standard Kingston 8GB-os CF kártya írási sebességéről. Néhol azt olvasom, hogy 8MB/s, máshol meg semmit, de nem bízom egy weboldalra. A gyártó weboldalán nem találtam róla infót. Akkor, ha ez valóban a fent említett sebességre képes, akkor ez azt jelenti, hogy jobban járok a Kingston-al, mint a Transcend 4GB-os (x133)-as verziójával? Arról 5MB/s-os sebességet olvastam. Szóval abban kérnék segítséget, hogy az előbbi kártya valóban 8MB-ot tud-e, vagy mégsem?
Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
Van valahol M42-es topik? Ha nincs, akkor nektek mi a véleményetek róla? Milyen a képminőségük? Kezdetben egy alap objektív mellé (Canon EF), elsősorban pénz szempontjából, megfelel 2. és 3. objektívnak, adapterrel? Csak mert mindig megakad a szemem ezeken a fém gyöngyszemeken, és nem sokat találok róluk, hogy a mai objektívekhez viszonyítva mit tudnak, mit nem. 3ezer forint egy adapter (AF-es), 4ezer forint egy 70-210mm obi. Szerintem ezzel csak jól járok. Ti hogy vagytok ezzel?
Illetve egy másik kérdés, ami iránt már érdeklődtem, de nem kaptam igazán kielégítő választ, és nem szeretném telispammelni a topikot. Egy sima CF kártyával (nem turbó sebesség, csak natúr mezei), az előírt 6.5FPS-t mennyi ideig hozza? Úgy értem, hogy ezeknek van egy meghatározott írási sebességük, ugye, és szeretném, ha minél többet kitudnék hozni a gépezetből. Természetesen nekem bőven elég ha 3 másodpercig bírja az előírt sebességet (ha egyáltalán bírja), vagy nem tudom, nem vagyok otthon ebben a témában. Valaki okos, okosítson ki!
Előre is köszönöm!
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
Üdv.
RAW-ra melyik a legkisebb írási sebesség amit ajánlotok (CF kártya)? 6.5FPS/S lenne, nem tudom azért pár másodpercig hozza ezt a szintet. Alap kártyával, amin nincs kiemelve a plusz írási sebesség (x133 etc.), azon milyen szintet tudna produkálni a gép?
Előre is köszönöm.
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz Colonel993 #26307 üzenetére
Köszönöm! Körbenézek, körbeolvasok, rákattanok. Markolatot csak a dupla akku miatt vennék, illetve ahogy írtad optikai tuning miatt
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
válasz jjeahh #26274 üzenetére
Nos, hát nagyon sokat töprengtem, a konkurens céget között, de mégis csak a Canon mellett döntöttem. Persze nem nézem le a többi márkát, miért is kellene? Mivel még tanulok nem sok időm van dolgozni, ha meg megyek, annak is elmegy jó része más érdekes dologra (neeem alkohol, ne legyetek előítéletesek! ), meg most is sikerült egy tanfolyam miatt, de most nem azért vagyok itt, hogy az anyagiakról írjak egy regényt. Nézelődtem a piacon, nem olcsó jószágok ezek, ezért is vásárolok használtan. Na, nem kertelek: ami számomra a legjobb lenne, az egy 40D. Nem mai darab, de számomra tökéletes lenne tanulógépnek. Egyszerűen csodálatos. Valahogy a 3 számjegyű Canonok (450, 500 stb.) nem vonzanak. Nem tudom miért, elvileg azok nem olyan profi gépek, de javítsatok ki, ha tévedek. Amit kiszemeltem van fogása, felépítése, masszív és gyönyörű. Bárkinek bármilyen okossága, észrevétele, segítséges szándéka van, nyugodtan. Sőt, örülök is neki!
gölmétcsül ©
-
Ricardo128
senior tag
Kezi csókolom mindenkinek. Újsütetű hobbim a fényképezés, ugyan még nincs DSLR gépem, viszont már nagyon a témában vagyok egy pár hónapja. Amikor életemben először fogtam egy nem is olyan profi szintű gépet, hát... Arról is ódákat zengtem. Remélem a közeljövőben én is büszke tulajdonosa leszek egynek, és élethosszúságú hobbimnak tudhatom majd.
gölmétcsül ©
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Szólánc.
- Stellar Blade
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Politika